Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם הבהוב עם אורות מתפרש אצל מרבית נהגי ישראל כ " בבקשה אני נותן לך לעבור" או דווקא" תזהר ממני אני עובר"

...Our necessities are few but our wants are endless

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הבהוב אחד זה תעבור. כמה הבהובים מהירים זה זהירות אני עובר. זו דעתי ממה שלמדתי וממה שראיתי מהבנת נהגים אחרים.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
הבהוב אחד זה תעבור. כמה הבהובים מהירים זה זהירות אני עובר. זו דעתי ממה שלמדתי וממה שראיתי מהבנת נהגים אחרים.

אני עושה ככה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

תמיד כשיש לי זמן אני משתדל לעצור לאנשים שתקועים בצד הדרך.

פעמיים שאני נזכר בהם כרגע.

1. 12 בלילה, אני בכביש 60 מצומת תפוח לכוון ירושלים. אני רואה סובארו חבוטה עם 4 אורות מצוקה בהמשך הדרך.

בגלל שאני נוסע לאט, יש לי לא מעט זמן להתלבט אם לעצור או לברוח.

מתקדם קצת ורואה דמות קטנה מסמנת לי נואשות לעצור.

מחליט לעצור ורואה בחורה בהיסטריה.

מסתבר שהרכב פשוט כבה והיא נמצאת בדיוק במקום ללא קליטה סלולארית. לא נעים בכלל..

ניסיתי לעזור לה עם כבלים-יוק. המנוע פשוט מת.

לקחתי אותה לתחנת הדלק הקרובה, וידאתי שהכל בסדר והמשכתי.

2. סיטואציה דומה, כביש 3 בשעה שמונה בערב בערך.

נוסע לכוון ירושלים ובזוית העין רואה רכב עומד בשוליים ולידו עומד אדם אובד עיצות ו 3 ילדים קטנים לידו.

קור כלבים, גשם.

עצרתי מיד.

הכנסתי את כולם לרכב והפעלתי חימום.

מתברר שהדלק אזל ושעון הדלק כנראה נדפק.

לקחתי את כולם לתחנת הדלק הקרובה (כמה צמתים קדימה), הוא מילא מיכל שמצא שם, החזרתי אותם לרכב והתברר שהם היו בדרך לחתונה ופשוט לא ידעו מה לעשות.

מעשה שטן, הוא גם שכח את הסלולארי בבית.

חיכיתי לראות שהרכב מניע והמשכתי בדרכי.

פורסם

הכלל שלי על הכביש הוא פשוט. תחשוב איך אתה היית מרגיש במקום זה שתקוע שעה בניסיון להשתלב או במקום זה שנתקע בצד הדרך ואף אחד לא מסייע לו. בסך הכל מדובר במעשים שבמקרה הכי גרוע יגרמו לנו להפסיד 10 שניות מחיינו.

אני משתדל תמיד לעצור לרכבים תקועים גם אם לא עומד מישהו ומבקש עזרה. באחד הפעמים כשעוד הייתי סטודנט הרבה לפני עידן הפלאפונים עצרתי ליד רכב מסחרי בכביש החוף שהסתבר שהיה רכב של בחורה נכה בכיסא גלגלים. מסתבר שהיא נתקעה בלי דלק, ירדה מהרכב עם הרמפה ולא יכלה לא לחזור לרכב ולא להגיע לכביש כדי שיראו אותה. כשאני הגעתי לשם היה גשום וחשוך והיא ישבה שם בוכה, אועדת מקור ומבוהלת.

מיד העלתי אותה לרכב שלי וניסיתי לראות מה ניתן לעשות עם הרכב שלה. מסתבר שהיא נתקעה בלי דלק וגם נגמר בינתיים המצבר. נסענו יחד לתחנת דלק (זה היה לא רחוק מעתלית ונסענו לכניסה לחיפה), קניתי לה כוס קפה וג'ריקן סולר וחזרנו לרכב אבל כל הנסיונות עלו בתוהו (מסתבר שמצבר של רנו 5 לא מסוגל להזיז מנוע דיזל של טרנספורטר) אז הקפצתי אותה למעונות.

גם כשאני נתקעתי פעם עם שני גלגלים מפונצ'רים (שני פנצ'רים בנסיעה של 20 ק"מ) מישהו לקח אותי עם הגלגל לפנצ'ריה, חיכה איתי והחזיר אותי כשהוא מסרב לקבל תשלום על השירות והעזרה.

חשוב לזכור שכל עצירה וכל סיוע מחזקים את הנורמות שרצוי וצריך להתחשב בזולת. כשהנורמות העלה יצברו מספיק תאוצה יהיה לכולנו הרבה יותר נעים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לפני כמה שנים נפטר ככה בחור נכה שנתקע בלילה סוער מחוץ לרכב שלו לצד הכביש ולא עצרו לו...

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

כן. אני זוכר זאת עד היום את הפרסומים בחדשות דאז.

לנהג לילה, לא פלא שלא הצלחת להניע אם כל מה שעשית זה לחבר כבלים. ואני לא חושב שזה בגלל המצבר.

הסיבה מאוד פשוטה- ברכב דיזל מודרני, כשנגמר הדלק יש להוציא את האוויר ממערכת הדלק בכדי שהדלק יגיע למזרקים.

במנוע המדובר (בהנחה ומדובר במנוע 1.9 TDI או SDI) הפעולה פשוטה יחסית ולוקחת כ5 דק' עבודה, אך דורשת מפתח אומים/ שבדי מתאים בכדי לשחרר מעט את כל ארבעת הצינורות למזרקים כך שיתאפשר יציאת האוויר. נותנים סטארטר ארוך עד שהדלק מתחיל להשפריץ מהצינורות (יותר מכמה טיפות), סוגרים בחזרה את האומים ואז מניעים בקלות.

נשמע קצת סיפור, אבל הגישה לצינורות קלה והעסק דווקא די קל.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

WTF?! איזה חוסר רגישות של חברת איתוראן,עדיף היו מדווחים שהרכב נגנב ואז היה נשלח סייר.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אהבתי מאו ד את הרעיון של השרשור! כל הכבוד.

אתן אחד משלי: לראות נהג אוטובוס (!!) שעוצר לא במעבר חציה כדי לתת לרכב ממול

בכצנלסון גבעתיים להיכנס לחנייה בבית משותף - זה יופי של דבר. :)

פעם אחת הייתי בגבעתיים, פעם אחת בכצנלסון, פעם אחת באוטובוס - וזה מה שראיתי.

הלוואי וזה היה מקרה מייצג.

זכר אלפא שמחכה לנקבת האלפא שלו, רצוי אלפא ספיידר...

פורסם
כשאני עומד ברמזור בכביש דו נתיבי או חד נתיבי ואני רואה מימיני או משמאלי רוכב אופנוע שלא מצליח לעבור בין המכוניות ולהגיע לתחילת הצומת, אני מזיז קצת את הרכב בשביל לתת לו לעבור בבטחה, תמיד זוכה לתודה מהרוכבים,לא יודע אם זה שומר על הביטחון של הרוכבים אבל אני לא אוהב שתקוע אופנוע בין רכבים, גם מבחינתי זה מפריע.

:mm_yeah:

אותו דבר בפקקים, שומר טיפה מרווח מהרכב שלפניי, ומתמרן כדי לאפשר לאופנועים לעבור, גם בטוח יותר לכולם, וגם הנהון עם הראש או הנפת יד לאות תודה, נותנים הרגשה טובה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לי קרה שנסעתי עם חבר לכיוון רשל"צ, בדרך ראיתי מישהי תקועה בשוליים אז ביקשתי מהחבר שיעצור. כשהתקרבתי לשאול אותה אם היא צריכה עזרה שמתי לב שהיא ממש יפה, סה"כ היה לה פאנצ'ר בגלגל והיא לא ידעה מה לעשות. החבר ואני החלפנו לה את הגלגל ותוך כדי שיחה שלי איתה מסתבר שהיא חברה של אחד החברים הטובים שלי מהצבא. כמה שהעולם קטן.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

המנהג הקבוע , רואה מצלמה עם דונאטס בכביש הנגדי ולאחר כמה מטרים רואה רכב שמגיע במהירות הבהוב מהיר בתקווה שהבחור יבין ויזהר.

הציל אותה כבר כמה פעמים משתדל להזהיר בחזרה .

HU: Clarion CZ702 AMP 1 : Celestra FA475x

AMP 2: Phoenix Xenon 400.1 Sub: Seas Lotus

COMP : Ground Zero Uranium

[h=1][/h]

• תוכן חדש...