Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב משפחתי עד 60,000 ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4376 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני הייתי הולך על מאזדה 3 / יונדאי i30 / קאיה פורטה.

הן נסחרות במחירים נוחים יחסית, יש להן חמישה כוכבי בטיחות, ויהיה קל מאד למצוא אחת במצב טוב שתתאים לתקציבך.

כן, המאזדה 3 קצת פחות חסכונית, אך בשל הנסועה הנמוכה יחסית ההפרש בעלויות האחזקה יהיה די זניח.

ה-SX4 נסחרת במחירים גבוהים יותר, ולדעתי מהווה תמורה פחות טובה לכסף.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תודה על כל התגובות

עברו רק 24 שעות ועכשיו אני שוב לא מפוקס.

אפילו החזירו אותי למזדה 3 .

היום בעידן הליסיניג והשפע קשה מאוד להחליט על דגם מסוים.

אצטרך להמשיך לקרוא וללמוד.

שבוע טוב חברי פורום יקרים.

פורסם
אני הייתי הולך על מאזדה 3 / יונדאי i30 / קאיה פורטה.

הן נסחרות במחירים נוחים יחסית, יש להן חמישה כוכבי בטיחות, ויהיה קל מאד למצוא אחת במצב טוב שתתאים לתקציבך.

כן, המאזדה 3 קצת פחות חסכונית, אך בשל הנסועה הנמוכה יחסית ההפרש בעלויות האחזקה יהיה די זניח.

ה-SX4 נסחרת במחירים גבוהים יותר, ולדעתי מהווה תמורה פחות טובה לכסף.

עשה לי טובה. מתוך נסיון של 3 שנים: המאזדה 3 נופלת מה-SX4 ברוב הפרמטרים. חוץ מעיצוב חיצוני ואולי תחושת יציבות הסוזוקי עולה עליה - יותר זריזה, תיבת הילוכים עם תגובות יותר טובות, יותר נוחה, תא מטען עדיף מבחינת נפח ונוחות הטענה. צריכת הדלק של הסוזוקי טובה ב-20%. מבחינת פות"ש אולי יש יתרון אחד נוסף למאזדה והוא אפשרות ביטול כרית האויר הימנית במפתח.

לגבי היונדאי\קאיה איני יודע, לא התנסיתי בהן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

המאזדה 3 טובה מSX4 בכל פרמטר, SX4 לא משהו בכלל, לסוזוקי יש דגם אחד טוב וזה הסוויפט. SX4 לא בליגה של המאזדה3 קורולה וסיוויק.

מאזדה 3 נותנת תמורה טובה למחיר ולכן אני ממליץ עליה יותר מהקורולה והסיוויק.

פורסם

מה מאזדה 3 נותנת שאין בSX4 או בקורולה?

חוץ מזה מה קשור סיביק? היא יקרה יותר מכולן.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אוטומוטו - כמה נהגת בהן?

מה שכתבתי הוא מנסיון של 3 שנים עם מכוניות משני הדגמים שעלו לכביש בהפרש של יום (דגמי 2010). נהגתי הרבה במאזדה כיון שהעדפתי לשחוק את רכב הליסינג, אבל מבחינת נהיגה אין מה להשוות, הסוזוקי מסתדרת בעליות של חיפה הרבה יותר טוב, תנוחת הישיבה עדיפה משמעותית, (ולפות"ש הגובה צפוי להיות יתרון כאשר יצטרך לטפל בתינוקות במושב האחורי), ואת תא המטען בכלל אין מה להשוות הן מבחינת הנפח והן מבחינת פתח ההטענה. גם צריכת הדלק של הסוזוקי נמוכה משמעותית מזו של המאזדה (אני מדבר על הפרשים של כ-15-20%, תלוי בתנאי הנסיעה).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

"אין חכם כבעל ניסיון"

יש כל כך הרבה תגובות טובות לסוזוקי.

רק שבאמת היא מרגישה זולה מבחינת האבזור הפלסטי ובכלל יחסית למזדה 3.

פורסם

נכון שהאבזור בסוזוקי לא משהו, מצד שני - גם זה של המאזדה (בגרסת הליסינג הנפוצה) לא יותר טוב. לוח המחוונים של המאזדה נראה כאילו הלכו לחפש חלקים בכל מיני מקומות - עיצוב אחד למחווני המהירות\סל"ד\דלק, עיצוב אחר למחשב הדרך (לבן) ועיצוב שלישי לרדיו (אדום).

שים לב שהסוזוקי השתנתה מהותית בדגם 2010 (עליה לכביש מאמצע 2009) עם מנוע משופר ועוד כמה פיצ'יפקעס. מה שכתבתי קודם לא נכון לדגמים עד 2009 שדומים לליאנה העצלה יחסית.

פורסם

היה ואני הולך על סוזוקי

האם ליסינג לשעבר בא בחשבון ?

או להתעקש ולחפש פרטית מאובזרת יותר ?

פורסם

כן נהגתי, ואני מעדיף את המאזדה וחושב שהיא מוצלחת מהסוזוקי בכל פרמטר. הSX4 בכלל מתחרה עם 2 סדאן ולא בליגה של ה3.

אל תקנה עד שלא תנהג גם על המאזדה וגם על הסוזוקי.

פורסם

אוטומטיק - על איזה דגם נהגת (איזה שנה)?

הסוזוקי תומחרה, כחדשה, הרבה מתחת למאזדה (למיטב זכרוני ההפרש בין הדגמים הבסיסיים היה כ-8,000 ש"ח, אבל איני זוכר במדויק. בדגמים המאובזרים ההפרשים היו הרבה יותרגדול), אני מניח שזה מתבטא גם במחיר המשומשת.

הפרש המחיר בין דגמי ה-GLA (הבסיסי) ל-GLX (המאובזרת יותר) היה, כחדשה, זעום, בסביבות 2000-3000 ש"ח. איני יודע במה זה מתבטא בשוק היד השניה. בדגם ה-GLX תקבל כמה צ'ופרים - חישוקים קלים, מפתח קרבה, עוד כמה דברים קטנים.

כרוכש רכב יד שניה השיקול שלך צריך להיות בעיקר מצבו של הרכב בעת רכישתו. חשוב למצוא רכב שמור, מטופל ורצוי עם נסועה נמוכה ככל האפשר - גם במחיר ויתור על אבזור.

פורסם

עכשיו אני מבין אותך. אתה נהגת ב-SX4 שמבחינת מערכת ההנעה היה דומה לליאנה שגם אותה אני מכיר ההיטב, והיא אכן עצלה.

ב-2010 הסוזוקי קיבלה עוד 13 כ"ס ומשהו למומנט והתנהגותה השתפרה פלאים, בעוד שהמאזדה נותרה עם 105 כ"ס לגוף שנועד לרכב עם מנוע 2 ליטר ו-150 כ"ס. גם האבזור השתפר מעט בדגם 2010.

פורסם

לא רק המנוע הפריע לי, גם האחיזה והתנהגות במהירויות גבוהות. נעזוב את זה שהטיפולים יקרים משמעותית ועיצוב חיצוני/פנימי מזעזע.

אני אישית מעדיף כל משפחתית על פני SX4. אבל כל אחד ומה שמתאים לו.

פורסם

על העיצוב אין ויכוח. גם האחיזה של המאזדה עדיפה, אבל לא נתקלתי בשום בעיות גם בנסיעה מהירה בכבישים מפותלים יחסית (כגון דרך פרויד), ואני נוהג לנפח את הצמיגים ללחץ יחסית גבוה. מבחינת עלות טיפולים - כיון שעד כה לא הגעתי לטיפול שהוא יותר מהחלפת שמנים (ופעם אחת דיסקיות בלימה, לא במסגרת הטיפול השנתי), והטיפולים של המאזדה בוצעו על ידי חברת הליסינג ואין לי מושג מה עלות ללקוח פרי איני יכול לדון אתך. בכל מקרה, הם לא עלו על מחיר הטיפולים בטויוטה שהיתה לי קודם.

בכל מקרה - מה שהפריע לי במאזדה לא היה כל כך הכוח אלא בעיקר הצפיפות - מושבים קדמיים מאוד לא נוחים, גג משתפל כך שליושבים מאחור היה מרווח ראש קטן, ומה שחשוב לפות"ש - תא מטען קטן (אפילו למאזדה 2 סדאן תא מטען יותר גדול) עם פתח הטענה צר.

• תוכן חדש...