Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מממיני מגמגמת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4384 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גודל המרווח קובע שני דברים: הראשון - את זווית ההצתה (כמה מעלות ביחס ל TDC) השני את ה dwell היחס בין הזמנים שבהם המגעים סגורים או פתוחים. ככל שהזמן בו המגעים פתוחים גדול יותר - כך ילך הניצוץ ויקטן בטורים גבוהים. לכן רצוי מרווח מגעים קטן; אבל מכיוון שהזיז שפותח את המגעים - ועשוי מפייבר - נשחק כל הזמן, רווח קטן מדי יגרום לכך שיהיה צורך לכוון את המרווח לעיתים קרובות הרבה מהמקובל.

לכן דבוק בהמלצת היצרן - או עבור ל"מגעים אלקטרוניים" שאינם נשחקים. פרטים נוספים תוכל לקרוא כאן:

http://lulisml.wordpress.com/2012/10/08/26-453-%D7%97%D7%95%D7%96%D7%A8%D7%AA-%D7%9E%D7%9F-%D7%94%D7%9E%D7%AA%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%A8%D7%A7-%D7%9E%D7%90%D7%94-%D7%95%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%9B%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%99/

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בדוק בנוסף האם מגעי הפלטינות "ניזוקו / נשרפו" ומה צבעי המגעים. יתכנו תופעות רבות ובנוסף שהתקנת כוייל שצריך נגד בטור להזנת המתח אליו. אם כך, אין פסול ואף עדיף להנעות בוקר אז יש להתקין נגד, מע' נגד מתקצר בזמן התנעה, והחלפת פלטינות וקבל.

יתכנו של בעיות אחרות שאת חלקן רשמו כאן ועדיף שמישהו שמבין ממש טוב יבדוק לך את התופעה שלא תיאלץ להחליף חלקים רבים לשווא.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

עדכון-

ניסיתי היום להניע. דממה! אין מצבר.

חיברתי כבלים ואחרי כמה דקות ניסיתי שוב להניע. ניסה להניע אבל לא הסתובב המנוע.

החלפתי לקויל המקורי ושוב שום דבר....

ניקיתי את כל כבלי ההצתה בספריי ניקוי מגעים ובדקתי שאין שום שבר או סדק בהם אבל עדיין לא הועיל

החזרתי את הקויל החדש

בסוף אחרי המיני היתה מחוברת בכבלים רבע שעה ניסיתי להניע.

המנוע הסתובב אך לא הניע

עוד עשר דקות על כבלים ואז היא התעורה לחיים.

עדיתי סיבוב איתה של בערך ארבעים דקות בשביל לוודא שיש טיפה טעינה

כיביתי את הרכב וישר ניסיתי להניע שוב

כלום..... :(

בדקתי עם מכשיר את המצבר והוא מראה 12 וולט אז השאלה היא אם זו בעית מצבר או אלטר טור או משהו אחר לחלוטין שאני מפספס פה.....

תודה לעוזרים

עדי

Sha is a sound within a word...

פורסם

פרק את המגעי המצבר ונקה את מגעי המצבר ואת הנעלי הכבל.

יכול להיות שמבחוץ נראה הכל יפשה אבל אין מגע טוב.

מגע רופף יכול לעשות הרבה בעיות אבל אם האלטנטור בסדר הרי פעם שהרכב יניע, בעזרת מצבר עזר, הוא יפעל מכח האלטנטור/דינמו, וכל עוד אין צריכת זרם גבוהה מכושר היצור של האלטנטור לא תהיה בעיה.

למרות שהמצבר מראה 12 וולט (זה קצת חלש) יכול להיות גם שהמצבר שלך מת אמנם יש לו 12 וולט אבל אין לו די אמפרז' ואז יש בעיה אחרת.

שלמה דן גדרון

פורסם
פרק את המגעי המצבר ונקה את מגעי המצבר ואת הנעלי הכבל.

יכול להיות שמבחוץ נראה הכל יפשה אבל אין מגע טוב.

מגע רופף יכול לעשות הרבה בעיות אבל אם האלטנטור בסדר הרי פעם שהרכב יניע, בעזרת מצבר עזר, הוא יפעל מכח האלטנטור/דינמו, וכל עוד אין צריכת זרם גבוהה מכושר היצור של האלטנטור לא תהיה בעיה.

למרות שהמצבר מראה 12 וולט (זה קצת חלש) יכול להיות גם שהמצבר שלך מת אמנם יש לו 12 וולט אבל אין לו די אמפרז' ואז יש בעיה אחרת.

תודה שלמה!

אנסהלעבור על כל המגעים שם ואנקה לואי וזו באמת הבעיה אבל משום מה משהו לא הגיוני לי- אם הבעיה היא עם המגעים של המצבר ברגע שחיברתי כבלים מרכב שני זה לא אמור לבטל את התלות בחיבור הראשי?

תודה

פורסם

כוון את הרב מודד למתח נמוך (V) וחבר את הגששים למצבר.

אמור להראות לך 12V פלוס מינוס.

הנע את המכונית ובדוק, המתח אמור להיות סביב ה 14V.

אם התוצאה נמוכה יותר, יש לך בעיית טעינה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
כוון את הרב מודד למתח נמוך (V) וחבר את הגששים למצבר.

אמור להראות לך 12V פלוס מינוס.

הנע את המכונית ובדוק, המתח אמור להיות סביב ה 14V.

אם התוצאה נמוכה יותר, יש לך בעיית טעינה.

כוון את הכפתור בחוגה ל 20 v - נמצא נקודה אחת לפני מקום השעה שלוש במכשיר שלך. מיקום זה מיועד לזרם ישר. חבר לקוטב המצבר, הקריאה במצבר טעון בדרל כלל מעל 12.5. כעת בדוק עם מנוע פועל. כמו שחן כתב צריך להיות בין 13 ל 14.5.

שלמה דן גדרון

פורסם

עדכון-

בדיקה של המצבר הראתה 11.5 וולט

ניסיתי להניע- מת

נתתי כמה מכות על הסטארטר- יש רעש של קליק ואחרי רעש של כמו מקדחה של משהו שמסתובב אבל לא מניע.

רעיונות/עצות/פתרונות?

תודה וחג שמח

עדי

פורסם

עדי כול מה שאתה מספר זה קשור למצבר די גמור וגם יכול להיות אלטרנטור

תניע את הרכב עם כבלים ותראה כמה מתח מוציא האלטרנטור במצבר .

במידה והוא נמוך מ13 בסרק אז הבעיה היא אלטרנטור .

במידה והוא מראה מעל 13 בסרק המצבר עשה את שלו .

חג שמח

מיני רכב שכובש את הלב]

פורסם

תודה טל

יש חשיבות איפה בודקים את העוצמה אחרי ההנעה בכבלים?

חוץ ממצבר איפה עוד אפשר לבדוק?

צריך לפרק משהו באלטרנטור?

תודה

פורסם

עדכון -

אחרי עשרים דקות על כבלים המיני הניעה :)

ישר נסעתי לאוטו דיפו בראשון (אחלה אנשים שרצו לעזור ולא חיפשו לשאוב כסף)

בדקו טעינה והיא היתה על 9.5

אמרו שרוב הסיכויים שזה בגלל שהטורים נמוכים אז העלית את הטורים והטעינה היתה על 13.5

ככשאלתי אותם אם כדאי לקנות מצבר חדש אז אמרו לי שהוא בן שנתיים ושכדאי שאתן לו צ׳אנס

עשיתי סיבוב של ארבעים דקות (זמן איכות) וכי ביתי את הרכב

הניעה מיד :)

מה שכן, שמתי לב שהיא מעשנת כמו נרקומן בתחנה מרכזית (הישנה)

אחרי התיעצות עם טל אנסה לשחק בשישי עם תערובת הדלק/אויר בקרבורטור

פורסם (נערך)

עדי שלום

אחרי שתקנה מצבר חדש אני מציע לך לנתק כבל אחד של המצבר בכל פעם שאתה מחנה את הרכב(ככה אני עושה)

ככה המצבר יחזיק לך הרבה יותר זמן.

לגבי מצבר חדש אני ממליץ על VARTA 60 כחול לא השחור-שווה ומחזיק המון זמן -עולה בערך 580-600 ש"ח.

(הכי זול בראשון ב"איציק מצברים" ברחוב פלוטצקי 17).

בהצלחה

ניר

עריכה אחרונה על ידי N.Y

NIR .Y

פורסם
עדי שלום

אחרי שתקנה מצבר חדש אני מציע לך לנתק כבל אחד של המצבר בכל פעם שאתה מחנה את הרכב(ככה אני עושה)

ככה המצבר יחזיק לך הרבה יותר זמן.

לגבי מצבר חדש אני ממליץ על VARTA 60 כחול לא השחור-שווה ומחזיק המון זמן -עולה בערך 580-600 ש"ח.

(הכי זול בראשון ב"איציק מצברים" ברחוב פלוטצקי 17).

בהצלחה

ניר

היי ניר,

זה מה שאתה מתכוון אליו?

http://matzberim.co.il//vitem.asp?model=60Ah%205

מבחינת גודל הוא נכנס למקום של המצבר במיני?

ראיתי פרסום של אוטודיפו היום בעיתון עם מבצעים של מצברים. אשאל אותם כמה עולה כי זה יותר קרוב לי.

• תוכן חדש...