Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4653 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש ברשותי טויוטה יאריס אוטומטית שנת 2006.

לפי אתר kml.co.il תצרוכת הדלק האמיתית של הרכב אמורה להיות 14.6, בפועל התצרוכת היא 13.0.

הרכב שמור ומטופל עם כ 120K , רוב הנסיעות שלי הם מחוץ לעיר ואני נוהג בצורה רגועה.

האם יש דרך לבדוק למה הרכב צורך יותר דלק ממה שצריך?

אם יש כאן בעלי אותו רכב אשמח לדעת את התצרוכת שלכם.

תודה מראש וחג שמח,

אלכס

פורסם

מה זה רגוע? 110-120 זה אולי מרגיש רגוע אבל קטסטרופלי לצריכת הדלק.

האם הרכב מטופל? פלאגים מקוריים או לפחות הדגם אותו דורש היצרן? פילטר אוויר נקי? לחץ אוויר תקין בצמיגים? פרונט מכוון? נורת תקלות דולקת?

סריקת תקלות ובדיקת 4 גזים זה לדעתי השלב הראשון באבחון האם התקלה היא ברכב או בצורת הנהיגה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני בעלים של יאריס 2004, וגם הרכב הקודם שלי היה יאריס 2004.

במידה והכל תקין ברכב, אין סיבה שבנסיעה רגועה בין עירונית לא תגיע ל 1:15-16.

צריכת הדלק שלך מעידה או על נהיגה זללנית, או בעיה מכאנית.

לסיכום, בצע טיפול מלא, ואם הבעיה אינה נפתרת פנה לסריקת מחשב.

בהצלחה

פורסם

כבעלים של יאריס, צריכת הדלק לא נשמעת לי מאד חריגה, קצת מזגן מפה, טיפה עליה משם ועוד נסיעה עירונית אחת והנה ה14-15 ק"מל הפכו ל13.

בכל מקרה, בדוק או החלף את החיישן הלמדה (שאורך החיים המוגדר שלו הוא כ100K ק"מ) וכן נקה או החלף את חיישן כמות האויר (maf sensor) ובצע סריקת מחשב לחישוב יעילות השריפה ואיכות תערובת הדלק.

פורסם

בכל מקרה, בדוק או החלף את החיישן הלמדה (שאורך החיים המוגדר שלו הוא כ100K ק"מ) וכן נקה או החלף את חיישן כמות האויר (maf sensor) ובצע סריקת מחשב לחישוב יעילות השריפה ואיכות תערובת הדלק.

אני רק שאלה -

מה זה חיישן למדה, כמה עולה אחד כזה, והאם המוסך 'יודע' שכשהרכב מגיע ל 100 א' ק"מ הגיע הזמן להחליף אותו?

כמו כן, האם ניקיון/החלפת חיישן כמות אויר זו פעולה שנהוג לבצע במסגרת הטיפולים השוטפים לרכב?

בקיצור, האם עלי לדאוג לכך או שהמוסך [יוסי זיסו...] מודע לטיפולים אלה?

פורסם

חיישן חמצן (למדה) מחליפים כאשר הוא סיים את חייו, אין הוראה להחליפו כחלק משגרת הטיפולים של הרכב. חיישן חמצן יכול ללכת אחרי 30,000 ק"מ וגם אחרי 200,000 ק"מ ויותר, זה בעיקר תלוי באופי הנסיעות ועד כמה הרכב מטופל.

ביאריס קיימים שני חיישני חמצן וחיבור של סורק תקלות יכול לספר אם הם תקינים או לא, רצוי בצירוף בדיקת 4 גזים.

אין מה לנקות חיישן MAF וגם אין הנחייה כזו, אם הקפדת להשתמש בפילטר אוויר מקורי החיישן יראה כמו חדש גם לאחר 10 שנים על הכביש.

לא ברור לי מאיפה אנשים ממציאים את השטויות האלה :roll:

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לאח שלי יש יאריס 1.3 אוטומטית ,שנת 2002 צריכת הדלק הממוצעת אצלו בנסיעה מאוד רגועה עם מזגן הינה 16.6667 ק"מ לליטר (ע"פ המחשב דרך).

השיטה : האצות מתונות, נסיעה על 90-100 , כמה שפחות שימוש בברקס.

פורסם
אין מה לנקות חיישן MAF וגם אין הנחייה כזו, אם הקפדת להשתמש בפילטר אוויר מקורי החיישן יראה כמו חדש גם לאחר 10 שנים על הכביש.

איתמר

אפשר לקבל הסבר מפורט יותר? אין לו MTBF?

פורסם

אין לי מושג. לכל רכיב יש אורך חיים מסויים, האם זה היווה שיקול בתכנון או האם זה נבדק על ידי היצרן? קטונתי מלדעת.

בשורה התחתונה חיישן MAF הוא חיישן עדין מאוד וצריך להיזהר כשמתעסקים איתו או בסביבתו (כמו החלפת פילטר אוויר). בכל מקרה אין כל הנחייה להחליף אותו או לבדוק אותו במסגרת הטיפולים השוטפים. אני יכול להעיד שחיישן ה MAF ברכב בן ה 8 וקצת שלי, שטופל בכל חייו עם פילטרים מקוריים, החיישן נראה כמו חדש.

איתמר

• תוכן חדש...