Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4584 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה,

אני בן 27 לומד סמסטר שני באונ' הפתוחה, נמצא עם קורס אחד עובר (התנהגות ארגונית),

כרגע לומד סטטיסטיקה א' וניהול משאבי אנוש.

משהו פה לא מסתדר לי, אני לא מסוגל לתת גז בלימודים ליותר קורסים בסמסטר,

לפי החישוב שלי ייקח לי כ-5, 6 שנים ואז מתישהו להגיע לתואר ראשון בגיל 32 במידה ולא אשבר באמצע ואחרי כמה עשרות אלפי שקלים טובים.

האם זה יהיה שווה את זה?

מה כבר ייתן לי תואר בניהול בעוד 5 6 שנים? עוד 5 6 שנים קריטיות בתור שכיר בתחתית הפרמידה?

כמה כבר דרישה בחוץ, תהיה לאנשים כמוני וכמה כל המסע הזה ישתלם לי בסוף?

הנקודה המכרעת היא שמאוד קשה לשלב עבודה ולימודים, אני לא מצליח לעמוד בקצב ואני מרגיש שאני מתחיל לצבור פער בלימודים, שזה כאין וכאפס לזה שאני לא מסוגל כלכלית לרדת בשכר החודשי שאני מכוון אליו בכל חודש במשרה מלאה , להכפיל את זה ב6 שנים זה מרגיש לא פרקטי.

לעומת זאת, יש לי חברים שלומדים טכנאי PC וניהול רשתות, שכפי שאנו יכולים לראות בשנת 2013 העולם עדיין שועט ומזנק לכיוון הטכנולוגי והמחשבים.

במידה ואני מתחיל להתקשות בלימודי התואר הראשון וזה הולך להיות מסך כ"כ ארוך ומפרך אל הלא נודע, (במידה ואני נשבר בעוד 3 שנים שזו אמצע הדרך, אני נשאר בלי כלום ביד חוץ מנקודות זכות דמיוניות על איזשהו עץ אורן באיזשהו יער נידח).

מהם הדרישות בשוק ללימודים מחשבים ומה פחות או יותר היחס של הביקוש וההיצע למסיימים קורס שכזה?

כמובן מה שלא פחות חשוב כמה מקבלים בזה?

הבנתי שמדברים במשכורת של האזור של ה10 12K התחלתי עם רכב והכל עוד פתוח.

בקיצור אני מקווה שהבנתם את השאלה שלי ואיפה אני עומד בחיים, אשמח לעצות ממי שנמצא בתחום, תודה.

ד"א

בקשר ללימודים הוצע לי לגשת רק לג'ון ברייס.

I should win a fucking AWARD for being me

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האופ זו באמת אוניברסיטה קשה ואומר לך את זה סטודנט של האופ. הסיבה שאתה מרגיש שאתה צובר פערים היא שבכל מפגש המנחה עובר על כמויות אדירות של חומר וזהו תפקידך (!!!!) לשבת בבית, לראות אופק ולחזור על החומר. אם לא תעשה את זה 8 (!) שעות שבועיות על כל קורס (!) אתה לא תצליח. זה לגבי הנקודה הזאת.

לגבי התחום שבחרת אני פחות מתחבר לזה. בעיניי תואר בניהול לא נראה מאוד שימושי. לצורך העניין, בתחום/ענף שבו תרצה לעבוד כמה מודעות דרושים ראית עם סעיף "תואר בניהול - חובה". מבין את הנקודה?

אם ראית הרבה כאלה - אז טעות שלי והכל בסדר. ואם לא... תסיק את מסקוניתך. עם קורס אחד או שניים בסמסטר לא תסיים את הלימודים. פשוט תתייאש מהזמן שזה ייקח לך. עליך לקחת 3/3/2 או לפחות 3/2/2 (מס' קורסים בסמסטר משמאל לימין) כדי לסיים בזמן נורמאלי. האופ היא מוסד לא פשוט אבל יש לו גם לא מעט ייתרונות לצד חסרונות. הקורסים שלקחת הם "רב תכליתיים" ועדיין תוכל לשנות כיוון לימודים ולהשתמש בנ"ז שצברת בקורסים אלו.

שים לב שוב לפסקה הראשונה כי זה המפתח להצלחה במוסד הזה.

ובשורה התחתונה תלמד מה שמעניין אותך / מה שתרצה לעבוד בו. אל תהיה חזיר ותסתכל על כמה מרוויח מי שלמד טכנאי רשתות.

גם אם יהיה לך תואר במדעי הדשא ותהיה טוב במה שאתה עושה תקבל משכורת טובה + רכב "והכל פתוח" כמו שהגדרת...

שיהיה בהצלחה.

פורסם

טכנאי pc ורשתות שעל סמך קורס ירוויח 12-13 עם רכב התחלתי? הרשה לי לגחך קלות.

בחלק מהמקומות זה השכר ההתחלתי של מפתח עם תואר ראשון (אמנם בצד הנמוך של הסקאלה אבל עדיין)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

בתור מי שסיים תואר בחשבונאות בפתוחה (ממוצע 80) אני יכול להגיד לך שאם לא תחליט שאתה 100% בתוך זה יהיה לך קשה בכל מוסד אקדמאי.

נשמע שאתה מחפש את הדרך הקלה ולצערי אין כאלה.

ייתכן והמסלול שבחרת לא מתאים לך, הוא אולי משעמם אותך ומכאן גם חוסר המוטיבציה.

אם תרצה יעוץ שלח לי ה"פ.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

אני לא מבין למה להוציא עשרות אלפי שקלים ושנתיים לימודים בשביל משכורת של 12 ברוטו שאפשר לקבל משכורת כזאת מחר בבוקר בלי ללמוד כלום? לך תיהיה שיפוצ׳ניק או אינסטלטור, תרוויח אפילו יותר.

עוד לא פגשתי אינסטלטור מסכן...

מה אני מנסה להגיד? לבחור מקצוע לחיים רק בגלל המשכורת שנדמה לך שתקבל זה מתכון לחיים עצובים והרבה תסכולים. אני לא אומר ששכר לא צריך להיות שיקול, אבל הוא לא צריך להיות השיקול היחיד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לאור מה שסיפרת,ניראה כי האופ לא ממש מתאים לך.

בתור סטודנט חדש באופ סמסטר ראשון אני מבין את הקושי שלך בעמידה בזמנים בשילוב של עבודה במשרה מלאה.

אני לדוגמה התפטרתי לחלוטין מהעבודה הקבועה שהיית לי ואני משתדל להגדיש את כל יומי ללימודים,התחלתי עם 3 קורסים וסמסטר הבא מתכוון לקחת 4.

אין ברירה אחרת לא מתקדמים לשום מקום.

לדעתי האישית אם אתה לא יכול לוותר על עבודה לך על אופציה אחרת של לימודים בערב ותרגולים אישיים בסופשים או בערבים.

ללמוד באופ זה ממש לא פשוט ודורש המון זמן להשקיע.

למתוח את זה על פני 5-6 שנים נשמע לי ממש לא פרקטי וחסר הגיון,במיוחד שאתה בן 27.

כל מקצוע שלא תבחר,חשוב מאוד שתתחבר לנושא עצמו וממש תרגיש להט ללמוד ולהתקדם עם החומר אחרת,כמו שאמרו זה מתכון להמון תיסכולים,לא רק בלימודים אלה גם בעבודה.

לעניות דעתי האישית תואר בניהול הוא חסר ערך,זה לא באמת מקצוע שניתן לעשות איתו משהו.

תבחר מקצוע מבוקש אשר מעניין אותך באמת.

בהצלחה!

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם
לאור מה שסיפרת,ניראה כי האופ לא ממש מתאים לך.

בתור סטודנט חדש באופ סמסטר ראשון אני מבין את הקושי שלך בעמידה בזמנים בשילוב של עבודה במשרה מלאה.

אני לדוגמה התפטרתי לחלוטין מהעבודה הקבועה שהיית לי ואני משתדל להגדיש את כל יומי ללימודים,התחלתי עם 3 קורסים וסמסטר הבא מתכוון לקחת 4.

אין ברירה אחרת לא מתקדמים לשום מקום.

אני מצטער אבל אני ממש לא מסכים - אני עבדתי במשרה מלאה במהלך כל התואר והתפטרתי רק חודש לפני בחינות המועצה.

את התואר סיימתי ב 4 שנים בדיוק עם לא פחות מ 3 קורסים בסמסטר.

כל זה נעשה עם משפחה וילדים - הכל עניין של החלטה !

יוסי

פורסם
אני לא מבין למה להוציא עשרות אלפי שקלים ושנתיים לימודים בשביל משכורת של 12 ברוטו שאפשר לקבל משכורת כזאת מחר בבוקר בלי ללמוד כלום? לך תיהיה שיפוצ׳ניק או אינסטלטור, תרוויח אפילו יותר.

עוד לא פגשתי אינסטלטור מסכן...

מה אני מנסה להגיד? לבחור מקצוע לחיים רק בגלל המשכורת שנדמה לך שתקבל זה מתכון לחיים עצובים והרבה תסכולים. אני לא אומר ששכר לא צריך להיות שיקול, אבל הוא לא צריך להיות השיקול היחיד.

הזכרת לי שפעם איש הזמין רופא לביקור בית. אחרי שהרופא טיפל בו שילם האיש לרופא 50 שקלים. לאחר מכן הייתה לו סתימה, אז הוא הזמין אינסטלטור. אחרי שסיים אמר האינסטלטור שהאדון חייב לו 50 שקלים. האדון התפלא ואמר: "כאשר הרופא היה אצלי, הוא לקח רק 50 שקלים". בתדובה אמר האינסטלטור: "גם אני כשהייתי רופא, הייתי לוקח 50 שקלים."

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הדרך שאותה עברת ראויה להמון הערכה.

אבל רוב האנשים לא מסוגלים לשלב עבודה במשרה מלאה ו3 קורסים באופ במיוחד עם משפחה וילדים.

עם כל הכבוד להחלטה,היא לא תמיד ניתנת לישום מלא.

לכל אחד יש את האופי שלו והמגבלות בחיי היום יום.

נדרש כוח רצון אדיר בשביל לצלוח דרך כזאת כמו שעברת,אבל לא כולם יהיו מסוגלים לזה.

תלוי גם בקורסים עצמם,לדוגמא אחד משלוש הקורסים שלי עכשיו זה גאווה ואני מוצא את עצמי עושה את המטלות ככה בזמני הפנוי כי אני מבין את זה וזה זורם לי,לאומת זאת חדווא ואלגברה לינארית אני יושב ימים שלמים בשביל לפתור מטלה מסכנה.

פותח השירשור רושם במפורש שהוא אינו עומד בקצב הלימוד.

הפתרון היחיד הוא רק לקבל החלטה איך כן לעמוד בקצב.

וזה חייב להיות פשרה על משהו אחר בחיים.

נ.ב

בחינות מועצה זה :evil: חברה שלי עכשיו עוברת אותם. :twisted:

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

נ.ב

בחינות מועצה זה :evil: חברה שלי עכשיו עוברת אותם. :twisted:

הרבה בהצלחה, ותגיד לה שהכי חשוב זה לא משנה עד כמה יפתיעו אותה בשאלות (ויפתיעו) היא חייבת להישאר בפוקוס ולזרום עם זה. גם דברים שנראים לה שאין לה מושג מה לעשות שתלך עם האינטואיציה שלה.

שוב בהצלחה

יוסי , שעדיין לא מאמין שסיים עם הלימודים האלה ועבר בהצלחה.

פורסם

תודה.

לפי דבריה זה ממש סיוט מה שעושים להם בחלק מהמבחנים,ממש מחפשים בציציות העיקר להכשיל.

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

אחרי 4 שנים באו"פ באותו התואר כמו שלך אני יכול להגיד לך רק דבר אחד:

1. אם אין לך עבודה מובטחת בתחום התואר הזה לא שווה הרבה, למען האמת ניסיון בשילוב של חו"ד טובים ממעסיקים קודמים שווה יותר.

2. קשה מאוד (מאוד!!!) ללמוד בפתוחה בקצב סביר ולהחזיק עבודה במשרה מלאה (שלא לדבר על משפחה וחיים), אישית ירדתי לקורס אחד לסמסטר ואני מורח לי את הזמן בכיף.

3. בשביל הפתוחה צריך אחת משתי תכונות, או תחת טוב לשבת עליו וללמוד או תפיסה מהירה. קח בחשבון שגם אם אתה תופס מהר (כמוני) יהיו קורסים קשים שפשוט תצתרך לשבת וללמוד ושם מתחילה הבעיה.

בקיצור, חבל ללמוד סתם ככה משהו, עדיף להסגר על עצמך בחיים ואז להחליט.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
לעומת זאת, יש לי חברים שלומדים טכנאי PC וניהול רשתות, שכפי שאנו יכולים לראות בשנת 2013 העולם עדיין שועט ומזנק לכיוון הטכנולוגי והמחשבים.

מהם הדרישות בשוק ללימודים מחשבים ומה פחות או יותר היחס של הביקוש וההיצע למסיימים קורס שכזה?

כמובן מה שלא פחות חשוב כמה מקבלים בזה?

הבנתי שמדברים במשכורת של האזור של ה10 12K התחלתי עם רכב והכל עוד פתוח.

ד"א

בקשר ללימודים הוצע לי לגשת רק לג'ון ברייס.

לימודי מחשבים זה תחום ענק, עצום, מטכנאי PC ורשתות ועד הנדסת תוכנה, בדרך יש לך גם QA ועוד הרבה מקצועות.

לטכנאי PC ורשתות יש ביקוש כלשהו, עם זאת ההיצע עולה על הביקוש, ז"א שאתה צריך להיות טוב מאוד או עם נסיון (או עם מזל) כדי למצוא בזה עבודה, הדרישות קדם לקורס כזה זה בסביבות 20K שקל.

QA אתה לא חייב ללמוד.

מדעי המחשב (מדמ"ח) זה תואר לא פחות קשה ואולי יותר קשה מהתואר שאתה עושה עכשיו, וגם אז לא פשוט למצוא את העבודה הראשונה (ללא נסיון).

תכוון אותנו יותר ונדע לעזור יותר, יש פה לא מעט אנשי תוכנה בפורום

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מה שלא יהיה, אל תוותר על לימודים אקדמאים! יהיה לך הרבה יותר קשה לעשות תואר ראשון כלשהו בגיל 45 כשתהיה נשוי עם ילדים, ואני בכלל לא מדבר על תואר שני. כשאתה צעיר, רווק ו'קשה לך' - זה הזמן לשנס מתניים ולקרוע ת'תחת.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

ראשית כל תודה לכל המגיבים.

אני פשוט מחפש כיוון בחיים בתחום שיהיה מעניין ועם זאת עם הכנסה מכובדת.

לא מחפש את החיים הקלים, אבל בכל זאת "למרוח" תואר כללי ל5 6 שנים זה יותר מדיי.

חשבתי לכיוון מחשבים כי זה תחום שרק הולך ומתפתח אז לפיכך תמיד תהיה שם תעסוקה ועוד משהו ללמוד ועוד ידע לצבור.

מה חברי הפורום אומרים לגבי הנדסאי? מהן דרישות הקבלה, כמה זה "קשה", זה נקרא רק תעודה? איך המצב בחוץ?

I should win a fucking AWARD for being me

• תוכן חדש...