Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גולף CL 1800 שנת 95' + בדיקה !

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7881 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני רושם את ההודעה כאן מפני שעדיין לא רכשתי את הרכב ולכן אני מעוניין בחוות דעתכם.

לקחתי היום את הגולף המדוברת לבדיקה בקומפיוטסט בראשל"צ, הרכב הינו יד 3 עם 120K ק"מ.

המוכר טוען שהמחירון 35K מה שמתאים לי לגרסת ה-90 כ"ס שכאן מגיעה השאלה הראשונה שלי -

איך מבדילים ? 90 או 75 כ"ס? זה רשום איפשהו?

בבדיקה נאמר לי שלרכב יש מעיכה בקורה אורכית, הבוחן אמר לי שאין לזה שום השלכה לגבי בטיחות

וזה פשוט משהו שצריך לדעת, אני מצרף את הבדיקה לשיפוטכם, אגב, בעל הרכב מוכן לתת אותו ב28K.

ועוד נקודה קטנה, המזגן לא עובד/לא מקרר.

תודה על עזרתכם,

איציק.

untitled1.jpg

פורסם

הוחלף מכסה מנוע הוחלפו חלקים פנסים שמשה.

נראה קיבל תאונה לא קטנה מקדימה.

חפש אחת אחרת כזאת, לא חסר.

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם
לרכב יש שאסי...

אם זה לא מפחיד אותך נמשיך לנתח את תוצאות הבדיקה...

לדעתי קורה אורכית משמעותה תאונה צידית בנוסף לתאונה החזיתית שהוא עבר....

הקורה האורכית זו בעצם הפגיעה בשאסי, לפי הבוחן זאת לא פגיעה אלא ממש מעיכה קטנה כתוצאה

מתאונה חזיתית-צידית(שמאל), בכל מקרה הוא אמר שמבחינת בטיחותית אני יכול להסיר כל דאגה מליבי.

השאלה הנשאלת היא האם היחס מצב/עלות תקין? האם משתלם לי לשלם 7 מתחת למחירון ולקחת את הרכב עם השאסי הקל הזה?

אני לא חושב שאני אוכל למצוא רכב דומה עם מוכר שיסכים לרדת כך במחיר. או שאני טועה, תגידו לי אתם.

תודה,

איציק.

פורסם
כדי להבדיל בין ה90 ל75 כ"ס תסתכל על מידות הצמיג...

אם האוטו 90 כ"ס אז הרוחב הוא 185,ואם פחות מ185 אז הוא 75 כ"ס.

ואם הצמיגים הוחלפו מ175 ל185?

קצת יותר מקצועי : בדוק ברשיון רכב- קוד מנוע :

AAM-75hp

ADZ-90hp

פורסם

יא חביבי, אם תרצה, אין זו אגדה...

מזה לא תוכל למצוא ?

גם אני חשבתי שאני לא יכול לקנות אופנוע טוב ב-4 אלף מתחת למחירון ככה סתם, אבל קניתי אותו, ואני מבסוט מזה...

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

בדיוק היום ראיתי אחת שנת 96 ידנית, אתה מעוניין בפרטים? אז אני אלך לרשום.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם
כדי להבדיל בין ה90 ל75 כ"ס תסתכל על מידות הצמיג...

אם האוטו 90 כ"ס אז הרוחב הוא 185,ואם פחות מ185 אז הוא 75 כ"ס.

אחי אתה טועה , לי יש גולף CL 90 כ"ס 1.8 והצמיגים שלי

175/70/R13

זה של ה90כ"ס ולא 185

Renault Clio RSi 1995 :evil:

פורסם

טוב,

לאחר המלצותיכם הבנתי שלא כדאי להתקרב לרכב עם שאסי במיוחד בגלל בעיית הסחירות.

אחרי עוד כמה ימים של חיפושים מצאתי עוד רכב אחר שחיפשתי המון זמן ופתאום הוא נפל לידי,

הרכב הינו סיאט קורדובה SE שנת 99' עם 60,000(!), ידני(מעולה!) וצירפתי גם את תוצאות הבדיקה שלדעתי

מעולות, תגידו לי אתם!

איציק.

car_test.jpg

פורסם
טוב,

לאחר המלצותיכם הבנתי שלא כדאי להתקרב לרכב עם שאסי במיוחד בגלל בעיית הסחירות.

אחרי עוד כמה ימים של חיפושים מצאתי עוד רכב אחר שחיפשתי המון זמן ופתאום הוא נפל לידי,

הרכב הינו סיאט קורדובה SE שנת 99' עם 60,000(!), ידני(מעולה!) וצירפתי גם את תוצאות הבדיקה שלדעתי

מעולות, תגידו לי אתם!

איציק.

לא הייתי קופץ ואומר מעולות אבל התוצאות דיי ממוצעות.

כפי שהבוחן רשם לך, לבדוק רצועת טיימינג כי צריך להחליף באזור ה-60K ק"מ ומדובר בהשקעה לא קטנה. בנוסף הרכב כנראה צריך החלפת תושבות מנוע (כפי שהבוחן רשם לך), לבדוק עלות החלפה ולהוריד מהמחירון.

בקשר למערכת פליטה הייתי קופץ למוסך שאתה סומך עליו (או מרכזי), בד"כ לא בעיה לזהות את הבעיה תוך מספר שניות.

ברור לך שהרכב צריך החלפה של כל ארבעת הצמיגים (הוא כנראה נוסע עדיין על הצמיגים המקוריים שזה ממש חאפרי לפי דעתי), גם עסק לא זול.

פגיעות פח זה דבר שכיח, לאיזה רכב אין פגיעות קלות של פתיחת דלת או שפשוף של עמוד/רכב אחר. מה שכן מדאיג זה תיקון לא מקצועי של הפגיעה, לכן הייתי בודק את הנושא לעומק ומוריד על זה הרבה מהמחירון (מה לעשות, זה כבר הרמז השני שאנחנו מתעסקים עם חאפר ממוצע). המעיכות הם בד"כ תוצאה של טיפוס מדרכות, היית צריך לבקש מהבוחן שיראה לך איפה המעיכות ולשער ממה הם נגרמו.

את הסעיף האחרון הייתי בודק במוסך מורשה, בד"כ מדובר בכסת"ח או בתיקון לא רציני.

לסיכום, אני רואה פה השקעה של לפחות 3K ש"ח שיכולה להסתיים ב-5K ש"ח (תלוי מה הבעיות של הגיר והמצמד). לקפוץ למוסך מרכזי לקבל הצעות מחיר לכל התיקונים שדרושים וזה עוד לפני שאתה פונה למישהו מקצועי שיבדוק את התיקון החאפרי. אם זה לא מפריע לך (כאלה דברים בד"כ רואים בעין לפני שהולכים לבדיקה) אז תוריד לו מהמחירון, תעשה קצת תיקונים ושיהיה במזל טוב !!!

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

רדרוז, אני לא מסכים. תוצאות הבדיקה טובות מאוד לרכב שנת 99. אם לא נעשה טיימינג בטיפול 60000 וצריך היה לעשות - באמת צריך להוריד על זה מהמחיר. תושבות מנוע כתוב רק לבדוק, לא כתוב שהן פגומות. כל השאר זה כסת"ח ותו לא. כיוון פרונט, להוריד איזה 1000 ש"ח על הצמיגים, בטיפול לעשות גם בדיקה וטיפול לתיבת ההילוכים וזהו. (מומלץ לבדוק אם יש ספר טיפולים מלא במוסכי היבואן, גם בשביל לבדוק את הק"מ - 60000 לשנת 99 זה לא הרבה בכלל). פגיעות הפח ותיקוני הצבע זה ברוב המקרים נגיעות קטנטנות ובקושי מורגשות. נורמלי לחלוטין לשנת 99.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
לא הייתי קופץ ואומר מעולות אבל התוצאות דיי ממוצעות.

כפי שהבוחן רשם לך, לבדוק רצועת טיימינג כי צריך להחליף באזור ה-60K ק"מ ומדובר בהשקעה לא קטנה. בנוסף הרכב כנראה צריך החלפת תושבות מנוע (כפי שהבוחן רשם לך), לבדוק עלות החלפה ולהוריד מהמחירון.

בקשר למערכת פליטה הייתי קופץ למוסך שאתה סומך עליו (או מרכזי), בד"כ לא בעיה לזהות את הבעיה תוך מספר שניות.

ברור לך שהרכב צריך החלפה של כל ארבעת הצמיגים (הוא כנראה נוסע עדיין על הצמיגים המקוריים שזה ממש חאפרי לפי דעתי), גם עסק לא זול.

פגיעות פח זה דבר שכיח, לאיזה רכב אין פגיעות קלות של פתיחת דלת או שפשוף של עמוד/רכב אחר. מה שכן מדאיג זה תיקון לא מקצועי של הפגיעה, לכן הייתי בודק את הנושא לעומק ומוריד על זה הרבה מהמחירון (מה לעשות, זה כבר הרמז השני שאנחנו מתעסקים עם חאפר ממוצע). המעיכות הם בד"כ תוצאה של טיפוס מדרכות, היית צריך לבקש מהבוחן שיראה לך איפה המעיכות ולשער ממה הם נגרמו.

את הסעיף האחרון הייתי בודק במוסך מורשה, בד"כ מדובר בכסת"ח או בתיקון לא רציני.

לסיכום, אני רואה פה השקעה של לפחות 3K ש"ח שיכולה להסתיים ב-5K ש"ח (תלוי מה הבעיות של הגיר והמצמד). לקפוץ למוסך מרכזי לקבל הצעות מחיר לכל התיקונים שדרושים וזה עוד לפני שאתה פונה למישהו מקצועי שיבדוק את התיקון החאפרי. אם זה לא מפריע לך (כאלה דברים בד"כ רואים בעין לפני שהולכים לבדיקה) אז תוריד לו מהמחירון, תעשה קצת תיקונים ושיהיה במזל טוב !!!

טוב, כנראה שלא פירטתי מספיק אבל קיבלתי מהבוחן תשובות לכל מה שהזכרת כאן.

• נתחיל בזה שהרכב אחרי טיימינג מהשנה האחרונה(יש קבלות).
  • לגבי הרעידות - זה כמעט ולא מורגש וזה יכול להיות המון דברים אבל שום דבר בעל חשיבות גבוהה ע"פ הבוחן.
  • את מקור הרעשים ממערכת הפליטה הוא לא מצא, הוא אומר שזה יכול להגיע מאחד הדודים או איזשהו חיבור שהוא לא ראה.
  • לגבי הצמיגים זה היה ברור לי כבר מלכתחילה, הצלחתי לראות בעצמי שהצמיגים הם מאיזור מאי 2000...
  • המכות ברכב הן מזעריות, קצת צבע שרוף בגג, והמעיכות בתחתית נראות לעין וגם הן ללא משמעות מיוחדת.
  • לגבי הנזילה מהגיר - זאת לא ממש נזילה,זה יותר ניצנים של משהו, זאת יותר רטיבות. לגבי הקלאץ' הוא אומר שלדעתו פשוט צריך לשמן את הכבל הפנימי של הקלאץ' וזה הכל.

לסיכום, את הרכב קניתי מגברת צעירה שבין היתר עובדת במוסך צ'מפיון המרכזי בבני-ברק, לרכב יש ספר טיפולים מלא.

היום קניתי ממנה את הרכב במחיר מחירון +/- כי - א. אני יודע שאני מחפש קרוב לשנה רכב כזה ופשוט אין להשיג כזה ו - ב. המוכרת גם יודעת כמה קשה להשיג אותו ולכן היא לא הייתה מוכנה לשמוע על לרדת במחיר ומצד שני אני לא התווכחתי בכלל.

אני באמת לא חושב שיש איפה להוריד במחיר על רכב כזה, עם קילומטראז' כזה, מבפנים הוא שמור מאוד, ממש חדש, רכב מאובזר מאוד עם ABS, שתי כריות אוויר, סאן-רוף, חלונות חשמל ועוד ועוד, והמחירון של כל זה הוא רק 31K, ופה באה עוד נקודה, אולי מישהו יכול להגיד לי למה הפולו-קלאסיק שזה אותו רכב בדיוק עם אותם חלפים ואותם מכלולים מאותה השנה עולה בסביבות 20K יותר??

זה הכל, אני מאושר בחלקי.

איציק.

פורסם

איציק, עשית בחירה מצוינת ואתה באמת צריך להיות מאושר בחלקך. לפי מה שאתה כותב באמת נראה כי האוטו מצוין וללא שום בעיות, ואין שום מניעה לשלם עליו מחירון.

הסיבה שהמחירון כל כך נמוך היא פשוטה - זה סיאט. כמו שבסיטרואן המחירון של מכוניות מקבילות לדגמים של פז'ו הם נמוכים משמעותית, כך גם סיאט מול פולקסווגן. וזה בדיוק מאפשר לך לקנות רכב שאינו נופל באיכותו במחיר נמוך בהרבה.

תתחדש!

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תתחדש... גם אני בדעה שעדיף לקנות פולקסווגן עם סמל של סיאט מקדימה ולחסוך עשרות אלפי שקלים תמורת אותה תמורה.

בחירה מוציינת!:mm_yeah:

תתחדש!:-)

• תוכן חדש...