Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב דיזל ידני עד 25K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4545 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

עקב שינוי סטאטוס אני מתעניין לגביי רכב דיזל ידני עבור נסיעה של בערך 120 ק"מ ביום מחוץ לעיר (לא משתלם לנסוע עם ההונדה ולכן אני מוכר אותה).

חשוב כמובן שהרכב יהיה חסכוני ונוח עד כמה שאפשר, עבור נהג יחיד. לא איכפת לי אם זו מונית לשעבר/לימוד נהיגה,

העיקר שיהיה חסכוני בדלק ויחסית במצב טוב.

ההתלבטות שלי היא בין:

פולו קלאסיק 2001 1.9 SDI.

סקודה פאביה 1.9 (אינני יודע אם זה SDI או TDI).

סקודה אוקטביה 1.9 TDI.

סיאט איביזה/קורדובה דיזל.

טויוטה קורולה דיזל 2002.

סיאט טולדו TDI שנת 2002.

אשמח לשמוע חוות דעת והצעות נוספות.

תודה רבה,

איתמר.

פורסם

בגדול- יש הרבה מידע בפורום, ממליץ לבצע חיפוש.

בתקציב שציינת יש לך גם את פולו SDI מהשנים 2003-2005, רכב נוח ועדיף משמעותית על הדגם של 2001.

כמו כן יש גם את איביזה/ קורדובה מאותם השנתונים.

לגבי פאביה- יש בשנתונים אלה 2 דגמי מנוע SDI (קודי מנוע שונים), אחד שהוא מוצלח, ואחד שהוא בעייתי. ממליץ לברר עם רון כדי לדעת ממה להימנע. עוד חיסרון לגבי הפאביה- ביטוח יחסית יקר ביחס לפולו/ איביזה.

קורולה דיזל- נדירה מאוד, ולא הייתי לוקח אותה עקב ענייני מחסור בחלפים תואמים. הייתי מחפש משהו נפוץ כדוגמת הVAGיות.

אוקטביה- כמוצא אחרון. היא גניבה להפליא (מתייחס לדגם הTOUR שנמכר בשנתונים שנכנסים לך בתקציב), ועוד יותר נדירה מבחינת הסיכוי למצוא אחת שלא שחוטה.

טולדו- רכב מעולה, אבל קשה למצוא. אם תמצא אחת שמורה ומטופלת- זכית.

בגדול, מנועי הTDI צורכים כ20% יותר דלק ביחס למנועי הSDI. כמו כן יש את עניין המגדש הטורבו שיש סיכון שהוא יתקלקל, דבר שיקר לתיקון, בעוד שמנועי הSDI בעלי חיי מתושלח בכל הקשור לאמינות (יחסית לTDI).

מצד שני- אין כמו TDI מבחינת כוח ונוחות (סל"ד נמוך יותר בשיוט וכדו').

אני הייתי מחפש בסדר הבא (אם השיקול הוא חיסכון מקסימלי בדלק ואמינות יחסית):

1. פולו 2003-2005

2. איביזה/ קורדובה 2003-2006

3. פאביה 2002-2006

4. טולדו 2002-2005

בהצלחה.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

תוכל להוסיף לחישוב גם את המגאן 2 דיזל. יש פה בפורום שרשור "אני מרוצה מהרכישה" שפתח חבר הפורום lesles ובו הוא מפרט את דעתו על המגאן. לי אישית נשמעת כמו עסקה כדאית.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

ריו דיזל יש לכמה מורי נהיגה שאני מכיר, הם מדברים על צריכה של 1-16/17 בממוצע עם תלמידי נהיגה (שזה משמעותי מאשר נהג רגיל ומיומן) כמו כן אמינות מופתית.

פאביה דיזל 1.9 TDI יש לאבא שלי, גם בלימוד נהיגה (אבא מורה נהיגה:wink: ) אמינות מופתית מהרגע שהוצאנו מהסוכנות, חוץ ממפוח מזגן ששבק חיים לפני כחודש (הרכב שנת 2009)

סיאט טולדו דיזל ידנית הייתה לנו, רכב מצויין, חזק מאוד, עד היום מצטערים שמכרנו אותו, מורה נהיגה אחד בעיר שלי הגיע איתה ל600 אלף קילומטרים, ועוד מכר אותה למורה אחר כרכב שני.

קורולה דיזל גם אני הייתי מתרחק ממנה, למרות שיש עוד מורה נהיגה אחד שמשתמש בה.

תעדיף TDI על SDI, מנסיון עם פולו SDI הרכב חסכוני אבל עגלה מתה, חלש מאוד ומרעיש ביותר, TDI יצרוך ממש מעט יותר אבל יזוזז קצת, גם תהנה מכוח זמין וגם מחיסכון. כמובן שמתווסף פה הקטע ששל הטורבו שנותן פתח לעוד חלק שיכול להתקלקל.

למרות שאני יכול לספר לך שאבא שלי מורה נהיגה מאז שאני מכיר את עצמי, מעל 25 שנים, ויש לנו טורבו דיזל בבית מאז שזה התחיל להיות משווק ברכבים פרטיים בערך, ועד היום יצא לנו להחליף רק פעם אחת טורבו וזה היה בסיאט טולדו כשהגענו ל400 אלף קילומטרים, וגם אז זה היה יזום יחסית כי עוד היה אפשר למשוך את המצב הקיים.

ואבא שלי נוסע לא ממעט, כול רכב דיזל שהיה אצלנו עבר את רף ה300 אלף קילומטרים במינימום, וזה עם תלמידי נהיגה שמכבים ומדליקים את הרכב כול שניה, זורקים קלאצ', מניעים אפילו מספר לא מועט כול שיעור, והרכב עובד מהבוקר עד הערב, ככה שTDI אמין, למרות שיש איכשהו את הסיכון הפוטנציאלי.

*כמובן שמדבר על ידניים בלבד.

פורסם

אל תקח רכב בשנתון ישן, זה רק יעשה לך צרות, קח את הזמן ותבדוק טוב טוב, אגב גם רכב ידני בנזין 1.6 ישיג לך צריכה של 1 ל16 ו1 ל17 ה206 שלי עושה את הצריכה הזאת עם מנוע NFU 1.6, בדוק את האופציה של פאביה ידנית מודל 2006 מנוע 1.4 100 כ"ס, ואני מדבר על נסיעה בבין עירוני על 90-100

התענוג שמוביל אותך

פורסם

איתמר, אני ממליץ לך על רנו כמו שלי. רק בלי סימני המדבקות שלא יורדים :lol:

כי אני בטוח שזה יציק לך הרבה יותר משזה מציק לי :-P

תעשה סריקה בלוחות ותבדוק מגאן 2 דיזל משנת 2007 ואילך כדי למנוע בעיות חשמל.

ממה שאמר לי המכונאי שלי, גם האוטומטיות מפגינות אמינות, וצריכת הדלק כמעט זהה.

פורסם

כל רכבי הדיזל שצויינו בששור הזה אופציות מעולות. עכשיו נשאר לפותח השרשור רק למצוא אחת הכי שמורה ולקנות. :)

בדוק רכבים ותשווה אותם, קח למוסך מקצועי שמבין שיוכל לתת חוות דעת מקצועית לגבי המצב ועלויות יישור קו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תעדיף TDI על SDI, מנסיון עם פולו SDI הרכב חסכוני אבל עגלה מתה, חלש מאוד ומרעיש ביותר, TDI יצרוך ממש מעט יותר אבל יזוזז קצת, גם תהנה מכוח זמין וגם מחיסכון. כמובן שמתווסף פה הקטע ששל הטורבו שנותן פתח לעוד חלק שיכול להתקלקל.

לדעתי נסחפת עם ה"עגלה מתה, חלש מאוד ומרעיש ביותר". כנראה שלא יצא לך ליסוע עליהם יותר מדי ובמיוחד בחדשות של 2003 ואילך.

דווקא בתחום הרעש יש שיפור עצום ביחס לפולו קלאסיק, וכנ"ל בנוחות.

מבחינת כוח- לא שונה ממנועי ה1.4 שעם 75 כ"ס של VW, ויותר מזה- זמינות המומנט טובה יותר מאשר ב1.4. אבל לומר שזו עגלה מתה? הגזמת. נכון שלהאיץ מ90 ל-120 לוקח קצת יותר זמן, אבל עדיין הוא יודע להאיץ בשימוש נכון בגיר. אגב, את הקסטל הוא עולה בלא פחות מ75-80 קמ"ש גם אם הגעת בלי תנופה.

ויש לי נסיון עם מנועי הTDI (נהגתי לא מעט על טולדו TDI, פולו ספורט TDI), כך שאני יודע מה אומר. אין ספק שהTDI חזק משמעותית, אבל הוא הולך ליסוע בינעירוני בעיקר כך שזה פחות יורגש ההבדלים, וגם יש את החיסכון הטוב יותר בדלק בשורה התחתונה.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

^^^

מחזק.

מנוע SDI בשיוט בין עירוני מספק בהחלט. נכון, רחוק מלהיות חיית ביצועים, אבל עושה אצלי בצורה עקבית 1-17 או 1-18.

מקביל למנוע 1.4 בנזין של הקונצרן.

פורסם

^^^

מחזק...

אצלי ה SDI עושה בממוצע 1:17.5 כולל 20% פקקים בוקר וערב. 80% בינעירוני במהירות 100-110. האוטו סוחב יפה. לא הראשון ברמזור וגם לא השני, אבל מספק את הסחורה בהחלט. ומניסיון עם מגוון רכבי סופר מיני בנזין אטמוספרי בנפחים 1.2-1.4 התחושה בSDI אפילו יותר נמרצת.

לגבי הרעש, בוא נאמר שלכולם ברור שזה דיזל :)

• תוכן חדש...