Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב משפחתי עד 60,000 ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4376 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנוחות והמרחב היו טובים לי ולנוסעים יותר במאזדה, במיוחד כשיוצאים לנסיעות מחוץ לעיר שהמאזדה פשוט ''יושבת'' טוב על הכביש והSX4 מתנדנדת ומתרסקת מכל גל וסיבוב בכביש.

בכלל, המאזדה רכב מהנה עם הרבה יותר אופי שחסר מאוד בSX4.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא כולם מחפשים עיצוב או התנהגות,

יש אנשים שבסך הכול רוצים רכב שמתנהג בצורה הכי רגילה שיש, ושיביא אותם מA לB בשלום, בלי התנהגויות מיוחדת ובלי שום דבר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
מה מאזדה 3 נותנת שאין בSX4 או בקורולה?

חוץ מזה מה קשור סיביק? היא יקרה יותר מכולן.

ה-SX4 לא משפחתית קומפקטית כמו ה-3 והקורולה, היא בסך הכל סופר מיני עם בגאז' (או תת משפחתית אם תרצה). היא אולי זריזה במעט מה-3 וצריכת הדלק שהיא מציעה טובה יותר, אבל בשאר הפרמטרים המאזדה פשוט יותר "אוטו". הסוזוקי בנויה מחומרים פשוטים ודקים (אפילו שבירים במקומות מסוימים), בידוד הרעשים שלה על הפנים, ראות החוצה מוגבלת "בזכות" קורות A ענקיות ומפוצלות, נוחות נסיעה (לדעתי) גרועה בגלל מושבים שהרבה פחות טובים מאלו שב-3 ומתלים שנוטים לסגור מהלך מוקדם הרבה יותר. היא גם צרה ביחס למאזדה, יציבה פחות, אוחזת פחות, מתנדנדת בכבישים בין-עירוניים, בלמים פחות טובים בהרבה (שיכולתם דועכת במהירות יחסית) ובטיחות נחותה ביחס ל-3 דור שני.

לעומת הקורולה יש ל-3 הרבה יתרון בדמות 6 כריות אוויר לעומת 4 בקורולה, 4 חלונות חשמל לעומת 2 בקורולה, איכות חומרים ובניה גבוהה יותר, מחיר נמוך, נוחות נסיעה זהה אם לא טובה יותר (בעיקר מקדימה) ועוד. כמובן שגם לקורולה וגם לסוזוקי יש יתרונות לעומת ה-3 והמאזדה היא לא מכונית משפחתית מושלמת, אבל היא מספקת את הסחורה לא פחות טוב. גם הבדלי צריכת הדלק לא משמעותיים יותר מדי (עם נסועה כמו שלו לא בטוח שהוא ירגיש בכלל בהבדל) ואם זה מה שמשנה לו עד כדי כך אין לו מה לחפש בכלל בקטגוריית ה-1.6 אוטומט.

כבר הבנו שאתה שונא את המאזדה 3, אבל השנאה שלך באה ממקום שזה הרכב הכי נפוץ ומאוס ולא בגלל שזה רכב רע. אם אני ומשפחתי מסתדרים עם ה-3 והשימושיות שלה סימן שהיא לא גרועה כמו שאתם אוהבים לתאר ולהגזים.

פותה"ש אני הייתי ממליץ לך לחפש גם בנוסף ל-3 את היונדאי I30 או את הקיה סיד (שאני אישית מאוד אוהב). אתה יכול גם לפזול לכיוון הפורטה, הקורולה (אוטומטית, לא רובוטית. שנהנית מסחירות גבוהה יחסית ושמירת ערך טובה). כל אלו יספקו אותך לפי הדרישות שלך. שלושתן יהיו בטיחותיות, יחסית סחירות, זולות לטיפול ויראו צריכת דלק סבירה ביחס לנסועה השנתית שלך.

אם הסוזוקי SX4 נשמעת לך אופציה, אתה יכול גם לבדוק את הטידה. היא שייכת לאותה קטגוריה כמו הסוזוקי ולדעתי היא עדיפה עליה.

אם אתה מוכן לפתוח את הראש שלך לכיוון האירופאיות אתה תוכל למצוא גם רנו מגאן 2 מאובזרת מהשנתונים האחרונים ועוד ישאר לך עודף. מבחינת סחירות היא לא משהו, אבל היא זולה לטיפול יחסית, בטיחותית מאוד, נוחה ומרווחת וגם תראה צריכת דלק טובה למדי.

פורסם

לא, השנאה שלי באה מתוך אי ההבנה למה העדר מעריץ את הרכב הזה, מה כל כך טוב בו?

הוא חלש, הוא פחות חסכוני מהi30 (אתה הצגת נתונים), פחות מאובזר, השוק מוצף בו וקשה למכור, הוא לא עונה על העיצוב שאני מתלהב ממנו, והנוחות לא משהו בכלל. אסור לי לשנוא רכבים או לא לחבב רכבים מסוימים גם? קארזפורום נהיה דיקטטורה?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
לא, השנאה שלי באה מתוך אי ההבנה למה העדר מעריץ את הרכב הזה, מה כל כך טוב בו?

הוא חלש, הוא פחות חסכוני מהi30 (אתה הצגת נתונים), פחות מאובזר, השוק מוצף בו וקשה למכור, הוא לא עונה על העיצוב שאני מתלהב ממנו, והנוחות לא משהו בכלל. אסור לי לשנוא רכבים או לא לחבב רכבים מסוימים גם? קארזפורום נהיה דיקטטורה?

לא קשור לדיקטטורה. כמובן שמותר לך לא לאהוב רכבים מסוימים, גם לי יש כאלה שאני פחות מתחבר אליהם. כמו למשל הפורטה. אבל כשהיא תענה על צרכים של מישהו אני אמליץ לו לנסות אותה כי אולי הוא כן יתלהב ממנה. כל מה שאתה מדבר על נוחות וחולשה של המנוע זה פשוט עניין יחסי. בקטגוריה אני יכול למנות לך חופשי רכבים שפחות נוחים ממנה (קיה סיד, יונדאי I30 הקודמת או טויוטה קורולה ששמתי לב שאוהבות לסגור מתלה מוקדם מדי ולהתנדנד בכבישים בין-עירוניים עם ריסון פחות טוב משמעותית...) וגם רכבים שנוחים יותר (מגאן 2, מיצובישי לנסר, פורד פוקוס, B3). גם מבחינת מנוע ה-3 מציעה ביצועים מספקים בזכות תגובות דוושה טובות ותיבות הילוכים (4 ב-1.6 ו-5 ב-2.0) שמתחברות למנוע בהרמוניה טובה ולא מסרסות אותו כמו שקורה בהרבה מהמתחרות. להגיד 105 כ"ס זה כלום זה בסדר, אבל בפועל בתחום החוקי וגם מעבר לו המנוע מספק כל צורך בסיס והזריזות של הגיר בעיר וגם מחוץ לעיר נותנים לה להרגיש נמרצת לעומת הרבה מהמתחרות. גם מבחינת אבזור היא בסדר גמור, יש בה את כל האבזור הסטנדרטי שיש גם אצל המתחרות.

גם מה זאת השטות הזאת "היא לא עונה על העיצוב שאני מתלהב ממנו"? באמת שלא הבנתי. העיצוב "ספורטיבי" ודינאמי יחסית וזה בדיוק מה שה-3 משדרת בנהיגה בה. היא דינאמית ומהנה לנהיגה הרבה יותר מכל המשפחתומטיות המתחרות וגם מציעה זריזות טובה לא פחות. אין רכב מושלם, גם I30 לא מושלמת, גם פלואנס, גם מגאן וגם קורולה. אלו רכבים שנועדו להתמודד בתקציב מסוים, לכל אחת מהן יתרונות מסוימים וחסרונות. אני יכול להעיד שיצא (ויוצא) לי לנהוג על הרבה מכוניות, בעיקר משפחתיות וה-3 היא אחת המועדפות עליי. זאת הסיבה למה אני מחזיק באחת כזאת ותנחש מה? גם נהנה ממנה ולא הייתי מחליף אותה תמורת אף משפחתית מאותן שנים וגם כמה מהיותר חדשות. אין קשר לעדר ואין קשר לשום דבר אחר. ה-3 הראשונה הייתה מצוינת לעומת רוב המתחרות שלה באותה תקופה וזאת הסיבה שהיא נמכרה בכמויות טובות (עדיין היו טובות ממנה, לא אומר שלא). גם הדור השני היה טוב מאוד בהתחלה (2009-2011) לפני שהגיעו כל המשפחתיות היותר מודרניות והורידו אותה מטבלת המכירות ובצדק. היא כבר נהייתה מיושנת. ה-3 החדשה אמורה להביא לאותן משפחתיות חדשות את הפייט, ולמעשה היא מצליחה גם.

פורסם

כל מה שהשרשור מראה הוא תפיסות שונות לגבי הרכב, וצרכים שונים של המשתמשים. אוהב המכוניות התאהב במאזדה 3. אני לא הייתי מסוגל להתאהב במכונית שכל שהיא מציעה הוא עיצוב ואחיזה, כאשר בכל טיפוס לכרמל אני צריך להתחיל לשחק בטיפטרוניק שכן התיבה האוטומטית לא מסוגלת למצוא את ההילוך הנכון בעצמה. ואני כבר לא מדבר על כאב הגב אחרי 20 דקות ישיבה במושב הנהג, או שקניה ממוצעת בסופר סותמת את הבגאז'.

פות"ש - אין לך ברירה. רק תחושה אישית תעזור לך לבחור.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הצלחתם לבלבל אותי

תשובה חד משמעית אתה לא תקבל. לכל אחד יש העדפות שונות, כמו שספריאל אמר - תבחן כמה בעצמך ותבדוק מי מתאימה לך יותר.

הוא אומר שהרכב לא נוח - לדעתי הוא בסדר גמור. לא זכור לי פעם אחת שיצאתי מהרכב לחלץ עצמות, גם בנסיעות ארוכות של שעה-שעתיים ואף יותר. לדעתי המושבים הקדמיים נוחים (למרות שהן קשים וקצרים בבסיסם) ותומכים. גם מאחרים שנסעו אצלי לא קיבלתי דעות שליליות על הנוחות גם כששאלתי אותם. העובדה היא גם שאתה יכול לראות שהרוב המוחלט נוסע ברכב הזה, ואם באמת הוא לא היה סביר בנוחות, לא היו רוכשים אותו. לדעתי טויוטה קורולה או יונדאי I30 נוחות פחות. המתלים במאזדה אכן נוקשים, אבל מרסנים בכבישים בינעירוניים וגם בעיר מראים נוחות סבירה.

הוא אומר שהגיר טיפש - אני הייתי יכול להסכים איתו בתקופה שקיבלתי את הרכב, כי הגיר דורש הסתגלות קצרה. היום כבר למדתי את האופי שלו ואין בעיה בכלל. הוא חלק, די מהיר, יודע לשמור על מומנט ולא מסרס את המנוע. החיסרון שלו זה שיש לו רק 4 הילוכים ובור מורגש לפעמים בין ההילוך הראשון להילוך השני. גם בעליות אני מעדיף אותו מאשר הרבה גירים אחרים שכל פעם משחקים ב-לעלות הילוך ולהוריד.

גם הבגאז' מספק ולמרות פתח ההטענה צר אני מסתדר איתו מעולה. אני אישית בכיף יכול להכיל בפנים קניות, סחורה או כיסה גלגלים. במתחרות (סדאן) יש מוטות ברזל פשוטות שהקשו על הכנסת הכיסא וסגירת תא המטען. במאזדה יש מוטות טלסקופיים שמקלים על העניין.

כל מה שספריאל אומר זה אולי נכון. אבל נכון יחסית. שכן יש רכבים שימושיים יותר, נוחים יותר, חסכוניים יותר, מרווחים יותר וכד'. אבל יש גם רכבים שהם פחות כאלה. בסך הכל היא די ממוצעת לקטגוריה בכל הדברים האלה. יכול להיות שלדרישות שלו היא לא מתאימה, אבל לשלי היא כן. אם היא מתאימה לך - תבדוק בעצמך. רכב זה דבר אינדיבידואלי.

לדעתי הרכבים שהכי יכולים להתאים לך הם המאזדה 3, טויוטה קורולה, יונדאי I30/קיה סיד וקיה פורטה. אם אתה פחות זקוק לגודל מלא של משפחתית, הייתי ממליץ לך לשקול גם את הניסאן טידה. תלך למגרש ותבדוק מי מהן מתאימה לך יותר.

***נ.ב sperial, אין קשר לזה שאני "אוהב" את המאזדה 3. אני פשוט דורש פרופורציות. אני משווה את הרכב למתחרות ורואה מה הדרישות של פותה"ש, לדעתי היא מתאימה לו. כאשר בן אדם יחפש מרווח, נוחות, שימושיות אציע לו מכונית אחרת. כמו שכבר אמרתי את הפורטה איני מחבב כלל וכלל, אבל לדעתי היא מתאימה לדרישות של פותה"ש ולכן אני מציע לו לשקול גם אותה.

פורסם

מקפיץ שוב

" אמנם לא יפני

מה דעתכם על פולקסווגן ג'טה ?

רכב גרמני שעונה על כל דרישותיי

22/12/13 13:53 "

פורסם

זה לא רכב גרמני, הוא מיוצר במקסיקו רק לידע כללי.

עם איזה מנוע וגיר? כנראה שבתקציב שלך תקבל את הMPI 1.6 המיושן, מנוע שהושק אי שם בתחילת שנות ה90', עם 102 כ"ס. מנוע די חלש ולא חסכוני בכלל. מעבר לכך הטיפולים של פולקסווגן יחסית יקרים, אלא אם כן תטפל במוסכים כמו מוסך רון (תריץ חיפוש בפורום).

לא מתלהב מזה יותר מדי, גם מבחינת אבזור היא לא מי יודע מה.

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)
הרבה זמן לא הרגשתי כל כך גרוע אחרי שמכרתי את הפורד מונדאו.

רכב מדהים במחיר משפיל.

אין ספק שחשבתי על יונדאי סטיישן אבל שוב זה רכב כל כך נפוץ .

והייתי משאיר אותו לאופציה שניה.

אני בהחלט מזדהה, הרגשתי כמוך לגבי המונדאו וגם אני חשבתי על i30cw.

אבל מתוך 4 שניסיתי, חוויתי רעידות מטרידות (בסרק) ב - 3 (מחיפוש בפורום עולה שייתכן שזו תופעה נפוצה ולא בהכרח מובנת).

אז חשבתי על קיה אולם מחיפוש בפורום עולה שייתכן שלדשבוד שלהן יש בעיה בארצנו החמה.

התבלבלתי ואני מתקשה להחליט. אולי מיצובישי (מחיפוש בפורום עולה שהאיבזור אולי לוקה בחסר).

בנוסף, חסרים לי הכוח, הגודל והתנהגות הכביש של המונדאו.

מה עשית? מה קנית?

למישהו יש הצעות?

תודה

עריכה אחרונה על ידי eranbet

• תוכן חדש...