Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

flightradar24.com - מישהו יודע איך האתר הזה עובד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתור חובב תעופה מאז שהייתי ילד, אין ספק שאהבתי מאד לגלות את האתר הזה לאחרונה:

http://www.flightradar24.com/

למעשה אתם יכולים לראות על מפה את כל הטיסות, פחות או יותר בזמן אמת. כשעל כל טיסה יש מידע עדכני על גובה, מהירות, מיקום נוכחי ואיזה מטוס ספציפי טס באותו רגע באותה הטיסה.

יש כמובן עוד אתרים שנותנים מידע דומה אבל לגבי כל טיסה באופן ספציפי ולא על מפה גלובלית אחת.

אז אולי מישהו פה יודע - איך האתר הזה מקבל את המידע?

האם הוא באמת מתעדכן בזמן אמת או שהמיקום על המפה הוא תמיד משוער לפי תוכניות הטיסה המקוריות?

פורסם

מקבל מידע ממערכות הבקרה האוירית. באירופה-אסיה-אוקיאניה כמעט on-line (סמלים בצהוב), באמריקה בהשהיה של 5 דקות (סמלים בכתום).

מטוסים המגיעים לנתב"ג "נעלמים" מהמסך כמה דקות לפני נחיתתם.

פיצ'ר נחמד הוא ה-cockpit view.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כשמקטינים את המסך באתר רואים את השמיים צהובים ממטוסים.

ניראה לא הגיוני שיש כל כך הרבה מטוסים באויר בו זמנית.

ממש הכניסה לתל אביב ביום ראשון בבוקר.

פורסם

תתפלא, אבל יש המון מטוסים באוויר בכל רגע נתון.

אומרים שססטיסטית, כל 5 שניות ממריא בואינג 737.

(זה המטוס הכי נפוץ בעולם, ואחריו האיירבאס A320 על כל דגמיו - A318, A319, A320 וA321)

תוסיף לזה את כל שאר המטוסים שיש, מטוסים פרטיים (ביזים למיניהם), מטוסי מטען וגם מטוסים צבאיים שלא מופיעים בחלקם על המכ"ם, ותבין שבכל רגע יש אלפי מטוסים בשמיים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

האתר מקבל את נתוני המטוסים ממערכת ADS-B automatic dependent surveillance-broadcast .

לא כל המטוסים מדווחים את מיקומם במערכת זו.

יש במערכת גם דווחים שאינם real time המתקבלים מן ה- FAA.

פורסם

למעשה האתר לא מקבל את נתוניו משום מערכת בקרה אווירית כלשהי,

אם תשים לב בשמי ישראל לא קולטים מטוסים קטנים או ישנים- והסיבה היא- ADS-B.

מדובר במשדרים שנמצאים על רב המטוסים המסחריים ומשדרים נתוני מיקום, גובה, שם קריאה, מהירות וכו'.

flightradar, כמו planefinder וגם shipfinder (כן, יש) בעצם עובדים על שידורי ADS-B שנקלטים באנטנות ביתיות (אנשים שיש להם בבית משדרים והם קולטים את המטוסים ומעבירים לflightradar את המידע דרך האינטרנט, ובמידה והמחשב שלהם לא פעיל או האינטרנט לא עובד, אז אין כיסוי. יש אנשים כאלה בישראל כמובן). לצורך העניין flightradar מספקים אנטנות ADS-B לאנשים פרטיים בחינם כדי להגביר את הכיסוי במקומות שבהם אין כיסוי, אבל אתה באופן פרטי יכול לרכוש כזה גם בEBAY אם זה מעניין אותך.

כל המטוסים שנקלטים בשיטה זו נמצאים בצהוב לעומת מטוסים בארה"ב הצבועים בצבע אדום, אשר מיקומם מדווח על ידי הFAA בדיליי של 5 דקות (חוקים פדרליים טיפשיים).

זה בתמצית :D

ואגב מבחינת כיסוי בארץ, Planefinder טוב בהרבה.

פורסם

שי - מה טווח קליטת השידורים? הרי האתר מכסה גם טיסות טרנסאטלנטיות וטראנס-פאסיפיות.

ד"א בעבר עקבתי אחרי טיסות גם באמצעות אתרים רשמיים, למשל - של רשות הנמלים של ניו-יורק וניו-ג'רסי. אני מניח (לא יודע) שהם מקבלים נתונים ממקורות יותר מסודרים מאשר אנשים פרטיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני לא יכול לתת לך נתונים מדויקים, מה שכן, ברור שיש משדרים עם טווח קליטה שונה.

יש בחור שמשדר מישראל מאזור אור יהודה (ליד נתב"ג) והוא קולט מטוסים מאזור תחילת המים הטריטוריאליים של ישראל (זה רדיוס כמובן, אז הוא קולט גם את השטחים). לעומת זאת יושבות אנטנות בלבנון שקולטות מטוסים שמגיעים קצת לפני קפריסין ו"מלוות" אותם עד שT-LLBG7 שזו האנטנה הביתית של הבחור קולטת אותם.

אם תשים לב כל מטוס שנקלט יש "רישום" לאנטנה, כל מטוס באזור המזרח התיכון, אפילו באזור מצרים נקלט ע"י האנטנה הלבנונית הנ"ל (OLBA1).

ביוון יושבות האנטנות שקולטות את המרחב הבינ"ל הריק באזור (אני חושב שזה במקביל לעובדה שמגדל יוון שולט בתעבורה האווירית בשטח הבינ"ל ששם).

בעקרון כל מטוס שמגיע למשל מאירופה, מתחיל להקלט באנטנה של המדינה ממנה הוא יוצא, עובר לאנטנה של פאפוס, עובר לאנטנה של לבנון ואז נכנס לתוך האנטנה הישראלית.

פורסם

איזה אתר אדיר!

ממש משעשע לראות את החברות הערביות "עושות סיבוב" כדי לא לטוס מעל לישראל ולסוריה. מצד שני נראה שכל הטיסות לירדן כן עוברות מעל ישראל, למרות שנמל המוצא שלהם היה ממדינה עויינת (כמו טריפולי).

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

האמת שאני די מבסוט על הדיוק שלהם :)

החלטתי להציץ על טיסה שאני הולך לעלות עליה בעצמי בעוד שבועיים, בריטיש ללונדון.

מהמשרד שלי בת"א רואים מחיריה ועד יפו ואני חייב להגיד שטיסה 162 שיצאה לפני 10 דקות באיחור של רבע שעה, יצאה משטח ישראל לכיוון הים אולי 5 שניות לפני שראו את אותו הדבר בflightradar24.

• תוכן חדש...