Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4499 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יוצא לי לפעמים להיכנס ליד 2 ולחפש רכבים (מיוחדים) מחירים הגיוניים כי נימאס לי מכל ה פורד מיצובישי מזדה וכו...

יצא לי להיתקל ב2 רכבים מעניינים של מותג דודג'

1. דודג' קאליבר (רכב פנאי) 150 כוח.

2. דודג' אוונגר (רכב משפחתי) 170 כוח.

הבנתי שבארץ לא כל כך הולך המותג דודג' ואני לא מבין למה?!

לא רואים אותם הרבה על הכביש, המחירון שלהם צונח בצורה לא הגיונית, ובאתר של החברה יש רק 2 אפשרויות דודג' ראם וג'רני (לא ברור לי למה?!)

חפשתי קצת באינטרנט לא מצאתי כל כך הרבה מידע השמח לשמוע מכם מה אתם חושבים\יודעים על המותג הזה בארץ.

מקס.

פורסם

השוק הישראלי מאד מקובע ופרימיטיבי בדעות שלו, לפעמים אפילו בצדק.

מותגים אמריקאים תמיד (או לפחות ב-25 שנים האחרונות) היו נחותים מבחינת מיתוג,

צרכני דלק, כבדים, מגושמים ובסיסים יחסית. ובעיקר נוחים לנסיעות רצופות של מאות ק"מ בכביש ישר.

במקרה הזה, אם להודות באמת, השוק הישראלי צודק.

מדינת ישראל על כבישיה הקצרים והצפופים מתאימה הרבה יותר לשוק הרכבים האירופאי,

בו הרכבים קטנים יותר.

רוב הנסיעות קצרות מאד. פשוט אין טעם.

Golf MK4 TDI 1999

פורסם

אתה מתכוון לשוק הרכבים היפני והקוראני לא האירופאי...

עדיין רואים מי מוביל בטבלת המחירון וזה הקוראנים והיפנים.

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

הכותרת קצת מטעה....

מה אני יודע על דודג'?

החברה הוקמה על ידי האחים דודג' בשנת 1900 בתור חברה לחלקי רכב, ב1915 הם החלו בייצור רכבים.

הלוגו שלהם היה ציוני משהו :

Dodge-Brothers-logo.jpg

הם נרכשו על ידי תאגיד קרייזלר ב1928.

הקאליבר החליפה את הניאון, היא מבוססת על הפלטפורמה הגלובלית שפותחה בשיתוף פעולה עם מיצובישי, שיתוף פעולה עתיק ד"א, ככה מיצובישי נכנסו לשוק האמריקאי בשנות ה70, הם שווקו תחת המותג דודג'.

הפלטפורמה הגלובלית של הקאליבר משמשת גם את המיצובישי לאנסר, פיג'ו 4008, ג'יפ פטריוט ועוד..

הקאילבר הוא רכב לא רע, נראה טוב, מרווח והיו לו גרסאות מעניינות מאוד, הSRT-4 הגיע עם 285 כ"ס, היו 2 גרסאות דיזל עם מנועי VW.

haters will hate

פורסם

יש כמה אפשרויות למה בחרו במגן דויד רק שאף אחת מהן לא קשורה ליהדות. לא זוכר את כל הסיבות.

לישראל חבל שלא יבאו את הקאליבר SRT-4, עושה רושם של אחלה רכב. המון כוח, לא הכי מעודן אבל גם המחיר שלו לא כזה נוראי (בחישוב גס- יבוא אישי היה עולה סביב ה200-240 אלף לרכבים חדשים ומאובזרים).

דווקא הדודג' ראם הוא שחקן חזק, והתחיל למכור יפה מאוד יחד עם הסליברדו והפורד.

מעבר לכך אין להם באמת רכבים מוצלחים מאוד. האוונג'ר זה רכב גדול עם מנוע יחסית גדול אבל הוא רך בפניות ולא מכפה על כך בנוחות נסיעה גבוהה במיוחד, לא חזק מאוד ועם תיבה 4 הילוכים גם לא מספק ביצועים גבוהים במיוחד. מה כן יש לו? משהו כמו 6 מחזיקי כוסות. חלקם מקוררים.

יש את הניטרו. הסוג של ג'יפ שלהם, נראה טוב מאוד (ובגלל זה גם נמכר יחסית לא רע) ובואפן כללי לא רע. אם לא הפלסטיקה הדבילית שיורדת לגובה נמוך ומגוחך היה יכול להיות גם רכב לא רע לשטח (לא טכני קשה וחזק אבל היית עובר את השביל הכבוש יפה מאוד).

פורסם

הם לא מצליחים בארץ מכל מיני סיבות בעיקר של איכות חומרים והרכבה נמוכה, מחיר גבוה וצריכת דלק עוד יותר גבוהה. חוץ מזה שהיבואן (מכשירי תנועה) לא משקיע יותר מדי בקידום המותג. דווקא בתחום הפיקאפים הכבדים, לדודג' ראם יש ותמיד היה שם טוב בעיקר הודות למנוע מפלצת.

פורסם

מכשירי תנועה הם דוגמא מובהקת ללמה ליבואן אסור להחזיק במספר זכיונות, הם העדיפו למכור סוזוקי והיצע שלהם מחברת ג'יפ/דודג' היה לאורך השנים אפסי עם הבלחות פה ושם של קרייזלר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לא מכיר את הרכבים מספיק בכדי לחוות דעה, אבל לדגמים יש שמות מגניבים (ניטרו, אוונג'ר, צ'ארג'ר, וייפר, קאליבר, דארט...),

אמנם שמות שסביר שניתנו ע"י ילד בן 5.5, אבל עדיין מגניבים.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

ביד 2 היו סוכניות שפירסמו שהן יכולות להביא וויפר. המחיר, אם אני זוכר נכון, התחיל מ600 אלף שקל או משהו כזה.

פורסם

לא להיט הדברים האלו גם בארה"ב. כל הכיוון כמובן משתנה בחדות עם השתלטות פיאט על חברת האם קרייזלר. כבר יש דודג' דארט שהיא סוג של ג'ולייטה אמריקאית עם ריצפה ומנועים אירופאיים, לרבות כזה שבפיאט אבארת', יש גם דברים אחרים שלא בהכרח ישאו את שם המותג דודג', אבל מחליפים את האבאנג'ר תחת השם קרייזלר, כמו דגם ה 200 החדש . ויש משהו באמת מקסים אצל ג'יפ תחת השם צ'ירוקי ( להבדיל מהגרנד צ'ירוקי ) שנראה כמו להיט אמיתי ומוצדק ומכניס את החברה לשוק הלוהט של הג'יפונים מסוגם של ה RAV4 וה CX5.

פורסם
ביד 2 היו סוכניות שפירסמו שהן יכולות להביא וויפר. המחיר, אם אני זוכר נכון, התחיל מ600 אלף שקל או משהו כזה.

ראיתי את המודעות המדוברות ועדיין לא שמעתי על אחת שנעה בכבישנו.

פורסם

לחמותי יש את הקאליבר מודל 08 והיא מאוד מרוצה. הרכב מאוד מרווח ופרקטי וכן מאובזר יפה. איכות החומרים קצת פלסטיקית אבל עדיין מדובר על רכב די וותיק. מבחינת נסיעה הוא נוח ורך כמיטב המסורת האמריקאית ולא מכוייל לצד הדינאמי. המנוע חזק וגמיש אל לא נחשב לחסכוני (מצד שני הוא לא שתיין גדול). בסך הכל אופציה מעניינת, בטח ובטח במחיר המחירון המגוחך שלו. 38,000 ש"ח בלב ד לפי מחירון לוי יצחק של החודש. אם זאת, משיטוטי ביד 2 ראיתי שהמוכרים המעטים מבקשים סכום נכבד מעל המחירון. מה שהכי הפתיע אותי ברכב זאת עלות התחזוקה הנמוכה. תקלות אגב כמעט לא היו.

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם (נערך)

כמו שאמרו, ישראלים מקובעים.

אני לא מזמן חיפשתי משעמום רכב אמריקאי כלשהו מהשנים האחרונות, שהוא לא מאליבו, ההיצע נמוך מאוד, על אף שיש רכבים שהם מצויינים.

עוד בעיה שכמה שאני אוהב ובינתיים אני יעדיף אמריקאית, בגלל שאין מבחר, אין חלפים, ולכן זה בעיה מבחינת תחזוקה.

עידן, אני לא חושב שהקאליבר מרווחת, אולי כי אני גדול (נסעתי בה ממש קצת).

לגבי אמינות, אמריקאי, אולי אין הרבה טכנולוגיה ותחכום בכל הקשור למנוע והגיר (לא יודע מה מורכב בקאליבר), אבל זה בעצם מעלה את האמינות.

פותח השרשור, למה רשמת ליד הרכב את ההספק שהוא מספק?

כל אופן אם בעתיד יפול עלי סכום כסף כלשהו אני מפנטז על הצ'ארג'ר או הצ'אלנג'ר עם מנוע V8, תלוי במצב המשפחתי8)

אולי הם פחות מוכרים ואיכות הפנים קצת נחותה מהקאמרו או מהמוסטנג (לגבי הצ'אלנג'ר), אבל רכבים יפים מאוד.

עריכה אחרונה על ידי nir100
  • תוכן חדש...