Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4677 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני חושב שאם לסטיגמה לא היה בסיס היא לא היתה קיימת.

תמיד יש בסיס לסטיגמות, אבל האם גם המשפטים הבאים מכונים:

כל הרומנים גנבים.

כל הרוסיות זו%&ות.

כל המרוקאים אלימים.

בפיאט, אם בעל הרכב גר רחוק ממוסך הקילומורטרז' תמיד יהיה גבוה.

רנו ופיז'ו נוסעות רק למוסך וממנו.

פולקסווגן מייצרת רכבי יוקרה איכותיים ועמידים ביותר.

הונדה מייצרת רק רכבי ספורט.

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

המשפטים לכשעצמם סתם הכללות שגויות, אבל עם בסיס אמיתי.

-יש רומנים גנבים (כמו שיש רוסים גנבים)

-יש רוסיות זו%ות (כמו שיש מרוקאיות זו%ות)

-יש מרוקאים אלימים (כמו שיש רומנים אלימים)

וכך הלאה.

כול המוסכים רמאים? ממש לא.

יש מוסכים רמאים? כולנו יודעים שיש.

איך אפשר לדעת מי הגון ומי לא? צריך להיזהר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

יש מוסכים רמאים? כולנו יודעים שיש.

נכון.

אבל כאן אנשים אומרים שאת המוסכים האמינים אפשר לספור על אצבעות יד אחת, ז"א שיש איזה 5.000 מוסכים רמאים. כנראה ביקרו בכולם ורימו אותם בכל אחד מהם. זו פשוט הכללה גסה כמו המשפטים שכתבתי מקודם.

ופוגעת במכונאים/בעלי מוסכים בדיוק כמו המשפטים הנ"ל פוגעים ברומנים/רוסים/מרוקאים.

אני גם לא חושב שמוסך שמכר ללקוח נוזל שמשות ב 20 ש"ח הוא גנב ורמאי, אבל אולי זה רק אני...(פשוט צריך לעבור על הצעת מחיר לפני התיקון, ואם לא מעוניינים בנוזל שמשות, לציין זאת).

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני לא דיברתי על יחסים ומספרים. יש סטיגמה ואם כולם היו הוגנים ומקצועיים היא מזמן היתה עוברת מהעולם.

מי שנכווה פעם אחת במוסך יהיה זהיר וחשדן יותר בפעם הבאה וזה רק מפריע לסטיגמה הזאת למות. הבעיה היא שכנראה יש לא מעט כאלה "שדפקו אותם".

נוצר מצב שבעלי מוסכים פוגעים בעצמם.

גם אני לא חושב שמוסך שמוכר ללקוח שטויות שהוא לא רצה ב20 ש"ח הוא גנב. הוא סתם לא הוגן. מה שהוא עושה זה חוקי, אבל לדעתי לא הוגן כלפי הלקוח. מסכים שבאחריות הלקוח לבדוק על מה הוא הולך לשלם, אבל זו דרך נוחה מאד להוציא כסף מאנשים שלא אכפת להם מהאוטו ולא מבינים כלום.

פורסם

תראה, היו כאן בפורום מספר לא קטן של שרשורים בהם תוארו מקרים של רמאות ברורה. אין בכלל ספק בכך.

היו גם הרבה יותר שרשורים בהם תוארו מקרים שהלקוח לא יצא מרוצה מסיבה כלשהיא, אבל למעשה לא היה כלום. או היה משהו די זניח, כמו במקרה שהתחיל את השירשור הזה. תכלס, מוסך לא חייב להשתמש בחומרים שהלקוח מספק. מכירת חלפים ונוזלים זה מרכיב רווח לגיטימי של המוסך.

לפעמים לקוח לא מתמצה מספיק ואוטמטית חושב שעובדים עליו, לפעמים חושב שהמחיר יקר ולא מוצדק,ואנחנו כמעט אך פעם לא שומעים את הצד השני (המוסך).

אני רק ממליץ להתיעץ לפני ולא אחרי, לבצע תאום ציפיות, לבקש הצעת מחיר, לעבור עליה ולהבין אותה, במקום לשלם ואז לרוץ לפורום ולשאול שאלות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

העניין שמנהל המוסך לא ידע מה זה שמן רויאל פרפל זה זניח.

הוא גם לא חייב להשתמש בחומרים שהלקוח מספק.

העניין של20 ש"ח על נוזל שמשות זה זניח.

העניין של תוסף שעולה כמעט 90 ש"ח שלא צריך גם זניח.

בסדר, אלו נהלי עבודה של העסק.

המוסך היה 100% בסדר מבחינת החוק. אז בהגדרה החוקית הוא לא רמאי, נוכל, שקרן וכו'.

אבל לדעתי גם לא הכי הוגן ומקצועי.

לא הייתי מפקיד את האוטו שלי בכזה מקום.

כמובן שהכי טוב להתייעץ לפני, אבל זה לא קרה והנה עוד מקרה שימשיך לתת חמצן לסטיגמה.

פורסם

יותר מדיי דברים זניחים = לא זניח.

אני בטוח שמה שתואר פה, חוזר ונשנה על עצמו במוסכים אחרים (חוקי אבל אולי מסריח מבחינת הלקוח).

כמובן שיש מוסכים שיתנהלו בצורה יותר טובה.

אז בוודאי שהסטיגמה הזו, לגבי מוסכים, יש לה בסיס.

הלו - אנחנו בשנת 2013, ולא במערכון של הגשש עם הוולבו של קאלאראשו מסוף שנות ה-60.

רמת היידע של הלקוחות עולה (ואם מישהו נכווה פעם אחת) - הסיכוי שזה יקרה שנית בעולם היידע שלנו פוחת.

הזמנים השתנו. כמעט כל דבר ניתן ללמוד דרך המדיה וגם לבצע לבד, ולכן כל השטיקים האילה ללקוח כבר תופסים פחות.

alfa 156 2.5.

פורסם
העניין שמנהל המוסך לא ידע מה זה שמן רויאל פרפל זה זניח.

הוא גם לא חייב להשתמש בחומרים שהלקוח מספק.

העניין של20 ש"ח על נוזל שמשות זה זניח.

העניין של תוסף שעולה כמעט 90 ש"ח שלא צריך גם זניח.

בסדר, אלו נהלי עבודה של העסק.

המוסך היה 100% בסדר מבחינת החוק. אז בהגדרה החוקית הוא לא רמאי, נוכל, שקרן וכו'.

אבל לדעתי גם לא הכי הוגן ומקצועי.

לא הייתי מפקיד את האוטו שלי בכזה מקום.

כמובן שהכי טוב להתייעץ לפני, אבל זה לא קרה והנה עוד מקרה שימשיך לתת חמצן לסטיגמה.

אתם ממשיכים לנשום בצורה עיוורת את החמצן שאיתמר מנשים אתכם בו

מאין לכם שהלקוח לא אשר מראש את התוסף דלק ובכלל את כל ההצעת מחיר ?

במוסכים מורשים של קרסו זה נוהל מקובל ששאולים לקוח אם הוא רוצה תוספים ומראים לו הצעת מחיר שאותה הוא מאשר

אני מאמין שכך גם הדבר במוסכים של מאזדה או כל מוסך מורשה יבואן אחר

פורסם

גם להציע את זה מראש זה לא תקין בכלל, כולנו פה בפורום יודעים שזה מיותר ב100%, חוץ מאולי אולי מי שצריך לעבור טסט ולא מצליח. שלקוח בא עם אוטו ואומר תתקנו לי כל מה שצריך, אני מצפה שהמחיר שיצא זה באמת רק מה שצריך ולא עוד 100 שקל פה ו20 שקל שם..

שחברים שלי שלא מבינים כלום קנו מכוניות (שניהם פולו במקרה) שלחתי אותם למוסך רון כי ידעתי ששמה יתנו להם רק מה שצריך ושלא ישימו להם פרסטון בשמן ומי ברז ברדיאטור. זה מוסך שמתנהל כמו שצריך ו2 החברים ראו לבד שזה המקום שאילו הם יחזרו תמיד.

מוסך כמו של פותחת השרשור לא עשה שום דבר לא חוקי, אבל הרבה הרבה הרבה לפני שמגיעים לפלילי יש עוד פרמטרים שלפיהם מדרגים מוסך, ואל המוסך הזה לא הייתי חוזר.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

סופו של מעגל הקסמים הזה, שאם הלקוח מבין יותר - הוא יבקש ויהייה מודע לכך ששימוש בחומרים וחלקים מקוריים איכותיים (שגם יהיו יקרים יותר) יסייעו לשמור על הרכב בצורה יותר נאותה.

דני - הגישה שלך היא שיא התמימות (ואולי אתה ישר כמו סרגל).

אני מבין שאתה בתור מוסכניק, בא לסנגר על הקולגות שלך, אבל הלקוחות של היום מבינים קצת יותר ומתעניינים יותר (היידע פשוט יותר נגיש).

בתור שכזה (בעל מקצוע), הייתי שמח שתציע ללקוחותיך את הטוב ביותר לרכבם (ייתכן ואתה עושה זאת).

זה עדיף מאשר לספקלץ ספקולציות ולתמוך בכל מיני דברים שחלק מהמוסכים עושים ונמצא בתחום ה"אפור" לגבי האמינות שלהם ללקוח.

alfa 156 2.5.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אתם ממשיכים לנשום בצורה עיוורת את החמצן שאיתמר מנשים אתכם בו

מאין לכם שהלקוח לא אשר מראש את התוסף דלק ובכלל את כל ההצעת מחיר ?

במוסכים מורשים של קרסו זה נוהל מקובל ששאולים לקוח אם הוא רוצה תוספים ומראים לו הצעת מחיר שאותה הוא מאשר

אני מאמין שכך גם הדבר במוסכים של מאזדה או כל מוסך מורשה יבואן אחר

כשמישהו הולך לעשות טיפול ואחרי זה בא לכאן, מעלה את הקבלה ושואל אם זה נראה נורמלי, כנראה לא סיפרו לו לפני כל עבודה שעשו.

יכול להיות שבמקרה הזה אתה צודק והיא אישרה את זה, אנחנו לא יודעים. אני לפחות מדבר על התופעה בכלליות שבגללה הסטיגמה הזאת מזמן לא מתה.

זו עובדה שיש מוסכים שלא שואלים ומתנהגים בהגינות טיפה מעבר למה שהחוק מחייב. אפשר למצוא לזה דוגמאות בפורום הזה.

יותר מדיי דברים זניחים = לא זניח.

זה נכתב כך בכוונה כדי לבנות מתח. :)

פורסם

פחות הייתי מודאג אילו המבקרים במוסכים ונותני השירות השונים לרכב, לרמות צמיגיות, היו משתמשי הפורום.

כואב לי מאוד שרוב הלקוחות הינם אנשים רגילים שלא מבינים וגם לא רוצים, ובצדק, להיכנס לתחום, כי המקצוע שלהם הוא פשוט אחר, והם סומכים על המוסכניק שיעשה את העבודה ויגבה את המחיר שצריך, וזה מנצל את אי התערבות הלקוח כדי לעשות כל מה שהוא רוצה. הרבה פעמים מוסכים גובים מחירים ללא כל הצדקה וגם לא בדיוק מועילים לרכב. חמור יותר כשזה נוגע לדברים הקשורים בבטיחות (פנצ'רמאכרים שמוכרים צמיגים משומשים או כאלה ששכבו הרבה זמן, ללקוח שהם יודעים שלא יבדוק).

עם כל הכבוד, הסטיגמה שנולדה כלפי מוסכים, המוסכים הביאו אותה על עצמם ע"י ההתנהגות שלהם. מספיק לראות כמה פרקים של יצאת צדיק כדי לראות ולהיגעל. נכון שלא כולם אותו הדבר אבל לסטיגמה יש בסיס מוצק. חבל פשוט.

מוסך חייב לפרט בפני הלקוח טיב הטיפול שאמור להיעשות, להציע לו את כל האפשרויות, כולל אפשרויות חלופיות מבחינת חלקים, להחליף, לא להחליף, להוסיף משהו, לא להוסיף משהו, לסגור על מחיר ולא לסטות ממנו, אלא בקבלת אישור מראש מהלקוח. מוסכים מגדילים ראש יתר על המידה בתוספות, שהייתי רגוע יותר אילו לפחות הייתה בהן תועלת לרכב וללקוח, חוץ מתועלת הרווח של המוסך. צר לי אבל זה המצב.

פורסם

הראיה שלכם צרה רדודה ומובלת על ידי סטגימות נושנות

כמעט כול מוסך מציע תוספים כולל המוסכים יקירי הפורום הזה גם מקור של רווח למוסך וגם טוב לרכב

בעל המוסך מתפרנס מכך ומכלכל את המוסך ועובדיו על ידי זה וזה לגיטימי בכל צורה שרק מתסכלים על זה כמו כל "אלמנט" שאתם קוראים לו ואני קורא לזה רג'קטים שמתגלים בטיפול צמיג לא תקין אולי דפיקה קטנה שאפשר להציע לה תיקון מצבר קצת חלש או אביזרים לרכב כמו חיישני רוורס וכדומה זה נקרא קידום מכירות וקיים בכל תחום ותחום וזה עניין תקין לחלוטין כל עוד מציעים את זה מראש ומקבלים את הסכמתו

רק תזכורת למי שראה יצאת צדיק ששם שורת הסיכום הייתה שמכל בעלי המקצוע שנבדקו הכי אמינים היו המוסכים מה שמצביע כי קומץ קטן מאוד של מוסכים עושים שם רע לכולם ומחיים סטיגמות נושנות

מכם אני מבקש קצת יותר ראיה נאורה רחבה וחוקרת כמו בוקי אל תאמינו כמו עוורים לכל ססמא שזורקים פה גם אם היא נשמעת לכם בתחושה נכונה ותשאלו את השאלות הנכונות כל פעם שמוצגת פה איזה חווות לקוח כזו או אחרת או פירוט חשבונית ממוסך

• תוכן חדש...