Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4593 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל חשוב לי לציין שכבר קראתי את כל השרשור הדביק של המדריכים.

עכשיו יש לי הרבה שאלות אני לא יודע מאיפה להתחיל מקווה שתעשו לי סדר בבלאגן.

1) לגבי סאב, נניח שהוא בא עם רגישות של 87DB ויש לי סאב אחר שמגיע עם 92DB וכל אחד מהם עם RMS שונה, אז איך אני יודע למדוד איזה מהם יותר חזק? (שמעתי פעם שמחשבים את ה BD בצורה כזאת 87,90,92,95 וכ'ו וגם זה אני לא יודע מה זה אומר ומתי מפסיקים לספור את המספרים שנתתי)

2)לגבי חיתוך הרצים של הסאב, איך אני יכול לגעת כמה נמוך הוא יכול לרדת? (לא מצאתי באינטרנט אגב זה cerwin vega vega 122)

3) הורדתי קובץ ראר עם הרבה דוגמיות של הרצים מ 20 עד 100 עכשיו מה זה אומר כל ההרצים האלה? שזה ישמע יותר בווליום?

מישהו פעם אמר לי שבודקים סאבים בתדרים נמוכים, למה?

4) אם הסאב שלי יכול לרדת עד מספר מסויים של הרצים שה אומר שאני יחתוך אותו במגבר באותו מספר הרצים שהוא יכול לעמוד בו?

ומה ייקרה עם הסאב שלי יכול לרדת מינימום לדוגמה 50 הרץ ואני מנגן לו מוזיקה של 20 הרץ?

סורי על החפירה אני פשוט ישבתי לקרא המון ואני מרגיש שאני "נאבד" אני אשמח אם תתנו לי תשובות ככה שאני יתחיל להבין טיפה, ושוב תודה :p

בסופו של יום כולם זורקים ז#ן על כולם בכביש. רק שהז#ן של האוטובוס גדול יותר.
פורסם

1.באופן תאורטי וזה על קצה המזלג כי זה תלוי גם במשתנים אחרים,על כל קפיצה של 3DB ישנה הכפלה בעוצמה

ולכן תיאורטית אם יש לך 2 סאבים זהים עם נצילות שונה ב-3DB תחת הספק X הסאב הנציל יותר ישמע

חזק יותר פי 2 בפועל המצב הזה לא באמת קיים ,אבל ככלל אצבע סאבים נצילים יותר נשמעים טוב גם תחת

הגברה פחות מהמקסימאלית.

2.הטווח של הסאב וופר הוא בדרך כלל בין 60-20 הרץ {מתחת ל-20 הרץ התדר אינו שמיע לאוזן האנושית}

לא כל סאב יכול לנגן טוב עד 20 הרץ ,ישנו כפתור שניקרא "סאב סוניק" במונובלוקים

שתפקידו לחתוך את החלק התחתון של התדרים עבור סאבים שלא מנגנים טוב תדר נמוך למשל

חיתוך LFP ב-50 הרץ וחיתוך ע"י הסאב סוניק ב-30 הרץ {חיתוך כל התדרים מתחת ל-30 הרץ}

3.בודקים סאב

עם תדרים נמוכים כי מן הסתם זה תפקידו ,לנגן תדרים נמוכים.

4.גם אם הסאב שלך מוצהר על יכולת עבודה עד 30 הרץ ,אם תתן לו תדר של 20 הרץ

הוא ינגן אותו אך לא באופן איכותי ,ולכן רצוי להשתמש בסאב סוניק לחיתוך התדרים הנ"ל.

פורסם

אוקי תודה על התשובות

לגבי 1. לא ענית לי איך משווים בין שני סאבים עם נצילות ו RMS שונה? לדוגמה סאב 1 עם 500RMS נצילו 87DB סאב שני 250RMS נצילות 95DB מה התהליך שאני אמור לעשות בשביל להשוות מה יותר חזק.

עוד דבר, מה אני מפסיד מבחינת המוזיקה אם יש לי סאב שלא יודע לנגן הרצים נמוכים? אני מתכוון שאני לא מבין מה ההבדל בין הרצים נמוכים לגבוהים שכשאני שומע שיר?

בסופו של יום כולם זורקים ז#ן על כולם בכביש. רק שהז#ן של האוטובוס גדול יותר.
פורסם

אם נבטל את כל המשתנים ונתיחס רק לאלו שציינתה במונחים של הספק ועוצמה

התשובה היא שזה תלוי קודם כל בהגברה ,אם יש לך מונובלוק שמספק 150X1

הייתי ממליץ לך ללכת על הסאב 250RMS היותר נציל ,הוא ישמע חזק יותר ויעבוד טוב יותר על ההגברה הנ"ל

מאשר הסאב 500RMS הפחות נציל.

אם יש לך מונובלוק של 400X1 הייתי ממליץ לך ללכת על הסאב 500RMS הפחות נציל

הוא יעבוד חזק יותר ,וטוב יותר בהספק גבוהה {אותו טווח של הספק שבו המהלך המכאני של הסאב החלש יותר

מגיע לרוויה וגורם לו לדיסטורשן}.

בנוגע לתדר נמוך

זוכר את הקובץ עם הדוגמיות של התדרים הנמוכים ,בדיוק לזה הוא נועד

לבחון את התפקוד של סאב X כל שהוא בתדרים הנ"ל.

• תוכן חדש...