Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן מוטורקראפט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

עשיתי עכשו טיפול לרכב והמוסכניק שם לי שמן של מוטורקראפט (5W30), כנראה חצי סינטטי (שכחתי לבדוק).

הרכב זה סוויפט 2013 ידני, הטיפול הבא בעוד 10k ק״מ.

אני רוצה לדעת אם השמן הזה טוב או ברמה של השמן סונול/ דלק/ פז חרטא אחר ששמים במוסך מורשה.

תודה לעוזרים!

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

כמה זה משנה אם שמו לי חצי סינטטי במקום סינטטי מלא?

אני חייב לציין שהרכב מרגיש הרבה יותר שקט אחרי ההחלפה של השמן, יכול להיות שזה היה מרגיש ככה עם כל שמן חדש ויכול להיות שזה גם פסיכולוגי (למרות שאני לא מרגיש שקט לגמרי לגבי השמן אז אני לא יודע כמה ההטייה הפסיכולוגית תהיה לטובה)

בנוסף, שמו לי עכשו מסנן פי 2 יותר גדול ממה ששמו לי בטיפול הקודם (במורשה - "שבתאי שמר" בחיפה) ואני זוכר שבמורשה הבעל בית אמר לעובד שלו לשים לי מסנן "של אלטו". עכשו המוסכניק שם לי מסנן של סוזוקי לפי מק"ט (על המסנן היה כתוב שזה מאושר סוזוקי). יכול לשפיע?

פורסם (נערך)

אולי תתפוס את בני ותשאל אותו? אני מכיר את המוסך כלא זול, אבל הגון, כלומר לא מקום שבו יעבדו עליך. אבא שלי מטפל שם ברכבים שלו כבר קרוב ל-20 שנה, ואני כ-12, עם הפסקה קצרה בזמן שהיו לנו מכוניות ליסינג.

וד"א - מוטורקראפט הוא מותג של חלפי הבית של פורד. אני מכיר את המותג לפחות 35 שנה, מימי הפיאסטה מדור ראשון.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני כבר פתחתי על זה שירשור - אבל אני מכיר את המוסך כלא מקצועי ורמאי כמו כל מוסך "שיטת מצליח" אחר.

למה:

1. שמו לי ליטר עודף שמן ובני טען שאין בעיה לנסוע עם זה, גם כשאמרתי לו שאני נוסע בד"כ במהירויות גבוהות (4 ליטר במקום 3. הייתי מצפה שיבדקו כמה צריך לשים ומה צריך לעשות ברכב לפני תחילת הטיפול, בלי לנחש. בשביל זה באתי למוסך מורשה). לא הסכים להוריד לי את הליטר העודף (רצה שאני אחזור ביום אחר. כי אין לי מה לעשות בחיים).

2. ניסו לדחוף לי תוסף דלק. לרכב שעשה 10K ק"מ על הכביש. כששאלתי מה נראה לו שהוא עושה הוא טען ש"התפקיד שלי זה להציע, זה מה שאנחנו ממליצים". בולשיט. אם לא הייתי צמוד לרכב אף אחד לא היה שואל אותי (הוא מראש אמר לעובד שלו שישים לי תוסף ובמזל שמעתי את זה בחצי אוזן), ובאיזה כוכב מישהו "מקצועי" דוחף תוסף לרכב עם 10K ק"מ על השעון, בלי לשאול את הבעלים אם הוא קורע את הרכב, שם דלק מעורבב עם סולר (או משהו כזה) או נוסע על הילוך שני בלבד? (הסיבות היחידות בערך לשים תוסף ב-10K ק"מ)

לגבי המוטורקראפט- לא הבנתי אם זה טוב או לא :)

פורסם

הייתי חייב להגיב,איני מכיר את המוסך הנ"ל אבל:

עודף שמן של 1 ליטר לא אמור לגרום לבעיות (רחוק מאוד מלגרום לפריצת מחזיר שמן) ומוסך שמנסה לבצע קידום מכירות של תוספים(כמו בכל "סופר" או חנות) זה מקובל

לכן אם הקביעה שלך למוסך "רמאי ולא מקצועי" היא משני הסעיפים שרשמת, אתה טועה.

שי.

פורסם (נערך)

אם אינך סומך על המוסך למה אתה פונה אליו? חסרים מוסכים מורשים של סוזוקי? יש עוד אחד במרחק של כמה מאות מטרים, גם במתחם הצ'ק פוסט, ועוד אחד ברחוב יפו, ואלה המוסכים שאני שולף מהזכרון, אני מניח שיש עוד מורשי סוזוקי באיזור חיפה, ויודע בודאות שיש גם באיזור קריתביאליק\עכו.

לגבי תוסף הדלק - סיפור מוכר, עוד לא נתקלתי במוסך מורשה שלא דוחף את המוצר. איני יודע אם מדובר במדיניות של יבואנים או של מוסכים או של מישהו אחר, אבל בעניין הזה שמר ממש לא לבד. מכל מקום - מדובר במשהו שאמור להיות טיפול מונע, כך שיש הגיון להשתמש בו באופן סדיר. דווקא אם תוסיף תוסף אחרי תקופה ארוכה יש סיכון של שחרור זיהום כלשהו וגרימת סתימה במערכת הדלק - זאת מנסיון שהיה לי לפני הרבה שנים, עוד ברכב עם קרבורטור, שבו התפתתחה סתימה יום או יומיים לאחר ששמתי תוסף, אחרי זמן רב ללא טיפול כזה. בכל מקרה, אם אינך רוצה את התוסף תגיד יפה "לא" ולא ימכרו לך אותו.

לגבי מקצועיות - עד היום לא נתקלתי בבעיות מיוחדות. אילו הייתי מכונאי לא הייתי נזקק למוסך אלא מטפל ברכב בעצמי. כיון שאני לא מכונאי איני יכול לשפוט את המוסך, כל עוד לא נתקלתי בבעיות מהסוג שאתה מתאר.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כאמור- כבר היה על זה דיון. אני עונה בקצרה ואני מקוה שבזה נחזור לעניין השמן

1. 30% מעבר לנדרש זה תוספת גדולה שבטורים מספיק גבוהים יכולה לעשות בעיות. אני ממש לא רוצה לקחת את הסיכון (הדי גבוה) הזה עם רכב חדש. אחרי זה לך תתעסק עם האחריות.

2. בכל המוסכים שטיפלתי בהם לא ניסו לדחוף לי תוסף. מוסך אחד שם לי בחינם (המחיר של הטיפול היה הוגן יחסית. פחות ממורשה אבל יותר מאחרים שהייתי בהם), כמה שאלו אותי אם אני רוצה אחרי שסימו עת הטיפול, ובמכון טסטים הדביל ניסה לשכנע אותי שאני יכול לעשות הרבה יותר טוב מ1:13 עם המצובישי לנסר (2007) שלי אם אני אשים את תוסף הפלא המיוחד שלו.

אף אחד לא הכניס לי את זה מראש לחשבון (ועוד הייתי צריך להגיד לפקידה שתוריד לי את התוסף מהחשבון כי לא שמו לי. היא הייתה מופתעת). לא חשבו לתת לי את האפשרות להגיד לא.

3. סמוך עלי שאני יודע מה אני עושה בקטע של התוסף. כש90% מהנסיעות שלי בינעירוניות על הילוך חמישי ואני מתדלק במקום מסודר אין לי סיבה לשים את התוסף לפני 50-60K ק"מ וגם אז אני אחשוב טוב לפני שאני אעשה משהו.

4. לשבתאי שמר אני לא חוזרתי ולא חוזר שוב. בטיפול המדובר הנוכחי הייתי במוסך שאני מטפל אצלו רוב הזמן (עם הרכבים הקודמים שלי). אני מטפל אצלו בעיקר כי אני יכול להסתובב שם בין הרגליים של המוסכניק בלי שיצעקו עלי יותר מידי :).

פורסם (נערך)

1. אין ויכוח על כך שעודף שמן הוא, בוא נגיד בעדינות, לא רצוי. ד"א - איך גילית את עודף השמן?

2. בנושא התוסף נתקלתי לפחות בעוד 3-4 מוסכים מורשים, של יבואנים שונים. הדיון על נחיצות התוסף לא נגמר - וד"א - כל בנזין מכיל היום תוסף (לפי דרישות משרד האנרגיה) אם כי בריכוז נמוך. הניסיון שהיה לי היה מר מאוד כאשר הוספתי תוסף לאחר כמה עשרות אלפי ק"מ ללא תוסף, כנראה שגרם לשחרור של איזה זיהום ממיכל הדלק שסתם דיזה בקרבורטור, אשתי נתקעה בדרך - והסיפור נגמר בגרירת הרכב למוסך ובהמשך בשמירת הריון (הגברת שהיתה בחודש השישי או השביעי הלכה מהמכונית התקועה הביתה מרחק כמה מאות מטרים בעליה). אני נוהג להוסיף תוסף - אם כי בהחלט איני יודע אם הדבר מועיל, וזאת כדי לא להתקל בתקלה שתארתי (ואשר התרחשה ב-1992).

4. המשפט שלך ממש לא מובן לי. האם היית מטפל באותו מוסך גם קודם או שמדובר בביקור הראשון שלך? האם נתקלת בבעיות דומות שעוררו את חשדך גם בעבר? אם כן - כדאי שתספר כדי ששאר חברי הפורום ילמדו ממה להזהר.

• תוכן חדש...