Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4477 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מושב נהג חשמלי אינו אמור לשפר את תנוחת הנהיגה, סה"כ המנגנון החשמלי מחליף את המכאני.

נדיר למצוא היום מכונית שתנוחת הנהיגה הבסיסית שלה אינה נוחה, פועל יוצא של הגהים ומושבים מתכווננים, למרות שמכונית בעלת תנוחת נהיגה בסיסית טובה אינה זקוקה לכל אלה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה כנראה חשוב יותר למכונית שמחליפה תדיר נהגים וחסר משמעות למי שלא מחליף.

מסוג התוספות שהם nice to have אבל ממש חסרות ערך מבחינת תפקוד הרכב או בטיחות או בקיצור אחרונה בסדר העדיפויות.

בואו נגיד שבהשוואה בין שתי מכוניות, מבחינתי התוספות הזו לא זוכה לשום נקודת זכות.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

באמת שאני לא מבין מה ההתלהבות מהגימיק הזה.

המבחינת נוחות ישיבה, התפעולים זהים ואין כוונון שלא יכול להתבצע בצורה ידנית, אולי החשמלי טיפה יותר נוח בעניין הזה.

היתרון המשמעותי של זה הוא במקרה ויש כמה נהגים וקיימת מערכת זכרון תנוחות נהיגה למספר נהגים, כמובן אם קיים בכלל ברכב הזה, לא ראיתי לכך שום ציון בכתבה שפורסמה בהודעת הפתיחה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

פתחי מיזוג למושב האחורי הרבה יותר חשובים מכיוון חשמלי למושב הנהג.

הבשורה העיקרית בשיווק הדגם בארץ היא שדרוג איבזור דגם הליסינג (סאנרוף ומולטימדיה).

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

מושב חשמלי זו תוספת לא קריטית. מי שנוסע לבד ברכב, בכלל לא משנה לו איזה כיוון יש, כאשר יש הרבה נוסעים ברכב, אז כיסא עם זכרונות זה נוח. הבעיה שזה בסופו של דבר נשבר כאשר משתמשים בזה הרבה כי גלגלי שיניים מפלסטיק.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לפי הכתבות בין השדרוגים נמצא גם מיזוג ליושבים מאחור.

באופן כללי לדעתי ה-35 עדיין יכולה לתת פייט למתחרות שלה, היא בעלת גיר אוטומטי מצויין לעומת רובוטיים ורציפים למיניהם - לא כולם מתחברים.

העיצוב שלה נראה עדיין טוב ורענן וכעת היא גם קיבלה חבילת אבזור לא רעה בכלל עם מראות מתקפלות וסאנרוף גם בדגם הבסיסי.

למי שהגיב שהרכבים של יונדאי תמיד מאוד מאובזרים - זה היה ככה בימי ה-I30 הקודמת, המגמה של קיצוץ האבזור הגיעה עם הגעת ה-I35 לארץ, לפתע נעלמו חיישני לחץ אויר בצמיגים, מראות מתקפלות חשמלית ועוד מספר דברים קטנים. ה-I30 החדשה הגדילה לעשות והעלימה את בקרת האקלים, חיבור USB בדגם הבסיסי ובכלל רמת אבזור נמוכה משמעותית לעומת הדגם אותו היא החליפה.

אני מקווה שהם יחזרו למוטב בנושא הזה ורצוי עם ההגעה של הדגמים החדשים ולא רק כמקדם מכירות לדגמים שזקוקים לריענון.

פורסם
לרגע חשבתי שזה אבזור המשמש להוצאות להורג...

חחחחחחחחחחחחחחח

חשבתי גם ככה. יכל להיות גימיק נחמד לטפל בנהגים מפגרים

לחן, הבעיה לאדם קטן מימדים היא כאשר יש יותר מנהג אחד. לרוב יש הרבה התאמות שצריך לעשות אחרי שנהג אחר נהג לפניך.

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם
אחד הדברים הבאמת מיותרים, שלא לאמר מרגיזים (עד שהשיט הזה זז...).

לא זו בלבד, לא אחת למושב החשמלי יש טווח תנועה קצת יותר קטן מזה של מושב שנע ידנית על המסילות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

צריך לבדוק אם יש זיכרון, אם אין עדיף כבר בלי חשמלי....

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

החבילה המושלמת היא מושב נהג חשמלי, הגה חשמלי ומראות חשמליות, שהזיכרון שולט על הכיוונים של כולם. כמובן שהפיצ׳רים הללו חסרי משמעות לנהג יחיד.

פיצ׳רים נוספים שגם רלבנטיים לנהג יחיד ובוודאי לכמה נהגים ברכב אחד, הוא שברגע שנהג מסיים לנהוג, מושב הנהג זז אחורה וגם ההגה מתרומם ומתרחק, על מנת לאפשר כניסה ויציאה נוחים יותר לרכב.

נסה להיכנס למושב הנהג לאחר שאישתך, שנמוכה ממך ב- 17 ס״מ נהגה לפניך, איש גומי יתקשה בכך :-)

זה קיים ברכבי פאר, בהמשך יזלוג בוודאי גם לרכבים משפחתיים ואז לא יבינו איך אפשר היה בלי זה.

בחרתי להתמקד במושב החשמלי מאחר ושאר האבזור הנוסף שמוצע ביונדאי i35 המחודשת, הגם שהוא מרשים מאד, כבר מוכר בקטגוריה (למרות שלא בטוח ששילוב כל האבזור יחדיו מוצע ברכבים אחרים בקטגוריה באותו המחיר).

פיצ׳ר נוסף שאני מחכה שיזלוג לקבוצת הרכבים המשפחתיים, הוא בקרת שיוט אדפטיבית, נראה לי מאד נוח מחוץ לעיר, כך שאפשר לקבוע מהירות התואמת את קצב התנועה ולא קצב נמוך יותר כמו בבקרת שיוט רגילה (למי שלא רוצה להתעסק עם כיבוי והפעלה שלה במהלך הנסיעה) ובקרת השיוט האדפטיבית מאיטה ומאיצה את הרכב בהתאם לקצב התנועה לפניך. פיצ׳ר זה למעשה כבר קיים בחו״ל בחלק מהרכבים המשפחתיים שנמכרים בישראל, אבל פשוט היבואנים בישראל דאגו להסירו מהמפרט הישראלי.

היונדאי i35 כשלעצמה, לאחר השיפורים השונים שהוכנסו בה, עומדת ככל הנראה בשורה אחת עם מובילות הקטגורייה, למרות שהיא כבר פחות חדשה מהם.

חבילה ״פשוטה״ של מנוע אטמוספרי רגיל (אני חושב שבגירסה זו הוא אפילו לא עם הזרקה ישירה אלא רק ביונדאי i30, תקנו אותי אם אני טועה) ועם גיר 6 הילוכים פלנטרי רגיל, מאד מוצלחת, נותנת ביצועים יפים מאד בפועל, תגובה ישירה למצערת, בלי שטיקים ובלי טריקים ולמרות זאת חסכון בדלק.

לצורך העניין, במבחן של הינדאי I35 בגירסתה לפני המחודשת, מול הטויוטה קורולה החדשה, נקבע כי יחידת ההנעה של היונאי מוצלחת יותר וכי צריכת הדלק זהה (למרות נתוני יצרן נחותים יותר של היונדאי).

http://www.themarker.com/dynamo/1.2077234

כמובן שהיא לא יכולה להתחרות בביצועים בגרסאות החזקות של המאזדה 3 ופוקוס 2 ליטר ושל האוקטביה 1.4 ובוודאי לא מול ה- 1.8 הרצחני, פשוט מפני שהיא לא מוצעת בישראל בגרסאות חזקות יותר

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
אחד הדברים הבאמת מיותרים, שלא לאמר מרגיזים (עד שהשיט הזה זז...).

אני דווקא חולק עלייך, בהנחה וזו מערכת ״שלמה״ ששומרת בזכרון את תנוחת ומיקום המושב, מיקום ההגה וכיוון המראות- זה יהיה הרבה יותר מהיר ממך.

סדר גודל של 5-8 שניות עד שהכל מתכוונן.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

שכחתי שיש גם כיוון דוושות חשמלי :-)

אני מעריך ש״מערכת שלמה״ ברכבים עממיים תהיה בהתחלה מושב נהג חשמלי ומראות חשמליות, שהמצב שלהם נשמר בזכרון במשותף, זה הרבה יותר זול.

רכיב של הגה מתכוון חשמלית וכאמור דוושות מתכווננות חשמלית יכנסו למערכת השלמה הנ״ל, ברכבים עממיים, רק בשלב מאוחר בהרבה.

אבל גם המערכת השלמה החלקית הנ״ל :-), כאשר יש לה זיכרון משותף, תהיה מהירה יותר ונוחה יותר ממצב שבו היא לא קיימת.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
למי שהגיב שהרכבים של יונדאי תמיד מאוד מאובזרים - זה היה ככה בימי ה-I30 הקודמת, המגמה של קיצוץ האבזור הגיעה עם הגעת ה-I35 לארץ, לפתע נעלמו חיישני לחץ אויר בצמיגים, מראות מתקפלות חשמלית ועוד מספר דברים קטנים. ה-I30 החדשה הגדילה לעשות והעלימה את בקרת האקלים, חיבור USB בדגם הבסיסי ובכלל רמת אבזור נמוכה משמעותית לעומת הדגם אותו היא החליפה.

אני מקווה שהם יחזרו למוטב בנושא הזה ורצוי עם ההגעה של הדגמים החדשים ולא רק כמקדם מכירות לדגמים שזקוקים לריענון.

הם לא "חוזרים למוטב" מטיב ליבם, פשוט הלחץ מכיוון טויוטה ומאזדה עשה את שלו.

פורסם
לפי הכתבות בין השדרוגים נמצא גם מיזוג ליושבים מאחור.

באופן כללי לדעתי ה-35 עדיין יכולה לתת פייט למתחרות שלה, היא בעלת גיר אוטומטי מצויין לעומת רובוטיים ורציפים למיניהם - לא כולם מתחברים.

העיצוב שלה נראה עדיין טוב ורענן וכעת היא גם קיבלה חבילת אבזור לא רעה בכלל עם מראות מתקפלות וסאנרוף גם בדגם הבסיסי.

שוב האיבזור נע בעיקבות "התישנות" הדגם גם הI30 בתחילת דרכה הייתה ללא סאנרוף, גם כאן נכסת לאחרונה למאזדה 3 התחושה היא של רכב "יוקרתי" יותר

והאיבזור של הI35 בא ל"חפות" על כך.

פורסם
החבילה המושלמת היא מושב נהג חשמלי, הגה חשמלי ומראות חשמליות, שהזיכרון שולט על הכיוונים של כולם. כמובן שהפיצ׳רים הללו חסרי משמעות לנהג יחיד.

פיצ׳רים נוספים שגם רלבנטיים לנהג יחיד ובוודאי לכמה נהגים ברכב אחד, הוא שברגע שנהג מסיים לנהוג, מושב הנהג זז אחורה וגם ההגה מתרומם ומתרחק, על מנת לאפשר כניסה ויציאה נוחים יותר לרכב.

נסה להיכנס למושב הנהג לאחר שאישתך, שנמוכה ממך ב- 17 ס״מ נהגה לפניך, איש גומי יתקשה בכך :-)

זה קיים ברכבי פאר, בהמשך יזלוג בוודאי גם לרכבים משפחתיים ואז לא יבינו איך אפשר היה בלי זה.

ברכבי פאר זה קיים עשרות שנים, זה כולל כיוון הגה חשמלי למעלה/למטה ולעומק, מושב עם כל הכיוונים חשמליים (ויש הרבה כיוונים, כמובן משענת ראש גם חשמלית, תמיכות בכל מיני מקומות הניתנות לכיוון, אפילו לפעמים אורך כרית של המושב), מראות חשמליות (כולל מראה פנימית), יש זכרונות מספר זכרונות לשני המושבים.

זה בא עם כל מיני דברים אחרים מובנים מאליו כמו מזגן בקרת אקלים עם 4 איזורים, מושבים אחוריים כמובן גם עם כיוון חשמלי וזיכרונות.

בדרך כלל יש מקרר, וילונות חשמליים (אחורי ובחלונות צד של הדלתות האחוריות), או אם הרכב שני דלתות והמושב מתקפל, אז הוא חשמלית זז קדימה כדי להקל על הכניסה ליושבים מאחור.

וזה לפני דברים כאלה כמו ריפוד עור אמיתי מסוגים היקרים והעדינים, עץ אמיתי מהסוגים היקרים כמו עץ אגוז, מייפל ועוד.

מכל מה שנהנו עשירים לפני 20~30 שנה, עד היום לא מתחילים להנות בני תמותה הרגילים. לאט לאט זלגה מערכת בקרת אקלים, נעשתה שני איזורים, לאט לאט נוספו פתחי מיזוג מאחורה לחלק מהדגמים. אבל חלק מהדברים כניראה לא יגיעו לרכבים הרגילים, לפחות לא ב5~10 שנה הקרובות. כיוון הגה חשמלי, מראות חשמל ובקרת אקלים 4 איזורים מאוד מסבכת את המבנה וזה באופן טבעי מייקר מאוד את הרכב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...