Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4477 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גג עם וילון מחורר הוא באמת בעיה... אבל גג עם וילון מלא הוא סבבה לגמרי, למעט שבאמת יש מכוניות (מזדה 3 למשל) ששם אין מרווח ראש כתוצאה מכך.

האמת היא, שהיו אני מסתדר יופי בלי, ובכלל לא זוכר שהיה לי פעם, אבל בכל זאת זה היה יכול להיות נחמד מידי פעם.

לגבי המיסוי - מתי כבר יובן שהמיסוי שמקבלת המדינה על רכב חדש לא משתנה כאשר היבואן מפחית מחיר, אלא רק הרווח שלו, מטריזילון לדוזיליון? למעשה, המיסוי של המדינה משתנה גם משתנה, לפי המחיר שמשלם היבואן, אבל מכאן ועד שהצרכן יהנה - הדרך ארוכה...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אמנון - גג פאנורמי עם סוכך או סאנרוף זה דבר נהדר.

שי, לא מתאים לך, פרט נמק והסבר :-)

דרך אגב אפילו את הקירוי לפרגולה בגינה שלי, עשיתי אטום לחלוטין, למרות שיכולתי לעשות רפרפות או כיסוי אטום שקוף.

לא אוהב שמש מעליי שמרתיחה לי את המוח ועוד בנהיגה שבא אני מראש במוד עצבני יותר :-), שמש מהצדדים זה בסדר :-) 

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

צודק...אני מהנייד... בין לבין

בכל אופן במושב האחורי חווית הנסיעה כשהעצים/עננים/ נוף משתקף מתעצמת. לאחרונה נסעתי ב s max פעם ראשונה מאחור ולא ליד ההגה והתלהבתי מאוד...

זה כיף לילדים...

סאנרוף זה דרך נהדרת להנות מקצת אוויר בלי תחושה שהאגזוזים מכוונים עליך או שסתם לא נוח שהחלון פתוח.

אין לחום ולזה שום קשר. כשיש סוכך...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
בר, הכוונה הייתה למס הקנייה שרוכש הרכב משלם למדינה ולא למס החל על רווחי היבואן.

וזה בדיוק מה שלא משתנה ממחיר היבואן :-)

עלות ליבואן X

מס למדינה X

רווח ליבואן: 130-2X

(כמובן יש גם הוצאות אחרות כגון שכירות, כ"א, פרסומות וכו', אבל יש גם הכנסות אחורת כגון חלקים, ביטוח, וכו')

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

ברור שעדיף היה שיורידו מחירים, מצד שני ברור שלא יורידו. אז במציאות הקיימת, עדיף שימכרו מכוניות מאובזרות במחיר מופקע, מאשר ערומות באותו מחיר. :)

פורסם
זה לא יקרה מהסיבה הפשוטה שלמרות כל מיני הצהרות חסרות ללא כוונה אמיתית של שר התחבורה להורדת מחירי המכוניות המדינה תעשה הכל שהם יישארו גבוהים.

חוץ מהסיבה הידועה שמס הקנייה נגזר באחוזים יש ציבור עצום של נהגי ליסינג שמשלם שווי שימוש במשך 3 שנים כל פעם לפי המחירון הרשמי של הרכב.

זאת גם הסיבה שאפשר לראות רכב נמכר במחיר "מבצע" במשך כמה חודשים טובים אך המחירון הרשמי שלו לא זז.

כפועל יוצא מכך אף אחד בממשלה לא "מעניש" או אפילו בודק את נושא תיאום המחירים הזהה להחריד בין היבואנים השונים.

הרי רק הפרשי קנייה במט"ח במקומות שונים יכולים להשפיע על עלות המכונית בארץ באלפי שקלים אשר ישפיע על מחיר המכירה לצרכן ללא שינוי גובה הרווח של היבואן.

יש עכשיו מגמה של יציאה ממחיר של 128,000 הבעיה שזה כלפי מעלה.

אסטרה ברלינה ב-130K, אוקטביה/ג'טה ב-132K.

מצד שני UMI מנסים לתמחר מתחת לשוק, אבל אז חברות הליסינג מוכרות את הרכבים שלה במחירי "שחיטה", אפשר למצוא קרוז 0 קילומטר בפחות מ-100 אלף.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
צודק...אני מהנייד... בין לבין

בכל אופן במושב האחורי חווית הנסיעה כשהעצים/עננים/ נוף משתקף מתעצמת. לאחרונה נסעתי ב s max פעם ראשונה מאחור ולא ליד ההגה והתלהבתי מאוד...

זה כיף לילדים...

סאנרוף זה דרך נהדרת להנות מקצת אוויר בלי תחושה שהאגזוזים מכוונים עליך או שסתם לא נוח שהחלון פתוח.

אין לחום ולזה שום קשר. כשיש סוכך...

בI30 שלי יש גג פנוראמי שלא פוגע במרווח הראש, ממש נעים לשהות בה ואפילו אבי יושב שם בנוחות.

לגג הפנוראמי יש כיסוי בד חשמלי מלא, בלחיצת כפתור הכל נסגר ואין זכר מתוך הרכב לזה שקיים בו גג פנוראמי, בלחיצה נוספת זה נפתח :)

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

פיצ׳רים נוספים שגם רלבנטיים לנהג יחיד ובוודאי לכמה נהגים ברכב אחד, הוא שברגע שנהג מסיים לנהוג, מושב הנהג זז אחורה וגם ההגה מתרומם ומתרחק, על מנת לאפשר כניסה ויציאה נוחים יותר לרכב.

נסה להיכנס למושב הנהג לאחר שאישתך, שנמוכה ממך ב- 17 ס״מ נהגה לפניך, איש גומי יתקשה בכך :-)

אכן זה פיצ'ר שהופך את הכניסה\יציאה לרכב לנוחה יותר (ולכן גם נקרא "easy entry").

פיצ'ר נחמד שאני אוהב ברכבי יוקרה זה שהמערכת keyless entry משולבת עם מנגנון ש"מקפיץ" את הדלת בעת הפתיחה כך שהוא נותן לדלת מעין תנופה ראשונית ואז צריך להתאמץ פחות בפתיחת הדלת, עובד מצויין ברכבים גדולים יחסית (סדרה 5\ E קלאס ומעלה).

יש המון פיצ'רים כאלה ואחרים שחלק ירימו לגביהם גבה, אבל לא לשכוח שחלונות חשמל, מראות חשמליות, סאנרוף, הנעה ללא מפתח, כניסה ללא מפתח ושאר תוספות הינן תוספות נוחות- כל מטרתם היא לגרום לכך שתפעול הרכב יהיה נוח וללא מאמץ, לכן לא צריך לנסות לחפש בהם ערך בטיחותי, לא למטרה זו התקינו חלונות חשמל.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

הגיע הזמן באמת שיפסיקו להוריד אבזור ולתפור חבילות לשוק הישראלי.

גם באלנטרה GT שהייתה לי, שנת 2004 היה כסא נהג חשמלי.

haters will hate

פורסם
במסגרת מתיחת הפנים שעברה היונדאי i35, היא מוצעת כעת בגירסת הפרימיום, שעלותה 130 אלף ש״ח בלבד, עם כסא נהג חשמלי.

מעניין אם יש זכרונות למושב, אם יש באופן קבוע יותר מנהג אחד על הרכב, זה יכול לשפר מאד את איכות החיים.

אבזור זה אפילו לא קיים בחלק מרכבי המנהלים ואו הפרימיום שנמכרים בישראל.

זה אמנם רק כסא חשמלי, אבל זאת חלק ממגמה מתמשכת, שנראה שהואצה לאחרונה, של זליגת אבזור שהיה נהוג רק ברכבים מקטגוריית הפרימיום לקטגוריית הרכבים העממיים.

http://www.cartube.co.il/יונדאי-i35-החדשה-2014-בישראל-מחיר-החל-מ-128000-שקל

כסא חשמלי זה דווקא בעיני לא הכי פרקטי כי בדרך כלל הם מאוד איטיים. לא צריך להיות כאלה מפונקים והמושבים המכאנים שמושיטים יד מתחת למסעד ומקרבים או מרחיקים בשנייה הם מספיק טובים. נראה לי סתם עוד רכיב חשמלי מיותר שמייקר ויכול להתקלקל.

פורסם

נסה להיכנס למושב הנהג לאחר שאישתך, שנמוכה ממך ב- 17 ס״מ נהגה לפניך, איש גומי יתקשה בכך :-)

אלא אם אשתך נוהגת עם הסנטר, לא רואה כאן שום בעיה.

חבר שלי גבוה ממני בכ15 ס"מ ואין לו בעיה להכנס אחרי לרכב תוך כדי שהוא מזיז את הכיסא קליק אחד או שניים אחורה.

כמובן שאם אני יודעת ב100% שהוא הולך לנהוג פעם הבאה, אני משתדלת להחזיר בעצמי את הכיסא אחורה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם (נערך)
אלא אם אשתך נוהגת עם הסנטר, לא רואה כאן שום בעיה.

חבר שלי גבוה ממני בכ15 ס"מ ואין לו בעיה להכנס אחרי לרכב תוך כדי שהוא מזיז את הכיסא קליק אחד או שניים אחורה.

כמובן שאם אני יודעת ב100% שהוא הולך לנהוג פעם הבאה, אני משתדלת להחזיר בעצמי את הכיסא אחורה.

15 ס"מ זה לא כמו 17 ס"מ, זה עושה את כל ההבדל, תשאלי כל אישה :-) (בוודאי כל גבר :-()

אבל עכשיו ברצינות, זה כנראה גם תלוי בגובה של האישה, אישתי יושבת מאד קרוב קדימה ואני בקושי מצליח להשחיל אפילו את הרגליים, זה אפשרי אבל לא נוח...

הבעיה היא שמאחר שהרכב חונה ליד מדרכה, עוד פחות נוח להתכופף מהמדרכה לתוך הרכב ולהזיז תחילה את הכסא אחורה.

אבל זה רעיון טוב לומר לאישתי להזיז את הכסא אחורה לפני שהיא יוצאת.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תוכן חדש...