Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

האם מישהו מכיר את התקלה הנ"ל(המצוינת בכותרת)?

במוסך מורשה רוצים 2k עבור התיקון עבודה+האטם מקורי, מה אתם אומרים?

תודה מראש

פורסם

תקלה נפוצה בכל מנועי הV6 של GM מסוף שנות ה90 ואילך, בשנים האלה כבר נדיר יותר אך קורה.

זה הסט השלם שרצוי להחליף, אם כבר מפרקים -

http://www.ebay.com/itm/Fel-Pro-MS98013T-Intake-Manifold-Gasket-/300971845676?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&fits=Model%3AMalibu%7CYear%3A2006&hash=item461351e82c&vxp=mtr

אני באמת לא יודע אם בתיקון שיעשו לך במוסך יחליפו את כל האטמים האלה על הדרך, לא יודע מה נכלל בסט שמסופק למוסך בארץ.

העלות מאיביי כולל משלוח כ450 ש"ח (בארץ כנראה כפול כרגיל), תוסיף לזה החלפת שמן/פילטר (למקרה שהיה ערבוב נוזל קירור עם שמן) + הוספת נוזל קירור + עבודה + מע"מ - ואפשר להבין איך הגיעו להצעת מחיר של 2K, למרות שעדיין זה לא זול.

אם תזמין מאיביי את החלקים, ותמצא מוסך מקצועי שאפשר לסמוך עליו שיבצע את זה כמו שצריך (בכל זאת אנחנו בארה"ק ולא בארה"ב...), אז אני מאמין שתוכל להוריד את העלויות לאיזור ה-1300-1500 שקל סה"כ.

התיקון הזה יכול לקחת זמן - המנוע הזה הוא מנוע pushrod (שסתומים עיליים) ואם אני לא טועה מוטות הדחיף של השסתומים עוברים דרך האטם המדובר, לכן יש צורך להוציא אותם בתהליך, וזה מסבך את העניינים.

בכל מקרה אם אתה מחליט לדחות את התיקון, כדאי לבדוק אם יש סימנים של נוזל קירור בשמן המנוע, ואם כן אז לבצע החלפת שמן מנוע + פילטר בתדירות גבוהה (כל כמה אלפי ק"מ) כדי למנוע נזק רציני יותר.

אם בא לך לנסות לבד - זה בערך התהליך - (ה3100 מאד דומה) -

לא באמת ממליץ!!! עשיתי את זה פעם על ה-3800 וזה בלגן. הסרטון הזה ממחיש בכמה עבודה מדובר, 40 דקות בהילוך מהיר במציאות כנראה שהרבה יותר....

מקווה שעזרתי :)

פורסם
שלום חברים,

האם מישהו מכיר את התקלה הנ"ל(המצוינת בכותרת)?

במוסך מורשה רוצים 2k עבור התיקון עבודה+האטם מקורי, מה אתם אומרים?

תודה מראש

מאוד מאוד יקר. אם יש לך את הסבלנות תזמין את הסט שצריך ואשלח אותך למוסך שאין לו בעיה לעשות רק את העבודה. לדעתי הוא ייגבה על עבודה שכזו מקסימום 500 שח. כך שתגיע לחצי מהעלות שהוצעה כולל החלק.

פורסם

אני מצאתי את זה:http://item.mobileweb.ebay.com/viewitem?sbk=1&nav=WATCHING&itemId=130893137858

העניין בוא שזה הוא סט לא מקורי (לא של acdelco),זה קיט שמיוצר באירופה, מה אתם אומרים?

אני מאוד מעוניין במקורי אבל לא הצלחתי למצוא מישהו שעושה משלוח לארץ.

דרך אגב במוסך מורשה הציעו לי את הקיט אטמים ב800שח כולל מעמ כבר,אבל גם להם אין את הקיט במלאי ואמרו שיש זמן המתנה של חודש.

אני אשמח לקבל המלצה על מוסך שיוכל לבצע את העבודה באיזור עכו נהריה קריות.

פורסם

לגבי משלוח לא סיפור, או שתשלח למוכר הודעה פרטית אם הוא יסכים לשלוח לארץ (מנסיון בד"כ אין להם בעיה, לא קרה פעם שמישהו אמר לי לא ואני מזמין המון מ Ebay), ובמקרה הכי גרוע יש חברות שילוח שעושות את זה בשבילך תמורת עמלה סבירה, ז"א אתה שולח את זה לכתובת שהם נותנים לך בארה"ב והם שולחים לך את זה לארץ.

לדעתי בדברים כאלו אל תתפשר על לא מקורי.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

כבר שלחתי ל איזה 4 סלרים הודעות בפרטי ואף אחד לא מסכים לשלוח בארץ והיה אחד שהסכים אבל המחיר של הסט כולל משלוח הוא פחות או יותר מה שמבקשים ממני בארץ.

פורסם

לפי מה שאני יודע, חשוב לקנות אטמים עם חיזוק מתכתי והחליפיים הטובים הם כאלה - Victor Reinz או Fel Pro.

תמיד קראתי דברים טובים על השני, את הראשון פחות מכיר.

פורסם

זה אומר במקום אטם שעשוי רק מפלסטיק/גומי (כמו המקורי) האטם עשוי מטבעת מתכת שמצופה בחומר פלסטי, מה שמעניק לו עמידות טובה בהרבה.

למיטב ידיעתי Fel Pro ו Victor Reinz שניהם כאלה, לגבי זה של AC Delco אני לא בטוח, יכול להיות שגם הוא כבר נמכר בתכנון משודרג.

פורסם

האטם של acdelco הוא האטם המקורי של שברולט אז למה שהוא יהיה בלי טבעות המתכת והאטמים האחרים עם? דרך אגב מחיר הקיטמשל Victor reinz בערך חצי מהקיט של acdelco.

בארץ מוכרים רק את המקורי של acdelco והיום מצאתי מקום שאנימחכולצלהשיג אותו ב 600 שח כולל מעמ.

מה אתם אומרים?

פורסם

זה שוק תחרותי וכל חברה מנסה לייצר ערך מוסף.

Fel Pro יצאו ב-2012 עם סדרה שנקראת PermaDryPlus עם חיזוק מתכת ועוד שיפורים נוספים בחומרים.

גם האטמים של AC Delco טובים, ובהתקנה מקצועית גם אלה וגם אלה יתנו שקט לפחות לכמה שנים.

• תוכן חדש...