Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מבקש חוות דעתכם בנוגע לטשטוש swirls, לא השתמשתי בפוליש גס אלא רק ביצעתי שטיפה, פלסטלינה, פוליש עדין עם פד ספוג עדין, גלייז, אוטם ולאחר מכן ווקס. עדיין קיימים קצת swirls בצבע.

צד ימין של מכסה המנוע לפני, צד שמאל אחרי:

mhjjnyrjmj2z.jpg

kfmjjy1fjmin.jpg

frzwwmlryhjn.jpg

אין לי תאורה אחרת אז נעזרתי בתאורת הרחוב.

אשמח לשמוע חוות דעתכם והצעות לשיפור העבודה.

איתמר.

פורסם

נראה לי שהתוצאה בסדר ומשביעת רצון , השאל היא אם אתה מרוצה תמיד אפשר לשפר יותר , אני חושב שלעשות עוד פעם זה ישפר את המצב , סוורלים קשה מאוד להעלים במאה אחוז במיחד בעבודה ידנית .

בהצלחה לפי דעתי תוצאה מעולה לפוליש ידני .

יש כאלה שאומרים חבל על מי שמת , אני אומר חבל על מי שחי ולא יודע איך....

פורסם

דיטיילר לא יכול למכור תוצאה כזו.

יחד עם זאת, פדנט סביר שדואג למכוניתו לטווח ארוך, בהחלט יכול להיות מרוצה מתוצאה כזו ואף לגרוף מחמאות מרוב האנשים על המכונית המבריקה שלו.

התגובה כמובן כפופה למה שרואים בתמונות.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

גם אצלי נוצרו כאלה לאחר פוליש.

אומנם הפוליש שעשיתי הוא יותר אגרסיבי, אך המכונה והספוג יוצרים swirls כניראה גם הפוליש עדין, וספוג חלק.

השאלה היא האם עם כל מכונה וכל ספוג שמתחבר למכונה, תמיד יצור swirls?

אי אפשר לעשות פוליש וואקס עם מכונה בלי ליצור swirls?

אם כל פוליש עם מכונה גורם ל swirls עדיף לא לעשות פוליש עם מכונה, זה סתם הורס, צבע.

טוב שיש לי אוטו ישן שהייתי מוכן לעשות עליו פוליש יותר אגרסיבי, בלי נסיון ובלי חשש אם יקרה משהו.

התוצאה יצאה טובה מאוד בלי שום נזקים, רק נוצרו קצת swirls על מכסא המנוע, שעליו עבדתי רק עם פוליש עדין עם מכונה.

HONDA CIVIC SEDAN 07 1.8 VTEC 140 HP

פורסם
אין פה מה להסתבך, אם עשית פוליש ולאחריו נוצרו סווירלס, עשית משהו לא נכון.

טוב הבנתי מה הבעיה, כניראה שהפדים שהיו ברשותי לא מספיק איכותים, לא רואה סיבה אחרת.

פה ראיתי שזה אפשרי בלי swirls גם עם פוליש גס

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=485733

פורסם
מה לא נכון מה? לא החזקתי טוב את המכונה? עשיתי פוליש גס, ולאחר מכן פוליש עדין, אתה מצפה שלא יהיו swirls ?

באמת שלא צריך להיווצר סווירלים במהלך עבודה עם פוליש .

יכול להיות שלא עשיתה פלסטלינה ? או שלא ניקיתה עם ipa ? או שהמשטח עבודה לא היה נקי ?

או לא ניקיתה את הפדים לעיתים קרובות ?

יכול להיות שנתפס על הפד חלקיקי אבק וכדומה שגרמו לזה .

פורסם
באמת שלא צריך להיווצר סווירלים במהלך עבודה עם פוליש .

יכול להיות שלא עשיתה פלסטלינה ? או שלא ניקיתה עם ipa ? או שהמשטח עבודה לא היה נקי ?

או לא ניקיתה את הפדים לעיתים קרובות ?

יכול להיות שנתפס על הפד חלקיקי אבק וכדומה שגרמו לזה .

לא עשיתי פלסטלינה ולא שום חומר אחר

רק שטפתי את האוטו במכונת שטיפה, ובערב התחלתי לבצע את הפוליש.

יכול להיות אולי גם שהפדים לא היו נקיים 100 אחוז,למרות שהם היו חדשים ומעולם לא השתמשתי בהם.

אלה פדים שקיבלתי אותם ביחד עם מכונה שרכשתי מאיביי, המכונה והפדים כניראה ''סינים'' אבל המכונה מקצועית עם DA והשתמשתי בחומרי פוליש איכותיים.

אין ספק שה swirls נגרמו מהפדים, או אולי שימוש לא נכון איתם, או פח הרכב עצמו בעיתי, כי הוא מאוד דק, וגם לא חלק יש הרבה שריטות וגם מכות, אני יכול להגיד אפילו שהפד האגרסיבי, שעבדתי איתו על שריטות ושיפשופים קצת נקרע לי.

טוב אז הכל קשור להכל חוץ מהמכונה, הפדים ופח הרכב עם השריטות והמכות הכל ביחד.

אך בסה''כ התוצאות מספקות, זה לא אוטו חדש, הswirls פחות מורגשים, לא כמו שזה נשמע, בגדול אני מרוצה ותוצאות הפוליש, החזיר את הברק של הצבע ואת השקיפות של המטליות.

פורסם

אם לא עשית פלסטלינה, יש סיכוי שליכלוכים שלא ירדו בשטיפה התנתקו תוך כדי עבודת הפוליש ועשו לך שמח שם...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
אם לא עשית פלסטלינה, יש סיכוי שליכלוכים שלא ירדו בשטיפה התנתקו תוך כדי עבודת הפוליש ועשו לך שמח שם...

אז זהו לא חשבתי שזה משנה בכלל אם האוטו נקי עד כדי כך, כי עשיתי בכלל שטיפה בצהרים, והאוטו עמד בחניה של הרחוב, ובערב רק התחלתי לעשות את הפוליש.

נגיד עשיתי שטיפה לרכב בשעה 4, אז ב 7 התחלתי לעבוד עליו.

פורסם
אז זהו לא חשבתי שזה משנה בכלל אם האוטו נקי עד כדי כך, כי עשיתי בכלל שטיפה בצהרים, והאוטו עמד בחניה של הרחוב, ובערב רק התחלתי לעשות את הפוליש.

נגיד עשיתי שטיפה לרכב בשעה 4, אז ב 7 התחלתי לעבוד עליו.

תחקור קצת אודות הפלסטלינה ותגלה שאין קשר בין הצורך לפלסטלינה לשטיפה שעשית ב 4 או ב7 או ב12.

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

פוליש אגרסיבי אמור להסיר כמעט לחלוטין את כל סימני הSwirls בפעם הראשונה ואם לא בפעם השניה.

יכול להיות שישארו סימני RIDS שהם למעשה שריטות עמוקות יותר שפוליש לא יכול להתמודד איתם.

אחרי פוליש אגרסיבי עם פד חיתוך ישאר סוג של haze\לובן בהשתקפות לכן משתמשים בפוליש עדין כדי להוריד את הhazing ולהנות מברק עמוק.

כמו שJunkMan אומר , הברק אמיתי מגיע ממשטח שעבר פוליש נכון ,הווקס רק שם כדי להגן עליו.

בתחילה צריך כמובן הכנה , פלסטלינה (honda97) כדי להוריד משקעי מתחכת שאנחנו לא מעוניינים שיסתובבו על הפח במהירות גבוהה ויצרו Swirls בעצמם.

פוליש אגרסיבי יחד עם פד חיתוך , תחילה במהירות בינונית-גבוהה(4-5) ולאחר מכן מהירות מקסימלית(6) וסיום עם מהירות בינונית.

פוליש עדין עם פד פוליש , מהירות בינונית (4-4.5) עם הפעלת משקל מזערית על המכונה.

(המהירויות מתאימות למכונות כמו Porter Cable , DASPRO, Meguaris וכד'. לא רוטוריות ולא Flex)

זה בערך צורת העבודה למשטח עבודה שפגוע קשה וכמובן שכל מקרה לגופו כי כל צבע מגיב אחרת אבל צבע כמוVAG זה עובד יפה.

טיפ חשוב , לעבוד עם מקור תאורה ח-ז-ק ככל הניתן. פנס טלפון , לד פשוט , תאורת רחוב לא מראים את המצב האמיתי של משטח העבודה , יום למחרת אתם תראו בשמש את כל מה שלא ראיתם תחת תאורה חלשה.

• תוכן חדש...