Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4475 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רכב בעל מנוע קטן, מנוע 1000 ושאני נוסע נגיד 120 הסל״ד נמצא על 3k השאלה שלי אם זה באמת צורך יותר דלק ואם הרכב שלי עושה 1ל20 אז עד כמה זה משנה?

תודה מראש.

פורסם
יש לי רכב בעל מנוע קטן, מנוע 1000 ושאני נוסע נגיד 120 הסל״ד נמצא על 3k השאלה שלי אם זה באמת צורך יותר דלק ואם הרכב שלי עושה 1ל20 אז עד כמה זה משנה?

צורך יותר דלק יחסית למה?

הרכב שלך שורף ליטר דלק ל20 קילומטר בתנאים מסויימים ברגע שאתה לא נמצא בתנאים המסויימים האלה הצריכה דלק עולה / יורדת.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

המהירות האופטימלית, במיוחד במנועים קטנים כמו ברכב שלך היא מאוד נמוכה (80 קמ"ש אמיתיים ומטה, השעון מראה בדרך כלל מהירות גבוהה בכ-5%) במהירות 120 קמ"ש הרכב יכול לצרוך 30-40% יותר. זה הבדל די משמעותי, גם הבלאי למנוע קצת יותר גבוה.

מצד שני, גם הזמן שלך שווה כסף, ולא מומלץ להתנהל במהירות של משאית כבדה לאט יותר מהתנועה.

לטעמי יותר חשוב להקפיד על האצות מתונות!

פורסם (נערך)

רק בכדי להרגיע - 120 קמ"ש על 3,000 סל"ד זה נתון לא רע.

ישנם רכבים עם מנועים גדולים יותר משלך שנדרשים לספק עוד אלפיה בתחום הסל"ד בכדי להשיג את ה 120 קמ"ש האלו.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

אין מצב שמנוע של 1.0 ליטר נוסע על 120 קמ"ש ב3000 סל"ד... בעבר הייתה לי פולו 1.4 ידנית שנתון 2011 שנסעה על 120 קמ"ש

ב3100 סל"ד.. לדעתי התחום החסכוני האופטימלי הוא בתחום ה2200סל"ד

פורסם (נערך)

זה לא כזה תלוש מהמציאות. מספיק שהיצרנית לקחה את ההחלטה לשווק את הרכב עם גיר ארוך/עצל וקיבלת משהו באיזור.

אאל"ט, בעלי אלטו אוטומאטית (יתכן שפותח השרשור נמנה על אלו) "נהנים" מסל"ד נמוך יחסית במהירויות שיוט.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם
רק בכדי להרגיע - 120 קמ"ש על 3,000 סל"ד זה נתון לא רע.

ישנם רכבים עם מנועים גדולים יותר משלך שנדרשים לספק עוד אלפיה בתחום הסל"ד בכדי להשיג את ה 120 קמ"ש האלו.

שלי ב100 קמ"ש בסביבות 3100 סל"ד לפי השעון. (רנו קליאו 1.2 ידנית)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

זה תלוי מאוד בכיול ההילוכים בגיר ולא רק בגודל המנוע, אפשר תאורטית לעשות רכב עם מנוע 1000 סמ"ק שההילוך החמישי שלו מספיק ארוך בכדי שישייט ב2000 סל"ד במהירות 120, מעשית זה יתן גיר עצל מאוד.

לפות"ש, צריכת הדלק ברכב היא לא קבועה, במיוחד מה שהיצרן אומר בתור צריכת הדלק הרשמית.

אם אתה דואג לגבי סל"ד במהירות מסויימת אני מציע לך להשוות בין רכבים כמו שלך, תכתוב את שם הדגם, שנתון וסוג התיבה (ידנית או אוטומטית).

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

באופן כללי במנועים קטנים עדיף כאשר הרכב נוסע על סל"ד גבוה, 100 על 3000סל"ד+ כי אז מנוע עובד קרוב יותר למומנט המקסימלי וזה נותן כושר תמרון וזמינות כוח. לאומת מנוע קטן שנוסע על טורים נמוכים - אז אין שום כושר תמרון, אין זמינות כוח, בעליות המהירות יורדת, כל הזמן צריך להוריד הילוכים על מנת לשמור על הקצב.

אני בעד סל"ד גבוה למנוע קטן.

רק מנוע טורבו עם הרבה מומנט על סל"ד נמוך או מנוע בנפח גדול, דיזל יש טעם לשייט על סל"ד נמוך. יש פה גם קטע של בטיחות אקטיבית.

לא צריך להכנס לפאניקה מסל"ד גבוה, שום דבר לא ישבר לזה - המנוע בנוי לזה וגם אם נוסעים במהירות אופטימלית גם כאשר סל"ד יחסית גבוה, מקבלים צריכת דלק טובה מאוד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יש לי פוקוס 2005 (צורה ישנה)

בחודשיים האחרונים שמתי לב שהרכב "שותה" דלק

שותה= 42 ליטר ב 300 ש"ח על 300 ק"מ ( 1 ש"ח לקילומטר:cry:)

.

החלפתי היום חיישן חמצן (ראשון) ביציאה מהסעפת באזור המנוע- (מחזיק אצבעות שזה יפתור את בעיית השתיה של המנוע)

הסל"ד בסרק בערך 700 ס"לד האם זה סביר? גבוה? נמוך?

ובכלל מה הסל"ד המומלץ בסרק לדגם הזה

תודה לעונים

מלחמה בהעלאת תעריפי הביטוח לדו גלגלי!!! הרגו אותנו הנבלות.

• תוכן חדש...