Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם כדאי שהמאוורר של הרדיאטור יפעל קבוע באוטו שיש לו בעיות חום מנוע ?

כמה אמור להערכתכם לעלות על במוסך שאני ייבקש מהמוסכניק להפעיל את מאוורר הרדיאטור באופן קבוע ?

תודה מראש !

פורסם

שלום רב !

בהמשך לתגובתו של ידידיה הנכבד, מרק 10, אחזק ואוסיף, שהדרך שלך ,היא הדרך הלא נכונה כלל לפתור בעיות, אתה נוהג לעקוף בעיות ולא לפתור אותם, וזאת לא הדרך הנכונה לעשות.

יש לאבחן תחילה את הסיבות להתחממות, ויש כ5 סיבות עיקריות שמשפיעות על התחממות המנוע, ויש לגשת אלהם מהקל לכבד:

1- רדיאטור סתום.

2- מאורר חשמלי, שלא נכנס כלל לפעולה, או נכנס לפעולה מאוחר מדי.

3- תרמיוסטט תפוס במצב סגור

4- משאבת מים אכולה שלא מבצעת סירקולציית מים תקינה.

5 - חלק מארבעת הסיבות או כולם גם יחד. בשימוש במאוור קבוע, אתה מקצר את חייו של המאוור, אתה מונע מהמנוע להגיע לטמפרטורת עבודה, אתה גורם לבלאי עצום למנוע, למצבר ולאלטרנטור ומגביר את תצרוכת הדלק.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

הכל נכון, למעט המשפטים האחרונים.

מאוורר שפועל קבוע לא יגרום לבלאי נוסף למנוע, ולא ימנע מהמנוע להגיע לטמפרטורת עבודה, כל עוד הטרמוסטט תקין.

מדוע?

זה מאוד פשוט. ברגע שטמפ' מנוע יורדת מתחת לנקודת תחילת פתיחה של הטרמוסטט, האחרון דואג לכך שלא יזרמו מיים במעגל הגדול, דרך הרדיאטור. המאוורר יכול לעבוד קבוע באותו זמן - הוא לא ישפיע על טמפ' עבודה של המנוע שנקבעת על יד טרמוסטט ולא על ידי מאוורר.

הדבר היחיד שיקרה - עם מאוורר פועל קבוע טמפ' עבודה תהיה קרובה יותר לנקודת תחילת פתיחה של הטרמוסטט.

דוגמא: כשהמזגן באוטו דולק - לרוב המאוורר פועל קבוע. האם זה אומר שהמנוע לא מגיע לטמפ' עבודה?

פורסם

בוקי ידידי הנכבד שלום רב !

מקבל את התיקון לגבי הסעיף האחרון.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

ולעצם השאלה כמה יעלה לחבר שיעבוד קבוע, אז זה אמור להיות מאוד זול - זה רק לחבר את החויווט כך. אבל כאמור, זה מה שאתה אמור שלא לעשות.

כאשר היה לי רכב בסוף ימיו, וכאשר הגיע לטמפ' עבודה התחיל לעשן, אז התקנתי מפסק, ואני שלטתי בו ידנית מתי יפעל ומתי יכבה, בנוסף להפעלה האוטומטית שלו ע"י היוניט חום. וכן כאשר רציתי כח זמין, הייתי מכבה אותו שלא ייקח את מעט הכח שלו..

פורסם

עשיתי פעם לחבר בפיאט אונו ע"י כבל דו גידי ומפסק שהיה נימצא ליד ההגה. את הכבל תקעתי בממסר וכאשר הוא רצה להפעיל אותו הוא פשוט קוצר ע"י המפסק.

זה אפשרי ויחסית פשוט אבל ממש לא מומלץ כאשר הבעיה היא התחממות יתר (אצל החבר לא זאת היתה הבעיה).

פורסם
הכל נכון, למעט המשפטים האחרונים.

מאוורר שפועל קבוע לא יגרום לבלאי נוסף למנוע, ולא ימנע מהמנוע להגיע לטמפרטורת עבודה, כל עוד הטרמוסטט תקין.

מדוע?

זה מאוד פשוט. ברגע שטמפ' מנוע יורדת מתחת לנקודת תחילת פתיחה של הטרמוסטט, האחרון דואג לכך שלא יזרמו מיים במעגל הגדול, דרך הרדיאטור. המאוורר יכול לעבוד קבוע באותו זמן - הוא לא ישפיע על טמפ' עבודה של המנוע שנקבעת על יד טרמוסטט ולא על ידי מאוורר.

הדבר היחיד שיקרה - עם מאוורר פועל קבוע טמפ' עבודה תהיה קרובה יותר לנקודת תחילת פתיחה של הטרמוסטט.

דוגמא: כשהמזגן באוטו דולק - לרוב המאוורר פועל קבוע. האם זה אומר שהמנוע לא מגיע לטמפ' עבודה?

הפעלת המאורר באופן קבוע לא תפתור בעיית התחממות, כיוון שמקורה הוא בחלק אחר של מערכת הקירור ולא בפעולת המאורר.

בד"כ בעיות במערכת קירור שלא מטופלות בזמן,מתפתחות עד כדי כך שכבר לא ניתן להמשיך לנסוע, וכל נסיעה מסכנת את חיי המנוע.

פורסם

לא נראה לי שאם המאוור יעבוד קבוע האוטו לא יתחמם אלא אם היוניט דפוקה ולא מכניסה לעבודה את המאורר

מה שכן כמו שהציעו פה עליך ללכת לפי הכייון של צביקה

לדוגמא אצל הייתה בעיה של התחממות שהתחילה ברדיאטור משומש(מכה) שהחלפתי שבעקבותו החלפתי טרמוסטט גם וגם מנוע וגם צינורות

וגם יוניט חום ואחרי כל זה החלפתי רדיאטור מקורי חדש שעלה המון בנוסף למנוע ,ועדיין התחמם האוטו בסופו של דבר המשאבה מים

התפרקה לי בנסיעה ורק אחרי שהחליפו לי את המשאבה הסתדרה הבעיה-בדיעבד שהחליפו לי את המנוע (שחשבו שזה הוא) הסתבר שהעבירו את המשאבת מים הדפוקה שבגללה החלפתי חצי אוטו שלא שווה 5000 והוצאתי 10000 לך למוסכניק טוב אמין שילך לפי הרשימה של צביקה

בהצלחה

• תוכן חדש...