Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4459 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בזמן האחרון שמתי לב שאני מרגיש כל שקע הכי קטן בכביש.

כל מכסה ביוב שאני לא חומק ממנו, גורם לזעזוע חזק מהרגיל.

נשענתי על קדמת הרכב והוא לא שקע בכלל.

בקורולה אחרת, היתה שקיעה ניכרת.

אז הבולמים גמורים אני מניח?

לחץ הצמיגים תקין.

יש לה 100k ולדעתי, מעולם לא הוחלפו בולמים.

כמה אמור לעלות הסיפור?

אפשר לקבל המלצה למוסך?

תודה!

פורסם

מה כוונתך מרגיש כל שקע בכביש? כביכול כשהבולם גמור רכב יהיה יותר רך ולא יציב וזווית גלגול תהיה גדולה יותר, כלומר בולם תקין בשלב ספיגת המכה יספוג ויחזור לעצמו כאשר בולם לא תקין ימשיך לנענע את הרכב מעבר והוא ירגיש לא יציב.

לגבי הבדיקה, דווקא בולם לא תקין ישקע יותר, אם הבולם תקין בעת הדחיפה כלפי מטה רכב ישקע מעט ומיד יקפוץ חזרה ופה זה יגמר כאשר בולם לא תקין הרכב ימשיך לנוע מעלה מטה עוד מספר פעמים וזה תלוי עד כמה הבולם חלש.

לאחר החלפת בולמים גמורים רכב יהיה יותר קשיח וירגיש יותר "מוצק".

בכל מקרה לאחר 100K הבולמים הגיעו כבר לפחות ל 50% ניצול ואם אתה תמשיך עם הרכב עוד מספר שנים מומץ להחליף.

לגבי העלויות, אני לפני כמה שנים טובות החלפתי 4 בולמים בדיוק בקורולה כזו ואני לא חושב שמחירים השתנו הרבה.

התקנתי בולם של KYB (OEM) קדמי אמור לעלות סביב 450 - 500 לזוג ואחורי סביב 400-450 לזוג, עלות העבודה סביב 100 - 150 לבולם, אני קניתי בחנות חלפים ושילמתי רק עבודה אבל לא כל מוסך יסכים ובמוסך ככל הנראה עלות החלק תהיה יותר גבוהה.

פורסם

מרגיש כל שקע, כלומר הרכב יותר נוקשה מבעבר.

מרגישים מכה בכל מעבר על חריץ באספלט, כאילו שאין שום דבר הסופג את הזעזוע, וכפי הנראה בגלל שהרכב לא שקע כלל, זה רק מחזק את דעתי בנוגע לזה.

כשקניתי את הרכב לפני 3 שנים עם 70k, עשיתי לו בדיקה במכון טסטים, שם הופיע בתוצאות:

סרן קידמי 77% (ימין ושמאל)

סרן אחורי 76% (ימין ושמאל)

אם לבולם רך מדי קוראים "גמור", אז איך קוראים לבולם נוקשה מדי כמו שלי?

סביר שהגיע הזמן להחליף?

• תוכן חדש...