Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4561 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

ברשותי יונדאי גטס 2006 אוטומטית 1400 סמ"ק. הצריכת דלק הממוצעת היא 1:9 (בערך) משולב[!].

לפני שקניתי את הרכב קראתי בפורומים כי הצריכה היא בערך 1:12 משולב, האם אני צריך לחשוד שיש בעיה כלשהי ברכב? ואם כן מה יכולה להיות הבעיה?

תודה רבה!

פורסם

נסיעה משולבת יכולה לכלול בתוכה גם הרבה עליות וזה בהחלט פוגע בצריכה. אצלי בגטס בנסיעה משולבת הצריכה היא 1:11. ייתכן גם שאתה לא מבצע את בדיקת הצריכה במדוייק.

פורסם

dvm187

באיזו צורה מדדת את צריכת הדלק?

אם לדוגמא חלק מהנסיעות הן קצרות ועירוניות הרכב לא תמיד מספיק להגיע לטמפ' עבודה

וכבר מכבים אותו יכול לעודד בזבזנות.

so far so good so what

פורסם

מתי ביצעת טיפול לרכב?

שמן, פילטר שמן, פלגים, פילטר דלק, פילטר אויר.

מהו אופי הנהיגה שלך? האם אתה נוסע באזור עם הרבה עליות?

באיזה סל״ד מתבצעת העברת ההילוכים בראשון שני ושלישי?

( יכול להוות סיבה לצריכה גדולה של דלק)

פורסם

היי, תודה על התגובות.

רוב הנסיעות שלי הן במישור ובינעירוניות, נניח 70-30. הנסיעות העירוניות אכן קצרות (כמה ק"מ בודדים - 2-5) ובינעירוניות של 25 ק"מ לכיוון. הרכב לא נוסע הרבה ק"מ בחודש, משהו כמו 500.

חישוב הצריכה נעשתה ע"י תדלוק מיכל מלא (ורישום הק"מ) לאחר מכן מילוי לאחר כמות מסויימת של נסיעה וחישוב של הק"מ שנסעתי חלקי הכמות שמילאתי.

בנוגע לטיפול - הטיפול האחרון שנעשה היה לפני חצי שנה.

בנוגע לאופי הנהיגה - יכול להיות שאני קצת מאיץ, אבל אני לא חושב שאני מתפרע בנהיגה.

בנוגע לסל"ד - קצת לא הבנתי, הרכב שלי אוטומטית, אם התכוונת מתי יש "נפילה" בסל"ד והרגשה שהרכב מעביר הילוך אז זה ב3.5-4

אשמח לשמוע טיפים לגבי חיסכון בדלק בצורת נהיגה ו/או אילו דברים יש לבדוק מבחינה טכנית ברכב שעלולים לפגוע לי בצריכה.

בנוגע להודעות פרטיות - אני לא יכול לענות כי אין לי מספיק הודעות.

תודה רבה!

פורסם
היי, תודה על התגובות.

רוב הנסיעות שלי הן במישור ובינעירוניות, נניח 70-30. הנסיעות העירוניות אכן קצרות (כמה ק"מ בודדים - 2-5) ובינעירוניות של 25 ק"מ לכיוון. הרכב לא נוסע הרבה ק"מ בחודש, משהו כמו 500.

חישוב הצריכה נעשתה ע"י תדלוק מיכל מלא (ורישום הק"מ) לאחר מכן מילוי לאחר כמות מסויימת של נסיעה וחישוב של הק"מ שנסעתי חלקי הכמות שמילאתי.

בנוגע לטיפול - הטיפול האחרון שנעשה היה לפני חצי שנה.

בנוגע לאופי הנהיגה - יכול להיות שאני קצת מאיץ, אבל אני לא חושב שאני מתפרע בנהיגה.

בנוגע לסל"ד - קצת לא הבנתי, הרכב שלי אוטומטית, אם התכוונת מתי יש "נפילה" בסל"ד והרגשה שהרכב מעביר הילוך אז זה ב3.5-4

אשמח לשמוע טיפים לגבי חיסכון בדלק בצורת נהיגה ו/או אילו דברים יש לבדוק מבחינה טכנית ברכב שעלולים לפגוע לי בצריכה.

בנוגע להודעות פרטיות - אני לא יכול לענות כי אין לי מספיק הודעות.

תודה רבה!

בחישוב צריכת דלק צריך למלאות ממש עד למעלה, עד שמתחיל כימעט לנזול ולא עד מתי שידית המשאבה קופצת ואני מקווה שכך אתה עושה לצורך החישוב. לגבי העברת הילוך בסל"ד של 3.5-4 אלף אז זה גבוה מידי להעברה. תבודק שאתה לא נוסע כאשר כפתור ה O/D שלך דולק.

פורסם

תשתדל לשמור על מהירות "שיוט" של 2500 סל"ד בערך, ותמנע משינויי סל"ד. בלי קיק דאון והאצות איטיות בלבד.

אני עם גטס 2010 ולי זה שיפר בצורה מהותית את צריכת הדלק.

לדעתי מה שהורג לך את צריכת הדלק אלו הנסיעות הרבות של 5 דקות בתוך העיר.

פורסם

ידוע שיונדאי גטס בשנתון הזה שותה דלק.

תשלים עם העובדה או שתיפטר מהרכב הזה לרכב ידני יותר חסכוני.

הפיאסטה שלי 1997 ידנית מנוע 1.25 16V עושה בנסיעות משולבות 1:12

:-)
פורסם

הגטס שהייתה לי, גם כן מנוע כמו שלך, גיר אוטומטי, בעיר, עם ריבוי נסיעות קצרות, מזגן ונסיעה פקוקה הייתה עושה צריכת כזאת.

בימים טובים גם הגעתי בתוך העיר ל1:11.

צריכה משולבת של 1:12 היא נתון אפשרי ודי פשוט להשגה בנהיגה סבירה, אפילו עם מזגן.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

שלום לכולם, מצטער שאני מגיב פעם בשבוע - פשוט בורח לי מהראש להיכנס לפה.

אז ככה:

הגטס היא 1400 [כמו בכותרת].

מה זאת אומרת להימנע מהעברת הילוך ב3.5-4 סל"ד? זה אוטומט, לא אני מחליט מתי להעביר. בנוגע לשיוט - האמת שבד"כ כשאני במהירות של 100-120 [בינעירוני], אז אם אני לא טועה זה באיזור ה3, אולי קצת יותר. איך אני דואג שזה לא יעבור את ה2.5?

הכפתור O/D לא דולק.

האמת שאני די חושש שזו בעיה טכנית ברכב, פשוט זולל לי דלק בצורה לא הגיונית. אילו בעיות טכניות אני יכול לחשוש מהן? אולי כדאי ללכת למוסך?

תודה !

פורסם

פשוט תלחץ פחות חזק על הגז.

הגיר מפרש את הלחיצה שלך על הגז ובהתאם לכך הוא מחליט האם למשוך את ההילוך בסל"ד או להעביר להילוך הבא. כנראה שאתה לוחץ את הדוושה די עמוק, כשנהגתי בגטס היא הייתה מעבירה הילוכים מוקדם כי לחצתי חלש על הדוושה, צריכת הדלק הייתה בהתאם, לטובה מאוד.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

שלום שוב,

אז בדקתי את עיניין הסל"ד - מעכשיו אני מקפיד מאוד לא לעבור את ה2.5. הבעיה היא שבכביש מהיר, לא ניתן באמת לשייט על יותר מ100 על 2.5 סל"ד. כאשר אני עולה לאיזור ה110-120, הסל"ד לא יורד מ3.

בנוגע לנסיעות הקצרות - אז רוב הנסיעות שלי הן באמת נסיעות של 5-7 דק', זה באמת מבזבז ככה דלק? כי אין לי הרבה מה לעשות במקרה הנ"ל.

יש מה לגשת למוסך? מה כדאי לבדוק?

תודה

פורסם
שלום שוב,

אז בדקתי את עיניין הסל"ד - מעכשיו אני מקפיד מאוד לא לעבור את ה2.5. הבעיה היא שבכביש מהיר, לא ניתן באמת לשייט על יותר מ100 על 2.5 סל"ד. כאשר אני עולה לאיזור ה110-120, הסל"ד לא יורד מ3.

בנוגע לנסיעות הקצרות - אז רוב הנסיעות שלי הן באמת נסיעות של 5-7 דק', זה באמת מבזבז ככה דלק? כי אין לי הרבה מה לעשות במקרה הנ"ל.

תודה

קודם כל , אחד הדברים שמשפיעים פילטר אויר מקורי ונקי , חימום קל של הרכב לפני הנסיעה,

אני יכול להגיד לך שכבעל גסט מהמודל "הבזבזני" (2004) אני מגיע לצריכה של 1/14 משולב באופן עקבי , מודד בכל תדלוק,

מה שכן , אם הנסיעות שלך בתוך העיר - היא תרצח אותך מבחינת דלק. בנסיעות בינ"ע , היא מלכה.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם
שלום שוב,

תודה

זה תקין, אלו בערך היחסים שיש גם ברכב שלי.

עכשיו אתה צריך להחליט האם אתה יותר חסכן או יותר מהיר :-)

זו ד"א הסיבה שאני לא מצליח לשמור על 1:14 באופן קבוע, ולרוב אני יותר בכיוון של ה 1:13

(בנסיעה משולבת, עם הפקקים של ת"א בוקר ובערב, אבל על כביש פתוח אחר כך.)

• תוכן חדש...