Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אני נוסע עם לאון 1.8 tsi עם תוכנה.(כמו שבטח אתם כבר יודעים:))

השאלה שלי היא האם הבקרת אחיזה "מסרסת" את הרכב מבחינת ביצועים?

בלחיצות,אני כן מרגיש הבדל בכוח,ובהאצה כאשר הבקרת אחיזה מנותקת.

האם במצב רגיל כשהיא עובדת היא מונעת מהכל לרדת לכביש ואפילו במעט?

פורסם

אתה מצליח לצאת מהמקום עם בקרת אחיזה מנותקת מבלי לפרפר?

עם מנוע כזה פלוס תוכנה, אני משער שאתה מפרפר את כל ההילוך הראשון והשני.

פרפור = איבוד כוח.

כך שלא בהכרח שהאצה עם בקרת אחיזה מנותקת תהיה מהירה יותר.

למה שלא תעשה מיאוץ 0-100 פעם עם בקרה ופעם בלי ותמדוד זמנים?

פורסם

בנוסף לדברים הנכונים שנאמרו לך, אני ממליץ לבדוק את מצב ואיכות הצמיגים. במכוניות חזקות, יש להם השפעה גדולה מאוד על יכולת התאוצה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כהמשך לדבריו של רוני, אכן מצב ואיכות הצמיגים הם פקטור חשוב.

אם רק לאחרונה החלפת לצמיגי 18״ חדשים, כנראה שהמצב שלהם מעולה,

אך כאן נכנס עניין הדביקות ששונה מצמיג לצמיג.

פורסם
כהמשך לדבריו של רוני, אכן מצב ואיכות הצמיגים הם פקטור חשוב.

אם רק לאחרונה החלפת לצמיגי 18״ חדשים, כנראה שהמצב שלהם מעולה,

אך כאן נכנס עניין הדביקות ששונה מצמיג לצמיג.

הצמיגים חדשים.הנקוק 107 עם אחיזה לא רעה בכלל.

אתה צודק..אם אני לוחץ בראשון אני מפרפר את כל ההילוך לכן אני לא לוחץ חזק בראשון רק לקראת אמצע שני.

אבל פה מדובר בהבדל כח בכל ההילוכים.פשוט מרגישים שהרכב "חי" יותר ללא הבקרת אחיזה.

נ.ב

למרות שאני חייב לציין שהיציאה מהמקום והתאוצה עד הילוך שני היו מהירות יותר עם הגאנטים 16 בכל מקרה...

פורסם

אתם יודעים - אין באמת טעם ללחוץ מראשון, אתם מבזבזים את זמנכם ב"חפירות" במקום - ולא להתקדם. שלא נדבר על שכבות הגומי שאתם מורידים לחינם...

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

הבקרה ( ASR ) למניעת סחרור גלגלים רק מונעת מפירפור כלומר שאם תתן יותר מדי גז אז זה פשוט ינתק את הגז ומה שנקרא פול גז ניוטרל לא נראה כאילו זה משפיעה על הביצועים חוץ מזה

"ונהגתה לרעך כמוך"

פורסם
אצלי הוא מפרפר גם עם בקרה או בלי. :cry:

נראה שזה הזמן להחליף צמיגים

אני אישית נוסע עם מישלין כבר שנתיים ומרוצה מהם עד הגג

"ונהגתה לרעך כמוך"

פורסם
אצלי הוא מפרפר גם עם בקרה או בלי. :cry:

כתבו לפני לבדוק צמיגים.

בנוסף שווה לבדוק את הבקרה. אם אני מבין נכון גם עם צמיגים גמורים היא צריכה לרסן את הכוח עד ליצירת אחיזה.

פורסם

פרפור = איבוד כוח.

כך שלא בהכרח שהאצה עם בקרת אחיזה מנותקת תהיה מהירה יותר.

למה שלא תעשה מיאוץ 0-100 פעם עם בקרה ופעם בלי ותמדוד זמנים?

כתבת דברים נכונים אבל לא אבסולוטיים, בהחלט יתכן שהאצה ללא בקרת אחיזה תיהיה מהירה יותר מהאצה מקבילה עם בקרה דולקת גם אם הגלגלים מפרפרים.

בסופו של דבר גם במצב של פרפור חלק מהכוח עדיין יורד לכביש וישנה האצה בניגוד למצב בו בקרת האחיזה מנתקת את המצערת לחלוטין.

לא מדדתי זמנים אבל מניסיון עם הרכב שלי עם בקרה כבויה- הוא כנראה יאיץ מהר יותר עם בקרה כבויה (גם אם יש פרפור) מאשר עם בקרה דלוקה שב-99% מהמקרים תקטע את החגיגה.

אסייג ואומר שצריך להכיר את תגובת דוושת הגז ולדעת כמה להפחית מעוצמת הלחיצה כדי לסיים את סחרור הגלגלים ולהשיב את האחיזה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
כתבת דברים נכונים אבל לא אבסולוטיים, בהחלט יתכן שהאצה ללא בקרת אחיזה תיהיה מהירה יותר מהאצה מקבילה עם בקרה דולקת גם אם הגלגלים מפרפרים.

בסופו של דבר גם במצב של פרפור חלק מהכוח עדיין יורד לכביש וישנה האצה בניגוד למצב בו בקרת האחיזה מנתקת את המצערת לחלוטין.

לא מדדתי זמנים אבל מניסיון עם הרכב שלי עם בקרה כבויה- הוא כנראה יאיץ מהר יותר עם בקרה כבויה (גם אם יש פרפור) מאשר עם בקרה דלוקה שב-99% מהמקרים תקטע את החגיגה.

אסייג ואומר שצריך להכיר את תגובת דוושת הגז ולדעת כמה להפחית מעוצמת הלחיצה כדי לסיים את סחרור הגלגלים ולהשיב את האחיזה.

פרפור שווה איבוד כוח שיורד לכביש, עם זה אי אפשר להתווכח.

ואכן סייגתי את דבריי ואמרתי שהאצה עם בקרה כבויה לא בהכרח תהיה מהירה יותר.

יש סיכוי שכן אבל זה לא אבסולוטי - זה תלוי בהרבה גורמים מעבר לבקרה עצמה.

פורסם

נכון, פרפור= בזבוז חלק מהכח שאמור לרדת לכביש.

בקרת אחיזה דולקת = אפס כח בעת פרפור.

סחרור גלגלים יוצר בלאי גבוה אבל האצה עם סחרור גלגלים בידיים שיודעות לתפעל את הרכב עדיין תיהיה מהירה יותר מכזו שמתבצעת עם בקרת אחיזה דולקת.

יש סיבה לכך שבתחרויות דראג עם רכבים מאוד חזקים (רכבי כביש) מכבים בקרות- הן פשוט חותכות את המנוע לגמרי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
הצמיגים חדשים.הנקוק 107 עם אחיזה לא רעה בכלל.

אתה צודק..אם אני לוחץ בראשון אני מפרפר את כל ההילוך לכן אני לא לוחץ חזק בראשון רק לקראת אמצע שני.

אבל פה מדובר בהבדל כח בכל ההילוכים.פשוט מרגישים שהרכב "חי" יותר ללא הבקרת אחיזה.

נ.ב

למרות שאני חייב לציין שהיציאה מהמקום והתאוצה עד הילוך שני היו מהירות יותר עם הגאנטים 16 בכל מקרה...

אתה לא מרגיש שיפור עם הג'אנטים 18"? לא יכול להיות שהיציאה מהמקום היתה מהירה יותר עם ה-16"...

לי אמנם אין עדיין שדרוג תוכנה, אבל אני עם צמיגים חדשים 18" של Toyo T1 Sport וביציאה מהמקום הרכב לא מפרפר בכלל, לפחות לא על אספלט במצב נורמלי. הרכב מאיץ חזק ונורת בקרת היציבות לא נכנסת לפעולה.

לעומת זאת, לפני כן כשהייתי עוד עם ה-16" בקרת היציבות מייד נכנסה לפעולה ביציאה חזקה מהמקום...

ברור לי שעם STAGE 1 הרכב יפרפר, אבל עדיין ברמה סבירה.

לא סתם הרכבים של VAG בעלי מנוע 2.0 TSI מגיעים כולם עם צמיגים ברוחב 225 וקוטר 17"-18".

(למנוע 2 ליטר TSI עם 211 כ"ס יש נתון מומנט דומה ל-1.8TSI STAGE 1...)

פורסם
אתה לא מרגיש שיפור עם הג'אנטים 18"? לא יכול להיות שהיציאה מהמקום היתה מהירה יותר עם ה-16"...

לי אמנם אין עדיין שדרוג תוכנה, אבל אני עם צמיגים חדשים 18" של Toyo T1 Sport וביציאה מהמקום הרכב לא מפרפר בכלל, לפחות לא על אספלט במצב נורמלי. הרכב מאיץ חזק ונורת בקרת היציבות לא נכנסת לפעולה.

לעומת זאת, לפני כן כשהייתי עוד עם ה-16" בקרת היציבות מייד נכנסה לפעולה ביציאה חזקה מהמקום...

ברור לי שעם STAGE 1 הרכב יפרפר, אבל עדיין ברמה סבירה.

לא סתם הרכבים של VAG בעלי מנוע 2.0 TSI מגיעים כולם עם צמיגים ברוחב 225 וקוטר 17"-18".

(למנוע 2 ליטר TSI עם 211 כ"ס יש נתון מומנט דומה ל-1.8TSI STAGE 1...)

ההבדל עם תוכנה הוא משמעותי מאוד.

אם עלית ל 18 בסטוק הרכב יהיה מעט כבד יותר והחיכוך עם האספלט יהיה יותר גדול לכן אתה יכול לצאת מהמקום בלי לפרפר.

עם תוכנה אתה מקבל מומנט גדול כבר בסלד נמוך וגם עם 18 אין סיכוי שלא תפרפר בראשון...

• תוכן חדש...