Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיכום שנה עם ייטי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4605 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אז אכתוב ביקורת קצרה על הרכב מנקודת מבטי. (אינני כתב מוסמך או בעל סגולות מיוכלות במחלקה הזאת, אז לא לצפות למשהו ברמה פואטית :wink: )

רכשנו ייטי 1.2 DSG ברמת הגימור הגבוהה (אלגנס) אשר מגיעה עם רשימת אבזור די מכובדת.

אתחיל באחד הדברים שאני הכי אוהב ברכבי VAG - איכות החומרים וההרכבה. הרכב מרגיש מעולה. השהייה בו נעימה, החומרים נעימים למגע ומרגישים איכותיים, כיאה לרכבי VAG.

חיישני החנייה מלפנים ומאחור התגלו כאביזר מאוד יעיל והקלו על החניות היותר מסובכות והפכו את התהליך לקליל, ללא תקלות.

פיצ'ר נחמד שאני אהבתי הComing&Leaving home שמדליקה את הפנסים אוטומטית בחושך, כשאתה מתקרב או מתרחק מהרכב. הדבר היה יעיל אם הייתי נמצא במקומות חשוכים או במקרה של הפסקת חשמל ברחוב. וסתם נחמד להתקרב לרכב שלך כאשר הפנסים מוארים, נותן תחושה יוקרתית.

מבחינת המנוע - הרכב מרגיש די זריז ביחס לשאר הרכבים על הכביש. מנוע הTSI בשילוב הDSG, מספקים מספיק כוח כדי להתנייד במהירות סבירה מבלי לאמץ את המנוע. כן, זה לא רכב ספורט והוא לא ידביק את הגב למושב, אבל הוא בהחלט מספיק למי שלא מחפש רכב ספורט. בוא נאמר שביחס לרוב הרכבים הרגילים בכביש, הייטי מרגישה נמרצת ולא תבייש ביציאה מהרמזור.

אחיזת הכביש שלה(הודות לצמיגים של DUNLOP ברוחב 225) פשוט מעולה. גם בעיקולים ובפניות, בזמן שכולם בולמים, הרכב מרגיש יציב וSOLID על הכביש. לי אישית לא קרה אף פעם שהESP הופעל (גם כשנסעתי טיפה יותר מהר בפניות).

כל אותן ההשמצות של הDSG לא ברורות לי. אני אישית מרוצה מאוד מהתיבה. העברות ההילוכים שקטות ולא מורגשות, אם כי זה מציק לעתים להיות בהילוך שביעי ב70 קמ"ש. אבל בעת הצורך פשוט מורידים הילוך. כן, יש השהייה מסוימת, משהו שצריך להתרגל אליו. זה חיסרון מסוים, אבל לא כזה שיגרע הרבה מהתיבה.

8 הרמקולים בייטי נותנים איכות סאונד סבירה ביותר ביחס למערכת סטנדרטית. לצורך השוואה עם ג'וק טורבו, קורולה החדשה, הונדה CRV וטיוטה אוונסיס, הסאונד האיכותי ביותר יצא מהייטי.

כעקרון, אני אישית לא מבין מדוע אנשים רוכשים IX35, CX5, ספורטאז' וכו', כאשר יש אופציה טיפה יותר זולה אשר עדיפה בהרבה.

בקרוב הייטי תועמד למכירה עקב מעבר לרכב יוקרתי יותר. אך ללא ספק, אם הייתה אפשרות להזמין בארץ ייטי ברמת הגימור הבכירה, היינו הולכים עליה. אבי היה צריך לחשוב מספר פעמים לפני שהוא הסכים להשתדרג.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כעקרון, אני אישית לא מבין מדוע אנשים רוכשים IX35, CX5, ספורטאז' וכו', כאשר יש אופציה טיפה יותר זולה אשר עדיפה בהרבה.

אז אסביר לך, כי היא פשוט לא עדיפה! עכשיו אתה מבין '' מדוע אנשים רוכשים IX35, CX5, ספורטאז' וכו' '' או שצריך להסביר את זה שוב?

BW

פורסם

במה בדיוק הן עדפיות על הייטי? מנוע מתקדם יותר, תיבת הילוכים טובה יותר (כן, אני מאלה שאוהבים את הDSG), הרכב יותר מאובזר, רמת החומרים הרבה יותר טובה.

וכן, יצא לי להתנייד גם בCX5, גם ביונדאי וגם בספורטאז'.

אני חושב שמיותר לומר שהיונדאי הרגישה לי כמו זבל, הספורטאז' כמו WANNABE והCX5 מאזדה טיפוסית.

אשמח אם תאיר את עיני ותאמר לי במה בדיוק הן עדיפות על הייטי.

פורסם

למרות שאתה עושה רושם של חובב שקודות טיפוסי, וכולם יודעים כאן בפורום מי הם ומה הם חובבי השקודות הטיפוסיים, ושזה לא יגיע לשום מקום, אענה לך.

סקודה יטיי = פאביה מוגבהת. זה הרושם שקיבלתי מנסיעת המבחן.

אין לה שום יתרון על הקרוסאוברים האמיתיים שציינת כאן.

היא לא מרווחת יותר, לא נוחה יותר, לא זריזה יותר, לא מאובזרת יותר, ובטח שלא אמינה יותר עם מנוע וגיר בעיתיים כלכך מבחינת אמינות ותפעול שאתה מסרב להשלים עם זה.

אז מה יש לנו כאן בעצם? פאביה בתחפושת שמנסה להתחרות בטובות ממנה, וכושלת. לא רק כושלת, אף מבחן לא מתייחס אליה ברצינות כשמדובר במבחנים משווים של קרוסאוברים כדוגמת CX5, IX35 וספורטאז'.

אז אולי היא זולה יותר מעט, אבל נחותה בהרבה.

ואם עדיין לא הבנת, אני אישית ביצעתי נסיעה על מרבית הקרוסאוברים שנמצאים כיום בשוק והכי פחות התרשמתי מהייטי.

היא אולי יכולה לעשות שרירים על ג'וק וטראקס..

BW

פורסם

האמת שכאשר אני חיפשתי קרוסאובר, גם אני עשיתי נסיעות מבחן והתרשמות על הרכבים שציינת(מלבד הספורטאז'), ובנוסף לשניים ממכריי יש CX5 וIX35.

נחותה באבזור? לי לא יצא להיתקל ברשימת האבזור של היפנית והקוריאנית ב8 רמקולים, חיישני חנייה מקוריים ומערכת אורות אוטומטית. וזה על קצה המזלג.

לא יודע לאיזו זריזות התכוונת, אבל היונדאי עגלה, לא יצא לי להרגיש יותר מדי את הCX5 אבל אני מאמין שגם שם לא אמצא ריגוש מיוחד. בספורטאז' לא יצא לי לנהוג אלא רק להתנייד כנוסע ולא התרשמתי לטובה. שוב, ההתייחסות בעיקר לגבי הפנים של הרכב.

אגב, הייטי והפאביה לא קשורות. הייטי מבוססת על השלדה של הטוראן. אם אני לא טועה זה שילוב של הפאסאט והגולף פלוס.

אגב, באולם התצוגה, כאשר רק התיישבתי ביונדאי, הרגשתי שזו אקסנט טיפה מוגבהת.

שוב, אם הייתה סיבה, הייתי כותב עכשיו סיכום על כל אחת מהמתחרות. אבל אני אהבתי את הייטי יותר. זו דעתי.

אני באתי עם ראש פתוח לכל אחת מהסוכנויות ויצאתי מאוכזב מכולן.

אם הייתה לי סיבה טובה לשבח את היונדאי, מאזדה והקאיה, הייתי משבח אותן בכיף.

לגבי האמינות, לי אישית לא יצא להיתקל בבעיות בסקטור הזה בייטי. גם להעיד על שאר הרכבים אני לא אוכל.

לסיכומו של דבר, אני אומר שהייטי עדיפה. (לדעתי)

בוא נאמר שאם לא הייתה נופלת אליי הזדמנות להשתדרג לרכב מסגמנט טיפה שונה, הייתי ממשיך להתנייד בייטי ולאחר מכן מתקדם לעוד ייטי.

פורסם

נו, אז אתה כן יודע למה יש אנשים שלא בוחרים בייטי והולכים על המתחרות הפחות טובות (לדעתך) וההרבה יותר טובות (לדעתי),

סובייקטיביות.

BW

פורסם

זה ברור שלכל אחד יש את הסיבות שלו לבחירות שהוא עושה. מה שאני אמרתי, זה שאני לא מבין ועל פי ההיגיון שלי זה לא מסתדר.

אפשר לדעת באיזה רכב אתה בחרת בסופו של דבר ומאיזה שיקולים?

פורסם

אני בחרתי (לא עבורי) את הCX5, למה? כי הוא הרגיש הכי טוב ואיכותי מבין כל מה שבחנתי בזמנו. מי שעבר (מעבר חד) אליו אגב, היה בעלים של שירוקו שהתאכזב נורא מהאמינות (טורבו הוחלף, בעיות בגיר, ומנוע שלא מפסיק לבלוע שמן. כל זה תוך שנה בלבד)

BW

פורסם

לי אישית יש 2 ייטי.

מאד מאד מרוצה. תענוג לנהוג ברכב. מושבים מאד איכותיים.

השילוב של מנוע ה-TSI ותייבת ה-DSG פשוט נותן ביצועים מרשימים. רכב זריז 10שניות ל-100.

שני הרכבים אצלי מעל שנה ללא שום תקלות.

נוהג על: Leon SC FR 1.8 TSI צבע לבן

לשעבר: SEAT IBIZA 1.2TSI SC

פורסם
טוב, אז אכתוב ביקורת קצרה על הרכב מנקודת מבטי. (אינני כתב מוסמך או בעל סגולות מיוכלות במחלקה הזאת, אז לא לצפות למשהו ברמה פואטית :wink: )

רכשנו ייטי 1.2 DSG ברמת הגימור הגבוהה (אלגנס) אשר מגיעה עם רשימת אבזור די מכובדת.

אתחיל באחד הדברים שאני הכי אוהב ברכבי VAG - איכות החומרים וההרכבה. הרכב מרגיש מעולה. השהייה בו נעימה, החומרים נעימים למגע ומרגישים איכותיים, כיאה לרכבי VAG.

חיישני החנייה מלפנים ומאחור התגלו כאביזר מאוד יעיל והקלו על החניות היותר מסובכות והפכו את התהליך לקליל, ללא תקלות.

פיצ'ר נחמד שאני אהבתי הComing&Leaving home שמדליקה את הפנסים אוטומטית בחושך, כשאתה מתקרב או מתרחק מהרכב. הדבר היה יעיל אם הייתי נמצא במקומות חשוכים או במקרה של הפסקת חשמל ברחוב. וסתם נחמד להתקרב לרכב שלך כאשר הפנסים מוארים, נותן תחושה יוקרתית.

מבחינת המנוע - הרכב מרגיש די זריז ביחס לשאר הרכבים על הכביש. מנוע הTSI בשילוב הDSG, מספקים מספיק כוח כדי להתנייד במהירות סבירה מבלי לאמץ את המנוע. כן, זה לא רכב ספורט והוא לא ידביק את הגב למושב, אבל הוא בהחלט מספיק למי שלא מחפש רכב ספורט. בוא נאמר שביחס לרוב הרכבים הרגילים בכביש, הייטי מרגישה נמרצת ולא תבייש ביציאה מהרמזור.

אחיזת הכביש שלה(הודות לצמיגים של DUNLOP ברוחב 225) פשוט מעולה. גם בעיקולים ובפניות, בזמן שכולם בולמים, הרכב מרגיש יציב וSOLID על הכביש. לי אישית לא קרה אף פעם שהESP הופעל (גם כשנסעתי טיפה יותר מהר בפניות).

כל אותן ההשמצות של הDSG לא ברורות לי. אני אישית מרוצה מאוד מהתיבה. העברות ההילוכים שקטות ולא מורגשות, אם כי זה מציק לעתים להיות בהילוך שביעי ב70 קמ"ש. אבל בעת הצורך פשוט מורידים הילוך. כן, יש השהייה מסוימת, משהו שצריך להתרגל אליו. זה חיסרון מסוים, אבל לא כזה שיגרע הרבה מהתיבה.

8 הרמקולים בייטי נותנים איכות סאונד סבירה ביותר ביחס למערכת סטנדרטית. לצורך השוואה עם ג'וק טורבו, קורולה החדשה, הונדה CRV וטיוטה אוונסיס, הסאונד האיכותי ביותר יצא מהייטי.

בקרוב הייטי תועמד למכירה עקב מעבר לרכב יוקרתי יותר. אך ללא ספק, אם הייתה אפשרות להזמין בארץ ייטי ברמת הגימור הבכירה, היינו הולכים עליה. אבי היה צריך לחשוב מספר פעמים לפני שהוא הסכים להשתדרג.

טוב, דבר ראשון ממש יפה שאתה נהנה מהרכב. בהחלט מכונית טובה יחסית, עם לא מעט יתרונות.

אבל(!) לא ייתכן שלא מצאת אפילו חיסרון אחד אמתי בכל הזמן הזה שהרכב נמצא אצלך (בכל זאת, שנה שלמה...). גם חסרונות יחסיים היו מתקבלים בברכה ולהגיד איפה היית מצפה ליותר מהרכב.

התנהגות הכביש בייטי טובה, אבל ה-CX-5 למעט קצת יותר זוויות גלגול מרגישה הרבה יותר טוב בזכות הגה טוב יותר (של היטי חסר תחושה וכבד מדי במהירויות חניה, והופך לקל שהמהירות עולה) וגם האחיזה שלה גבוהה לא פחות. מפתיע ביותר בהתחשב שמרכז הכובד במאזדה גבוה יותר. הנוחות ביטי זה גם משהו שלא צריך לכתוב עליו הביתה. מתלים קשיחים שלא מסלפים הרבה מידע מהכביש לישבן בתוך העיר. המערכת בייטי ברמת גימור הזו אכן טובה, אבל לאחר נסיעה עם פורד פוקוס ומערכת הסוני שלה, מאזדה 3 2.0 עם מערכת ה-BOSE ומיצובישי לנסר ספורטבק עם מערכת הרוקפורד ו-9 רמקולים המערכת של ה-ייטי כבר לא ממש מרגישה כל כך איכותית. כל הרכבים שהזכרת מצוידים במערכות בסיסיות, זאת הסיבה למה המערכת שלך נשמעת לך איכותית יותר. התיבה הרובוטית של הסקודה פועלת טוב מאוד ביחס לרוב התיבות הרובוטיות. היא אכן די מהירה ואכן ההעברות לא ממש מורגשות. אבל בתחילת נסיעה נתקלתי לא פעם ברעידות, קצת השהיות המוכרות בתיבות אלו וקצת התבלבלויות עם ההילוכים בעיקר בפקקים. תיבות אוטומטיות פלנטריות הרבה יותר חלקות ועדיפות על ה-DSG בפקקים ותנועה איטית עירונית. גם הזריזות של הסקודה שהזכרת אכן נמצאת, התבלטות מסוימת לטובה לעומת המתחרות הישירות אין כל כך (למעט ההרגשה, בעיקר בסל"ד נמוך).

מתחת ל-1,500 סל"ד המנוע כמעט ולא מגיב. מעליו? מגיב בתאוצה פתאומית. במכוניות קלות יותר של הקונצרן זה פחות מורגש מביטי.

וכמובן שיש עוד יתרונות, חסרונות לרכב. אמנם לא התיימרת להיות בוחן, אבל לפחות לרדת לפרטים קצת ולהשוות למתחרות. שוב, סיכום שנה. (גם קצת אובייקטיביות היה יכול להיות נחמד).

השיא הוא שאמרת שאתה לא מבין למה אנשים רוכשים את ה-CX-5, ספורטאג' ושאר הג'יפונים. לדעתי הג'יפונים האלה מציעים ללקוחות שלהם משהו שליטי לעולם לא היה וגם לא יהיה וזה פוזה ואפקט הגעה. יופי זה בעיני המתבונן כמובן, אבל לדעתי העיצוב שלה משמים לגמרי. בנוסף לזה שלדעתי ה-CX-5 (שנחשב לג'יפון המוביל כיום) טוב מהיטי בכל מובן אפשרי ובהחלט שווה את תוספת הכסף, מיצובישי אאוטלנדר מציע 2 מושבים בנוסף, סובארו XV מציע אחלה של יכולת שטח והקוריאניות גונבות לא מעט מבטים. בעיקר הספורטאג' ובצבע הנכון. היטי יותר נראית לי כמחליפה "יוקרתית" לג'וק למשל.

שורה תחתונה אני מסכים שמדובר ברכב טוב, אבל הכתיבה שלך נראית יותר מדי מסונוורת מהרכב ולא ממש אובייקטיבית. לרכב יש גם חסרונות (כמו כל רכב אחר בעולם) וטוב היה אם היית מזכיר אותם.

פורסם

לדעתי למאזדה ושאר הרכבים שהצגת אין שום אפקט הגעה. בכל זאת, מדובר ברכב משפחתי בעלות של כ160 אלף ולא בג׳יפ יוקרתי.

חסרונות לייטי יש אך לא רבים. אחד מהם זה העלאות הילוכים מיותרות שנעשות לצורך חיסכון בדלק. כמו כן, השהייה מסוימת בלחיצה חזקה על הגז. מעבר לכך, לא מצליח לחשוב על משהו. המרחב מתאים למשפחתי, המושבים נוחים ומרגישים איכותיים.

אאוטלנדר מתחילה ב170 אלף אם איני טועה ובגרסה הפשוטה היא ממש לא מציעה הרבה. לא הייתי מחליף את הייטי בגירסא הפשוטה של האאוטלנדר.

2 המושבים נותנים לה יתרון של תא מטען גדול יותר והיא מגיעה עם סאנרוף אם אינני טועה. אבל האבזור בגדול, לדעתי, לוקה בחסר.

פורסם

אתה צודק, היטי זה הרכב הכי טוב בעולם וכל השאר לא מבינים מהחיים שלהם.

הרכב היחיד שטוב יותר מהיטי זאת כמובן הפאביה.

פורסם

לא אמרתי שזה הרכב הכי טוב בעולם. רק אמרתי בסך הכל שזה רכב שלדעתי נותן את התמורה הטובה ביותר בטווח המחירים הזה.

הציניות מיותרת, אגב.

פורסם

גלגלים גדולים, היטי מבוססת על תת שילדה של פאסאט וגולף פלוס, בדומה לזו המשמשת את הטיגואן וה-Q3.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

חיסרון נוסף ביטי שמצאתי זה תא המטען... אכן קטן ניכנסת עגלת תינוק מקופלת וזהו.

אבל סך הכל רכב לא רע בכלל וחוץ מזה ניראה לי שמזדה cx5.גדולה יותר מהיטי ככה שזה לא כוחות.

ועל הינדאי ix35 אני לא מדבר בכלל.

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

• תוכן חדש...