Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4518 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר תקופה ארוכה של חיפושים הבנתי שאף פחח לא מוכן להתעסק באמת עם תיקונים מסביב לרכב, והמחירים מאוד גבוהים.

קראתי כאן וראיתי תגובות אוהדות ומייאשות כאחד, אבל צפיתי בהמון סרטוני יוטיוב ובא לי החשק לעשות לאט לאט את התיקונים

והצביעה בעצמי, הרכב במצב נורא יחסית, כך שלדעתי יותר גרוע לא יהיה.

יש לי ידיים סבירות ועם התקדמות הפרויקט אני מאמין שארכוש מיומנות, מה גם שאת האימון הראשון והשני אעשה על חתיכת פח.

יש לי שאלות לגבי התהליך, בפשטות, הרכב לא הולך להיות רכב תצוגה לכל מי שיש לו ספק.

ממה שאני מבין, אני צריך לגרד שריטות עם חלודה עד לפח,, לבצע את הפחחות כולל חומר מילוי לפחחות, לעשות סנדינג, לרסס פרימיר, לרסס צבע יסוד ולצבוע, לאחר הצביעה לבצע שלייף סבון או טכניקה אחרת כדי להצניע את מעברי הצבע עד כמה שאפשר.

(אני לא מתכווןו לצבוע את כל האוטו, לא אכפת לי שיהיו מעט מעברי צבע נראים לעין).

1. שיוף - אני מבין שצריך לשייף כאשר בקצוות השיוף מדורג? בשביל החלקת גבול הצביעה?

2. האם ידני או במקדחה עם ראש יעודי 1800 סיבובים זה מספק?

3. איזה דרגת מספר מומלץ ?

4. חומר מילוי, בונדו יקר, יש את "קאר בונד" של יחזקאל אהרון, האם החומר טוב ומספק לכך?

5. סנדינג - במכונה אפשר? ידני רק? איזה ניירות שיוף?

6. ניקוי וכו', ופרימיר - מה תפקידו של הפרימיר באמת?

7. צבע יסוד, איזה שכבה? והאם צריך ללטש שוב לפני צביעה?

8. צביעה, אין לי אפשרות לציוד מקצועי, רק מיכלי ריסוס, אני רוצה צביעה מחומר טוב, היכן לקנוות? היכן באמת יתאימו לי צבע "דהוי" בהתאם לצבע הרכב?

בכמה אתם מעריכים את הפרוייקט מבחינה כספית, שטח העבודה הוא בערך חמישית משטח הרכב לא כולל הגג (שבמצב טוב), מדובר רק על הפאנלים החיצוניים של הרכב (איביזה, לא רכב גדול במיוחד).

ואם יש עצה - אשמח.

תודה

פורסם

אם זה חלקים קטנים ומישוריים כמו למשל דלת,מכסה מנוע וכו.. אתה יכול להגיע לתוצאות דיי טובות,רק תמצא מקום שאטום לרוח ולכלוך שלא יידבק לך לצבע.

יש לך את "טופ קולור" בתל אביב הם מוכרים כל סוג של צבע שאתה צריך(גם צבע לפי יצרן) ודוחסים אותו לתוך מיכל ספריי,תעבוד מסודר ורגוע,תעשה כמה שכבות שצריך ואל תתעצל!

שיהיה בהצלחה,להפסיד אתה לא יכול...

פורסם

כמה נקודות-

- גם בשיוף ידני ניתן להגיע לתוצאות לא פחות ממדהימות.

הכל תלוי בכלים שיש לך, במשטח אותו אתה משייף. יש איזורים שבהם תשיג תוצאה טובה יותר דווקא בשיוף ידני.

- באופן עקרוני, ככל שמספר נייר השיוף גבוה יותר, ככה ניתן יהיה להגיע למשטח חלק יותר.

הכל תלוי בעד כמה אתה רוצה להמשיך ולשייף.

- לגבי החומר, יש גם את "קאר קיט", אבל קח בחשבון שהוא פחות איכותי קצת.

הוא גם יותר קל לשיוף מהסיבה הזו. בונדו חזק יותר, קשה יותר אבל נותן תוצאות טובות יותר.

* המלצה קטנה בעבודה עם בונדו- לא לשים יותר מידי חומר מקשה, ולעבוד בשכבות דקות ואחידות ככל האפשר.

אם תשים שכבה אחת עבה ולא אחידה, תבזבז המון (!) זמן בשיוף.

תעבוד לאט לאט, עד שתכיר את החומר.

- פריימר הוא בעצם שכבה של חומר מקשר בין הגוף שאותו אתה צובע, לבין הצבע הסופי.

הוא גורם לצבע להחזיק ולהיתפס טוב יותר על האובייקט הנצבע.

זהו הליך חשוב ביותר, שמאוד לא כדאי לחסוך בו.

גם עם פריימר, כמו עם צבע, צריך לעבוד עם הרבה שכבות (רצוי 2-3 כשעובדים ספריי..), דקות ככל האפשר,

ולא לחסוך בזמן ייבוש בין שכבה לשכבה.

- טופ קולור הם באמת טובים בתחום הזה.

מקווה שעזרתי.

פורסם
פשש תודה לכולם, ייקח לי עוד שנה לקרוא את התגובות וההמלצות, אעדכן בהזדמנות.

בדיוק כשבאתי לפרט ראיתי את התגובה הזאת, אז אני מבין שהסתדרת, שמח שעזרנו לך...

וברצינות - עבר כולה יום, אולי לא ראו את האשכול האנשים הנכונים ? חשבת על זה ?

פורסם
בדיוק כשבאתי לפרט ראיתי את התגובה הזאת, אז אני מבין שהסתדרת, שמח שעזרנו לך...

וברצינות - עבר כולה יום, אולי לא ראו את האשכול האנשים הנכונים ? חשבת על זה ?

קצת ציניות לא הרגה אף אחד עדיין :twisted:

אני באמת מודה על כל שורה שנכתבת ומה שאני יכול ללמוד ממנה, בעיקר ממי שהתנסה כבר.

לגבי בונדו ואחרים, ישנו חומר בשם יו אס כמיקל, איך הוא בהשוואה (אולי קצת עיוותי את השם)?

לגבי פריימר, האם לפני צביעה כדאי ויש כזה דבר כגון ספרי ממיר חלודה כדי להגן על הפח טרם

התזת כל חומר שהוא (בין אם צבע וכו')?

האם כדאי לרסס צבע יסוד על הריימיר, ומעל צבע היסוד שוב פריימיר לפני הצבע עצמו?

תודה חברים!

פורסם

האמת שאני לא ניסיתי או מכיר את החומר הזה.

עבדתי הרבה עם בונדו ואני ממליץ עליו מאוד.

ברגע שלומדים אותו הוא נהדר!

אל תערבב בין השלבים והשכבות. תעבוד לפי סדר מסוייםץ

בגדול מה שאתה צריך כדי להגיע לתוצאה טובה מאוד, זה שיוף והחלקה טובים (בונדו וכו'),

לאחר מכן כמה שכבות דקיקות של פריימר, עד לכיסוי מלא, ולאחר הפריימר ליישם את הצבע הרצוי.

שוב אני חוזר כי זה מאוד חשוב- בכל שלב ועם כל חומר (בונדו, פריימר, צבע) חשוב שתעבוד עם שכבות דקות

ואל תציף את האיזור הנצבע בספריי.

זה יגרום ל"עוגמת נפש" אמיתית! החלק החיצוני יתייבש ובפנים עדיין ישאר לח וזה מתכון לכשלון!

• אחראי פורום
פורסם

ההבדל בין קארקיט לבונדו הוא בסוג השימוש בהם, אין קשר לאיכות.

בונדו הוא החומר הראשון שמיישמים על השקע ואם יש צורך בפיניש סופי ועדין, משתמשים בקארקיט.

כמו כן, הוא משמש לתיקונים קטנים. אגב, בונדו זה שם גנרי של חומר מילוי, המותג בונדו די נחשב לבדיחה בעולם.

כמה נקודות לגבי העבודה:

אין לך סיבה להגיע לפח בשיוף. תשאיר את ההגנה המקורית וכך לא תעיר שום שד.

שיוף יכול להתחיל בנייר 120-150 ולסיים לפני צבע ב-400-500.

כמובן שאחרי מילוי ויסוד אתה עלול להצטרך למלא שוב ואז שוב יסוד. ככה עד החלקה מלאה.

אין יכולת אמיתית בתנאים והחומרים האלה לטשטש מעברי צבע. אתה הולך לראות הבדלים.

המזל שזה צבע לבן, זה קצת פחות נראה לעין.

החומרים הזולים והישראליים מאוד קשים לעבודה. הם לא רכים, קשה ליישם וקשה גם לשייף כראוי.

ללא ניסיון, לא הייתי עובד עם מכונה. שימוש לא נכון יעוות את הפח.

לך לטופ קולור, יש להם הכל וגם ידריכו אותך. יש פה מינימום כמה מאות טובות על חומרים.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

התהליך של לעשות בעצמך הוא כיף גדול ומקנה ידע רב. (מטעיות של עצמך אתה לומד הכי טוב)

עם זאת הוא עשוי להיות יקר יחסית והתוצאה עלולה להיות לא משהו.

הסיבה שהוא יקר זה כי אתה תקנה חומרים בכמויות קטנות (לעומת פחח/צבעי מקצועי) וזה לא זול.

חבל לחסוך ואז לראות חלודה מבצבצת בעוד כמה חודשים.

אני לא מנסה לבאס אותך...אני רק מכין אותך

תעלה תמונות של הרכב וננסה להדריך אותך או להגיד לך אם שווה לך להכנס לזה בעצמך.

בהצלחה

פורסם

תודה לכולם,

נראה לי שבשלב ראשון אתאמן על סתם חתיכות פח ולא על הרכב עצמו, בשטחים קטנים, קודם פחחות ואחר כך צביעה...

כאשר ארגיש את העסק בטוח יותר ביד אעלה תמונות ומי שירצה לתת את דעתו ועצתו - יהיה מבורך.

תודה מכל הלב.

• תוכן חדש...