Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4584 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנה בעיה קטנה שנתקלתי בה

אשר כמה חשמלאי רכב לא מצליחים לפתור, בתקווה שמישהוא כן יצליח..

אז ככה..

התקנתי אנג'ל איז חדשים לרכב שלי, בין היתר יש לדים כתומים שהם בעצם האיתות.

אני מעוניין שאותם לדים כתומים יידלקו קבוע עם אורות החנייה, וברגע שאני מאותת אז שאותם לדים כתומים יהבהבו בתור איתות. ובסיום האיתות שיאירו קבוע...

חשמלאי אחד אמר שזה בלתי אפשרי ושאני צריך לבחור בין 2 אופציות:

1. שיידלקו קבוע עם אורות החנייה ולאבד את יכולת האיתות.

2. שיהבהבו עם האיתות ויהיו מכובים כשמדליק אור חנייה

אני מעוניין באופציה 3 והיא שיידלקו קבוע עם החנייה וגם שיאותתו עם האיתות.

אותו חשמלאי אמר שהוא היה יכול לעשות כן אם אותן מנורות היו מנורות חוטי להט רגילות ולא לדים. האם זה הגיוני בכלל, מה דעתך והאם יש פתרון או דרך לעשות זאת?

אשמח לתגובות..

פורסם

יש לי הצעה מעניינת אבל אני לא מבין מספיק בתחום ואני רק סטודנט לאלקטרוניקה אז אם מישהו מבעלי המקצוע יתקן אותי אני אשמח.

אני חושב שאפשר לחבר את האנג'ל אייז האלה גם לאיתות וגם לנורת החניה אבל על כל קו לשים דיודה, כלומר שאם תפעיל אור חניה זה לא ייתן מתח לאיתות וכאשר תפעיל איתות זה לא יפעיל את האור חניה.

שוב- אני לא יודע כמה זה אפשרי ומה צריכים להיות ערכי הדיודות אז אל תסמוך עליי.

כנראה אפשר להתקין גם ממסר אבל זה כבר לא משהו שאני יודע להסביר אז תחכה לעוד תגובות.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אפשר לחבר את המנורות האלו למעגל אורות החנייה, אבל דרך 2 ממסרים (relays), אחד לכל צד, שמופעלים ע"י נורת האיתות.

הממסרים צריכים להיות מסוג N/C (normally closed) , כלומר הפעלת נורת האיתות תפעיל את הממסר מה שיגרום לניתוק הזרם למנורה שהוספת.

חפש בגוגל "ממסר רכב" ותמצא הרבה מקורות רלוונטיים.

פורסם

אני גם לא מבין גדול, אבל אני חושב שאם אחבר שתי דיודות,

אז האיתות יעבוד בתנאי שאור החניה מכובה ואני מאותת,

ואילו אם אור החניה דלוק ואני מאותת, אז האור ימשיך לדלוק קבוע ולא בהבהוב..

לגבי ממסר אני לא יודע איך לעשות זאת..

והאם זה משנה שהנורה היא לד ולא נורה רגילה?..

פורסם

פתרון הדיודות באמת ייתן אור חנייה או איתות, ז"א האיתות לא יעבוד כשאור החנייה פועל.

לממסר לא משנה אם זה לד או נורה רגילה.

כל חשמלאי אמור להיות מסוגל להתקין ממסר N/C בצורה הזו.

פורסם
אשמח שתפרטו לי קצת יותר על הממסרים,

אגב אי אפשר לגשת לקישור..

כן, הפורום חסם את הקישור.

תחפש בגוגל "ממסר רכב" וכנס לתוצאה הראשונה, פוסט של רפי לין.

פורסם

שווה בדיקה, אני אציע את העניין לחשמלאי שלי

שאגב הוא אחד התותחים בתחום, וקשה לי להאמין

שהוא לא יודע או "פספס" את עניין הממסרים..

מעניין מה יהיה לו להגיד בעניין.

פורסם
אפשר לחבר את המנורות האלו למעגל אורות החנייה, אבל דרך 2 ממסרים (relays), אחד לכל צד, שמופעלים ע"י נורת האיתות.

הממסרים צריכים להיות מסוג N/C (normally closed) , כלומר הפעלת נורת האיתות תפעיל את הממסר מה שיגרום לניתוק הזרם למנורה שהוספת.

חפש בגוגל "ממסר רכב" ותמצא הרבה מקורות רלוונטיים.

האם התכוונת לממסר אחד לכל צד. כלומר ממסר לצד שמאל ואחד לצד ימין, או ל2 ממסרים בכל צד?

פורסם

אגב בשיטה שהצעתי הנורות החדשות יאותתו הפוך משאר נורות האיתות ברכב, ז"א בזמן איתות כשנורת איתות רגילה דולקת הנורה שהוספת תהיה כבויה ולהפך.

ובמחשבה נוספת, הן לא יאותתו כשאור החנייה כבוי.

מקווה שזה עדיין פתרון רלוונטי :)

תוספת - אפשר גם להוסיף ריליי נוסף כך שיידלקו קבוע עם פתיחת הסוויץ' (בלי קשר לאורות חנייה), ואז בכל מצב יהיה איתות.

פורסם

תגובת החשמלאי..

טוען שתופיע קריאת שגיאה במחשב של האוטו, דבר שגורם לניתוק החשמל מאותה מנורה...

דבר שאכן קרה עם אורות הקסינון.. במצב סוויץ הכל היה טוב. כשמתניע מתקבלת קריאת טעות במחשב דבר אשר היה מכבה לי את הקסינון.. אגב בעיה זו נפתרה לאחר התקנת נגדדים..

דבר שני שמדאיג את החשמלאי הוא ש התקנת ריליי עלולה להחזיר מתח חוזר למחשב הרכב ו/או לגרום למתח בלתי יציב ו/או נפילת מתח במחשב, דבר שעלול לשרוף או להשבית את המחשב...

מדובר בבמוו סדרה 3 2008

כך שהנזק שייגרם עלול לעבור את ה 10,000ש"ח וצפונה..

אין לי ביצים לקחת סיכון בלדפוק מחשב... רוצה פתרון בדוק שב100% יצליח...

חייב להיות פתרון, אבל מה הוא..?????

פורסם

הבנתי...

הנסיון שלי בשינויים כאלה הוא עם רכבים ישנים ופשוטים כמו GMC שנת 1994 :) שם אין קשר בין האורות למחשב והכל הולך.

הBMW קצת (הרבה) יותר מורכב.

אני לא יודע אם המחשב באמת כ"כ רגיש, כי גם המחשב לא מפעיל את האיתות (למשל) ישירות אלא דרך ממסר בדרך (אלקטרוני או מכני). בטוח שהמהנדסים שלהם לא תכננו מערכת שתיהרס לגמרי בגלל נורה שרופה או בית מנורה שמקצר.

אבל ברור שעדיף לא לקחת סיכון.

יכול להיות שהמחשב מודד זרמים (או התנגדות) למנורות כדי לזהות נורות שרופות, ודרך זה אפשר לגרום נזק עם קומבינות לא נכונות.

יש לך לדעתי שתי אפשרויות -

1. לבדוק ולשאול בפורומים של BMW בחו"ל

2. לבנות פתרון שמבוסס על אלקטרוניקה יותר חכמה - למשל נגד קבוע שמחליף את נורת האיתות המקורית בלי לבלבל את המחשב, ומעגל אלקטרוני שמודד את המתח על הנגד הזה ומפעיל דרך ממסר את הנורה החדשה. זה אפשרי אבל צריך למצוא איש אלקטרוניקה שיתכנן ויבנה את זה (זה כבר לא לחשמלאי רכב).

• תוכן חדש...