Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לימודי קורס תכניתן CNC

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4564 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות,

כיום אני לומד הנדסת בניין (במסלול משולב של הנדסאי ומהנדס).

יש לי יותר מדי זמן פנוי, לטעמי.

מאחר וההורים, וגם אני, בגישה של ללמוד כל עוד ניתן, החלטתי על האפשרות לשלב עוד קורסים/ תחומי עניין. לאו דווקא במטרה של לעבוד בתחום (אך לא שולל זאת לגמרי), ולאו דווקא בתחום הבניין.

בין הנושאים שחשבתי עליהם זה קורס תכניתן CNC.

מומלץ? יש בזה דרישה (נניח וכן ארצה ואתחבר לזה ממש)? הקורס שיש במנהל הטכני שווה משהו? בגדול הסילבוס הוא:

*טכנולוגיית העיבוד השבבי.

*סוגי כלים לעיבוד.

*סוגי מתכות ושימושים נפוצים.

*לימוד חוזק חומרים.

*מתן מידות וסיבולות.

*מדידות טכניות וקריאת שרטוט טכני.

*כרסום וחריטה CNC

*G- code

*Solidworks

*Solidcam

שווה להיכנס לזה בכלל? באופן כללי היה לי נסיון בתפעול מכונות אוטומטיות- אמנם לא בתחום העיבוד השבבי, אך בהחלט מורכבות ושדרשו אינטלגנציה גבוהה, שדרשו דיוק גבוה ויכולת עמידה בלחצים ועומסי עבודה גבוהים, ודי נהנתי מזה האמת (כל עוד הדבר לא היה מונוטוני מדי), אך זו הייתה עבודה מא' ועד ת'- זאת אומרת תכנות המכונה באמצעות תוכנה, הכנת חומרי הגלם ועד לתוצרים הסופיים והוצאת דו"חות סופיים למזמין העבודה, וגם טיפול בתקלות ומציאת פתרונות (למשל- אפילו ליבואן המכונה לפעמים היה קשה לתת פתרונות עקב חוסר ידע בתחום בארץ, דבר שדרש ממני לעשות ניסוי וטעייה עד לפתרון הבעיות).

נניח וכן ונכנסתי לעולם הCNC, האם הלימודי התכניתן יכניסו אותי לתכנות המכונות הנ"ל או שקודם אני נוחת על קו הייצור- ז"א שם את החומר במכונה ולוחץ על הכפתור הירוק ומחכה שהיא תסיים? איך זה עובד בתחום?

כמובן שאשמח לדבר אישית עם הפועלים בתחום, אם יש כאן בפורום אנשים מהתחום שיוכלו לתרום מנסיונם (בטלפון).

כמובן- ובלי קשר- אם ניתנה לכם האפשרות ללמוד עוד משהו תוך כדי הלימודים, מה הייתם לומדים? אני מחפש רעיונות, מעדיף תחומים מעשיים מעניינים אך גם תאורטיים באים בחשבון, אפשר גם בתחום הבניין ואפשר גם בלי קשר.

אני טוב ב: ידיים טובות, חוש טכני, ראייה רחבה, ואומרים שאני משרטט מצויין..

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

מה עם משרת סטודנט בתחום?,

זה יתרום לך הכי הרבה,

אני לא יודע אם יש- אישית הייתי מחפש קורסים שקשורים להנדסת בניין, דברים שלא מלמדים במוסד אקדמאי ושיכולים לתת לך פור במעמד קבלה לעבודה.

חוץ מזה אשמח לקבל ממך מידע בפרטי קצת על המסלול שאתה עושה כי אני קצת מתעניין במקצוע.

פורסם

לצערי רוב בוגרי הקורסים האלה והתכניתנים לא נגעו במכונה. להיות תכניתן בלי לעבוד על מכונה ולהרגיש את הדברים שה כמו לנהוגפורמולה אחד בשלט רחוק.

עבודה לא חסר בתחום.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני לומד הנ' חשמל , ומאוד חסר לי הנגיעה בברזלים ,וחשבתי גם על התחום הזה .

מישהו יכול לפרט איפה אפשר ללמוד את זה ? עלויות ?

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם
שלומות,

כיום אני לומד הנדסת בניין (במסלול משולב של הנדסאי ומהנדס).

יש לי יותר מדי זמן פנוי, לטעמי.

מאחר וההורים, וגם אני, בגישה של ללמוד כל עוד ניתן, החלטתי על האפשרות לשלב עוד קורסים/ תחומי עניין. לאו דווקא במטרה של לעבוד בתחום (אך לא שולל זאת לגמרי), ולאו דווקא בתחום הבניין.

בין הנושאים שחשבתי עליהם זה קורס תכניתן CNC.

מומלץ? יש בזה דרישה (נניח וכן ארצה ואתחבר לזה ממש)? הקורס שיש במנהל הטכני שווה משהו? בגדול הסילבוס הוא:

*טכנולוגיית העיבוד השבבי.

*סוגי כלים לעיבוד.

*סוגי מתכות ושימושים נפוצים.

*לימוד חוזק חומרים.

*מתן מידות וסיבולות.

*מדידות טכניות וקריאת שרטוט טכני.

*כרסום וחריטה CNC

*G- code

*Solidworks

*Solidcam

שווה להיכנס לזה בכלל? באופן כללי היה לי נסיון בתפעול מכונות אוטומטיות- אמנם לא בתחום העיבוד השבבי, אך בהחלט מורכבות ושדרשו אינטלגנציה גבוהה, שדרשו דיוק גבוה ויכולת עמידה בלחצים ועומסי עבודה גבוהים, ודי נהנתי מזה האמת (כל עוד הדבר לא היה מונוטוני מדי), אך זו הייתה עבודה מא' ועד ת'- זאת אומרת תכנות המכונה באמצעות תוכנה, הכנת חומרי הגלם ועד לתוצרים הסופיים והוצאת דו"חות סופיים למזמין העבודה, וגם טיפול בתקלות ומציאת פתרונות (למשל- אפילו ליבואן המכונה לפעמים היה קשה לתת פתרונות עקב חוסר ידע בתחום בארץ, דבר שדרש ממני לעשות ניסוי וטעייה עד לפתרון הבעיות).

נניח וכן ונכנסתי לעולם הCNC, האם הלימודי התכניתן יכניסו אותי לתכנות המכונות הנ"ל או שקודם אני נוחת על קו הייצור- ז"א שם את החומר במכונה ולוחץ על הכפתור הירוק ומחכה שהיא תסיים? איך זה עובד בתחום?

כמובן שאשמח לדבר אישית עם הפועלים בתחום, אם יש כאן בפורום אנשים מהתחום שיוכלו לתרום מנסיונם (בטלפון).

כמובן- ובלי קשר- אם ניתנה לכם האפשרות ללמוד עוד משהו תוך כדי הלימודים, מה הייתם לומדים? אני מחפש רעיונות, מעדיף תחומים מעשיים מעניינים אך גם תאורטיים באים בחשבון, אפשר גם בתחום הבניין ואפשר גם בלי קשר.

אני טוב ב: ידיים טובות, חוש טכני, ראייה רחבה, ואומרים שאני משרטט מצויין..

על קצה המזלג.

תכנת (ולא תכניתן) זה תפקיד מאוד מבוקש בתחום, הבעיה היא כזאת-צריך ניסיון.

הקורסים האלו לא שווים כלום ואף אחד לא יקבל אותך לעבוד במפעל בתור תכנת כי עשית קורס של כמה שעות.

אני יכול לספר לך קצת מהניסיון האישי שלי, עבדתי בתור תכנת מחרטות מכרסמות (7 צירים) במשך 4 שנים. נכנסתי למפעל ישר לתפקיד תכנות (אחרי שבוע שלמדתי את המכונות שהיו חדשות לי, לאותו מפעל הגעתי עם נסיון מקדים של 3 שנים בתור תכנת) ומנגדי היו עובדים עם וותק של 4-6 שנים שלא נגעו במחשב מעולם.

הקורס הזה יכול לתת לך כלים מאוד בסיסיים, לדעת לעבוד עם solidcam זה משהו שאתה יכול ללמוד מהר (שבוע), לדעת את הטכנולוגיה כיצד לעבד את החומרים נכון, במהירות נכונה, בקדמה נכונה ובפעולות הנכונות זה צריך נסיון של שנים.

אתה לומד הנדסת בניין, קח קורס בעיצוב פנים. בעתיד תוכל להרחיב אופקים במידה ותרצה משרד משל עצמך תוכל "לתפוס" שני ציפורים במכה, גם ביצוע השרטוטים וגם מתן אישורים.

במידה ותהיה מעוניין בעוד מידע לגבי תחום העיבוד שבבי שלח הודעה פרטית.

בהצלחה.

Got To love It

פורסם
מה עם משרת סטודנט בתחום?,

זה יתרום לך הכי הרבה,

אני לא יודע אם יש- אישית הייתי מחפש קורסים שקשורים להנדסת בניין, דברים שלא מלמדים במוסד אקדמאי ושיכולים לתת לך פור במעמד קבלה לעבודה.

חוץ מזה אשמח לקבל ממך מידע בפרטי קצת על המסלול שאתה עושה כי אני קצת מתעניין במקצוע.

מצטרף לבקשה. אבל אם כבר פרסם פה בפומבי כדי שכולנו נשכיל

פורסם

לנהג לילה ו-בן ה., תודה רבה על האינפורמציה.

ירדתי מהעניין מלימודים בתחום, אם כבר- אעדיף להיכנס גם אם כנסיון למקום כזה או אחר.

נכון שאני לומד הנדסת בניין ויכול לקחת קורס בתחום (כגון עיצוב פנים), אבל אני גם לא מפחד ללמוד תחומים שונים לחלוטין. אני פשוט פתוח ומתעניין, ואם זה מעניין ובעל סיפוק- אז למה לא? כמובן שאשמח לרעיונות לקורסים שקשורים בבניין אך לא תובעניים מדי (יותר קל לי לעבוד 4-5 ימים בשבוע עם גמישות מסויימת בשעות מאשר ללמוד יומיים נוספים בשבוע).

אגב, עיצוב פנים זה לא קורס פשוט כלל (4 ימי לימוד בשבוע ובמשך שנתיים וחצי). ואני בספק אם אעמוד בהתחייבויות אליו בשילוב עם ההתחייבויות הקיימות בלימודי הנדסת בניין.

ZX2.0, Nuker,

משרת סטודנט בתחום התכנון שלא במשרה מלאה קשה מאוד למצוא. במיוחד ובנוסף כשאתה גם ללא נסיון. זו גם הסיבה לפתיחת השרשור- אם להשתעמם עד לסיום הלימודים, אז לפחות להפנות את הזמן לתחומי עניין נוספים במקום לבלות בגיבוב (לוקו, סליחה:oops: ). ואולי במקרה אפול על עבודה שארצה להישאר איתה מפני שהיא מהנה ועושה חיוך על הבוקר בדרך לעבודה. בעיניי זה יותר חשוב מכסף (בגבול ההגיון).

בגדול המסלול שלי הוא כזה:

אני מתחיל בלימודי הנדסאות בניין, 2-2.5 שנים, ואז משלים למהנדס בניין ב3 שנים (אריאל) או 4 שנים (סמי שמעון), כשבאריאל אין גמישות בפריסת השנים, אך בסמי שמעון יש גמישות כזו. לימודי ההנדסאי נותנים די הרבה פטורים (מקביל ל3/4 שנה אקדמית, כך הבנתי).

למה עשיתי זאת?

למדתי סמס' אחד כמהנדס. וכידוע, לימודי ההנדסה בשנתיים הראשונות הם פיזיקה ומתמטיקה לרוב, וכמעט ללא זיקה לתחום התואר המיועד.

בשלב מסויים נשברתי, כי עוד לא הייתי סגור על עצמי באם זה בכלל התחום שאותו אני רוצה ללמוד.

החלטתי לבדוק חלופות, והציעו לי את החלופה הנ"ל. אז בעצם אתה מתחיל עם הפרקטיקה, לומד את הצד המעשי, ואולי גם עובד שנה או שנתיים בתחום, ואח"כ יותר קל מנטלית ונפשית ללמוד תואר מהנדס כשאתה יודע שזה מה שאתה רוצה לעשות. ויש סטטיסטיקה של המכלללות שהזכרתי, שהנדסאים יותר מצליחים בלימודים מפני שיש להם ידע קודם מצד אחד, והמוטיבציה בהתאם.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

במידה ויש לך את הנתונים המתאימים להנדסה מיותר שתלמד הנדסאי.

זה שתלמד הנדסאי לא יחסוך לך ללמוד את המתמטיקה והפיזיקה אחר כך, זה יתן לך פטור ממספר קורסים (לרוב זה קורסים קלים). מי שעושה מסלול של הנדסאי ולאחר מכן מהנדס זה בדרך כלל אנשים שאין להם פסיכומטרי (ציון נמוך מהציון קבלה או לחילופין אין להם כוח לעשות פסיכומטרי). מציעים להם ללמוד הנדסאי ולאחר מכן להשלים להנדסאי ולחסוך ממנו שנה. בפועל הרוב עושים הנדסאי במשך שנתיים ועוד 3 וחצי שנים משלימים להנדסה (במקום 3 כמו בתאוריה).

עוד לא התחלת את הלימודים ואתה חושב להרחיב אופקים, זה מעולה, אבל.

קודם תתחיל אחר כך תראה איך אתה מנצל את הזמן שלך, לאיזה חלק אתה יותר מתחבר ולאיזה פחות ואז תקבל כיוון.

Got To love It

פורסם

אני לומד הנדסאי ושנה הבאה יש לי סיכוי להיכנס ללימוד מנהל רשת CNC של חברת סיסקו על חשבון הצבא.

מישהו יכול תרום קצת מידע מה השוני בין מנהל רשת CNC לתכניתן CNC?

יש סיכוי שאני מבלבל פה נושאים שונים אז אני אשמח שתתקנו אותי.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
אני לומד הנדסאי ושנה הבאה יש לי סיכוי להיכנס ללימוד מנהל רשת CNC של חברת סיסקו על חשבון הצבא.

אין קשר בין השאלה של פותח הדיון למנהל רשת CNC.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני חושב שאתה מתכוון ל-CCNA ולא CNC

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...