Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4529 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל ובראשונה אציג את עצמי , שמי יניב , כבר מעל 10 שנים משתעשע עם מכוניות בעלות אופי ספורטיבי כזה או אחר - רובם צרפתיות משנות התשעים המאוחרות.

לאחרונה מכרתי את ה-406COUPE האהובה שלי ומאז אני מנסה למצוא מחליפה ראוייה - גם בתחום הרגש וגם בתחום הביצועים.

חלום ישן שככה הדחקתי במהלך השנים חזר בדמותם של מודעות מכירה ביד 2 - באיזור "הרכבי אספנות" , ושם צדה עיני מודעות לגבי שברולט קמארו אחת ושברולט אל- קאמינו אחרת, אה מה מה , המחירים נושקים לאיזור ה100K ש"ח וזה כרגע מחוץ להישג ידי.

במעבר על המודעות שמתי לב לעסק אחד ספציפי (שאת שמו לא אזכיר מפאת חוקי הפורום) שמתמחה בייבוא רכבי אספנות אמריקאיים לארץ.

שיחה נחמדה עם בחור נחמד עוד יותר והמייל שלי מוצף במודעות עם "כלות" פוטנציאליות.

ברשימה יש כמה אל קאמינו יפות יותר ויפות פחות, שברולט נובה אחת שרירית שזקוקה לשיפצורי יופי ועוד כהנה וכהנה.

המחירים למכוניות נעים בין איזור ה-50K לכאלו שזקוקות לשיפוץ פנימי וחיצוני עם מנוע מקורי ועד איזור ה-100K לאלו ששופצו מכנית וחיצונית.

המחיר המדובר הוא - "רכב עד הבית" כמובן.

והשאלות הנשאלות הם רבות בשלב הזה:

1. תוך נקודת ההנחה שהתקציב הראשוני לרכישה עומד על איזור ה-50K (ולאחר מכן בתשלומים ולאורך הזמן סכום דומה בנוסף), האם שווה לייבא לבד או להעזר בבחור המיקצועי?

2. האם העובדה שהניסיון שלי באמריקאיות שואף לאפס (אך ברכבי ספורט מיושנים הוא לא) - אמור למנוע ממני לשאוף להרפתקאה שכזאת?

3. האם שווה לחפש משהו בשוק המקומי או לקחת משהו מכנית משופר וחיצונית זקוק לשיפוץ מחו"ל?

4. האם יש לי מושג בכלל לאן אני נכנס? האם סדרי הגודל שאני מכיר באחזקה שוטפת וטיפול לא מתקיימים בסגמנט הנ"ל?

יש לציין כי הרכב מיועד לנסיעה חד שבועית של ~150KM וזהו - פשוט רכב לפאן נטו!

הרבה תהיות וחלום אחד ....

אשמח לשמוע תגובות והצעות.

ליום יום -כבר אין - פיג'ו 306 עם 167 כ"ס.

לסופ"ש (וליום יום)- קליאו ספורט עם 182 כ"ס.

פורסם

בוקר טוב חבר.

אני תמיד אומר שחלומות נועדו להגשמה .

ברור שכסף זה דבר שצריך לשקול אבל גם הגשמת החלום שלך היא משקל גדול.

לגבי הייבוא , אישית אני חושב שמומלץ להעיזר באיש מקצוע. (הייתי ממליץ על GO-CARGO שיושבים באשדוד. יש לי ניסיון חיובי איתם. )

לגבי ניסיון זה לא מה שצריך להפריע לך. גם אני שרכשתי את הפיאט 127 שלי (נכון, אין מקום להשוות אותה לרכב אמריקאי אני יודע..) לא רכשתי אותה עם עם ניסיון כלשהו בתחום ולא ידעתי למה אני נכנס , ולמרות ההשקעה הכספית שלא נגמרת אני נהנה מכל רגע ושמח על הקניה .

מקווה שעזרתי.

הכי הכי חשוב שיהיה לך המון הצלחה ומה שלא תעשה לך עם הלב שלך!

שיהיה לך אחלה יום.

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

שלום,

חלומות נועדו להתגשם אבל

קח בחשבון כמה דברים

1. התקציב שלך ליבוא הוא קצת נמוך במיוחד בהתחשב ברכבים שהצגת (קאמרו למשל) בתקציב כזה תביא גרוטאה אמיתית, שהשיפוץ שלה והעמדה של רכב מספק יעלה לפחות פי שלוש מהתקציב אם לא יותר, לכן או שתתפשר על הדגם לרכב קצת פחות נחשק שתוכל לייבא בתקציב הנ"ל או להמשיך לחסוך

2. נשאלת השאלה מה היכולות הטכניות שלך והאם יש לך מיקום למשל להעמיד את הרכב למספר ימים מפורק לחלקים זה גם שיקול בהחלטה האם לייבא גרוטאה או רכב במצב טוב

3. קח בחשבון שאם אתה מייבא גרוטאה , יש לך אחרי זה גם צורך לייבא חלפים לרוב , ששם המפגש בבירוקרטיה הישראלית יכול להיות מתסכל.

4. אני ממליץ לך להגיע לאחד המפגשים של מועדון החמש הפזורים ברחבי הארץ , ולקבל עצות והדרכה מה כן ומה לא בנושא יבוא, תשמע תחליט

5. לגבי תחזוקה שוטפת , כאשר הנסועה היא נמוכה , והרכב מגיע למצב נסיעה תקין, התחזוקה היא לא מסובכת ולא יקרה במיוחד (במידה ומקפידים על תחזוקה מונעת בזמן)

אם אתה מאיזור השפלה , תגיע למפגש של המועדון בנס ציונה ליד היכל התרבות , בימי שישי אחה"צ, אשמח לענות בצורה מפורטת יותר ,

ירון

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

אני רוצה להתיחס דווקא לנקודה כלכלית בגישוש שלך.

אתה מתכוון לממן את הרכישה בעזרת הלוואה (דיברת על תשלומים). בנוסף מדובר על השקעה כספית גבוה.

התמורה בגין התשלום היא בעלת סחירות נמוכה מאוד - רכבים קלאסים נמכרים לרוב לאט במידה ומדובר על מחיר "אמיתי" ובמידה ומדובר על סכום גבוה - גם כמות הקונים נמוכה, גם מידת הלחץ שלהם נמוכה וגם להם קיימת האפשרות לייבא רכב "חלומות" במקום להתפשר על רכב שכבר נמצא בארץ.

בקיצור - מה שאני רוצה להגיד הוא שאתה חייב לקחת בחשבון שיתכן ולא תוכל לממש מהר את הרכישה במידה ותזדקק ואז אתה עלול להפסיד כסף וזמן.

מכיוון שמדובר על ניסיון ראשון שלך בתחום אני חושב שהנושא הכלכלי חשוב יותר מאשר לו היית כבר מנוסה ומשוכנע לחלוטין שזה מה שאתה רוצה.

פורסם

לכל המגיבים - תודה רבה!

התכנית הכללית היא לקנות במזומן רכב מקומי או מייבוא בסכום של ~50K ולהשקיע במשך 2-3 שנים סכום דומה בשיפוץ שלו.

היות והרכב ישמש כרכב שני שלי (ושלישי במשפחה) אין לי בעייה שהוא "יעמוד" לפרקי זמן ארוכים.

השאלה הנשאלת היא האם כדאי להעזר בשירותו ייבואן מקצועי - מאחד שכזה קיבלתי מס' דוגמאות לא רע של אל-קאמינו משופצות ברמת המנוע ודרושות שיפוץ חיצוני ופנימי - את זה נראה לי שאפשר וכדאי לעשות בארץ ובמחיר של עד 30-40K ניתן יהיה להביא את הנ"ל למצב של "גם אופה וגם יפה" - ריאלי או לא?

פורסם (נערך)

תשים לב טוב מה מציעים לך ,

רכב אמריקאי ישן עם מנוע 6 בטור, יהיה עגלה במקרה הטוב.

לפי ההסטוריה של הרכבים שלך , אתה רוצה V8 ,

וכדאי לבדוק היטב , תנסה לדבר עם לקוחות אחרים של אותו מקצוען ולראות אילו רכבים הוא הביא להם

אפילו לנסות לראות אותם. שוב קאמרו ב 50K יהיה או גרוטאה אמיתית או קצת צבע ששפכו על הרבה חומר וחלודה.

הכי חשוב בנושא הזה זה סבלנות, תחפש לאט בסוף תמצא את מבוקשך..

עריכה אחרונה על ידי YaronNahum

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

מותר כאן לפרסם את שמו של העסק שאיתו התייעצתי? יכול להיות שמי מחברי המועדון נעזר כבר בשרותיו...

פורסם

אל קמינו משופצת תעלה לך כאן בארץ אחרי קניה ושיפוץ את הסכום שאתה מקציב לא צריך כאבי ראש מחו"ל.

אל קמינו ברמה טובה תעלה לך יותר ביבוא.

חוץ מזה שבתקציב שלך יש מס' רכבים כאן בארץ צריך לעקוב אחר הלוחות ואם תיהיה זריז מספיק תמצא אחד במהרה.

פורסם
הצעד הראשון זה להחליט מה אתה רוצה, משם אפשר יהיה להמשיך.

ליבא מכונית זה לקנות חתול בשק.

לא בהכרח אבל אם החתול לא בשק המחיר בהתאם ואז התקציב לא מספיק.

ראיתי תמונות של רכבים במכס שמוצעים למכירה לחו"ל או גריטה בגלל שלמייבא אין ממון לשחרר.

פורסם

יניב מה קורה ידידי - היום בשעה טובה וברגשות מעורבים מכרתי את המרצדס שלי.מכרתי במחיר שזול יותר מאשר לייבא רכב במצב כזה מחו"ל .כמובן שבהתחלה ביקשתי כמו כולם ובסוף הבנתי שעל הנייר הרכב שווה הרבה אבל במציאות שווה מה שהשוק נותן .

תתמקד קודם בשלושה ארבע רכבים שאתה מחפש,מי שמבקש הרבה תן לו קצת לרדת למציאות שיבין שלא עומדים בתור עדיף לראות את הכלה לפני החתונה ,וגם פחות כאבי ראש מאשר היבוא ששם המבחר גדול יותר ומפתה יותר אבל כמו שכתבו בתמונה לא רואים הכול ,סבלנות זו מילת המפתח ולפעול מהר שנופל משהו טוב .מקסימום עוד כמה שנים תקנה 406 קופה.

• תוכן חדש...