Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוכל GO לכלבים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4399 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכלבה שלי אוטוטו בת 16.

לפני כשבועיים התחלתי לתת לה GO FIT AND FREE SENIOR שהבנתי שהוא טוב יותר מה NOW. לצורך הניסיון קניתי את השק של ה 2 ומשהו קילו שעלה לי 135 שח ונראה שהיא אוהבת את זה.

3 שאלות יש לי בנושא:

1. הכלבה כמובן כבר זקנה ולא פעילה יותר מדי. האם ה GO אכן מתאים לה מבחינת המרכיבים ובעיקר כמות החלבון? (32% חלבון) אני נותן לה לפי ההוראות שעל השק כ 3/4 כוס וגם כמובן כפי שכתבתי כתוב על זה SENIOR. בדרך כלל היא מסיימת הכל באותו היום ולפעמים נשאר. תלוי במצב רוח שלה.

2. קניתי את ה GO כי הבנתי שזה אחד המזונות האיכותיים שיש. בחנות שקניתי יש רק את השקים של ה 2 ומשהו קילו אבל הבנתי שהשק הגדול אמור לעלות לפחות 300 שח.

האם יש אלטרנטיבות איכותיות באותה המידה במחיר נמוך יותר? אף פעם לא נתתי לה אוכל לא טוב אבל אני רוצה הפעם להעלות את הרף כדי לפנק אותה עוד יותר לעת זקנה

3. זו שאלה לידע הכללי שלי אם מישהו יודע... כיצד מזון איכותי יכול להשפיע לטובה על הכלב חוץ מעניין הפרווה והיציאות?

בכלל, האם מזון איכותי יותר שנספג טוב יותר בגוף, כתוצאה מכך לא יכול לגרום לעליה במשקל של הכלב?

תודה

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בגילאים הללו, כל שינוי בתזונה של הכלבה צריך להעשות ביעוץ הווטרינר שלה (שמכיר את ההסטוריה הרפואית שלה), יש מזונות שמומלצים יותר או פחות למחלות שונות ממנה היא סובלת.

פורסם
בגילאים הללו, כל שינוי בתזונה של הכלבה צריך להעשות ביעוץ הווטרינר שלה (שמכיר את ההסטוריה הרפואית שלה), יש מזונות שמומלצים יותר או פחות למחלות שונות ממנה היא סובלת.

החברה היא חברה מצויינת, אך יחד עם זאת, רמת החלבון גבוהה מאוד בשביל כלבה בגיל הזה, לדעתי.

פורסם

חשבתי שאם אני קונה אוכל SENIOR אז המרכיבים אמורים להתאים לכלבים מבוגרים. במיוחד כשמדובר בחברה מצוינת

פורסם

בגילאים האלה, זה לא ONE SIZE FITS ALL, הכלבה מבוגרת מאוד וכנראה סובלת מכמה מחלות כרוניות עקב הגיל שלה (כגון בעיות בעיכול, עיניים, כבד, פרקים, עצמות, שיניים ועוד), זה חשוב מאוד שהדיאטה שלה תעשה תוך התחשבות במחלות הללו.

פורסם

גם כשאני מסתכל על ה ACANA SENIOR אז הנתונים מאוד דומים. אפילו שם זה 33% חלבון. גם ORIJEN מדובר פה על אפילו יותר חלבון (38%) וגם merrick זה 30%. יכול להיות שכולם טועים?

[h=1][/h]

פורסם

תמיד יכול להיות שכולם טועים!

הכלבה שלי מאוד פעילה ומאוד אנרגטית, לכן רמת חלבון גבוהה לא מטרידה אותי.

בכל מקרה, אם המזון איכותי, כדאי לנסות אותו ועוד יותר כדאי להיוועץ עם הווטרינר האישי, לפני כן.

רמת חלבון, היא רק נתון אחד מלא מעט נתונים, כך שלא הייתי דואג יותר מדי לגביה.

פורסם

השופט הטוב ביותר האם המזון מתאים לכלבה הוא אתה.

מאוד יכול להיות שבגילה הקשיש יש לה בעיות עיכול של כמות כ"כ גדולה של חלבון, אבל הבעיות האלה לא סמויות, הן מאוד גלויות.

הקאות, שלשולים, מלא הפלצות, חוסר רצון לאכול את האוכל, כל אלא סימנים לבעיות עיכול.

אם הם לא מופיעים, אם היא אוכלת ושמחת החיים שלה נשארה זהה, אין בעיה עם האכלה כזו.

היא פעילה?

בקשר ל"כולם טועים", מדובר בקונספט יחסית חדש בעולם תזונת הכלבים, קונספט שמנסה לדמות כמה שיותר תזונה בטבע.

האם זה נכון? אני לא בטוח.

מה שאני כן בטוח בו הוא שתזונת כלבים מלאת חיטה/תירס/אורז ושאר דגנים היא ממש לא לענין אז אפשר לנסות גם תזונה אחרת.

אני התחלתי להאכיל את הכלבות שלי ב"מריק", להגיד לכם שראיתי איזה מהפך בכלבות, לא אבל אולי זו לא חכמה, הן תמיד אכלו מזונות מהשורה הראשונה.

לפחות הן מקבלות אוכל טוב ובריא ולא ערמות של דגנים.

אפרופו דגנים, מישהוא לאחרונה הרים מהמדף שקית של רויאל קנין ובדק את הרכיבים?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ברויאל קנין אאל"ט הרכיב הראשון (ואולי גם השני) זה דגנים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אין שם יותר "בשר עוף", יש שם "חלבון עוף מעובד", דרגה אחת מתחת ל "poultry by products".

מעבר לזה, יש שם תופעה שנקראת "SPLITTING", ליצרן לא נח שרכיב ראשון יהיה תירס אז הוא מפצל את תכולה התירס ל "גרעיני תירס שלמים", "קמח תירס", "גלוטן תירס", חלבון תירס", תירס טחון" ועוד כמה הגדרות.

תכלס, תירס מופיע בתור רכיבים 2,4,6, הלכה למעשה, הרכיב הראשון והעיקרי הוא תירס.

זאת פורמולה חדשה שהם עברו אליה מאז שתאגיד MARS רכש אותם.

פורסם

אצלי הם אוכלים נוטרו נטורל צ'ויס כבש ואורז.

שם הרכיבים הם לפי סדר: כבש ללא עצם (deboned lamb), קמח כבש (lamb meal), ואז 4 סוגי אורז, חלבון אפונה? (Pea protein), שומן עוף, חומרי טעם, שמנים, וכו' וכו'.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

למרות שרשימת הרכיבים טובה ואיכותית, לאור ההסבר שלי, ברור לך שהכלב אוכל בעיקר אורז.

ולא שאני מנסה להגיד שזו תזונה רעה, היא אחלה, רק שתכלס, אתה משלם על המותג ומקבל תזונה שבמזונות לא ממותגים תעלה הרבה פחות ולא תהיה יותר גרועה.

סתם לסבר את האוזן, אתה משלם מה, 240? 260? לשק של 15 קילו.

רשימת הרכביבים בספורטמיקס כבש היא:

קמח כבש, מבשלת אורז, קמח עוף, קמח אורז, סובין אורז, שומן עוף, סלק יבש כתוש, ביצים שלמות מיובשות, מלח, שמרים מעובדים, ויטמינים ומינרלים.

מאוד דומה לשלך, רק עולה כ 229 ש"ח ל 20 ק"ג.

פורסם (נערך)

כלבים, יש לי שניים, רק לפי הרשימה קצת קשה לדעת אם רכיבים 3-6 (אורז) מהווים אחוז יותר גבוה מ-1-2 (בשר).

בכל מקרה התזונה שלהם לא נסמכת רק על זה.

הם עכשיו עם האוכל הזה אגב אחרי שהעברתי אותם מרויאל קנין גורים לנוטרו בוגרים.

הם גם אוהבים מאוד רולדת כבש של Natural Balance (זה סוג של נקניק כזה), שאני כל הזמן מחפש בנרות עד שאני מוצא להם (בתור חטיף כמובן).

מעבר לזה הם אוכלים גם חזה עוף (מהסופר, מה שאני אוכל) וחטיף או שניים (של סופרים, idog, פרמיו, ג'ון פארמס, ושכחתי חברה אחת, כל פעם ברוטציה מה שאני מוצא להם).

אני לא קונה להם שק 15 ק"ג, המשקל העצמי של שניהם יחד הוא 17.5 ק"ג, אני קונה להם 2.26 ק"ג, המחיר הוא 65 שקלים לשק, והפלוס האמיתי זה שמביאים לי עם שליח עד לעבודה (כשקונים שני שקים ומעלה).

אני לא יודע איך זה יחסית לחברות אחרות, אבל הם אוהבים את האוכל.

הציעו לי מאחת החנויות מזון שהם מייבאים, אין לי את השם של החברה או הפלייר כאן, אבל הם אמרו משהו על זה ששלושת או ארבעת הרכיבים הראשונים זה בשר כבש.

החסרון מבחינתי הוא שאם גיליתי בשישי שאין להם מספיק אוכל אין לי את האוכל הזה זמין ליד הבית, את הנוטרו יש לי.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

הסירחון שלנו אוכלת

http://www.gag-lachayot.co.il/product.asp?id=3794&catcode=19&parentId=19

מוצקה ומרושעת כרגיל, רק שזה משאיר חור רציני בכיס.

מעורבת, בת 3, די גדולה עם רגישות למזון בעייתי.

עריכה אחרונה על ידי rgunv

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם (נערך)
השופט הטוב ביותר האם המזון מתאים לכלבה הוא אתה.

מאוד יכול להיות שבגילה הקשיש יש לה בעיות עיכול של כמות כ"כ גדולה של חלבון, אבל הבעיות האלה לא סמויות, הן מאוד גלויות.

הקאות, שלשולים, מלא הפלצות, חוסר רצון לאכול את האוכל, כל אלא סימנים לבעיות עיכול.

אם הם לא מופיעים, אם היא אוכלת ושמחת החיים שלה נשארה זהה, אין בעיה עם האכלה כזו.

היא פעילה?

בקשר ל"כולם טועים", מדובר בקונספט יחסית חדש בעולם תזונת הכלבים, קונספט שמנסה לדמות כמה שיותר תזונה בטבע.

האם זה נכון? אני לא בטוח.

מה שאני כן בטוח בו הוא שתזונת כלבים מלאת חיטה/תירס/אורז ושאר דגנים היא ממש לא לענין אז אפשר לנסות גם תזונה אחרת.

אני התחלתי להאכיל את הכלבות שלי ב"מריק", להגיד לכם שראיתי איזה מהפך בכלבות, לא אבל אולי זו לא חכמה, הן תמיד אכלו מזונות מהשורה הראשונה.

לפחות הן מקבלות אוכל טוב ובריא ולא ערמות של דגנים.

אפרופו דגנים, מישהוא לאחרונה הרים מהמדף שקית של רויאל קנין ובדק את הרכיבים?

הוטרינר אמר שאין בעיה עם הרכיבים של האוכל.

לפעמים הצואה שלה רגילה ומדי פעם יש שלשולים, רק שאני לא יודע אם השלשולים הם מהמזון או ממשהו אחר וגם זה לא כל הזמן. רק מדי פעם. אין הקאות, אין הפלצות, אין חוסר רצון לאכול את האוכל. עקב גילה המתקדם כמובן שהיא לא אוכלת כמו שהיא הייתה אוכלת כשהיתה גורה ולכן האכילה שלה היא במנות קטנות יותר והפסקות גדולות יותר. מדי פעם נשאר אפילו קצת בצלחת אבל זה לא מעיד על ההנאה שלה מהאוכל. ככה היא לעת זיקנה. הכלבה אגב היא טרייר.

פעילה או לא קשה להגדיר. כלומר רוב הזמן היא ישנה, כבר לא עושים איתה הליכות ארוכות כי מאוד קשה לה. אנחנו גרים קומה 2 אז היא מטפסת ויורדת לבד את המדרגות שזה יפה מאוד לדעתי לגילה המתקדם. מדי פעם היא קמה ועושה סיבובים בבית עד שהיא מתעייפת וחוזרת לשכב.

לא אגיד שלא כבד לי בכיס המזונות אולטרה פרימיום האלה, אבל בכולם יש רמות גבוהות של חלבון וגם כמות השומן היא די דומה ולכן אני לא רואה טעם להתחיל לתת לה עכשיו מזון לא איכותי.

האם באזור הקריות-נשר אם מישהו מכיר, יש עוד אלטרנטיבה לאוכל איכותי כמובן ללא כל הדגנים, תירס, קמח וכאלה במחירים מעט זולים יותר מאשר ה GO?

ראיתי את המותג שנקרא WYSONG . לפי האתרים השונים הוא גם נחשב לאיכותי ונראה שכמות החלבון שם לכלבים קשישים היא 26%

מישהו התנסה עם המותג או מכיר?

עריכה אחרונה על ידי mazinya

• תוכן חדש...