Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4584 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תגובת החשמלאי..

טוען שתופיע קריאת שגיאה במחשב של האוטו, דבר שגורם לניתוק החשמל מאותה מנורה...

דבר שאכן קרה עם אורות הקסינון.. במצב סוויץ הכל היה טוב. כשמתניע מתקבלת קריאת טעות במחשב דבר אשר היה מכבה לי את הקסינון.. אגב בעיה זו נפתרה לאחר התקנת נגדדים..

דבר שני שמדאיג את החשמלאי הוא ש התקנת ריליי עלולה להחזיר מתח חוזר למחשב הרכב ו/או לגרום למתח בלתי יציב ו/או נפילת מתח במחשב, דבר שעלול לשרוף או להשבית את המחשב...

מדובר בבמוו סדרה 3 2008

כך שהנזק שייגרם עלול לעבור את ה 10,000ש"ח וצפונה..

אין לי ביצים לקחת סיכון בלדפוק מחשב... רוצה פתרון בדוק שב100% יצליח...

חייב להיות פתרון, אבל מה הוא..?????

תשמע: במכוניות מודרניות, כאשר מתקינים נגרר, מוסיפים קופסת פיקוד נוספת לרכב שמטרתה לא להעמיס על המערכת הממוחשבת של הרכב. בקופסת פיקוד יש ממסרים קטנים, כניסות ויציאות.

אני לא בקיא ברזי האלקטרוניקה שיש בתוך הקופסא, אבל אם כל מערכת ממוחשבת אחרת מסוגלת להניע ממסר קטן ולספק לצרכן חדש זרם ללא בעיה, אני לא צופה בעיה מיוחדת בהתקנת ממסר על קו קיים - אבל אתה חייב להמשיך לבדוק בשביל להיות בטוח: יכול להיות שהחשמלאי שלך צודק, ויכול להיות שהוא טועה כתוצאה מפחד (לא רוצה להתעסק עם זה).

סה"כ צריכת הזרם של ריליי עומדת באיזור ה 150-160 מיליאמפר, שזה פחות מחצי מנורת חניה של 5W וזה עשירית מצריכת הזרם של נורת איתות (21W).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

פתרון שאני רואה:

1. ממסר אשר מנתב זרם לנורה מתאורת החניה או מאיתות (מקור אחד בלבד בכל זמן נתון).

2. כאשר אורות החניה מכובים, הממסר כבוי ומעביר זרם מהאיתות, כלומר אם האיתות כבוי גם הנורה כבויה ואם האיתות פועל, גם הנורה פועלת (מהבהבת ביחד עם האיתות).

3. כאשר אורות החניה דולקים, הממסר דולק ומעביר זרם מאורות החניה לנורה והיא דולקת קבוע.

4. עכשיו החלק המתוחכם, מי שאמור לפקד על הממסר הוא מעגל טיימר אלקטרוני.

5. הטיימר אמור לקבל מתח מאורות החניה ולהפעיל את הממסר ברגע שהוא עצמו מקבל מתח

6. למעגל צריכה להיות כניסת טריגר, אשר אליה יחובר האיתות.

7. ברגע שיש טריגר מהאיתות, הטיימר מכבה את הממסר.

8. ברגע שנפסק הטריגר מהאיתות, הטיימר מתחיל לספור זמן (שניה אחת לדוגמא), אם לא קיבל טריגר נוסף לפני שנגמר הזמן, מדליק את הממסר.

צריך רק למצוא מעגל כזה. יש מעגלים דומים ב ebay, אבל ממה שראיתי, הם דורשים התאמות. יכול להיות שתצליח למצוא משהו שיתאים בול. בכל מקרה, לפי דעתי זה הכיוון.

עוד פתרון שחשבתי עליו הרגע:

במקום הטיימר, הממסר יקבל פיקוד מידית האיתות/לחצן אורות מצוקה. אין לי מושג לגבי הקושי בלהתעלק על ידית האיתות ברכב שלך, אבל שווה לבדוק גם את הכיוון הזה.

פורסם

אני ממליץ לך לא לשחק ברכב אם הכל ממוחשב בו, במיוחד לא אצל חשמלאים שלא מכירים את הרכב, כי זה פוטנציאל לקומבינות חשמל.

תחפש סכמות של מערכת החשמל ברכב ותעלה אותם לפה, אולי זה יעזור לנו לפתור הבעיה.

בעיקרון, בכל אמריקאית זה פועל ככה, אצלי ברכב זה ככה, אבל אני מנחש שבאמריקאיות זה לא ממוחשב, אלה הכל מתבסס על אלקטרוניקה פשוטה שקיימת עוד מלפני 30 שנה או יותר.

פורסם

תחפש סכמות של מערכת החשמל ברכב ותעלה אותם לפה, אולי זה יעזור לנו לפתור הבעיה.

.

יש למישהוא מוסג איך אני משיג את זה..

פורסם

אם לרכב שלי שהוא בן 18 והוא לא נפוץ כל כך, מצאתי ספר טכני שכולל את כל המידע למכונאי\חשמלאי, לרכב שלך אני מאמין שבתוך כמה דקות אתה יכול למצוא דבר כזה.

חפש בפרומים בחו"ל או בטורנטים.

• תוכן חדש...