Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צה"ל וחוסר וודאות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין סיכוי שאחרי כלא ישלחו אותך לאחד מהתפקידים שציינת זה א'.

ב. בדר"כ מי שיוצא מהמשטרה הצבאית הולך גם למקום גרוע כמו הטכני או חימוש,וזה באותו שבוע גיוס כמו שלך אז בכלל, אז נראה לי עדיף להיות חוקר במ"צ.

אני הייתי מנסה את הסירוב בבקו"ם , לא מצליח מגיע לשם ובגלל הפרופיל הנמוך (שגם לי יש אותו דרך אגב ובזכותו יצאתי מהטכני) משחק על כל סעיף וסעיף ומקצין כדי לפסול את הקורס.

על מה הסעיפים שלך

Miata ND2

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא תפקיד סביר אז תשתדל להיות קרוב לבית. יש לך אחלה פרופיל בשביל זה, אם תוכל לשדרג אותו ליותר נמוך אז בכלל מצויין כבר.

לשדרג ליותר נמוך?:shock:

חשבתי שלשדרג זה תמיד כלפי מעלה?:lol:

אבל אתם הרי יודעים הכל, אי אפשר להגיד לכם כלום.

יאללה, בהצלחה בסרוב/במעצר/בכלא- איפה שלא יהיה.

סלע

פורסם

הצבא זה אחת מהחוויות הטובות והמשמעויות ביותר בחייך, בתקופה בה אתה באמת הופך לגבר, התפקיד שתבצע והסביבה ישליכו במידה רבה על האישיות שלך. תזכור גם כן שיש לך גם מילואים ולרוב, את התפקיד אותו תבצע בשירות החובה תבצע גם במילואים.

חשוב מאוד שלא תשרת כשוטר צבאי בבס"כים ומתקני המעצר או במקצוע דומה, יש לי חבר ילדות שזה שינה אותו לגמרי. ולרעה.

טכנאי רשתות / מנהל רשתות, עד כמה שידוע לי, כרגע מדובר בתפקיד מוצף, יש יותר מדיי חיילים במקצוע הזה ובעיקר מתוכניות גיוס של חרדים (כן, יש כזה דבר), ואם בכל זאת "תקבל" את התפקיד הזה - תצפה לשירות שברובו תיהיה מחוסר תעסוקה בדומה "לקציני הקפה" של ח"א.

שירתתי קצת מעל 3 שנים ובמסגרת הכשרה ארוכה (מאוד!) ביקרתי בהרבה מאוד בסיסים ותפקידים, אני לא יודע אם אני מחדש כאן משהו, אבל לוחמים ותומכים (ובעיקר אלו שנמצאים בבסיסים נידחים) נהנים מאוד.

כדאי שתתעניין ותנסה ליצור קשר עם הגורמים המתאימים עוד לפני גיוסך ותראה אילו אופציות הדרכה פתוחות בפניך, אם אתה חובב נהיגת שטח יש מקצועות מעניינים כמו מדריך נהיגת שטח במא"ל (?) שעשוי להתאים לפורפיל הרפואי שלך.

עריכה: עכשיו ראיתי שאתה מתגייס היום, טוב, אני חושב שכבר שובצת ואין לך ממש מה לעשות עם זה אל"כ ממש תתעקש. בכ"מ שיהיה בהצלחה, ותשתדל להינות ובמיוחד מהרגעים הקשים, כי אחרי השחרור אתה תתגעגע לרגעים האלה (מאוד!).

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם
אם כבר מ"צ -

להיות במעברים נשמע טוב. יש לי חבר שהגיע לשם. לא האמנתי שהוא יסתדר שם כלכך טוב אבל עובדה. היציאות טובות (5-9 או 2-2 ) ומסתבר שהחברה גם.

לא להגיע להיות מד"כ (או סוהר בלשון העם). מדובר באנשים שהם ההוכחה החיה לכך ששלטונות דיקטטוריים יכולים בקלות להתקיים אם המקורבים והשיטור מקבלים את הכוח המתאים (ע"ע ניסוי הסטודנטים בכלואים וסוהרים - בקצרה. סטודנטים שכחו שזה רק ניסוי והתחילו להתעלל בכפופים להם) מדובר בתפקיד רדוד ובחברה הכי נמוכה שיש.

שאר התפקידים - מדובר סה"כ בחייל שעושה את תפקידו. לא צריך להתרגש.

מצד שני, לצבא יש המון כוח אדם. את רובו הוא לא מנצל או לא סופר. אני ניסיתי לשנות תפקיד בדרכים דיפלומטיות במשך שנה וחצי. אחרי שהצגתי גישה בעייתית ולא מתפשרת השתפר בקצת המצב שלי, ועם קצת עזרה הצלחתי להגיע למקום מסוים או כמו שפלאו אומר "ג'וב נוח"

טיפ ממני, ג'וב נוח זה לא מה שאתה רוצה. חפש הווי וחברה טובה. זה הדבר היחיד שיעזור לך לעבור את התקופה בכיף ובקלות. מצד שני אף פעם אל תתפשר. אחרי 3 שנים אף אחד לא יזכור מי אתה, אבל בך תהיה מוטבעת תקופה של 3 שנים. אל תיתן למשהו שהוא לא חוויה חיובית לקבל מקום שמן ומכובד ב"דברי הימים" שלך.

לפני 5 שנים סיימתי שירות סדיר ביחידת המעברים, במהלכה עברתי גם הסמכה על משקף ומריחן.

שירתי במחסומים של ירושלים.

התפקיד נורא שוחק, היחס מגעיל, שילוב של טירונות 02, עם עבודה קרבית, יחס ומשמעת של משטרה צבאית ושכר של ג'ובניק (הביאו שכר של א' פלוס שכל ג'ובניק שמשרת באיו"ש יכול לקבל).

הדבר היחיד שהחזיק אותי זה חבר'ה טובים והעובדה שיש הקצאה לנופש באשקלון כל שנה.

היציאות רחוקות מלהיות מה שתיארת, בפועל זה 17-4 עם 3 אפטרים בין שני השבתות.

רק בשנה האחרונה נהייתי חמ"ליסט והיציאות השתפרו ל-8-6 (בא לבסיס יום שני וסוגר שבת עד יום שלישי).

לגבי משטרה צבאילת זה מתחלק ככה בדרך כלל.

בנות ואלה שהיו ילדי כאפות - שיטור, אלה שהיו ילדי כאפות אבל יש להם בעיות ת"ש שמצריכות הרבה לילות בבית - מד"כים, "צהובים" - מצ"ח, כל הג'דעים שהיה להם בעיות עם קרבי - בילוש ולכדי עריקים, כל השאר - מעברים.

אגב, ישבתי 21 יום בכלא 6, המד"כים שם כל כך עפים על עצמם שבא לך להתנקש בהם ברגע שאתה משתחרר (גם סחבק טיפל במד"כית שלו אחרי שהוא השתחרר).

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

fazer, עזוב אותך, כל הפוסט הזה הזוי, שלא לאמר מעצבן.

בא צעיר לפני גיוס, שואל איך לעשות את המינימום, ומקבל פה עצות לרוב, חלקן ,כנראה ,

ממשתמטים בעלי נסיון רב בתחום.

זה מה יש, כנראה.

איזה מזל שצה"ל צריך להתעסק איתם ולא אני.

סלע

פורסם

אל תדאג אלימות כלפי המד"כית לא היה ולא יהיה.

אבל לא חסרים כמה מעשה קונדס אחרי היחס ה"מדהים" שקיבלתי ממנה, דברים בסגנון של מגשי פיצה שהוזמנו לבית שלה, נוקיה n95 שפורסם ביד 2 ב-1000 שקל עם הפרטים שלה (בכל זאת ב-2008 המכשיר הזה היה יוקרתי כמו אייפון 5s), דוגמית חינם של חיתולים למבוגרים שהוזמנה לבית שלה עם הפרטים שלה ועו'...

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
אל תדאג אלימות כלפי המד"כית לא היה ולא יהיה.

אבל לא חסרים כמה מעשה קונדס אחרי היחס ה"מדהים" שקיבלתי ממנה, דברים בסגנון של מגשי פיצה שהוזמנו לבית שלה

אני בטוח שלשליח זה היה ממש מדהים, שבזבזת את זמנו, כמו גם למעסיק שלו.

אין ספק, אתה לא אלים, את "רק" מטריד, גונב ועוסק בפעילויות פליליות אחרות, להנאתך.

לעשות את זה פעם, זה "קונדס". להפוך את זה לשיטה, זה להיות עבריין.

אני חושב שבשורה התחתונה אנחנו רואים איזה סוג אנשים מגיע לכלא... אלא שעוסקים בפלילים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בא צעיר לפני גיוס, שואל איך לעשות את המינימום, ומקבל פה עצות לרוב, חלקן ,כנראה ,

ממשתמטים בעלי נסיון רב בתחום.

זה מה יש, כנראה.

איזה מזל שצה"ל צריך להתעסק איתם ולא אני.

האמת היא שהבחור שאל איך לא להגיע לתפקידי בררה במ"צ :viking:

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

אני לא מבין אתכם, באמת. 3 שנים להיות בתפקיד הכי לא תורם והכי לא נחמד והכי לא הכל שיש.

מעברים נשמע לי נוראי, גם סוהר. מ"צ בקרייה או צריפין וכאלה גם תפקיד מגעיל אבל לפחות לא קשה במיוחד.

עכשיו הוא הולך להיות שמה 3 שנים, מה הוא צריך לעשות? ללכת לזה כמו צאן לטבח ולהגיד "זה מה שהמדינה שלי צריכה ממני", או לעשות מה שהוא יכול בשביל לשפר את החיים שלו באופן ניכר, או לפחות שיהיה לו אפשרות להגיד לאנשים מה הוא עושה בצבא בלי להתבייש?

אצלי למזלי התגייסתי ממסלול מסויים ולכן אני סופר ג'ובניק וגם מקבל עוד נסיון במקצוע שלי, ועל הדרך עובד בחינם בשביל המדינה, אבל זה קרה דיי במקרה כי שכנעו אותי לעשות י"ג י"ד. אם הייתי מוותר על התענוג והייתי סתם מתגייס למשהו עם הפרופיל 97 שהיה לי אז הייתי סובל נורא. כי לי אף אחד לא סיפר על הצבא וכמה שהיחס מגעיל וכמה שאתה לא בוחר מה לעשות שמה. חשבתי שבגלל שאני מתנדב לעבוד בחינם יתיחסו אליי סבבה, ושבגיוס ישאלו מה הם מוכנים לתת לעומת מה שיש עד שמגיעים להסכמה.. נגיד הייתי אומר שאני ממש טוב במחשבים וזה מה שאני רוצה, וחשבתי שזה באמת יהיה ככה, שלא יתנו לי להיות באיזה תומך לחימה שלא מתאים לי.

עכשיו אני יודע שזה ממש ממש לא ככה, ושכל אפס עלוב שקיבל טיפה יותר סמכות ממך יכול (ועושה את זה) להגיד לך מה שהוא רוצה. זה לא אנשים ברמה שמקבלים את הארונות של הקצונה או הסרט הירוק של המ"כים. זה ילדי כאפות צהובים.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
כמו צאן לטבח ולהגיד "זה מה שהמדינה שלי צריכה ממני", או לעשות מה שהוא יכול בשביל לשפר את החיים שלו באופן ניכר, או לפחות שיהיה לו אפשרות להגיד לאנשים מה הוא עושה בצבא בלי להתבייש?

"צאן לטבח"... מי שמע. עשית ממנו מפקד מרד גטו וורשה עוד מעט.

נעמוד כולנו ונצדיע לו על גבורתו, תוך שירת התקווה...

זה בסדר לרצות תפקיד יותר טוב. זה לגיטימי להתעקש. זה לגיטימי להתעקש מאוד. עד השלב שאתה הופך לעבריין והולך לכלא. מה לעשות, הצבא צריך גם סוהרים וגם אנשים במעברים ומישהו צריך לעשות גם את התפקידים הללו, וצריך לזכור, הצבא הוא שירות. אתה בא לתת, לא לקבל.

עם כל הכבוד לקושי הנוראי במ"צ, יש לך בחורות שתופרות בטשי"ם בגבול מצרים ובבקעה, עם יציאות של עצירות ותנאים של מוצבי זבל, ולא בוכות כמו כוסיות על זה שאין להן מימוש עצמי, ובדרך נותנות עוד שנה שלישית בהתנדבות.

על מה בדיוק אנשים בוכים פה?!

הייתי קרבי והייתי האמ-אמא של הג'ובניקים בסדיר, חצי שירות ככה וחצי שירות אחרת. הייתי די פקקטה כלוחם, אבל קמתי בבוקר ועשיתי מה שאמרו לי. כג'ובניק היה לי תפקיד אחראי עם ראש גדול, אבל גם, קמתי בבוקר ועשיתי מה שאמרו לי.

כי זה צבא, לא תוכנית כבקשתך.

פורסם

אם הבנות מתנדבות לשנה שלישית כנראה שהן מרגישות שיש להן מימוש עצמי בתפקיד ;)

אני כבר מחכה לעדכון של הבחור בערב.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם
אם הבנות מתנדבות לשנה שלישית כנראה שהן מרגישות שיש להן מימוש עצמי בתפקיד ;)

ההתנדבות היא בהתחלת השירות.

• תוכן חדש...