Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

tdm vs transalp

ntaizi
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7878 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעוניין לקנות אופנוע יד שנייה ומתלבט בין ההונדה לימאהה (tdm or transalp).

גם אם מדובר ביד שנייה הכוונה לאופנוע יחסית חדש (עד 4 שנים).

דרישות עפ"י סדר חשיבות:

1) אמינות (מס, ביקורים מינימלי במוסך)

2) רכיבה נוחה בעיר וביצועים טובים גם מחוץ (שיוט ב 120/130 קמ"ש)

3) עלות תחזוקה

4) מחיר רכישה

5) יכולת בסיסית בשטח (שבילי עפר בעיקר).

אשמח לשמוע דעות/הערות מרוכבים שמכירים את הכלים הנ"ל.

תודה.

פורסם

את שניהם אני מכיר מיד שניה, כלומר כלים שבבעלות חברים.

ההונדה אמין יותר, לא חוכמה גדולה המנוע עובד בהרבה פחות עומס וגם איכות המכלולים הנלווים טובה יותר.

שנים מאוד נוחים לעיר ולנסיעות ארוכות אבל בכל הקשור לביצועים הTDM זולל את הטראנסאלפ.

הטראסאלפ יותר זול מהימאהה אבל כיוון ששניהם לא נהנים מביקוש גבוה במיוחד ניתן בשני המקרים למצוא מציאות.

לטראסאלפ יש קמצוץ של יכולת שבילים לא יותר בעיקר בעיות גובה, משקל כוח, הימאהה לא מיועד לשטח אבל יעבור כמעט בכל שביל שהטראנס יעבור בו. הפלסטיקה של שניהם לא תאהב את זה. אגב בשביל נזק לפלסטיקה מספיק נתז חצץ מכוון היטב לא חייבים ליפול.

למרות שמו אני הייתי מעדיף דווקא את הימאהה למעברי אלפים, בתוך העיר הפערים מצטמצמים ולהונדה יש יותר מה להציע בכל הקשור לתנוחת רכיבה ונוחות ביום יום.

גם כן פורום של אופנועים,

חצי מהאנשים כאן כשהם יוצאים לרכב עושים את זה במגרשי חניה, אופנוענים עלק.

פורסם

הטרנס' באמת נהנה מ"יכולת" שבילים טובה יותר אבל אני אישית לא רכבתי על אף אחד מהכלים לכן זה ממקור שני ולא ראשון.

בסופו של דבר, יש לנו ארץ קטנה - אי אפשר לטעות בגדול.

דני פרמוצ'נקו - דבריו הוצאו מהקשרם (י.ב.)

פורסם

גם אני הייתי פעם בהתלבטות הזו ובסוף בחרתי בטראנסאלפ אבל זה עניין מאוד אישי ואינדבדואלי .

מבחינת כביש ה TDM נותן לטראנסאלפ בראש בגדול . אבל מבחינת שטח המצב די הפוך .

הכי פשוט לדעתי ללכת לסוכנויות ולהוציא את שניהם לרכיבת מבחן , ואני אומר לך מראש שבכביש חווית ה TDM מהנה הרבה יותר ואני די בטוח שברכיבת מבחן תעדיף שלא לרדת לשטח .

אז תעשה את השיקולים שלך ותבחר .

רכבתי על שניהם בנסיעות מבחן ואח"כ היה בבעלותי טראנסאלפ במשך 3 שנים .

בהצלחה ,

גדגד

• תוכן חדש...