Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

אני נוסע מחר לדרום ואני יודע שלא בכל תחנת דלק יש דלק 98. קרה לי כבר במרכז, באיזור צומת בני דרור, שברוב תחנות הדלק שם לא מוכרים 98 (לפחות מה שאמרו לי בטלפון. הייתי כבר עם נורה דולקת וצילצלתי לתחנות כדי לנסוע סתם). בסוף המרתי על התחנה שבה יש את מסעדת יונס ושם היה (הם לא ענו בטלפון).

בקיצור, אני מעריך (אולי אני טועה) שככל שמתרחקים מהמרכז, ככה יש סיכוי גבוה יותר להתקל בתחנות דלק שלא מוכרות 98.

חיפשתי בגוגל משהו בנושא ולא מצאתי. נכנסתי לאתרים של "דלק" ו"סונול" ולא מצאתי שם שום איזכור לאיפה יש דלק מסוג 98.

האם יש לי דרך לדעת?

תודה מראש

פורסם

1. תדלק מיכל מלא במרכז ויש לך די והותר דלק להגיע עד אילת. תחנה מומלצת וזולה במיוחד: סונול שערי חולון, ליד צומת חולון. ה-98 עולה בערך כמו 95 בשירות מלא.

2. במקרה הכי גרוע אתה יכול למלא 95, לא ייגרם נזק. צריכת הדלק תעלה והביצועים קצת ייפגעו זה הכל.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אפשר לשאול מה מצוין לך במדבקה שבדלתית טנק הדלק? 98 בגדול ו95 בקטן? רק 98? רק 95?

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
1. תדלק מיכל מלא במרכז ויש לך די והותר דלק להגיע עד אילת. תחנה מומלצת וזולה במיוחד: סונול שערי חולון, ליד צומת חולון. ה-98 עולה בערך כמו 95 בשירות מלא.

2. במקרה הכי גרוע אתה יכול למלא 95, לא ייגרם נזק. צריכת הדלק תעלה והביצועים קצת ייפגעו זה הכל.

1) האוטו אוכל דלק כמו משוגע. בעיקר בנהיגה חזקה (מגיע ל 1 ל 4). אין מצב לתדלק בת"א, לנסוע לכביש ערד מצדה, לעשות אותו

כמה פעמים בנהיגה חזקה ולחזור לת"א בלי למלא עוד טנק של דלק.

2) התקינה של AMG אומרת 98. זה לא רכב של 95 שאני ממלא בו 98 כדי לשפר ביצועים

תודה

פורסם
אפשר לשאול מה מצוין לך במדבקה שבדלתית טנק הדלק? 98 בגדול ו95 בקטן? רק 98? רק 95?

איש המכירות שעבר איתי על הרכב אמר 98. אבדוק כשאצא מהעבודה ואעדכן בערב.

תודה

פורסם

אם תמלא דלק 95 ברכב שדורש 98, המנוע יעשה נקישות בעקבות הצתה עצמית מוקדמת של הדלק. מנועים מודרניים החל משנת 2001 באירופה מצויידם בחיישני נקישות כחלק ממערך הOBD2. ברגע שהם מזהים נקישות, המנוע מזריק פחות דלק, ומקבלים שריפה לא מלאה של הדלק. זיהום האוויר עולה, אבל הרבה פחות ממה שהוא היה עולה אם היית ממשיך לנסוע עם הצתה עצמית מוקדמת. יהיה בלאי מואץ למנוע, למערכת הפליטה, ולמערכת הזרקת הדלק. בקיצור, לא מומלץ. אבל בהחלט אפשר והרכב בהחלט ישרוד.

פורסם
אם תמלא דלק 95 ברכב שדורש 98, המנוע יעשה נקישות בעקבות הצתה עצמית מוקדמת של הדלק. מנועים מודרניים החל משנת 2001 באירופה מצויידם בחיישני נקישות כחלק ממערך הOBD2. ברגע שהם מזהים נקישות, המנוע מזריק פחות דלק, ומקבלים שריפה לא מלאה של הדלק. זיהום האוויר עולה, אבל הרבה פחות ממה שהוא היה עולה אם היית ממשיך לנסוע עם הצתה עצמית מוקדמת. יהיה בלאי מואץ למנוע, למערכת הפליטה, ולמערכת הזרקת הדלק. בקיצור, לא מומלץ. אבל בהחלט אפשר והרכב בהחלט ישרוד.

בגלל זה ציינתי שהרכב דורש 98 ולא שאני החלטתי לשים 98 למטרת ביצועים משופרים או דלק נקי יותר.

תודה רבה

פורסם

בבאר שבע יש כמה תחנות שמוכרות 98, אם זה עוזר לך.

בדקת למשל בתחנה של בית קמה? אחת התחנות בכניסה לבאר שבע?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

יש לך את אתר www.fulltank.co.il, אבל איני יודע עד כמה הנתונים מעודכנים. לא היה מזיק לצלצל מראש ולוודא.

אגב, מבלי לזלזל באיש המכירות, יש ספר רכב שאמור להסביר בדיוק דברים כאלו.

לפי קטע שצוטט מתוכו פה: http://www.aclassclub.co.uk/forum/in-what-countries-does-the-a45-run-on-95-ron_topic1567.html

שימוש בדלק 95 יעשה רק באופן זמני ואין לסוע במצערת מלאה.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

הדרום זה מרחב ענק, אם תפרט מה המסלול המתכונן יהיה אפשר לסייע בצורה יותר מדוייקת.

על כביש 6 יש לך תחנה עם 98, בערד ישנם כמה תחנות וכך גם בב"ש.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

תחנת פז מסילת ציון

לא מתחייב על איכות

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

אגב, צריך לבדוק את הנושא אולי של אוקטן בוסטר במצב שבו דלק 98 אינו זמין.

שווה לבדוק מול סדנאות השיפור למיניהן. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?514779-%D7%93%D7%9C%D7%A7-%D7%9E%D7%A8%D7%95%D7%A6%D7%99%D7%9D-TORCO-%D7%91%D7%9E%D7%9C%D7%90%D7%99

ומול דעתם של חברי הפורום שיתנו את חוות דעתם המכנית בנושא.

• תוכן חדש...