Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו יודע עלויות שיפוץ (עבור אנשים שלא יכולים לעשות לבד)?

01M שיפוץ מלא אצל ספי, עלה לי בסביבות 6000 ש"ח.

לדעתי, זה אמור לעלות אותו דבר ל AL4 עקב הדימיון.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם שיפוץ מלא בסדרי גודל כאלה, הרי כדאי לקנות רנו שהרבה יותר זולה ממתחרות יפניות, אבל הרבה יותר בטיחותית ונוחה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

נכון על פניו המגאן 2 לדוגמא, היא קנייה הרבה יותר טובה מהמקבילות היפניות.

אבל בל נשכח, שאוטו זה יותר מגיר ואינני יודע מה העלות הכוללת .

של תחזוקת המגאן 2, ביחס למקבילותיה היפניות.

פורסם

בגיר זה קיימים 2 סוגי קולרים (אחד דק השני עבה) כאשר בשנים האחרונות שמו מראש את הגדול יותר לכל הדגמים.

קולר עבה היה במנועי 2.0 ליטר וב 1.6, 1.4 היה דק, לא?

פורסם
01M שיפוץ מלא אצל ספי, עלה לי בסביבות 6000 ש"ח.

לדעתי, זה אמור לעלות אותו דבר ל AL4 עקב הדימיון.

אין שום קשר בין הגירים

01M הוא עד כמה שאני זוכר מגבילה של גיר AD4 הוותיק שהיה על ה רנו 19 והמגאן הישנות

הגיר הזה היה דיי אמין ללא בעיות מיוחדות למעט טורק וסט סולנואידים

DP0 זה כבר גיר אחר לגמרי ואין שום שותפות או אבולוציה בין הגיר הזה לקודם

לגבי הקולר הגדול זה לא היה השינוי היחיד אלא היה גם שינוי בצנרת של מערכת הקירור ששיפור את קירור הגיר

פורסם

לפני שהעפתי את ה406 שלי שהיה בה AL4, המוסך הציע לי לשים רדיאטור חיצוני לגיר, גם כן מה שאמרתם, כמו קיט שהוא מרכיב.

סיכמתי איתו שאם אני שם וזה תוך חודש לא עושה שינוי הוא מפרק את כל הקיט ואני ישלם לו רק על ההרכבה.

בסוף לא הלכתי על זה כי דחיתי ודחיתי (לא היה לי כוח להוציא כסף על הגיר הזה), עד ביום אחד נשבר הגיר והחלטתי שאני קונה רכב חדש ורק ידני.

לגבי הפעולה, מי שמבין עניין יאהב את הגיר, באמת עניין הבלימה נוח מאוד ובטיחותי בין היתר.

אבל בסוף לכל דבר יש מחיר.

אולי שמו את הגיר המתוחכם הזה על רכבים זולים, אבל מעטים המקרים ששמעתי שהוא שרד מעל 200KKM.

לגבי חום ומדינת ישראל.

שמעתי שברכבים עם מנוע 2L (אני מדבר מידע אך ורק על ה406), מערכת הקירור של הגיר טובה יותר ולכן הוא שורד יותר טוב.

תקף לעוד אירופאיות ששמעתי ששמו להם רדיאטור חיצוני ומאז שקט, לדוגמא בויטו ישנה של מכר).

לגבי המכוניות שלהם, הצרפתים נדבקו 15 שנה לאותו גיר (מ97 ככה עד היום), וזה לא משנה AL8 או שדרוגים, זה גירים בעייתיים.

נסעתי כבר בשתי C4 שבפחות מ100KKM יש דפיקות, אני לא מקבל את זה, רכבים אחרים (אומנם גיר טיפש יותר) גיר מחזיק 200KKM מינימום, ואם הבעלים פדנט הרכב הולך לברזל לפני שנוגעים בגיר.

פורסם

חכו חכו... אני מחכה שה406 שלי תגיע ל406 אלף קילומטר כדי להעלות סקירה. הרכב שלי שובר מיתוסים

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

אולי שמו את הגיר המתוחכם הזה על רכבים זולים, אבל מעטים המקרים ששמעתי שהוא שרד מעל 200KKM.

הגזמת. ב- C5 הראשונה שלי, שנת 2003, הגיר שרד 350 אלף ק"מ לפני ששבק. וזה עוד בגרסת 1.8 שהיא הפחות אמינה. עכשיו הרכב נמכר למוסך לשימוש אישי, הגיר שופץ בהצלחה ובזול, והרכב חזר ליסוע. ויש המון כאלו דוגמאות. לך למוסך מורשה סיטרואן ותפגוש שם כאלו בטיפולים שגרתיים.

פורסם

וכמה הוצאת עליו במהלך ה350KKM.

תמיד יש חריגים.

האם ביצעת החלפה יזומה של שמן הגיר?

כי בתקופה הזאת המוסכים הורו שלא מחליפים לגיר הזה שמן, דבר שמתברר כטמטום מוחלט.

פורסם

אני יודע בדיוק כמה עלה להחזיק את האוטו - גרושים. מצטער אם זה הורס לך את התיאוריה. ואני מכיר עוד לפחות 10 בעלי C5 ותיקים, לאף אחד לא היתה "נפילה" עם הגיר. כמעט כולם נאלצו ללכת פעם אחת למוסך בגלל הגיר כשהאוטו די חדש, לקבל החלפת שסתומים על חשבון היבואן, ולא לחזור יותר עם תלונות לגביו.

פורסם

אני ועוד הרבה אחרים שלא בעלי C5 אבל כן היה לנו במשך כמה שנים טובות AL4, סבלנו ממנו ולא היה ריקול ולא נעליים.

אם לא הייתי מוחק את התיבת הודעות הפרטיות מידי פעם, הייתי יכול לצלם לך כמה בעלי רכב עם AL4 שכן נפלו איתו, וזה רק כאלה שהתיעצתי\דיינתי איתם על הגיר.

פורסם

הייתה קריאת שרות לגבי החלפת השסתומים בגיר. רכשתי לפני חצי שנה סיטרואן C4 שנת 2008 מיד ראשונה, ובדו"ח הטיפולים צוין שהיבואן החליף את שסתומי הגיר ע"ח היצרן.

המכונית הזאת משמשת את אשתי, אך מדי פעם אנו לוקחים אותה לטיול של שבת - כאחד שנוהג בידני רב חיי, אני אוהב את התנהגות ה-AL4. הוא מתנהג כמו גיר ידני, כולל הורדת הילוך אוט' בבלימה. החסרון הגדול שלו זה המחסור ביחס העברה נוסף לפחות אשר היה הופך אותו נעים יותר לשיוט. גיר מצויין.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
הייתה קריאת שרות לגבי החלפת השסתומים בגיר. רכשתי לפני חצי שנה סיטרואן C4 שנת 2008 מיד ראשונה, ובדו"ח הטיפולים צוין שהיבואן החליף את שסתומי הגיר ע"ח היצרן.

המכונית הזאת משמשת את אשתי, אך מדי פעם אנו לוקחים אותה לטיול של שבת - כאחד שנוהג בידני רב חיי, אני אוהב את התנהגות ה-AL4. הוא מתנהג כמו גיר ידני, כולל הורדת הילוך אוט' בבלימה. החסרון הגדול שלו זה המחסור ביחס העברה נוסף לפחות אשר היה הופך אותו נעים יותר לשיוט. גיר מצויין.

אין קריאת שרות, כאשר מופיע תקלה יש הנחית טכנית על החלפת השסתום; יש הבדל בין הנחית טכנית לקריאת שרות(recall).:lol:

פורסם

אפשר לשפר את האמינות של התה"ל הזאת ע"י שימוש בשמנים סינטטים, החלפת מחליף חום של 12 תאים במקום 6, ואגן שמן מוגדל לקיבולת שמן גבוהה יותר.

פורסם
אפשר לשפר את האמינות של התה"ל הזאת ע"י שימוש בשמנים סינטטים, החלפת מחליף חום של 12 תאים במקום 6, ואגן שמן מוגדל לקיבולת שמן גבוהה יותר.

אתה מדבר מניסיון?

• תוכן חדש...