Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בוציות במנוע AUDI A3 2002

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4601 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים ,

יש לי אוודי A3 שנת 2002 מנוע 1.6 ואני עומד למכור אותה .

עכשיו הלכתי עם הבחור שרוצה לקנות אותה למכון בדיקה והבדיקה יחסית יצאה בסדר גמור חוץ מיזה שאמרו שיש בוץ במנוע.

עכשיו רציתי לשאול אם זה משהו שהוא רציני יחסית או שזה משהו סביר (יחסית ) ולא כזה נורא לאוטו בן עוד מעט 12 שנים.

בנוסף לכך רציתי לשאול גם אם משהו מכיר תבעיה ויודע איך אפשר לטפל בה , ובערך כמה כל העניין הזה אמור לעלות לי ?

- זה די דחוף חברים אז אני מאוד אשמח לקבל את תשובתכם במהרה כמה שאפשר .

תודה :wink:

פורסם

הסיבה הנפוצה הגורמת ל"בוצה" היא שימוש בנוזל מילוי (שמן מנוע,נוזל קירור וכדומה) באיכות ירודה או באיכות פחותה שגורמת למשקעי החומר להישאר באזורים שונים של המנוע הגורמת לאותה תרבית להתפתח.

פורסם
הסיבה הנפוצה הגורמת ל"בוצה" היא שימוש בנוזל מילוי (שמן מנוע,נוזל קירור וכדומה) באיכות ירודה או באיכות פחותה שגורמת למשקעי החומר להישאר באזורים שונים של המנוע הגורמת לאותה תרבית להתפתח.

תודה על התשובה אחי לאחר קריאה מעמיקה באינטרנט על הנושא הבנתי את זה.

עכשיו השאלה שלי היא כזאת : 1) האם ניתן לטפל בבעיה הזו וכיצד ? וכמה יעלה לי בערך התיקון שלה ?

2) בדו"ח של הבדיקה היה רשום שיש בוציות חזקה ואני בידיוק עומד למכור תרכב , הדבר עלול להוריד משמעותית את מחירו של הרכב אם אני עומד למכור ? או שזוהי תופעה יחסית מוכרת שניתן לטפל בה והדבר לא עלול להוריד משמעותית ולפגוע בערכו של הרכב .

ממש תודה על העזרה ! ואני יישמח לעוד תגובות אם אפשר !! ;-)

פורסם

בוציות חזקה? אי אפשר להבין מהמושג הזה עד כמה המצב לא טוב.

בכל מקרה אם לא קנו ממך את הרכב, כדאי לטפל בעניין - בוצה במנוע זה דבר שיכול אפילו לסיים את חייו של המנוע במקרה הרע.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם
בוציות חזקה? אי אפשר להבין מהמושג הזה עד כמה המצב לא טוב.

בכל מקרה אם לא קנו ממך את הרכב, כדאי לטפל בעניין - בוצה במנוע זה דבר שיכול אפילו לסיים את חייו של המנוע במקרה הרע.

זה מה שהיה רשום בדו"ח של הבדיקה שיש בוצית קשה במנוע משהו כזה ..

עכשיו הבחור שעובד שם אמר לי שטיפול של זה יכול לעלות 100 שקל במקרה הטוב ו 5000 במקרה הלא טוב ...עכשיו רציתי בערך לדעת כמה זה יעלה לי אם אני לוקח למוסך מורשה (צ'מפיון ) לא צריך מחיר ספציפי אלא מחיר משוער , וכמה זמן אורך הטיפול של זה ..

אשמח אם משהו גם יישלח לי להודעה פרטית היכן יש מקום טוב שיודע לטפל בבעיה הזאת / או אדם שיספר לי על מקרה אישי שלו עם התופעה ואיך התמודד איתה / סידר אותה ?

ממש תודה חברים !!

פורסם
זה מה שהיה רשום בדו"ח של הבדיקה שיש בוצית קשה במנוע משהו כזה ..

עכשיו הבחור שעובד שם אמר לי שטיפול של זה יכול לעלות 100 שקל במקרה הטוב ו 5000 במקרה הלא טוב ...עכשיו רציתי בערך לדעת כמה זה יעלה לי אם אני לוקח למוסך מורשה (צ'מפיון ) לא צריך מחיר ספציפי אלא מחיר משוער , וכמה זמן אורך הטיפול של זה ..

אשמח אם משהו גם יישלח לי להודעה פרטית היכן יש מקום טוב שיודע לטפל בבעיה הזאת / או אדם שיספר לי על מקרה אישי שלו עם התופעה ואיך התמודד איתה / סידר אותה ?

ממש תודה חברים !!

אם אתה רוצה עבודה איכותית ומחיר הוגן תפנה למוסך רון http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%A2%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%9D/7/%D7%9E%D7%95%D7%A1%D7%9A-%D7%A8%D7%95%D7%9F

• ספונסר פורום
פורסם

הצטברות בוצה במנוע היא דבר שכיח לצערי, כאמור היא נגרמת משימוש בשמן לא איכותי והחלפות שמן רחוקות.

זה הסרטן של המנועים, הבוצה אינה מאפשרת לשמן לזרום במנוע ולשמן אתה החלקים הנעים עד למצב של הרעבת שמן ותפיסת המנוע.

חייב לנקות את הבמוצה כדי להבטיח פעולה תקינה של המנוע לאורך זמן.

יש צורך בפירוק מכסה שסתומים ואגן שמן לניקוי הבוצה, ולבצע שינוי קל במנוע על מנת למנוע היווצרות בוצה.

אורן

פורסם

את האמת אחי יותר ויותר שאני קורא בפורום אני רק שומע עליו עוד ועוד ביקורות מצוינות עליו ובאמת רק דברים טובים..

הבעיה שלי היא שאני מטפל את האוטו שלי רק בצ'מפיון ( מאז שהגיע אליי ) ולא באלי להקנס עוד פעם כי אני במילא עומד למכור תאוטו .. רק לפני חודשיים הוצאתי אותו מטיפול מקיף באוטו שעלה לי באיזור ה 6000-7000 .

עכשיו האמת היא שמאוד רציתי ללכת ולטפל במוסך רון את הרכב שלי אבל הבעיה היא שאני מאיזור הצפון ואני יכול להגיע עם האוטו רק לאיזורים חיפה - קריות.

יש למשהו אולי פתרון טוב להציע לי , אני באמת כבר שלא יודע מה לעשות.

תודה !

פורסם
הצטברות בוצה במנוע היא דבר שכיח לצערי, כאמור היא נגרמת משימוש בשמן לא איכותי והחלפות שמן רחוקות.

זה הסרטן של המנועים, הבוצה אינה מאפשרת לשמן לזרום במנוע ולשמן אתה החלקים הנעים עד למצב של הרעבת שמן ותפיסת המנוע.

חייב לנקות את הבמוצה כדי להבטיח פעולה תקינה של המנוע לאורך זמן.

יש צורך בפירוק מכסה שסתומים ואגן שמן לניקוי הבוצה, ולבצע שינוי קל במנוע על מנת למנוע היווצרות בוצה.

אורן

איך ניתן לזהות את תחילת ההיווצרות של הבוצע?

פורסם

היתה לי בעיה דומה לפני כמה שנים עם פולו עם מנוע 1600. הלכתי למוסך צפון ברחוב אלנבי (מומחה לרכבים האלה, היה פעם מורשה של צ'מפיון) -- מומלץ לפנות שם ליוסי, והוא עשה לי פלאשינג מנוע שסידר את הבעיה. לא עולה הרבה בכלל!

פורסם
היתה לי בעיה דומה לפני כמה שנים עם פולו עם מנוע 1600. הלכתי למוסך צפון ברחוב אלנבי (מומחה לרכבים האלה, היה פעם מורשה של צ'מפיון) -- מומלץ לפנות שם ליוסי, והוא עשה לי פלאשינג מנוע שסידר את הבעיה. לא עולה הרבה בכלל!

אוקיי אחי תודה אני ייבדוק את זה ...

אני תאמת לא רוצה יותר מידי להשקיע ולטפל בבעיה כי אני עומד למכור את האוטו , וגם ששאלתי בצ'מפיון אמרו לי שזה בלאי שקורה עם הזמן ויחסית זה לא רציני ועדיף למכור לבחור שרוצה לקנות כי חבל לי על הזמן של ההתעסקות עם זה.

עכשיו הבעיה היא שהבחור שרוצה לקנות תאוטו קצת פוחד מיזה , משהו יכול לתת לי אולי הסברים טובים שאני יינסה לשכנע אותו שהכל בסדר ואין חשש ממשי לאוטו ?

- כי בסה"כ בבדיקה האוטו יצא טוב יחסית , גיר 100% שלדה בסדר גמור וקומפרסיה גם 100% !

תודה ושבת שלום !

פורסם

לא הבנתי - איזה הסברים "טובים" אתה רוצה לקבל על מה שהוגדר כ"סרטן של מנוע" ע"י בעל מקצוע בפורום?

אם אתה רוצה לסבן את הקונה כדי שיקנה ממך, אני לפחות לא אתמוך בזה.

אפשר להגיד שזה לא בלאי, זה תוצאה של הזנחה כפי שרשמו כאן קודם, או שתסדר את זה או שתוריד לבחור במחיר ושהוא יסדר את זה.

איך מסדרים את זה? ראה הודעה של אורן. פלאשינג זאת דרך אחת לנקות - חומר ניקוי חזק ששמים אבל יש מקרים שזה גם פוגע ולכן לא מומלץ.

פורסם

לא שאני מתכוון לסבן את הקונה , הוא יודע על הבעיה אני רק מתכוון כמו להסביר לו שזה תופעה שנוצרת יחסית מבלאי של אנשים שהתשמשו בו ונסעו עליו ( האוטו כבר כמעט בן 12 שנה בכל זאת ) ואיך שהוא הגיע אליי הוא מטופל רק בצ'מפיון ( יש קבלות שהראתי לקונה גם ) ומשתמשים רק בנוזלי קירור ושמן ומים איכותיים.

והיום שנסעתי לצ'מפיון דיברתי שם עם אחד הבחורים שעובדים שם והסביר לי שזוהי תופעה נפוצה שקוראת בד"כ גם כחלק מהתופעה של הבלאי של האוטו , ולכן צריך לטפל בזה , אבל בגלל שהסברתי לו שאני לחוץ לקנות אוטו חדש ( בחרנו כבר אוטו וכל הכסף כבר מוכן בצד ) לכן הוא אמר לי שעדיף לי למכור לבחור כבר ולהסביר לו שזה נפוץ יחסית

עכשיו רציתי לדעת כמה טיפול כזה יעלה בערך ( אם אני מטפל בצ'מפיון ) , ובמידה ואני מוכר תאוטו כמה להוריד לבחור מן המחיר ?

תודה ושבת שלום !

פורסם

בוצה במנוע יכולה להיות גם ברכב בן שנתיים, זה לא עניין של בלאי, זה עניין של איך טיפלו ברכב.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

• תוכן חדש...