Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ראש מנוע בפיאסטה 2000

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4615 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

לאחר שנה של נסיעה רגועה עם הפיאסטה שלי צצה בעיה נורא רצינית.

רעידות הרכב בסרק ורעש של הד מוזר בנסיעה של 60 קמ"ש ומעלה , יוצא מן האגזוז רעש מוזר מן הד כזה , באיבחון שלי נשמע שהמנוע לא פועל כמו שצריך , כאלו מחסיר מהלך של בוכנה במנוע , בנוסף עשן לבן יוצא מן האגזוז שמראה תסמינים של רינגים בראש.

בנוסף הרכב בשבועות האחרונים מאבד המון מים במיכל עיבוי , היה על פקק המיכל סדק שאמר לי שאולי זו הבעיה לכך אבל בסוף כל התסמינים מפנים לכיון אחר..החלפתי פקק ועדיין הרכב המשיך לאבד נוזל קירור.

לקחתי את הרכב לבעל מקצוע שאמר לי שיש סיכוי קטן שאולי מדובר בפלאגים לפני שקופצים לראש מנוע, ביצעתי החלפת 4 פלאגים מקוריים בעצמי של פורד והדבר נשאר בשלו.

הלכתי לבחינת עיין נוספת של מוסכניק שגם הצביע על ראש מנוע , יכול להיות בוכנות , טבעות או שסתומים שלא משוחררים..

השאלה שלי אם בוודאות זו הבעיה לפני שקופצים לראש , ומהי העלות הנורמלית של ראש מנוע. והאם נגרם נזק משמעותי כתוצאה מאיבוד המים ? אין תסמינים של עליית המפלס באגן השמן..

הרכב עשה בסך הכל 130K :-(

מודה לעוזרים!

פורסם

ייתכן מאוד שמה שקורה זה זליגת נוזל קירור אל תאי השריפה ויציאתם דרך האגזוז. תניע את הרכב שהוא קר ותראה אם ברדיאטור או במיכל העיבוי קיים ביעבוע או קפיצה של המיים.

פורסם
ייתכן מאוד שמה שקורה זה זליגת נוזל קירור אל תאי השריפה ויציאתם דרך האגזוז. תניע את הרכב שהוא קר ותראה אם ברדיאטור או במיכל העיבוי קיים ביעבוע או קפיצה של המיים.

אין בעבוע כלשהו , פשוט ממלא את המיכל עד סימון הפס max ולאחר נסיעה של כשעה עם הפסקות המיכל מתרוקן לחלוטין.

ואיך יתכן שקורה זליגה זו?

פורסם
אין בעבוע כלשהו , פשוט ממלא את המיכל עד סימון הפס max ולאחר נסיעה של כשעה עם הפסקות המיכל מתרוקן לחלוטין.

ואיך יתכן שקורה זליגה זו?

זליגה שכזו קורית בדר"כ לאחר טראומת היתחממות שעבר המנוע. פשוט אטם ראש ניפרץ וראש מנוע לעיתים גם מיתעוות. מה שאני ממליץ לפני שחורצים גורלו של ראש המנוע פשוט לבצע בדיקת לחץ הפוך או בדיקה בלחץ למערכת הקירור כדי וליראות לאן בורחים המיים. אפשר גם לראות על האלקטרודות של הפלאגים עצמם אם נוגעים בהם מיי קירור. ישנה בדיקה של גזים במערכת הקירור עם חומר מיוחד. בקיצטר לא חסרים דרכים לדעת.

פורסם
זליגה שכזו קורית בדר"כ לאחר טראומת היתחממות שעבר המנוע. פשוט אטם ראש ניפרץ וראש מנוע לעיתים גם מיתעוות. מה שאני ממליץ לפני שחורצים גורלו של ראש המנוע פשוט לבצע בדיקת לחץ הפוך או בדיקה בלחץ למערכת הקירור כדי וליראות לאן בורחים המיים. אפשר גם לראות על האלקטרודות של הפלאגים עצמם אם נוגעים בהם מיי קירור. ישנה בדיקה של גזים במערכת הקירור עם חומר מיוחד. בקיצטר לא חסרים דרכים לדעת.

מה שמוזר שהמנוע אינו עבר טראומת התחממות כלשהי בזמן שהיה אצלי במשך שנה. חום המנוע תמיד היה תקין וללא בעיות כלשהן

כמה אמורה לעלות בדיקת לחץ זו?

דבר נוסף שרציתי לשאול האם הגיוני שהרכב ב130K עובר ראש מנוע? טיפלתי ברכב בעצמי בטיפולים השוטפים , איך ככה פתאום דבר כזה יכול לקרות?

דבר נוסף שחשבתי עליו זה לעשות בירור במוסכי פורד\מאזדה למינהם ולבדוק האם הרכב בעבר ביצע טיפול כלשהו , אני חושש שאולי ביצעו ברכב זיוף קילומטראז'

פורסם
שלום

רעידות הרכב בסרק ורעש של הד מוזר בנסיעה של 60 קמ"ש ומעלה , יוצא מן האגזוז רעש מוזר מן הד כזה , באיבחון שלי נשמע שהמנוע לא פועל כמו שצריך , כאלו מחסיר מהלך של בוכנה במנוע , בנוסף עשן לבן יוצא מן האגזוז שמראה תסמינים של רינגים בראש.

בנוסף הרכב בשבועות האחרונים מאבד המון מים במיכל עיבוי , היה על פקק המיכל סדק שאמר לי שאולי זו הבעיה לכך אבל בסוף כל התסמינים מפנים לכיון אחר..החלפתי פקק ועדיין הרכב המשיך לאבד נוזל קירור.

לקחתי את הרכב לבעל מקצוע שאמר לי שיש סיכוי קטן שאולי מדובר בפלאגים לפני שקופצים לראש מנוע, ביצעתי החלפת 4 פלאגים מקוריים בעצמי של פורד והדבר נשאר בשלו.

הלכתי לבחינת עיין נוספת של מוסכניק שגם הצביע על ראש מנוע , יכול להיות בוכנות , טבעות או שסתומים שלא משוחררים..

השאלה שלי אם בוודאות זו הבעיה לפני שקופצים לראש , ומהי העלות הנורמלית של ראש מנוע. והאם נגרם נזק משמעותי כתוצאה מאיבוד המים ? אין תסמינים של עליית המפלס באגן השמן..

מודה לעוזרים!

אתה קופץ מוקדם מידי לאבחון מבלי לבצע בדיקות ומה בודקים קודם קומפרסיה ולכץ הפוך ואז יודעים אם יש בכלל בעית מנוע או לא

פורסם
אתה קופץ מוקדם מידי לאבחון מבלי לבצע בדיקות ומה בודקים קודם קומפרסיה ולכץ הפוך ואז יודעים אם יש בכלל בעית מנוע או לא

2 בעלי מקצוע בלי בדיקות כלשהן אמרו שיש בעיות מנוע הרכב מעשן חזק והצליל של המנוע לא תקין , כאלו לא עובד בצורה מחזורית של 4 בוכנות.

מהו המחיר הנורמלי לביצוע בדיקת זו לפני שרצים לראש מנוע?

תודה על תגובתך.

פורסם
מה שמוזר שהמנוע אינו עבר טראומת התחממות כלשהי בזמן שהיה אצלי במשך שנה. חום המנוע תמיד היה תקין וללא בעיות כלשהן

כמה אמורה לעלות בדיקת לחץ זו?

דבר נוסף שרציתי לשאול האם הגיוני שהרכב ב130K עובר ראש מנוע? טיפלתי ברכב בעצמי בטיפולים השוטפים , איך ככה פתאום דבר כזה יכול לקרות?

דבר נוסף שחשבתי עליו זה לעשות בירור במוסכי פורד\מאזדה למינהם ולבדוק האם הרכב בעבר ביצע טיפול כלשהו , אני חושש שאולי ביצעו ברכב זיוף קילומטראז'

אם אתה מאיזור חדרה אתה מוזמן ליצור איתי קשר בפרטי ותבוא אני אבצע לך גם בדיקת קומפרסייה וגם בדיקת לחץ הפוך. ונאבחן במדוייק את הבעיה.

פורסם
אם אתה מאיזור חדרה אתה מוזמן ליצור איתי קשר בפרטי ותבוא אני אבצע לך גם בדיקת קומפרסייה וגם בדיקת לחץ הפוך. ונאבחן במדוייק את הבעיה.

חבל,

אני מאיזור הדרום.

פורסם
שלום

.

הלכתי לבחינת עיין נוספת של מוסכניק שגם הצביע על ראש מנוע ,

מודה לעוזרים!

[quote=מאור30;4114246]ייתכן מאוד שמה שקורה זה זליגת נוזל קירור אל תאי השריפה ויציאתם דרך האגזוז. תניע את הרכב שהוא קר ותראה אם ברדיאטור או במיכל העיבוי קיים ביעבוע או קפיצה של המיים.

שלום רב !

כל התסמינים מראים על חדירת מי קירור דרך אטם ראש שרוף, מעברי מים בראש אכולים, אשר חודרים לתא השריפה, מרטיבים את הפלגים ובכך גורמים לחוסר פעימה, ולירידה בבצועי הרכב, ולעשן הלבן הנפלט מצינור הפליטה.

בדיקה פשוטה של אלקטורדת הפלג ,תוכל לאשש ,או לשלול את אבחנתי זאת.

יש להוציא את המצתים במנוע מעט חם לתת סטרטור ולראות מאיזה צילנדר פורצים מי קירור רותחים דרך פתח הפלגים, ובמידה ומים פורצים משם, אין מנוס מלפרק ראש מנוע ולבדוק חשד באטם ראש שרוף, ו/או ראש מנוע אכול ,באיזור מעברי מים, מה שמחייב מלוי, ישור ,ליטוש והחלפת שסתומים לפי הצורך, והחלפת גומיות שסתומים.

זאת תגובתי, לבקשתך בפרטי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
[quote=מאור30;4114246]ייתכן מאוד שמה שקורה זה זליגת נוזל קירור אל תאי השריפה ויציאתם דרך האגזוז. תניע את הרכב שהוא קר ותראה אם ברדיאטור או במיכל העיבוי קיים ביעבוע או קפיצה של המיים.

שלום רב !

כל התסמינים מראים על חדירת מי קירור דרך אטם ראש שרוף, מעברי מים בראש אכולים, אשר חודרים לתא השריפה, מרטיבים את הפלחגים ובכך ח=גורמים לחוסר פעימה, ולירידה בבצועי הרכב, ולעשן הלבן הנפלט מצינור הפליטה.

בדיקה פשוטה של אלקטורדת הפלג תוכל לאשש או לשלול את אבחנתי זאת.

יש להוציא את המצתים במנוע מעט חם לתתת סטרטור ולראות מאיזה צילנדר פורצים מי קירור רותחם דרך פתח הפלגים, ובמידה ומים פורצים משם, אין מנוס מלפרק ראש מנוע ולבדוק חשד באטם ראש שרוף, ו/או ראש מנוע אכול ,באיזור מעברי מים, מה שמחייב מלוי, ישור ,ליטוש והחלפת שסתומים לפי הצורך, והחלפת גומיות שסתוצים.

זאת תגובתי, לבקשתך בפרטי.

בברכה

צביקה

הבנתי. מחר בעלות השחר תוקפים את הבעיה.

תודה רבה צביקה.

• תוכן חדש...