Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ככה זה שאתה גר במרכז, אני קניתי 4 טונה של סטארקיסט ב 20 שקלים (הייתי סורק לך את הקבלה לו היה לי אותה), לחם עולה 4.50-4.70 (הלחם בפיקוח) וגבינה לבנה עולה 6.30. אבל אתה יודע מה? שאלתי את עצמי, מדוע לשלם 6.30 על גבינה 9% או 5% שאפשר לשלם 2.50 על שמנת?

לגבי הלימודים, שוב פעם אני חוזר לאותה נקודה. מה היית מעדיף? שהמדינה תבטל כליל את הסובסידיה לאונברסיטאות ואף תמסה אותן בתמורה להקלה משמעותית ביוקר המחייה? אתה מעדיף לשלם 14 אלף שקל לשכר לימוד או לשלם 50 אלף שקל לשנה?

רק כדרך אגב, ישנן ערים בצפון שתמורת 1 מיליון, מאה אלף שקלים אתה מקבל דירת 5 חדרים פלוס מחסן פלוס חניה בטאבו. זה שאנשים חיים במרכז ומשלמים סכומים אדירים אני לא מבין עד היום.

רק אחרי שעברתי לחו"ל הבנתי שאפשר גם יותר בזול. למה פה כיכר לחם פרוס איכותי עולה ארבעה שקלים? למה גבינה לבנה איכותית עולה סכום דומה? באופן עקבי, 80% מהמוצרים בסופר עולים כאן 50-80% מתחת למחירם בארץ. ומדובר על מדינה קטנה משמעותית מישראל (1.4 מיליון איש). אז נכון, היא באירופה (בערך) וייבוא הוא יותר פשוט, אבל זה לא רק זה. זה גם שאר העלויות בארץ (מיסים, דלק, רבנות...) שמונעים מהמעמד הנמוך אפילו את מוצרי הבסיס האלה.

אגב, הסיבה שאנשים חיים במרכז ומוכנים לשלם על זה היא די ברורה - הם רוצים לחיות במרכז. אני לא רואה את עצמי גר לא בקרבת עיר גדולה. זה עניין של איכות חיים (וכן, לאנשים אחרים יש מושג שונה לגמרי לגבי איכות חיים - וזה בסדר).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 316
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם האיכות חיים שלך זה לגור במחסן מאולתר בת"א, באותו מחיר של דירה מרווחת במרחק חצי שעה מת"א...אשריך.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
אם האיכות חיים שלך זה לגור במחסן מאולתר בת"א, באותו מחיר של דירה מרווחת במרחק חצי שעה מת"א...אשריך.

הכל יחסי. יש לי ידידה טובה שגרה בסוג של מחסן כזה, שהפך לדירה 12 מ"ר (בקושי) ועולה לה 2000 שקלים בחודש. זה מרחק הליכה קצרצרה מכיכר רבין, כך שבשבילה זה בדיוק מה שהיא צריכה. אבל אני לא הייתי מסוגל לחיות בכזה דבר (ובטח בלי חנייה) אז אהיה מוכן להתפשר (כמו שכבר עשיתי) על מקומות כמו הרצליה, שם דירת 45 מטר עלתה לי 3000.

אתה צריך להבין שיש לא מעט יתרונות ללא מעט אנשים במגורים במרכז. קרבה לעבודה, למקומות בילוי, למרכזי קניות, למשפחה. וזה בסדר גמור אם בשביל אחרים יש יתרונות אחרים, כמו טבע, שקט, מחייה זולה יותר, בית גדול יותר וכדומה.

אגב, אחד מהשיקולים שלי במעבר לחו"ל היה הוצאות המחייה. אני משלם כאן פחות מ-4000 שקלים בחודש על דירה בת יותר מ-100 מטר בסטנדרט יחסית גבוה, עם חניה מקורה, שממוקמת במרחק הליכה ממרכז העיר. כמובן, אסור לשכוח שאני גר בחור בצפון מזרח אירופה, ולא בפאריז או לונדון (שם זה פי 3).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מחיר הכפייה הדתית הוא שדוד שלי, שלא יכל להרשות לעצמו לטוס לקפריסין ורצה להתחתן פה בישראל, על פי החוק הישראלי, היה צריך ללכת עם סבתא שלי לרבנות ושם היא (כשהיתה כבר בת 70) היתה צריכה להשפיל את עצמה מול איזה רב אידיוט, להסביר לו איפה היתה בשואה ולענות על שאלות באידיש (כי אם היא לא יודעת היא בטח גויה).

דמגוגיה זולה מאוד - אין ברבנות שום דבר משפיל, אני נתקלתי ברבנים נחמדים וכל החוויה הייתה משעשעת (סבתא שלי אוהבת לקלל באידיש), העניין של הוכחת היהדות צץ בגלל מקרה או שתיים של מסמכים מזויפים (או 200,000) .

מחיר הכפייה הוא שכדי להתגרש אתה צריך ללכת לרבנות.

מחיר הכפייה הוא רבנים כלומניקים, שבאים לסופר מארקטים השונים לאשר את תעודת הכשרות, כשבפועל הביקור שלהם מסתכם בזה שהם אוכלים בחינם (בנוסף למשכורת), שותים קפה עם מנהל הסניף והולכים הביתה כשבא להם.

זו בעיה בהתנהלות הרבנות ולא עניין של כפייה דתית, לא מתבצעת אכיפה של הנהלים השונים והמשגיחים די עושים מה שהם רוצים, יש מספיק שערוריות ברבנות שמצביעות על כך שמדובר בגוף בעייתי אך אין זה שונה משאר גופים הציבוריים במדינה.

אבל כל זה כמובן עדיין לא מסביר למה אין תחבורה ציבורית בשבת. גם בניו יורק, עיר מופלאה בה יש מאות אלפי יהודים שמשלמים מיסים ותורמים למדינה, יש תחבורה ציבורית בכל ימות השבוע. אנא, תפריד בין דברים שלא מפריעים לך, לבין דברים שהם בעייתים ברמת מדינה שיש בה 8,000,000 אזרחים, ולא כולם הם דתיים או מסורתיים.

האזרחים לא כולם דתיים או מסורתיים אך היות והצביון המדיני מוגדר כמדינה יהודית דמוקרטית כך המצב נשאר, בארה"ב לא מדובר במדינה

אני גם מוכן להתשפר על דברים מסויימים, למרות שבעייני הם מצוצים מהאצבע. אבל תחבורה ציבורית בשבת זה דבר בסיסי, בכל מדינה מערבית מתוקנת.

לא יודע כיצד היה משפיעה אלי עניין התחבורה בשבתות, זה היה מקל על סבתא שלי והוריי שהיו יכולים לקפוץ ברכבת לביקור מבלי לנהוג ואני בעד.

מדובר פה בשאלה שהיא יותר חוקית מאשר כפייה דתית כמה שהעניין לא הוגן כנראה שכמות המבקשים תחבורה ציבורית קטנה מכמות המתנגדים לה או אדישים כלפיה, אני חושב שזו שאלה ברמה של משאל עם וכך גם אם יש לך בעיה עם המצע של מפלגה מסוימת אתה יכול להצביע בעד או נגד נושאים שהיא מקדמת מבלי להצביע בעבורה בבחירות.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

ההורים שלי למשל ישמחו לגור בפריפריה. בית גדול יותר בפחות כסף, ממש החיים הטובים כמו שכוחם מתארים. טבל כשאבא שלי יחטוף התקף לב שוב כמו שכבר קרה בעבר עדיף שיהיה קדיש בהישג יד.

אז בגלל שלהורים יש צורך בקרבה כזו או אחרת למקומות כאלו ואחרים אנחנו צריכים לשלם יותר על לחם וחלב?

משהו פה לא מסתדר לי

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
לא יודע כיצד היה משפיעה אלי עניין התחבורה בשבתות, זה היה מקל על סבתא שלי והוריי שהיו יכולים לקפוץ ברכבת לביקור מבלי לנהוג ואני בעד.

מדובר פה בשאלה שהיא יותר חוקית מאשר כפייה דתית כמה שהעניין לא הוגן כנראה שכמות המבקשים תחבורה ציבורית קטנה מכמות המתנגדים לה או אדישים כלפיה, אני חושב שזו שאלה ברמה של משאל עם וכך גם אם יש לך בעיה עם המצע של מפלגה מסוימת אתה יכול להצביע בעד או נגד נושאים שהיא מקדמת מבלי להצביע בעבורה בבחירות.

בוא נסכם את הנושא, טוב? זה לא כפייה דתית כי זה בסדר מבחינתך.

ולגב החוויה של סבתא שלי - תחסוך שמוש במילים גדולות. לסבתא שלך זה אולי היה משעשע. לסבתא שלי זו היתה חוויה מאוד משפילה, שהיא נזכרת בה עד היום. אתה נתקלת ברבנים נחמדים - כיף לך. היא נתקלה ברבנים שחשבו שכל יוצא ברה"ם הוא שקרן, ושזו זכות כזו גדולה להיות יהודי שאנחנו צריכים להוכיח שאנחנו כאלה (ואני עם יד על הלב אומר לך שהלוואי והייתי גוי).

העניין של הצורך להוכיח שאתה יהודי צץ מגזענות טהורה שלא הייתה מביישת מדינות מסוימות באירופה של שנות ה30. אבל אתה לא תבין את זה אף פעם, כי גדלת על טהרת ה-"אסור להשוות" ושוב, מבחינתך התהליך הזה הוא משהו שאתה מקבל, אז זה כמובן מוכיח חד משמעית שהוא בסדר ואין בו דבר פסול.

חלק מהעקרונות שעומדים מאחורי "דמוקרטיה" (מושג שכל אזרח ישראלי אוהב לזרוק, מבלי שהוא מבין מה עומד מאחוריו בכלל) זה גם הבנה שיש אנשים שונים ושהמדינה צריכה לעשות את המינימום כדי שדעות שלך אנשים מסויימים ישפיעו על צורת החיים של אנשים אחרים. למעשה, העקרון המאוד בסיסי מאחורי דמוקרטיה הוא חיה ותן לחיות. בישראל העקרון המאוד בסיסי הוא תעשה מה שהיהדות הרבנית אומרת כי "זו מדינה יהודית" ו-"מה זה כבר להתפשר על יום וחצי בשבוע בו הכל מת?!".

מדהים שאנשים שחושבים שהמצב הוא תקין יודעים להסביר ש"דמוקרטיה" ושאנחנו צריכים להתחשב בדתיים. רק שהם שוכחים שהכלל הוא בדרך כלל שאתה לא אמור לפגוע בזכות של האדם לנהל את הפולחן הדתי שלו, לא הפוך - להפוך את הפולחן הדתי שלו לחוק.

והצביון המדיני מוגדר כמדינה יהודית דמוקרטית כך המצב

נשאר

הצביון הזה, שאתה מדבר עליו, הוא פרדוקס אחד גדול, בדיוק כמו מדינה "ארית ודמוקרטית" או בדיוק כמו שברה"ם ראתה בעצמה לפי ההגדרה את הדמוקרטיה הגדולה בעולם (וזה בכלל לא סתר את קונספט דיקטטורת הפועלים). זה שמחכנים אותנו להאמין שמשהו הוא הגיוני מגיל 0, זה עוד לא אומר שהוא הגיוני. אני, אגב, מוכן להתפשר על המון דברים, כי רוב האנשים בארץ הם באמת מסורתיים, ואני (כמו שכבר כתבתי) חושב שזו הדרך היחידה להבטיח תנאי סוציאליים כלשהם לחלשי החברה. עדיין, זה לא אומר שבהמון תחומים המצב הוא לא מעוות.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
בוא נסכם את הנושא, טוב? זה לא כפייה דתית כי זה בסדר מבחינתך.

ולגב החוויה של סבתא שלי - תחסוך שימוש במילים גדולות, (ואני עם יד על הלב אומר לך שהלוואי והייתי גוי) את האמת אני לא חושב שיש עוד טעם בניהול של דיון כלשהו .

העניין של הצורך להוכיח שאתה יהודי צץ מגזענות טהורה שלא הייתה מביישת מדינות מסוימות באירופה של שנות ה30. אבל אתה לא תבין את זה אף פעם, כי גדלת על טהרת ה-"אסור להשוות" ושוב..

נכון כי מי שלא יהודי מגיעה משאית מלאה ברבנים, אונסת את אחותו, רוצחת את אמא שלו ולוקחת את סבא שלו לעבודות כפייה. עולם המושגים שלך מעוות, חלק ניכר מהמשפחה שלי הלך בשואה, אף אחד מאתנו לא יכתוב או יחשוב את מה שחשבת

יבגני בעניין הצביון: זה מה יש, ככה היהואני מקווה שככה גם יהיה.

לגבי עניין הכפייה הדתית, כפייה היא מילה שמבצעים בה שימושמופרז. האם יש יום וחצי בשבוע שבאמת הכול מת? (אתה גר בבני ברק ?)

האם עשית משהו עםזה שהרבנים התנהגו כמו נבלות, ניסית להיפגש אם איזו סמכות רבנית, שלחת איזה מכתב או משהו מעבר ללכתוב את זה בקארספורום ? האם לדעתך אני היוצא מהכלל שהתנהגו עליו יפה ואתה זההכלל, אולי המצב הפוך ?

אני רואה המון שנאה עצמית וחוסר יכולת לקבל את האחר, הגעת למדינה עם מערכת של חוקים ונורמות (כנראה שהגעת מסיבה מסוימת) שלדעתך צריכה להשתנות בעקבות הגעתך.

היות ואתה משתמש בביטוי "כפייה דתית" בצורה חופשית כל כך, האם אין זו כפייה דתית כאשר במדינות מסוימות אסור לבצע הפלה גם כאשר מדובר באונס של ילדה בת 10 ?

כפייה דתית: המכולת סגורה, אין אוטובוסים, אי אפשר להתחתן עם שאינם יהודים במדינה שמוגדרת כיהודית,.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

דני לתקנות הבנייה יש נימוקים הנדסיים מוצקים

גם לרמת הגימור של מרצדס יש "נימוקים הנדסיים מוצקים", אבל זה עדיין לא אומר שאי אפשר לבנות רכב (או דירה) גם במפרט נמוך יותר. לא כל אדם חייב לנסוע במרצדס דווקא.

ומחירן של הדירות גבוה גם כי עלויות הבנייה של דירה הן בערך 1000$ למטר וזה לא כולל את הקרקע

הוא אשר אמרתי: מחיר הקרקע גבוה מאד.

חוץ מזה שמדובר בשוק חופשי

בהחלט לא שוק חופשי, מפני שהמדינה מחזיקה במונופול על הקרקע ומונעת מאנשים לבנות. זו הסיבה למחיר הכל כך גבוה של הדיור.

דני

פורסם
יבגני בעניין הצביון: זה מה יש, ככה היהואני מקווה שככה גם יהיה.

לגבי עניין הכפייה הדתית, כפייה היא מילה שמבצעים בה שימושמופרז. האם יש יום וחצי בשבוע שבאמת הכול מת? (אתה גר בבני ברק ?)

האם עשית משהו עםזה שהרבנים התנהגו כמו נבלות, ניסית להיפגש אם איזו סמכות רבנית, שלחת איזה מכתב או משהו מעבר ללכתוב את זה בקארספורום ? האם לדעתך אני היוצא מהכלל שהתנהגו עליו יפה ואתה זההכלל, אולי המצב הפוך ?

אני רואה המון שנאה עצמית וחוסר יכולת לקבל את האחר, הגעת למדינה עם מערכת של חוקים ונורמות (כנראה שהגעת מסיבה מסוימת) שלדעתך צריכה להשתנות בעקבות הגעתך.

היות ואתה משתמש בביטוי "כפייה דתית" בצורה חופשית כל כך, האם אין זו כפייה דתית כאשר במדינות מסוימות אסור לבצע הפלה גם כאשר מדובר באונס של ילדה בת 10 ?

כפייה דתית: המכולת סגורה, אין אוטובוסים, אי אפשר להתחתן עם שאינם יהודים במדינה שמוגדרת כיהודית,.

בוא נלך מההתחלה: אתה רק מחזק את מה שאמרתי: מבחינתך לא מדובר בכפייה כי אתה מבסוט מהמצב. וכל השאר? כל השאר לא מעניינים אותך, כי לשיטתך הם בכיינים. אני חושב שאתה מרוצה מהצב לא בגלל היחס שזכית לו, אלא בגלל שמלכתחילה אתה בא בגישה של "כמה טוב שיש את זה". ברוסית יש פתגם על זה, שבתרגום חופשי אומר "יורקים לו בפנים והוא אומר שיורד גשם". מקווה שהכוונה היא ברורה. לא הלכתי לרבנות כי זה בזבוז זמן. לחמתי ואני עדיין נלחם במספיק קרבות אבודים מראש כאלו בחיים שלי. אבל למדתי שאי אפשר לשנות מסגרות מסוימות. בטח לא כשאתה מדבר עם אנשים שאין רציונאל בפעולות שלהם. אני לא אלך להסביר לרב למה זה מטומטם לתחקר ניצולת שואה איפה היא היהת בשואה (כאילו שזה הישג להיות בגטו או משהו כזה). אם הוא לא מבין בעצמו למה זה לא ראוי, ולמה עדיף לקחת את הסיכון שגוי יתחתן עם יהודיה - חבל על הזמן. אם הוא לא מבין שהוא מתקשר במונחים של תורת הגזע כשהוא עושה את הבדיקות האלה - חבל על הזמן עוד יותר.

שנאה עצמית - אני לא שונא את עצמי, אז איפה אתה רואה פה שנאה עצמית? חוסר יכולת לקבל את האחר? במה היא באה לידי ביטוי? תפסיק לדקלם משפטים ששמעת בשיעור אזרחות ולחשוב שאתה מכניס בהם תוכן. איפה לא קיבלתי את האחר? מנעתי משהו מבן אדם דתי כלשהו? מציע לך שוב שתקרא את הפסקה האחרונה בפוסט הקודם שלי: לקבל את האחר = להבין שאנשים רוצים ליות על פי נורמות שונות. כשאתה וחבריך מבני ברק סוגרים את התחבורה הציבורית בשבת, אתם לא קובעים את אופי החיים שלכם, אתם קובעים את אופי החיים שלי ושל עוד כמה מגיבים פה, שלא מתלהבים מהרעיון. אתה באמת לא רואה את ההבדל בין הדברים? ראית איפשהו שהצעתי לעשות משהו נגד דתיים? שיצאתי אי פעם נגד הדת כקונספט? אז למה סתם לכתוב משפטים חסרי ערך ולא נכונים?

הבעיה עם משוגים כמו "דמוקרטיה" או "חופש" או "זכויות" זה שמשתמשים בהם המון אנשים שלא מאמינים בהם, ופשוט רואים בהם נשק טוב נגד אלו שהם באמת רוצים לחיות בשיוויון ואחווה עם אחרים. קארל מרקס הגה את הקונספט של למוטט את הדמוקרטיה על ידי שימוש בחולשות שלה כבר במאה ה19. היום אנשי אסלאם רדיקלי עושים את זה עם הצלחה חלקית ברחבי העולם, ובארץ זה קורה גם וזה בדיוק מה שאתה עושה כאן. לא ביקשתי למנוע שום זכות או שום חופש דתי מהדתיים. ביקשתי שהם, אם הם כל כך מתנגדים לאוטובסים בשבת, פשוט לא ישתמשו בהם, ולא יגידו לי אם לעשות כן.

לגבי שינוי המדינה - התנשאות הותיק מול העולה שעולה מדבריך היא מגוחכת. כולם כאן, חוץ ממעט המשתייכים לישוב הישן, הגיעו למדינה \ ארץ הזו בעשורים האחרונים. המדינה הזאת הוקמה כדי שנגיע לכאן, ולכן יש לי את הזכות לרצות לעצב אותה כפי שנראה לי, בדיוק כמו שלך יש (ואפילו ל...ערבים יש). אתה כל פעם חוזר על העניין של "יהודית". אבל ישראל אל מוגדרת כיהודית רבנית. למעשה, כפי שאתה בטח יודע, מקימי המדינה התקשו להגדיר יהודי מהו, ולכן אין שום בסיס לטעון שכדי להיות יהודית ישראל צריכה לוורת על תחבורה ציבורית בשבת.

אני משתמש במושג כפיה דתית כדי לתאר... כפיה דתית. כשיש לך קבוצה די גדולה של אנשים רוצה אוטובוס בשבת, ואין בגלל דת זוהי כפיה דתית. כן יש מקומות אחרים בהם אסור לקורבנות אונס להפיל. אז מה? מה שאתה מתכוון להגיד הוא שבארץ הכפיה הדתית היא פחות נוראית ממה שהיא באפגניסטן. כל הכבוד לנו, באמת. בארץ גם לא אונסים נשים באוטובוס, בניגוד להודו. אלו הם המקומות שאתה רוצה להשוות את עצמך אליהם?

כל הגישה שלך מתבססת על זה שמבחינתך הכפייה היא לא נוראית, כי אתה כנראה מאמין בחלק מהדברים ומאוד חשוב לך עיקרון ה-"יהודית" שאתה חושב שלא יכול להתקיים בדרך אחרת. זה, כאמור, לא אומר שאין כפיה. גם אם היא פחות נוראית ממה שהיא בסעודיה או אפגניסטן. אבל אנחנו גם לא רחוקים משם, עם התחבורה הציבורית הנפרדת והקמפוס המופרד שרוצים להקים באונ' העברית.

עריכה:

עוד משהו קטן: עולם המושגים שלי ממש לא מעוות. אתה פשוט חי בקונספציה שגויה שיהודים לא יכולים להיות גזענים, כי התנהגו כלפינו בגזענות. מבחינתך אסור בכלל לחשוב שמישהו יהודי יכול להיות פשיסט, הרי איך זה יתכן?

אז מבלי לעשות עוד פעם הרצאה מקיפה על אבות האידיאולוגים של הציונות ועל הקשרים הענפים של חלק מהם עם גזענים גרמנים, בוא רק נזכיר שני דברים

1) הגזענות מושרשת ביהדות. מצוות רצח העמלק לא הגיע משום מקום.

2) קצת יותר מודרני ועדכני - בשבוע שעבר פסק בית משפט יהודי ישראלי שתנועת "אם תרצו" חולקת בסיס משותף עם פשיסטים אירופאיים. מציע לך לחפש ולקרוא את פסק הדין. אולי ככה סוף סוף תתעורר ותבין שיהודי ועוד איך יכול להיות נאצי ופשיסט, בדיוק כמו בן כל לאום אחר. ההבדל הוא רק במושא השנאה ומושא הזלזול. בגלל זה לרבנים כל כך חשוב לוודא שסבתא שלי אכן היתה בשואה, והם לא יכול לסבול את זה שחלילה לא מישהו מגזע יהודי טהור יתחתן עם בחורה יהודיה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
יוצור כשחילוני חיכה 12 שנים בתור לקבלת רכב זה היה יותר טוב ?

ושגולו מלך זולו צד נמר עם אגוז קוקוס זה יותר טוב. מה הקשר? מה יש לך איזה שאיפות להחזיר אותנו לתקופת האבן?

החיים שלי לא דבש אבל אני מסתכל על בעיות שונות בצורה בוגרת, לקחת מושג כגון "כפייה דתית" ולהגיד "לא היה לי אוכל בבית בגלל הכפייה הדתית", "לא נסעתי לים בשבת בגלל הכפייה הדתית" תפתחו קצת עיניים, תסתכלו מסביב, תגלו מהיא כפייה דתית.

הא, עכשיו הבנתי. אתה מתכוון שאנחנו צריכים להודות לדתיים שהם זנחו את מנהג סקילת האבנים, אוי נפלאות המאה העשרים ואחת

קורטקס אני לא רוצה להיכנס בכלל לכיוון הזה, הם לא מתחתנים כי הם לא רוצים,מי אתה שתחליט למה הם לא מתחתנים לא כי אי אפשר בארץ -מחיר הכפייה הדתית הוא גיחה לחופשה בקפריסין, אם היו עוצרים אותו ושמים אותו בכלא הייתי זורם איתך בעניין.

פרנקוס היקר, אתה אח והכל אבל על פי קבלת ההחלטות האימפולסיבית שלך אם היו בארץ נישואים אזרחיים היית מבקר מאז כבר כמה פעמים בעירייה, חלק מהעניין כאן הוא קדושת הנישואים והעובדה כי מדובר בהחלטה שיש להתייחס עליה בכובד ראש.

קצת פרופורציות, צורת ההתייחסות היא ילדותית - המדינה לא סגורה בשבתות וגם מי שגר בפריפריה יכול למצוא לעצמו תעסוקה,

איזה תעסוקה? לשחק רמיקוב? תגיד, אתה יודע בכלל מה זה פריפריה?

לא חייבים להחזיק רכב ואם ממש מוכרחים אז אפשר לחכור בשבתות או לנסוע במונית.

עכשיו שיעור בבדידים מספר 1, ההורים שלך מחיפה, אתה קנית דירה בבת ים(מה לעשות שמה מצאת עבודה) אתה רוצה לקפוץ להורים פעם בשבועיים, רחמנה ליצלן גם התחתנת וההורים של אשתך גרים באשדוד גם אליהם אתה צריך פעם בשבועיים אבל אתה לא רוצה באותה שבת כי אתה עובד, ואתה רוצה קצת זמן למנוחה, וגם אתה רוצה איזה פעם בחודש גם לקחת את הילדים לטייל בצפון למה הפארק בבת ים קצת ש'עמם, תעשה חשבון מוניות רכב שכור דלק והוצאות תחבורה ציבורית באמצע השבוע וכמה יצא...נכון יותר מ 2K ש"ח בחודש. וכל זה בגלל שאין תחבורה ציבורית בשבת

היות ומדובר בפלח אוכלוסייה שמשלם מיסים ומשרת בצבא (לא נכנס לדיון הזה אבל לא כולם עלוקות) יש להתחשב גם בדרישותיו.

אהה,(עוד תובנה קפצה עלי) שכחתי בשביל דתיים לשלם מיסים וצבא זה פריוילגיה, רק לנו החילוניים זה חובה. אז אנחנו שוב צריכים להודות להם ולהפסיק לנשום בשישי שבת שיסכימו לעשות משהו בשביל המדינה?

דני לתקנות הבנייה יש נימוקים הנדסיים מוצקים, ומחירן של הדירות גבוהה גם כי עלויות הבנייה של דירה הן בערך 1000$ למטר וזה לא כולל את הקרקע, חוץ מזה שמדובר בשוק חופשי וכל עוד אנשים קונים דירות במחירים מסוימים אין שום סיבה שהמחיר יירד

יפה, עכשיו תוציא את הבדידים, 100 מ"ר דירה, 400K ש"ח(עיגלתי לך למעלה שתהיה מרוצה) עוד 100K ש"ח למדינה על כל דירה שגם היא תהיה מרוצה עוד 100K ש"ח פיתוח(זה הרבה יותר נמוך בבנייני דירות, אבל אנחנו לארג'ים היום) עוד 100K ש"ח לקבלן (גם לו מגיע), עכשיו למה דירה חדשה בארץ עולה יותר מכפול ברוב חלקי הארץ.

דמגוגיה זולה מאוד - אין ברבנות שום דבר משפיל, אני נתקלתי ברבנים נחמדים וכל החוויה הייתה משעשעת (סבתא שלי אוהבת לקלל באידיש), העניין של הוכחת היהדות צץ בגלל מקרה או שתיים של מסמכים מזויפים (או 200,000) .

מי אתה שתחליט מה משפיל לי ומה מגדיל לי

האזרחים לא כולם דתיים או מסורתיים אך היות והצביון המדיני מוגדר כמדינה יהודית דמוקרטית כך המצב נשאר, בארה"ב לא מדובר במדינה

המדינה מוגדרת כמדינת העם היהודי ודמוקרטית בעלת חופש דת(וכמו שאומרים איזה חופש דת ואיזה נעליים)

תגיד לי אתה בסדר? הילדה שלי בגיל חצי שנה פחות אגוצנטרית ממך. כל דבר פה אתה יכול לראות רק איך זה משפיע על החיים שלך ואם לא אז הכל בסדר. תגיד אתה בין שתיים?

השאלה לא חוקית כי אם כפיה דתית.

http://www.geocartography.com/?CategoryID=179&ArticleID=254&Page=1

כך סקר שמראה שרוב הציבור היהודי רוצה תחבורה ציבורית תוסיף לזה שדי ברור לך שגם הערבים ישמחו לתחבורה ציבורית (דמוקרטית אמרת) ויש לך רוב מוחלט לטובת תחבורה ציבורית. את זה נתבל בזה שיש איזורים בארץ לדוגמה תל אביב שיש בו רוב מוחלט של חילונים(ואין לי בעיה שבערים עם רוב של דתיים לא תהיה תחבורה ציבורית) והרי שממזמן לא מדובר בחוקים ודמוקרטיה אלה על כפיה. כמו שכפו על המדינה לממן מוסדות חינוך דתייםשלא תורמים כלכלית וכמו שכפו על המדינה לשחרר משירות צבאי מלא ועוד ועוד. ואם חס וחלילה משהוא יפעיל תחבורה ציבורית בנוסף לכל הציבור הדתי יפגין ברחובות.

פורסם

קורטקס אני לא רוצה להיכנס בכלל לכיוון הזה, הם לא מתחתנים כי הם לא רוצים, לא כי אי אפשר בארץ -מחיר הכפייה הדתית הוא גיחה לחופשה בקפריסין, אם היו עוצרים אותו ושמים אותו בכלא הייתי זורם איתך בעניין.וזה נראה לך תקין? אני חי במדינה דמוקרטית ורוצה להתחתן בצורה דמוקרטית, כלומר לפי שרוב העם רוצה. לא יודע אם קראת את הסטטיסטיקות האחרונות אבל בקרוב יותר מ50% מהחילונים יתחתנו בדרכים אלטרנטיביות כמו קפריסין או רב רפורמי.

פרנקוס היקר, אתה אח והכל אבל על פי קבלת ההחלטות האימפולסיבית שלך אם היו בארץ נישואים אזרחיים היית מבקר מאז כבר כמה פעמים בעירייה, חלק מהעניין כאן הוא קדושת הנישואים והעובדה כי מדובר בהחלטה שיש להתייחס עליה בכובד ראש.

זה לא קשור לקדושה ואני לא מאמין בדברים קדושים.

נישואין הם פשוט הסדר חוקי בין שני אנשים, שמגובה על ידי המדינה.

זה חוזה שמעיד על יחסים בין שני בני הזוג בשביל להסדיר את כל היחסים של מין, הולדת ילדים וכלכלה.

אין פה שום קדושה, במיוחד לא כשסטטיסטית 30% מהנישואין כיום לא ישרדו יותר מעשור.

לגבי זה שצריך לעשות את זה בכובד ראש, אתה צודק, כי אם לא אתה משלם את המחיר. במקרה שלי אני ידעתי שהמחיר לא יהיה גבוה. אם הייתי רק דואג להוציא שם את המסמכים הנכונים בשביל שיכירו בזה פה ואוכל להתגרש, ולא הייתי צריך לחכות שהעו"ד שלי יעשה את זה שם (כי אחרי שהוא שולח לי את המסמכים אני מתגרש פה ובית הדין הצ'יליאני מקבל את זה).

חוץ מזה שדאגתי להכל שיחסוך לי כאבי ראש ואין שום בעיה של חלוקת רכוש ושום דבר.

קצת פרופורציות, צורת ההתייחסות היא ילדותית - המדינה לא סגורה בשבתות וגם מי שגר בפריפריה יכול למצוא לעצמו תעסוקה, לא חייבים להחזיק רכב ואם ממש מוכרחים אז אפשר לחכור בשבתות או לנסוע במונית. תשובה אווילית ומעליבה. בפריפריה אין "תעסוקה לשבת". היית אי פעם בכרמיאל? היית אי פעם באיזשהו מושב בצפון? אין מה לעשות שם כי הכל סגור.

היות ומדובר בפלח אוכלוסייה שמשלם מיסים ומשרת בצבא (לא נכנס לדיון הזה אבל לא כולם עלוקות) יש להתחשב גם בדרישותיו.

דרישותיו בסדר גמור כל עוד הן לא מתנגשות עם של אנשים אחרים.

שלא ימנעו מאיתנו תחבורה ציבורית ולעשות כל מה שרוצים בשבת, ויהיה שלום על ישראל.

מי שמונע ממני את החופש לחיות כמו שאני רוצה, תחת החוקים של מדינה דמוקרטית, הוא אויב הדמוקרטיה.

לא מעניין אותי מה האידיאולוגיה של הבן אדם, כל עוד מגבילים אותי בזכויות הכי בסיסיות שלי, זה ייצור עוינות ושנאה.

בתוך שכונות דתיות שיעשו מה שהם רוצים.

אבל בשכונות שמוגדרות "נורמליות", שלא יגעו בכלום.

יש לי ידידה טובה שלומדת באוניברסיטה. היא 5 שנים בארץ. עד לפני שנה בערך היא הייתה מנהלת משמרת בחנות נעליים מכוערות כלשהי.

היא הייתה עושה תמיד 3 משמרות במהלך השבוע ואז דופקת משמרות בשיבי ושבת, במרכז המסחרי שפתוח בשבת.

לפני כמה חודשים הודיעו לה שהם לא יכולים יותר לתת לה משמרות בשבת כי זה נגד החוק, אז הם התחילו להעסיק ערבים כדי לא לקבל קנסות.

זה נשמע לך הגיוני בכלל? :evil:

דני לתקנות הבנייה יש נימוקים הנדסיים מוצקים, ומחירן של הדירות גבוהה גם כי עלויות הבנייה של דירה הן בערך 1000$ למטר וזה לא כולל את הקרקע, חוץ מזה שמדובר בשוק חופשי וכל עוד אנשים קונים דירות במחירים מסוימים אין שום סיבה שהמחיר יירד

לא קשור לתקנות הבנייה.

הרווח שעושים פה על הבנייה הוא משהו מטורף לחלוטין.

הבעיה העיקרית היא שרוב הקונים הן לא משפחות חדשות שקונות דירה חדשה, אלא משקיעים שכבר יש להם הון גדול ולאט לאט הם משתלטים על כל השוק.

זה אומר שזה רק מגדיל את הפער בין עשירים לעניים, אז זה אומר שזה שקונים לא ממש משנה. המצב לא תקין בכלל.

ברגע שיש לך נגיד 10 דירות ובכולן יש לך דיירים שמשלמים קצת יותר מהמשכנתא, אין לך שום בעיה להשקיע ולקחת משכנתא על עוד דירה מספר 11, כי בעצם ההון שלך כל כך גדול שזה לא ממש מזיז לך.

זו אמורה להיות הזכות הבסיסית של כל אדם להיות הבעלים של הבית שלו. לא יכול להיות שיש אנשים עם 50 דירות שמנפחים את המחירים של השוק, כשיש לך אוכלוסיה עצומה שלא מצליחה לשלם אפילו שכר דירה על הדירות האלו.

פורסם

איך שלא תביטו על זה - לאן שלא תפנו את מבטכם.

מחירי הדיור זינקו כמעט פי שניים.

המשכורות בקושי גדלו.

האוכלוסייה גדלה כאן בשנים האחרונות וכל אחד צריך להתפרנס.

חשבון פשוט אומר שאנשים צריכים לפצות על כך שיוקר הדיור עלה פי 2 ולכן, יוקר המחיה התיקר בהתאם ומהר מאוד אנחנו נמצא את עצמנו מתחת לקו העוני.

תוסיפו לזה עלויות דלק שהן פשוט שערוריה ללא כל קשר לעלויות אחזקת רכב הזויות בארץ הזו וזה עוד לפני מחירי הרכבים החדשים שהם לחלוטין תלושים מהמציאות של העולם המערבי.

עכשיו תוסיפו על זה מס ישיבות

וקיבלתם מרקחה איומה של רעל חברתי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הבעיה העיקרית היא שרוב הקונים הן לא משפחות חדשות שקונות דירה חדשה, אלא משקיעים שכבר יש להם הון גדול

כל זה אפשרי אך ורק במצב של חוסר בקרקע לבניה.

אם היו מפשירים את כל הקרקע, היית בונה בית לבד (או עם קבלן שלך), ולא היה אכפת לך בכלל כמה עלה בית דומה למשקיע כלשהו - כי אתה רוצה לגור בבית ולא לעשות ממנו עסק.

זה נקרא "שוק חופשי", ובו הערך של דבר (כגון בית) נגזר מהביקוש וההיצע, והעלות; לעומת שוק סגור (מונופול) שבו הערך נקבע לפי רצונו של זה ש"יושב על הברז".

דני

פורסם

לא יודע אם יש או אין כפייה דתית והיכן.

אבל אני יודע שבקרוב יהיו בחירות לרשויות המקומיות.

אני יודע שרבים מכם לא יצביעו כי "מה זה משנה"?

אז למי שבכ"ז "משנה" הנה עצה: כשאינכם מצביעים אתם מחזקים מחנה שכן מצביע. לכן אם"משנה" לכם, הצביעו עבור מועמד שלא יתן ידו לכפייה דתית ביישובכם.

כל המועמדים גרועים? הצביעו להכי פחות גרוע.

• תוכן חדש...