Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4670 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא משאירים רכב עם סוויטש דולק, במצב הזה מסופק מתח עירור לאלטרנטור , זה לא אמור להימשך "דקות", מקסימום 5 שניות עד שמניעים.

נדפק הווסת או גשר דיודות באלטרנטור. אם אני לא טועה יכל להיות שהם מגיעים כיחידה אחת.

0900c15280061842.gif

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לאחר התבוננת בתוך תא מנוע מצאתי שיש קונקטור אחד שמחובר בצורה רופפת (הקונקטור מחובר לבלוק מנוע )

ביצעתי עוד סט מדידות:

1) ניתוק כבל מינוס (לאחר כיבוי המנוע והוצאת מפתח והמתנה של כדקה)

2) מדידת מתח מצבר הניבה : 12.75 וולט.

3) טעינה ללא צרכנים בסל''ד 1500-2000 נותנת 13.8V

4) טעינה עם כל הצרכנים דלוקים נותנת 13.15V (הצרכנים כוללים: אורות גבוהים , אורות ערפל , מפשירי עדים , מזגן , ומערכת סטריאו מוגברת)

האם תוצאות נראות סבירות?

תודה !

פורסם
לאחר התבוננת בתוך תא מנוע מצאתי שיש קונקטור אחד שמחובר בצורה רופפת (הקונקטור מחובר לבלוק מנוע )

ביצעתי עוד סט מדידות:

1) ניתוק כבל מינוס (לאחר כיבוי המנוע והוצאת מפתח והמתנה של כדקה)

2) מדידת מתח מצבר הניבה : 12.75 וולט. - תקין

3) טעינה ללא צרכנים בסל''ד 1500-2000 נותנת 13.8V - תקין

4) טעינה עם כל הצרכנים דלוקים נותנת 13.15V (הצרכנים כוללים: אורות גבוהים , אורות ערפל , מפשירי עדים , מזגן , ומערכת סטריאו מוגברת)

האם תוצאות נראות סבירות? - נראה לי שהתוצאות תקינות- לאחר בדיקה נוספת נדע הכול.

תודה !

תבדוק את מתח הטעינה לאחר שהמנוע הגיע לטמפ' עבודה בסל"ד של 2000-2500 סיבובים לדקה כאשר הצרכנים הבאים עובדים.

לפני ביצוע המדידה נקה היטב את קטבי המצבר בעזרת סמרטוט וחבר בצורה טובה את הפרובים של הרב מודד לקטבי המצבר.

1. אורות גבוהים.

2. מפשיר אדים אחורי.

3. מזגן - מפוח על מהירות מקסימלית.

אל תפעיל את כול הצרכנים הקיימים כפי שעשית.

איזה כייף לי :)

פורסם

עשיתי עכשיו מדידה כאשר המנוע הגיע לטמפרטורת עבודה.

ללא עומס התקבלן 13.7 וולט ואם עומס 12.95 וולט , אם כי לא בטוח שניקיתי טוב את הקטבים , כי היה חשוך

תודה.

פורסם

בבדיקות של האלטרנטור נהוג להעמיס את האלטרנטור ב-75 אחוז מזרם המוצא הנקוב של האלטרנטור.

אצלך ברכב למיטב זיכרוני מותקן אלטרנטור של 110A. הפעלה של הצרכנים שציינתי בנוסף למערכת ההזרקה/משאבת דלק/מחשבי הרכב שעובדים ושני מאווררים שנכנסים לעבודה כאשר המזגן עובד נקבל עומס של 60 אמפר בערך וזה מספיק בכדי לבדוק את תקינות האלטרנטור.

פורסם

האמת שניסיתי לשחזר את התקלה על ידי הדלקת כל הצרכנים האפשריים כולל אפילו הזזה של גג שמש , ועדיין הנורה לא נדלקה.

לא יודע אם זאת אינדקציה כלשהי.

פורסם

בד"כ בצד שמאל רצועה שחורה ולידה כמו בליטה שדרכה רואים כבלי נחושת, יכול להיות שרופף מעט, יכול להיות חיבורים. עדיף לבצע אצל חשמלאי רכב בדיקה של טעינת האלטרנטור.

פורסם
האמת שניסיתי לשחזר את התקלה על ידי הדלקת כל הצרכנים האפשריים כולל אפילו הזזה של גג שמש , ועדיין הנורה לא נדלקה.

לא יודע אם זאת אינדקציה כלשהי.

מכיוון שמנורת האזהרה לא דולקת והתוצאות מאוד גבוליות הייתי שוקל לבדוק את העניין במוסך מורשה בעזרת ציוד מתאים.

ברכבך קיימת תקשורת בין מחשב הרכב לאלטרנטור ובכדי לבדוק את תקינת האלטרנטור ומערכת החשמל ברכבך הייתי קופץ למוסך מורשה הייבואן ולא לחשמלאי רכב כי אין ברשותו ציוד דיאגנוסטיקה מתאים.

במידה ותקבל תשובה בנוסח "הלך האלטרנטור ויש להחליפו או לשפץ אותו" אני מציא לך להתייעץ איתנו בפורום מה מומלץ לעשות במקרה כזה.

פורסם

שלום,

הרגע חזרתי ממוסך מורשה והנה התוצאות.

לאחר שהסברתי את מה שקרה לי , הדבר הראשון שאמר החשמלאי במוסך מורשה הוא: "בדרך כלל זה אלטרנטור אבל אולי היה ליכלוך". הוא לא מצא משהו חריג מתחת למכסה מנוע עם כי לא ממש הסתכל לעומק להבנתי. לאחר מכן חיבר מכשיר ישן שמוציא פתקיות כמו בקופה עם סרט ומדד בעזרתו מתח טעינה כאשר האוטו מונע בסרק וללא צרכנים , לאחר שראה 13.9V אמר שהתוצאה תקינה. לשאלה שלי האם לא צריך לבדוק תחת עומס או בסל''ד גבוה יותר , הוא ענה שאין צורך.

לסיכומו של עניין הוא אמר שכרגע אין בעיה אבל הוא משוכנע שאלטרנטור בעיתי ובמוקדם או במאוחר הוא יפסיק לתפקד.

לסיכום הוא הציעה לי להחליף אותו למשופץ בעלות של 900 שקל ועבודה ב-300.

לגבי השאלה שלי האם כדאי להתחבר למחשב רכב ולבדוק תקלות הוא אמר שאין קשר בין מחשב רכב לתקלות של אלטרנטור ברכב שלי.

תודה לכל העוזרים !

• תוכן חדש...