Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4427 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום,

לאחר התלבטויות רבות החלטתי לפתוח דיון שיהא לי לעזר בבחירת מקצוע לימוד.

הנדסת מכאנית- נדמה כבחירה הטבעית ביותר. מערבת המון פיזיקה בתחום המכאניקה- יתרון גדול מבחינתי. "מבטיחה" שיבוצים בפיתוח וייצור בתעשיות עתירות ידע על מנת לתת פתרון לבעיות כאלו ואחרות. הרבה פעמים שמעתי את המושג אינטגרטור - למישהו יש השגות?

הלבטים המרכזיים:

-איך השוק היום מבחינת מקומות עבודה? בכל מקום שאליו אפנה לא אוכל להתעלם מטענות כגון "מכונות זה לא כמו שהיה"; "אין בזה עבודה";"אין מה לעשות עם זה היום" וכו' וכו'

-השכר הממוצע למהנס מכונות הוא כפי שמופיע בטבלאות השכר השונות או שמא מדובר בהנפצה כלשהי?

-עד כמה העבודה הראשונית היא hands-on, זאת אומרת עד כמה ההתעסקות היא עם המכונות/פס ייצור ממשית ביום ממוצע של מהנדס ממוצע.

הנדסת חשמל ואלקטרוניקה- נחשבת ההנדסה ה"בכירה" יותר. איך הגיעו לזה אם היא נגזרת של מכאנית?

הנדסה זו מערבת המון נושאים שמשכו את עיניי לא פחות ממכאנית בעיקר תחומי האלק' כגון תקשורת, מחשבים, אלקטרו-אופטיקה ועיבוד אותות.

הלבטים המרכזיים הם:

-עד כמה נכונה האמרה "אחרי גיל 40 אתה כבר סוס מת". זאת אומרת מה מצבם של מהנדסים מעט בוגרים יותר? האם עתידם בחברה כזו או אחרת עקלקל כמתכנתים כאלה ואחרים או שמעמדם יציב יותר. מה בדבר יציבות מהנדסי מכונות?

-קראתי את ההתמחויות והן כל פיסת מידע על העסקת מהנדסי חשמל ואלק'. אך לא מצאתי מידע מספק על תחומי העיסוק ובפרט סדר יומו של מהנדס חשמל המתמחה בנושאים שרשמתי מעל. הוא מגיע למשרד ועושה מה? יורד לפס ייצור לראות את המעבד מתקדם? עושה מדידות על מכשור אופטי כזה או אחר? או שהוא בכלל יושב מול מחשב שעות על גבי שעות ומספק פתרון לבעיות כאלה ואחרות. אשמח מאוד לפירוט בעיקר בסעיף זה.

כל אחד אומר משהו אחר בנוגע ללבטים האלו, כמעט בצורה משוחדת. ברורה לי העובדה שלא קיימת עמדה נייטרלית בנושא אך החלטתי ל"הציק" לכם אולי משהו שלא הכרתי יצא החוצה.

*קראתי את כל התוצאות בפורום לחיפוש "מהנדס חשמל"/"הנדסה מכאנית". כולל תוצאות מתחילת העשור- ובכל זאת לא מצאתי משהו מועיל עד מאוד.

*אני מחפש בעיקר מידע בפי מהנדסים צעירים ולחלופין ממעסיקים בתעשייה, אם קיימים כאן כאלה.

בברכה,

אריאל.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

עבודה עד הפנסיה ותפקיד מסוים יכולים להבטיח לך קשרים משפחתיים נכונים.

בחרת להתמקד בשתי דיסציפלינות מאד רחבות, מגוונות ובחלק גדול מהזמן גם חופפות.

אתה רוצה עבודה hands on עד הפנסיה? לך להנדסת בניין. בגיל 40 אתה שווה את משקלך בזהב והתנאים רק משפתרים (כמובן בהנחה שאתה טוב).

אם זה מעניין אותך ארחיב בנושא.

גם במכונות וגם בחשמל כמו האנשים שמתמודדים על כל משרה נמדדת בעשרות במקרה הטוב, יש המון מוסדות שמלמדים היום והתחרות ביניהם חזקה.

אם אתה יכול להתקבל לטכניון, בלי קשר לפקולטה, תעשה את זה.

במכונות לומדים הרבה חשמל (כי מה לעשות, אדים לא מספיקים בימינו להפעיל מכונה).

בחשמל לעומת זאת לא לומדים דברים שקשורים להנדסת מכונות (כמו תרמודינמיקה ותכנון תלת מימדי).

במכונות התכנון היום הוא תלת מימדי לגמרי.

בחשמל התכנון הוא שטוח ברמת סכימות הרבה פעמים.

שים לב שבחשמל היום כמעט לא לומדים חשמל נטו, בעיקר אלקטרוניקה (למקרה שתרצה להוציא רישיון למהנדס חשמל עם מתח גבוה).

אגב, שים לב שיש היום תוכניות הכשרה של חברות גדולות בתעשיה, בתמורה למימון הלימודים ומלגת קיום אתה מתחייב לככה וככה שנות עבודה אצלם, מצד אחד השכר ההתחלתי לא יהיה גבוה, מצד שני מממנים לך את הלימודים ואחרי שהחוזה נגמר אתה כבר עם ניסיון שזה נושא די קריטי היום.

פורסם

בלי קשר- השנתיים הראשונות דיי דומות אתה יכול להתחיל מגמה מסויימת ולעבור למגמה אחרת כי הקורסים בהתחלה דיי חופפים (פיסיקה, חדוו"א ועוד).

במכללה בה אני עובד הרבה סטודנטים עושים את המעברים האלה בין הנדסות אבל מה שכן- זה תלוי אם יש מקום באותה שנה.

לדעתי תלך על משהו שמעניין אותך, אני אישית הייתי לומד מכונות ושואף להתקדם בתחום הרכב אבל אני ומתמטיקה ממש לא חברים :-D.

בהצלחה!

פורסם
בלי קשר- השנתיים הראשונות דיי דומות אתה יכול להתחיל מגמה מסויימת ולעבור למגמה אחרת כי הקורסים בהתחלה דיי חופפים (פיסיקה, חדוו"א ועוד).

במכללה בה אני עובד הרבה סטודנטים עושים את המעברים האלה בין הנדסות אבל מה שכן- זה תלוי אם יש מקום באותה שנה.

לדעתי תלך על משהו שמעניין אותך, אני אישית הייתי לומד מכונות ושואף להתקדם בתחום הרכב אבל אני ומתמטיקה ממש לא חברים :-D.

בהצלחה!

אולי במכללות התוכנית דומה, בבן-גוריון אין דימיון אפילו בין רמות הקורסים, בשביל לעבור מאחד לשני צריך לקבל ציונים די גבוהים ורק אז בוחנים את האפשרות וגם אז לא בטוח שתקבל פטורים מכל הקורסים שהיו ברמה זהה או גבוהה.

לא הייתי בונה על זה.

פורסם

הנדסת חשמל ואלקטרוניקה- נחשבת ההנדסה ה"בכירה" יותר. איך הגיעו לזה אם היא נגזרת של מכאנית?

הגיעו לזה בגלל שתנאי הקבלה לחשמל גבוהים בדרך כלל מתנאי הקבלה למכונות. אין כאן עניין של בכיר יותר או פחות. אלו שני תחומים שונים של הנדסה, שלעיתים נושקים זה לזה ולעיתים לא.

-עד כמה נכונה האמרה "אחרי גיל 40 אתה כבר סוס מת". זאת אומרת מה מצבם של מהנדסים מעט בוגרים יותר? האם עתידם בחברה כזו או אחרת עקלקל כמתכנתים כאלה ואחרים או שמעמדם יציב יותר. מה בדבר יציבות מהנדסי מכונות?

זה נכון בהייטק, אבל לא כל מהנדסי החשמל עובדים בהייטק. יש גם חברות שהן לא חברות הייטק שמעסיקות מהנדסי חשמל ומשלמות להם בעין יפה. יש גם חברות שמתעסקות בהייטק אבל הן לא חברות הייטק במלוא מובן המילה, כמו למשל תעשיה אווירית או אלתא. שם אין בעיות של פיטורין בגיל 40, נהפוך הוא. הרבה מהנדסי חשמל ותיקים מגיעים לשם בגיל מבוגר בדיוק בגלל הסיבות האלו.

-קראתי את ההתמחויות והן כל פיסת מידע על העסקת מהנדסי חשמל ואלק'. אך לא מצאתי מידע מספק על תחומי העיסוק ובפרט סדר יומו של מהנדס חשמל המתמחה בנושאים שרשמתי מעל. הוא מגיע למשרד ועושה מה? יורד לפס ייצור לראות את המעבד מתקדם? עושה מדידות על מכשור אופטי כזה או אחר? או שהוא בכלל יושב מול מחשב שעות על גבי שעות ומספק פתרון לבעיות כאלה ואחרות. אשמח מאוד לפירוט בעיקר בסעיף זה.

רוב הזמן מהנדס החשמל המצוי יושב על כיסא מול מסך, מקלדת ועכבר. לפעמים הוא מתכנן ומצייר עם העכבר ולפעמים מקליד כל מיני קודים עם המקלדת.

רוב המהנדסים לא יורדים לפס הייצור, לפחות לא מהנדסי החשמל. אין לך הרבה מה לעשות שם, מה גם שהיום רוב פסי הייצור לא נמצאים במדינה שבה מתכננים את הרכיבים.

מדידות עם מכשור אופטי (או מכשור בכלל) עושים מהנדסי בדיקות, אבל זאת נחשבת משרה פחות בכירה ממהנדס שעושה פיתוח.

תחשוב על זה ככה -

יש טיל. בקדימה של הטיל יש חלק קטן שנקרא מכ"מ ואחרי על איתור המטרה של הטיל. בתוך המכ"מ הזה יש את יחידת הפיקוד שאחראית לנתח את האותות שקלט המכ"מ ולהבין מהם איפה נמצא האיום. בתוך יחידת הפיקוד יש בערך 50 "ג'וקים". בתוך אחד מהג'וקים האלו יושבת התוכנה שעושה את הניתוח. אז בתוך התוכנה הזאת יהיה איזה חלק של 2.765 אחוז שאתה כמהנדס עשית (בהנחה ואתה מהנדס חשמל בהתמחות של עיבוד אותות).

אולי במכללות התוכנית דומה, בבן-גוריון אין דימיון אפילו בין רמות הקורסים, בשביל לעבור מאחד לשני צריך לקבל ציונים די גבוהים ורק אז בוחנים את האפשרות וגם אז לא בטוח שתקבל פטורים מכל הקורסים שהיו ברמה זהה או גבוהה.

לא הייתי בונה על זה.

דווקא אין בעיה לעבור מחשמל למכונות, לפחות לא בבן גוריון ולפחות לא בשנה א'. גם ממכונות לחשמל זה לא כזה ביג דיל, בהנחה והציונים של סבירים פלוס.

אבל אין ספק שעדיף לדעת מראש מה אתה רוצה ללמוד ולהתחיל ישר את זה. מצד שני גם אין ספק שאם הגעת למסקנה שטעית, עדיף להחליף ולא להיתקע כל החיים במקצוע שאתה לא אוהב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

עד כמה שאני מכיר את הנושא (ואני לא במיוחד קרוב, אבל בכל זאת נתקל בעניין) הדרישות במתמטיקה הבסיסית גבוהות יותר במגמות חשמל ומדמ"ח בהשואה למכונות. לכן המעבר מחשמל למכונות הרבה פחות בעייתי מאשר בכיוון ההפוך, שעלול להצריך לא מעט השלמות, במיוחד אם אתה כבר בשלבים מתקדמים של הלימודים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בהנדסת חשמל יש המון תתי תחומים רחוקים זה מזה. עיבוד אותות, BOARD DESIGN ותכנון VLSI הם שלושה דברים שונים עם דינאמיקה שונה בשוק העבודה אח"כ. אין שום ספק שבהנדסת חשמל אתה תרוויח יותר מהנדסת מכונות. מהנדסת חשמל גם קל יחסית לעבור לתחום התוכנה, על יתרונותיו וחסרונותיו. כמהנדס חשמל, קל יותר להשתלב בחברות ענק מחד וחברות סטארט אפ מאידך.אין לי ספק שבראיה אובייקטיבית (אם ננטרל לרגע את מה שמעניין אותך או לא מעניין אותך, שבכל מקרה לא כזה משנה כרגע כי אתה לא באמת מכיר את התחומים מקרוב) הנדסת חשמל היא התחום העדיף תעסוקתית.מה שקורה אחרי גיל 40 הוא בעייתי עבור כולם בשוק הטכנולוגיה. אתה יכול לפתח התמחות כזו שיבואו אליך גם בגיל 60 (נגיד אנאלוג, RF, אלגוריתמים), ואתה יכול להקלט במקומות שבהם לגיל אין משמעות (תעשיות בטחוניות בעיקר). הרבה מזה זו תוצאה של איך אתה מתכנן את הקריירה שלך כשאתה כבר בתוך הענף, מאשר איזה ענף אתה בוחר.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אני זורק פצצה לאויר :

לך ללמוד תוכנה , חשמל מת היום .

גילוי נאות : הכותב מסיים תואר בחשמל ועובד בהיי טק .

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

אני חושב שהוא יהיה בעמדה הרבה יותר טובה בקריירה שלו אם יעשה הנדסת חשמל עם התמחות בעיבוד אות ויעשה את ההשלמה שלו לתוכנה לבד, מאשר תואר במדמ"ח.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תוכן חדש...