Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4404 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בין השאר 159 TBI, פונטו אבארת' SS, אלפא 156V6, ורכבים אקזוטיים הרבה יותר :twisted:

כולם ידניים :-P

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תגובות 394
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפי ההתרשמויות של חברי הפורום תיארתם בדיוק את איך שהרגישה לי המונדאו טיטניום (240כ"ס). רק שהיא קטגוריה למעלה בגודל ועלתה 190K ש"ח.

אם ככה, את מי שמעניין רכב בסגנון, שווה לחכות לתחילת 2015 לכשתגיע המונדאו החדשה. גם ככה עד אז המחיר של האוקטביה לא רלוונטי.

אבל זאת לא השוואה נכונה. לא לקחת את האוטו לקצה. כשאתה מתחיל לדחוק ברכבים האלו התחושות שונות.

נהגתי על מאליבו ומונדיאו עם מעל 200 כ"ס, הן סתם מכוניות חזקות מהממוצע.

האוקטביה אמורה לספק חוויה של רכב ספורטיבי ולא סתם רכב חזק.

תשאל את שי שקנה פוקוס ST ויש לו גם עוד פורד חדשה עם אותו מנוע. זה לא אותו דבר.

הספק מנוע זה רק מדד אחד להשוואה.

אני אוותר בשמחה על המונית RS, מחכה שתארגנו את הקופרעעע :vamp:

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

האוקטביה RS איננה גרזן לסופי שבוע כי אם לדרמן .

שורה שממצה בעיני את שאני מרגיש.

הייתי שמח ללדרמן, לא הייתי משלם את שמבקשים עבורו, הייתי שמח גם לסכין שף טובה (rs/st/brz) וגם מחירן אינו ריאלי בעיני. 15-20% פחות ואני בעניין.

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם

100%! ה ST וה Smax שונות לחלוטין. אגב, גם קשה להאמין שזה אותו מנוע. בשניהם חזק אבל שונה.

גם אני מחכה לקופרה ויותר מכך ל STI.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

שרשור כיפי, שמתחדש כל הזמן...

אודי(נהג מתחיל), אחלה כתיבה. אשמח לקרוא בעתיד גם התרשמויות שלך, נטו.

מגרש השדים - לעניין תא הנוסעים, היו כמה קשקושים על המושבים. הבעיה היא שאתה וידידתך ישבתם עליהם, אז לא כל כך ראיתם. בינינו, כשתא הנוסעים קודר כל כך ונראה כלקוח מראפיד שעולה 100,000 ש"ח פחות, זה כבר לא ממש משנה.

בר 72 - דווקא נראה לי שבגרסת הסטיישן הסקודה היא אחלה מכונית עבורך, כאחד שאינו מתגרזן בכבישי הרים אבל אוהב את האופי ואת ה"לחיצות".

אפרופו אחיות לפלטפורמה, אתם מוזמנים לצפות בסרטון הבא:

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

הכי חסרה לי חוו"ד איך היא ביחס ל- GTI דור 6/7.

[סטיישן? היו מכריחים אותי לקחת כלב, השתגעת? לא מספיק עברתי לבית עם גינה ברמת-גן? ;-) ]

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אני מתאר לעצמי שבערך כמו שהיא ביחס לA3 שלי, רק יותר גרוע. :/

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אודי(נהג מתחיל), אחלה כתיבה. אשמח לקרוא בעתיד גם התרשמויות שלך, נטו.

תודה שמרון. ההתרשמות והדיעות המובעות הן שלי נטו אלא אם צוין אחרת. מה שכן, אני מוכרח לציין שהייתה תמימות דעים (נדירה במקומותינו) באשר לשאלות ולתשובות שעלו במהלך המבחן.

הדינמיקה אצל כולנו היתה דומה: נו שוין מה זה הדבר חסר החן הזה > המממממ, X לא בסדר, Y לא בסדר Z לא בסדר > הממממ, אבל דווקא A סבבה, B דווקא לא רע ו-C יכול להיות מעניין, אם רק > לא היית מתייחס לזה כרכב ספורטיבי אלא כמשפחתית חזקה > סבבה, מגניב אבל המחיר הזוי ותלוש מהמציאות ביחס לתחרות האמיתית דה פקטו של ה-RS.

שכחתי לציין, שאפו ענק ליבואן על שיתוף הפעולה האמיץ - פשוטו כמשמעו.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אתחיל מהשורה התחתונה:

אני רוצה אחת.

הייתי עם נהג מתחיל באוטו. כמוהו וכמו שותפינו לנסיעה עברנו תהליך הבנה של מה הרכב הזה נותן.

אשתדל לא לחזור על מה שכתב.

בנסיעה הראשונה במעלה נס הרים התאכזבתי. הגה אילם, נדנודי מרכב בפניות והרגשה לא כל כך בטוחה.

מעט אחר כך, בידיו של נהג הרבה יותר טוב ממני שהתרשם כמוני מהמכונית הוחלט על ביטול בקרות. אין לי מושג למה אבל מאותו רגע השיפור היה מדהים. הרכב הגיב הרבה יותר טוב, המהירות בסיבובים עלתה וקצב הנדנוד ירד. היא עדיין לא הבחירה הראשונה לכבישי B טכניים אבל בלי בקרות (ועם נהג טוב) היא סבירה.

כפי שנכתב היא הפתיעה אותי מאוד מאוד לטובה בכבישים מהירים יותר. גם בכאלה משובשים. לדוגמא, גל מעצבן שמוכר לי היטב בכביש 1 לכוון מערב בואכה הירידה ללטרון גוהץ על ידה בצורה יפה מאוד, הרבה יותר יפה ממה שהאבארט' והאלפא שלי עושות.

גם בכבישי B קצת פחות מפותלים מנס הרים היא הצטיינה במיוחד.

יחידת ההנעה מצוינת, כח זמין על פני כל קשת הסל"ד. גיר מצוין בכל הנוגע לקצב העברת הילוכים. קצת פחות טוב בכל מה שנוגע להתערבות שלו בפעולות הנהג במוד ידני.

הרכב מרווח ונוח, המושבים הקדמיים טובים מאוד אם כי יכלו להיות מעט יותר תומכים. המושב האחורי נוח אבל מי שישב שם בזמן נהיגה תובענית (אני...) התעופף לכל הכוונים.

כמו שכתבתי בהתחלה הייתי שמח לאחת כזו בחניה. לא במקום אלא בנוסף לאיטלקיה שלי שאותה אמשיך לקחת לנס הרים.

הרכב הזה (בסטיישן לבן וסליפרי) יכולה להיות תחליף מצוין לרכב משפחתי עם פלפל כמו שאני אוהב. הכח הזמין והרב נותן לה רמת בטיחות אקטיבית גבוהה מאוד. האיזון שלה ברוב מעטפת הביצועים מעולה והשימושיות שלה מצוינת.

תל המחיר מוגזם, בכיף הייתי מחליף את הרומסטר המזדקנת שלנו באחת כזו. בכיף גם הייתי מוותר על ערימת האבזור המיותר מבחינתי כמו הגלגלים הענקיים, גג השמש ופנסי הקסנון המסנוורים.

אני מעריך שהיא תמכר "במבצע" כלשהו בכמה עשרות אלפים מתחת למחיר בו היא מפורסמת עכשיו ואז אשקול אותה בהחלט בחיוב.

פורסם

טוב נמצאו שני רוכשים פוטנציאליים לסקודה RS, קאלה ועמיגר :-)

כמובן במחיר המתאים ולגבי עמיגר אני מבין שגם בגירסה הנכונה, סטיישנית לבנה- האם זהו תנאי בשבילך או שתהיה מוכן לרכוש גם את גירסת הסדאן? (יותר נכון גירסת הנונצ'באק או איך שמכנים גירסה זו). לי נראה שלא יביאו בכלל את גירסת הסטיישן, או לפחות לא בזמן הקרוב, לאור הביקוש של גירסה זו באירופה.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

להבנתי היבואן יביא סטיישן למי שידרוש זאת, שווה בירור לדעתי כשהמחיר יהיה רלוונטי.

Winston S. Churchill -

פורסם

איך מסכמים מסע כזה? וואלה, אין לי מושג. ארבעה ימים בהם עברנו למעלה מ-4,000 קילומטרים ופגשנו כמעט 20 חברי פורום.

נתחיל מהאנשים.

זאת לא הפעם הראשונה שאני פוגש את הפרצופים שמאחורי השמות בפורום בחיים האמיתיים וגם הפעם הופתעתי לטובה. כל האנשים שפגשתי במהלך המסע היו באמת אנשים טובים, מהסוג שכבר נדיר למצוא. חלק נוהגים יותר מהר, חלק נוהגים הרבה יותר מהר. אבל עם כולם היה כיף לשבת, לנסוע ולדבר על מכוניות ועל השד יודע מה. תנו לעצמכם טפיחה על השכם.

ועכשיו אני רוצה להתייחס למשפט הזה:

לא לעשות מהלך דומה בעתיד יהיה פשע.

מבחינתנו, כהנהלת הפורום, אין שום מניעה לעשות פעילות בסגנון הזה לכל רכב מעניין שמגיע לארץ, אבל הרבה תלוי כמובן ביבואני הרכב. וכדי לשכנע את יבואני הרכב שהם חייבים לעשות פעילויות כאלו אנחנו צריכים את עזרתכם.

במהלך השנתיים האחרונות עברנו במשרדים של רוב יבואני הרכב הגדולים במטרה לשכנע אותם לעשות פעילויות בסגנון. לפעמים הצליח לנו (ע"ע הפעילות שעשינו עם האורלנדו דיזל, המיטו 900 סמ"ק וכמובן האוקטביה RS) ולפעמים זרקו אותנו מכל המדרגות. אבל צ'מפיון מוטורס לא רק שלא זרקו אותנו מכל המדרגות, אלא גם הקשיבו וזרמו איתנו לחלוטין. שבוע אחרי שזרקנו להם את הרעיון הם חזרו אלינו ובגדול אמרו לנו: "קיבלתם את הרכבים, צאו לדרך". צריך לא מעט ביצים בשביל להיכנס לגוב האריות הזה שנקרא CarsForum ואז לקחת את התרנגולת הכי ייצוגית שלך ולתקוע אותה בפה של האריות הכי רעבים בגוב. צ'מפיון עשו את זה, למרות הכל.

ולמה אני מציין את זה? כי אם אתם בתור גולשי הפורום לא תעזרו לנו, יהיה לנו הרבה יותר קשה לעשות עוד פעילות כאלו. אם אתם לא תשתפו את החברים שלכם בפעילויות האלו (בפייסבוק, בפורומים או ב"חיים האמיתיים") ותמשיכו להתבייש להגיד לאיש המכירות בסוכנות שאתם קונים או לא קונים את הרכב בגלל מה שקראתם ב-CarsForum - יהיה לנו הרבה יותר קשה לארגן עוד פעילויות כאלו.

והמכונית? כן, הייתה גם מכונית.

קטונתי מלהרחיב על מה שכתבו חברי הפורום המלומדים שהגיבו לפני. רק אציין שהאוקטביה RS היא בעיני מכונית מאוד מאוד מאוד מרשימה. ממש גרתי במכונית הזאת במשך הימים האחרונים, ימים של 10, 11 ו-12 שעות במכונית. ואתם יודעים מה, לא סבלתי לרגע. בניגוד למכוניות ספורטיביות אחרות ששוברות אותך, מקשות עליך ומאתגרות אותך כל הזמן, האוקטביה פשוט עושה הכל בקלות. קל לנהוג בה מהר, וזה לא משנה אם מדובר בכביש החוף ב-12 בלילה או בכביש בית אורן ב-17 בערב. פשוט תיסע, כמה מהר שאתה רק רוצה, המכונית כבר תסתדר.

אני לא טיפוס של מכוניות ספורטיביות מהירות. תנו לי מכונית מנהלים משובחת או רכב פנאי שטח איכותי ואני מעדיף אותם בכל יום על פני מכוניות שבקלות יכולות לשלול לי את הרישיון ולהשאיר אותי מחוסר עבודה. אבל אני כן רואה את עצמי קונה אחת כזאת, בקונסטלציה מסוימת בחיים שלי. אולי כשיהיה לי איזה ילד או שניים וכבר לא אגור באזור מוכה אסון חניה כמו תל אביב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם (נערך)

****אין צורך לצטט הודעה שנמצאת בדיוק מעליך****

כל הכבוד על היוזמה, אבל לי באופן אישי נראה שהיא בוצעה באופן לקוי.

לאחר פתיחת השרשור הנדון בפורום, פתאום צצו כפטריות אחרי הגשם הודעות של חברי פורום שביצעו נסיעת מבחן על גבי האוקטביה RS.

עד כאן הכל בסדר, אבל חלק נכבד של חברי הפורום הנ"ל, לא לקחו חלק בשרשור הקודם אשר עסק במחיר שצריך להיות לאוקטביה ונראה שרכב זה כלל לא עניין אותם, עד פתיחת השרוש הנוכחי ודווקא הם כאמור הוזמנו לנסיעת מבחן.

מה עוד שנראה לי שחלק גדול של חברי הפורום הנ"ל לא היה בעלי פוטנציאל מינימאלי אפילו לרכוש את הסקודה RS (לא אנשים נשואים עם ילדים ולא בעלי יכולת פוטנציאלית אפילו לרכוש את הרכב מבחינת עלויות הרכב).

כמו כן נסיעות המבחן היו ארוכות מדיי לפחות לגבי חלק מהחברים הנ"ל על חשבון נסיעות מבחן נוספות שהיו יכולים לקחת בהם חברי פורום אחרים (אם באגירה ציין כי הוא נהג 3 שעות על הרכב ורומן ציין כי לאחר שירד את הירידות לכיוון נשר הוא פשוט עלה אותם בחזרה, לא נראה שהייתה מגבלת זמן). נסיעת מבחן שהייתה מוגבלת לחצי שעה הייתה נכונה יותר לדעתי.

אם אקח אותי כדוגמא, אני התעניינתי בסקודה RS עוד מהשרשור על הפוקוס ST סטיישן ומי שעקב אחרי ההודעות שלי יודע שהרכב הנ"ל גם מתאים לי בפרמטרים אחרים (מלבד אי היותו בתצורת סטיישן).

לי זה באמת לא משנה, הרי טלפון אחד לסקודה ויביאו לי את הרכב עד הבית ועוד יפרסו לי שטיח אדום בכניסה לרכב, מה עוד שחבר טוב שלי עובד בסוכנות סקודה בחיפה.

אבל זה צורם לי שפשוט נבחרו אנשים מוכרים בפורום, כמו שציינת בעצמך ולכן כל כותרת השרשור שלכאורה חברי פורום יכולים לנהוג באוקטביה RS לפני כולם, פשוט מרוקנת מתוכן.

אני חוזר בי, אם הכוונה הייתה פתיחת שרשור לצורך כתיבת חוות דעת "חובבניות" על הרכב ממקור אישי ולכן היה צריך לבחור חברי פורום שמורגלים בכתיבה כזאת וכיוצ"ב ולא לצורך בחינת הרכב כפונציאל מסויים לרכישתו ע"י החברים שנבחרו לנהוג בו.

בכל אופן יוזמה ברוכה ותמשיכו כך.

עריכה אחרונה על ידי green
תיקון שגיאת כתיב :-)
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

אני מקבל את הביקורת שלך אמנון ומבין את זה שקצת התבאסת שלא הגענו אליך, וזה בסדר גמור מבחינתי.

אבל כמה חידודים למה שכתבת:

1. הקצבנו שעה ברוטו לכל בן אדם, שזה יוצא משהו כמו 45-50 דקות נהיגה נטו אם אתה מוריד מנהלות, איחורים וכו'. נראה לי שזה מספיק.

2. היו כמה חברים שקיבלו נסיעות מבחן ארוכות יותר, כמו למשל בגירה או נהג מתחיל. כן, מה לעשות, יש אנשים שאנחנו מכירים באופן אישי ואנחנו יודעים שאנחנו יכולים לזרוק להם ליד מפחות של רכב בשווי 215 אלף ש"ח בסוף היום ולהגיד להם "נתראה מחר בבוקר".

3. רוב האנשים שפנינו אליהם דווקא כן היו אנשים עם פוטנציאל כלשהוא לרכוש את הרכב. אם זה GuyHar שכתב בשרשור אחר שהוא מתעניין בספורטיבית אחרת מהמשפחה או אם זה עמיקם שאפילו כתב שהוא רוצה אחת כזאת. נכון, רצינו לתת קצת יותר צבע לשרשור אז הגענו גם ל-Murzilka שכנראה לא תקנה את הרכב הזה או ל-504L שהוא סתם בן אדם שמבין במכוניות וכותב סקירות נהדרות אבל נוהג ברכב ליסינג.

4.

אבל זה צורם לי שפשוט נבחרו אנשים מוכרים בפורום, כמו שציינת בעצמך ולכן כל כותרת השרשור שלכאורה חברי פורום יכולים לנהוג באוקטביה RS לפני כולם, פשוט מרוקנת מתוכן.

אני לא יודע מה זה אומר מוכרים בפורום. כן היה לנו חשוב להגיע עם הרכב לאנשים שיש להם ותק בפורום ואנחנו יודעים שהם כותבים טוב ולעניין, ולא לאיזה מוטי78 שכתב הודעה אחת בפורום ייעוץ ברכישת רכב בשנת 2008 ומאז נעלם. האם באמת היית מפיק תועלת כלשהיא מחוות דעת של אותו המוטי, רלוונטי ככל שיהיה לרכב?

אני כן יכול להגיד לך שהגענו גם לאנשים שלא רשומים בפורום, אבל פנו אלינו דרך עמוד הפייסבוק שלנו ואפילו נתנו סיבוב "לסתם אנשים" שפגשנו במקרה ברחוב וזיהו אותנו.

ושוב, צר לי שפספסנו אותך כלקוח פוטנציאלי אבל באמת שלא יכולנו להגיע לכולם. אתה כבר יודע שלאירוע הבא שנארגן בתקווה בקרוב אתה מוזמן, בין אם תבחר להגיע או שלא :wink:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...