Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לקחתי לבדיקה גרנדה פונטו 08 ידנית יד שניה 93k ק"מ.

הרכב בגדול נראה טוב ושמור, יש היסטוריית טיפולים מפורטת.

את הבדיקה ביצעתי במכון המעבדה לרכב בחולון, שאליו הגעתי לאחר המלצות כאן בפורום, ואכן אני גם ממליץ עליו, נותן הרגשה של מקום רציני שאפשר לסמוך עליו .

New_Doc_211_1.jpg

הערות הבודק:

- להחליף טיימינג (לפי הוראות יצרן אחרי 120k או 4 שנים)

- להחליף חוטי הצתה. (לטענתו הם כנראה מה שגורם לזיוף בפעולת המנוע)

- להחליף כריות תושבות מנוע וגיר (בלאי)

- לבצע פלשינג למנוע.

- להחליף רצועה חיצונית למנוע (בלאי)

- כיוון פרונט.

- לחרוט בלמים קדמיים.

- לכוון פנסים קדמיים.

זה רכב ראשון שאני קונה ולכן אשמח לדעת מה דעתכם- האם הליקויים הנ"ל סבירים והגיוניים?

ובנושא התיקונים הנדרשים: על אילו מהתיקונים הנ"ל נהוג להתחשבן עם המוכר, ועד כמה (חצי-חצי? אחר?)

ודבר אחרון- הרכב נקנה מליסינג פרטי של אלדן, ע"י מימון מחברת פמה. ברישיון רכב רשום עדיין שהרכב משועבד אליהם.

המוכר טוען שהתשלום האחרון בוצע והשעבוד הוסר אך כיוון שהרישיון כבר כמעט בן שנה השעבוד עדיין רשום. (טסט הבא עוד חודשיים [שעליו כבר התחשבנו])

האם בבדיקה באתר משרד המשפטים השעבוד הנ"ל אמור להופיע, במידה והרכב עדיין משועבד?

תודה רבה על העזרה,

שבת שלום.

מתן.

פורסם
תבדוק את השיעבוד בדואר תמורת 80₪.

או באתר באינטרנט שאליו מחובר בדואר, תמורת 10 ש"ח...למה לתת 70 ש"ח לדואר בתור עמלה? שיתן אותם לקבצן.

לגבי הרכב - הוא מוזנח לאללה ולא מטופל ברמות קיצוניות והוא נמכר אליך אחרי שהוא "התעייף".

אם אתה מקבל הפחתה נאה במחיר, אז אפשר ללכת על זה.

אם זה רכב שנמכר כ"שמור", אז הוא ממש לא ועדיף לך לחפש משהו אחר במידה ואין כאן הנחה.

יש לך פה תושבות, רצועות, טיפול טיימינג יקר וכו' וכו'. בשקט כמה אלפים אם תעשה את הטיפול עם חלפים איכותיים במוסך פיאט.

בקיצור - אם הרכב הזה שווה 23K במחירון (אחרי הפחתת ליסינג\השכרה) - הייתי משלם עליו גג 18K וזה בתנאי שחיצונית ופנימית הוא נראה מדהים ויש לך רק הזנחה מכאנית כאן.

עוד נקודה - לא מובן לי באיזה קשקוש מדובר על ליסינג פרטי. זה רכב בן 6 אוטוטו, מתי בדיוק הוא סיים את חוזה הליסינג שלו? תבדוק את הסיפור לעומק.

פורסם
תבדוק את השיעבוד בדואר תמורת 80₪.

תבדוק את השעבוד באינטרנט ברשם המשכונות תמורת 10 ש"ח.

על פניו נראה שכל הריג'קטים ברכב הם קשורים בבלאי ותחזוקה, תקח את בעל הרכב למוסך ותבקש הצעת מחיר לתיקון, אחרי זה תסכמו מחיר, יש פה עבודה בכמה אלפים טובים.

פורסם
או באתר באינטרנט שאליו מחובר בדואר, תמורת 10 ש"ח...למה לתת 70 ש"ח לדואר בתור עמלה? שיתן אותם לקבצן.

לגבי הרכב - הוא מוזנח לאללה ולא מטופל ברמות קיצוניות והוא נמכר אליך אחרי שהוא "התעייף".

אם אתה מקבל הפחתה נאה במחיר, אז אפשר ללכת על זה.

אם זה רכב שנמכר כ"שמור", אז הוא ממש לא ועדיף לך לחפש משהו אחר במידה ואין כאן הנחה.

יש לך פה תושבות, רצועות, טיפול טיימינג יקר וכו' וכו'. בשקט כמה אלפים אם תעשה את הטיפול עם חלפים איכותיים במוסך פיאט.

בקיצור - אם הרכב הזה שווה 23K במחירון (אחרי הפחתת ליסינג\השכרה) - הייתי משלם עליו גג 18K וזה בתנאי שחיצונית ופנימית הוא נראה מדהים ויש לך רק הזנחה מכאנית כאן.

עוד נקודה - לא מובן לי באיזה קשקוש מדובר על ליסינג פרטי. זה רכב בן 6 אוטוטו, מתי בדיוק הוא סיים את חוזה הליסינג שלו? תבדוק את הסיפור לעומק.

מעניין אותי על סמך מה החלטת שהרכב מוזנח לאללה ולא מטופל ברמות קיצוניות?

ממה שאני הבנתי אלה בעיות של בלאי טבעי ולא משהו חריג. וחוץ מזה המוכר הציג לי היסטוריית טיפולים מפורטת.

דבר שני לגבי המחירים שרשמת- המחירון של הרכב הזה אמנם נמוך מאוד יחסית לשנה אבל הוא ממש לא 23k. אולי אם מדובר ברכב מהשכרה עם קילומטרז' של 150+-.

כבר תקופה די ארוכה שאני מחפש רכב כזה ורוב הרכבים שהם לא מהשכרה ועם ק"מ ממוצע- המחירים נעים סביב 28-30.

דבר שלישי לגבי הליסינג פרטי- כנראה לא הייתי מדוייק אבל הכוונה היא שבליסינג היה נהג יחיד.

פורסם

אשמח אם תוכל לפרסם את היסטוריית הטיפולים כדי שתוכל להעמיד אותנו על הטעות שלנו.

הרכב כבר 6 שנים על הכביש, זה אומר שהוא כבר היה צריך לעשות טיימינג. הימור שלי, לא עשו עד עצם היום הזה.

זו פסילה ראשונה.

בוצה במנוע זה גם לא משהו סביר לרכב בגיל הזה. זה בד"כ מעיד על שימוש בשמנים זולים (מתאים לרכבים יוצאי ליסינג) או מרווחי טיפולים לא סדירים.

זו פסילה שנייה.

להגיע לבדיקה עם חוסר בשמן מנוע זה כבר ממש בושה, וזו הפסילה השלישית שמעידה שהרכב הזה פשוט מוזנח.

אני לא הייתי רוכש רכב כזה אבל אם אתה ממש נואש, ב-5K ש"ח מתחת למחירון המשוכלל הייתי קונה (קח בחשבון שרק היישור קו יעלה לך כ-3K ש"ח).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
מעניין אותי על סמך מה החלטת שהרכב מוזנח לאללה ולא מטופל ברמות קיצוניות?

ממה שאני הבנתי אלה בעיות של בלאי טבעי ולא משהו חריג. וחוץ מזה המוכר הציג לי היסטוריית טיפולים מפורטת.

דבר שני לגבי המחירים שרשמת- המחירון של הרכב הזה אמנם נמוך מאוד יחסית לשנה אבל הוא ממש לא 23k. אולי אם מדובר ברכב מהשכרה עם קילומטרז' של 150+-.

כבר תקופה די ארוכה שאני מחפש רכב כזה ורוב הרכבים שהם לא מהשכרה ועם ק"מ ממוצע- המחירים נעים סביב 28-30.

דבר שלישי לגבי הליסינג פרטי- כנראה לא הייתי מדוייק אבל הכוונה היא שבליסינג היה נהג יחיד.

חבר שלי מכר אחת בוגרת השכרה עם 130K שנת 2007, ב-22K. הרכב היה שמור ומטופל הרבה יותר טוב ממה שיש לך כאן.

מאז עברה בערך שנה, אז אני מניח שאין סיבה לשלם על רכב מהסוג הזה יותר מ-22K ששילמו על הרכב של חבר שלי, וזה אם הוא שמור.

קח בחשבון שאתה יכול לקנות אחת כזו בוגרת השכרה בת 3 ישירות מהחברות בתנאים מעולים, במחירים של סביבות 40K. אז אם כל הפער בינך לבין קניה עם אחריות הוא סביבות 10-15K שאפשר לפרוס לתשלומים ועוד עומדים לפניך תשלומים לא מעטים למוסך לשם יישור קו - אז העסקה שלך ממש לא כדאית.

פורסם
אשמח אם תוכל לפרסם את היסטוריית הטיפולים כדי שתוכל להעמיד אותנו על הטעות שלנו.

הרכב כבר 6 שנים על הכביש, זה אומר שהוא כבר היה צריך לעשות טיימינג. הימור שלי, לא עשו עד עצם היום הזה.

זו פסילה ראשונה.

בוצה במנוע זה גם לא משהו סביר לרכב בגיל הזה. זה בד"כ מעיד על שימוש בשמנים זולים (מתאים לרכבים יוצאי ליסינג) או מרווחי טיפולים לא סדירים.

זו פסילה שנייה.

להגיע לבדיקה עם חוסר בשמן מנוע זה כבר ממש בושה, וזו הפסילה השלישית שמעידה שהרכב הזה פשוט מוזנח.

אני לא הייתי רוכש רכב כזה אבל אם אתה ממש נואש, ב-5K ש"ח מתחת למחירון המשוכלל הייתי קונה (קח בחשבון שרק היישור קו יעלה לך כ-3K ש"ח).

לגבי היסטוריית טיפולים- היא לא אצלי אבל בדקתי אותה. טיפול ראשון היה ב 30k (בוצע ע"י הליסינג), אחריו היה טיפול 60k ומאז היה טיפול כל 15k.

לגבי טיימינג- לטענת המוכר הוא רצה להחליף ב80k אבל במוסך אמרו לו שעדיין לא צריך להחליף.

פורסם

אני רואה שכבר החלטת ורק באת לקבל פה אישור אז שיהיה לך בהצלחה ברכישה.

אתה בעצמך רשמת שצריך להחליף טיימינג כל 120K ק"מ או 4 שנים. הרכב כיום בערך 6 שנים על הכביש ועם 93K ק"מ ועדיין לא החליפו טיימינג. יש הרבה מוסכניקים שנותנים עצות אחיטופל, אם הייתה נקרעת רצועת טיימינג והיה נגרם נזק למנוע אני מוכן להתערב אתך שהמוסך לא היה לוקח אחריות ומחליף מנוע על חשבונו.

אם יחליפו עכשיו טיימינג אז לא יגרם שום נזק לאוטו אבל לא ניתן לדעת/להעריך כמה נזק נגרם עקב עניין הבוצה. ניתן לבצע טיפול פלאשינג למנוע אבל הדעות חלוקות עד כמה זה יעיל בהסרת הבוצה והאם הוא גורם נזק למנוע.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אני דווקא לא רואה בעיה מיוחדת באוטו הזה. טיימינג אפשר וצריך להחליף, כך גם תושבות מנוע, בוצה ניתן לנקות, אם האוטו נראה לך ועולה הרושם שכך הוא, כל מוסך יוכל לתת לך הצעת מחיר ואתה והמוכר תסתדרו ביניכם על חלוקת ההוצאות. לא כזה סיפור ולא צריך לזרוק מיד את האוטו לפח. לא שאי אפשר למצוא דברים טובים יותר, ודאי שאפשר, אלא שחיפושים גוזלים זמן וכסף ובמרבית המקרים מכוניות "מלוקקות" ומטופחות נושאות תג מחיר בהתאם.

• תוכן חדש...