Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4633 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים ,

לפני כחודשים החליפו לי שמן גיר לשמן של אמריקן איגל במסגרת טיפול ( הטיפול נעשה אצל חבר שאני מכיר)

עכשיו לאחרונה אני שומע שיש לי שריקות מוזרות מהאיזור של הגיר וגם קראתי שהשמן הזה הוא שמן לא טוב , לכן אני חושב להחליפו עוד פעם לשמן איכותי ויקר ..... עכשיו השאלה שלי האם כדי לעשות זאת ? והאם זה לא יפגע בגיר ...

והאם יש המלצות לשמן גיר איכותי ומה עלי עוד להחליף חוץ מהשמן ( פילטר שמן גיר וכו ...)

תודה לעוזרים.

פורסם

החלפת שמן גיר לשמן M-5 בלבד , עדיף עם מכונה ייעודית להחלפת שמן מהטורק קיים במוסך מורשה (בסביבות ה 900 ש"ח).

אם תחליף כל 60 אלף ק"מ הגיר לא אמור לעשות בעיות .

בהצלחה

פורסם

חובה אך ורק שמן מקורי של מאזדה M5 לפני חודש קניתי מהמוסך מרכזי כל ליטר 100 שקל החלפתי לבד אם תרצה הדרכה מוזמן לשלוח הודעה פרטית.

פורסם

הייתי שמח אם תשלח לי מדריך מפורט איך להחליף שמן גיר במאזדה 323

פשוט איני יכול לשלוח הפ בשלב זה .

ועוד שאלה אם אני מחליף את השמן לבד האם יכולים להיות נזקים כלשהם ?

ובאופן כללי למה החלפת שמן גיר יכולה לפגוע בגיר עצמו ?

תודה לעוזרים .

פורסם

*כמה ק''מ הרכב עשה?

*בכללי זה לא מסובך, יש החלפה חלקית 3.5 ליטר, שאתה עומד ממול הרכב הקרטר שמן נמצא בצד שמאל. תפתח את הבורג שהרכב קר בלבד. שים קערה שלשם השמן ירד, נענע את הרכב עד שיפסיק לנזול שמן.

תמדוד כמה שמן הוצאת, ותכניס בדיוק אותו את אותה הכמות. אחר''כ אחרי נסיעה תבדוק שמן שהרכב דלוק, צריך להגיע בין הפס התחתון לעליון, אם יהיה חסר תוסיף.

*ויש החלפה מלאה 7 ליטר, זו מכונה מיוחדת ששואבת וממלאת בו זמנית, אומרים שזה לא מומלץ יכול לפגוע בגיר.

למה בכלל ביצעת החלפה, היו בעיות בגיר השמן היה כהה?

פורסם

הרכב עבר 193 אלף , השמן הוחלף במסגרת יישור קו , לאחרונה אני שומע שיש שריקות קלות מאיזור הגיר , שאלתי אותו איזה שמן הוא שם לי וענה לי אמריקן איגל .. כאן נדלקה לי נורה אדומה , לכן אני רוצה להחליף שמן למרות שאני נוסע רק כ חודשיים עם השמן החדש כדי שהמצב לא יחמיר עוד יותר .

עכשיו על מנת להחליף את כל השמן ברכב עלי לעשות זאת בחלקים ? אי אפשר לעשות זאת ישר ? לשפוח את כל השמן ולמלא שמן חדש ?

פורסם

שאתה פותח את הבורג למטה זה ריקון חלקי, יש עוד 4 ליטר בתוך הגיר עצמו שרק מכונה יכולה לשאוב אותו. האם החלפת גם פילטר שמן גיר?

מי אמר שהשריקות באות מהגיר בדקת במוסך?

איך הגיר מתפקד בכללי, מעביר הילוכים ללא נקישות, ללא משיכות, מכות, וכו'?

(ביישור קו עשית גם טיימינג ומשאבת מים?)

*עוד פרט המילוי נעשה דרך חור המדיד מכניסים משפך.

*שאתה מרוקן תוציא את המדיד.

*ותקנה רק שמן מקורי שכתוב עליו מאזדה M5 אני חיפשתי המון לא מצאתי בסוף קניתי מהחברה.

פורסם

מסנן שמן גיר לא הוחלף .... ההתעסקות היחידה איתו היתה כאשר החליפו מחזיר שמן אחורי ואז שפחו חלק משמן גיר ( או את כולו) והחליפו באחד שלא מתאים בעליל ..... הגיר עובד מעולה ומעביר הילוכים בזמן ללא כל נקישות או החלקות ( בנסיעה רגועה הוא מחליף ב 2.5 סל"ד) , לכן אני רוצה להחליף להכי מתאים על מנת לשמר אותו כמה שאפשר .

עכשיו אני בהיתלבטות האם להחליף גם מסנן גיר .... וכמה כל העסק הזה יכול לעלות במידה ואני מחליף שמן גיר ו מסנן שמן גיר במוסף מאזדה , או שיש מוסך אחר מומלץ באיזור ב"ש ?

בברכה ,

• תוכן חדש...