Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4694 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא הבנתי מכל השרשור הזה פה,

אז מפרסמים מחיר לרכב שלא באמת קיים ואין אופציה לרכוש אותו במחיר הנ"ל?

או לחילופין, האם בפרסומות/ ברושורים רשום "מחיר הרכב כזה וכזה , בצבע לבן בלבד"?

אין המון אפשרויות,

או שהצבע אינו מטלי ואז היבואן לא יכול לגבות "תוספת צבע מטלי" כי לא קיבלת את המוצר שרכשת.

או שהיבואן כותב "שיש תוספת צבע", ואז כוונתו כי על כל צבע מלבד לבן משלמים 1000 ש"ח. במקרה הזה כאמור, הרבה יותר פשוט לאמר שהרכב בצבע לבן בלבד וכל שינוי דורש תוספת, למה לסבך את העניינים?

חוץ מזה אין "בערך" אין "פחות או יותר" אין "הנציג מפרש את זה ככה" ואין "זה לא כתוב, אבל אני אומר לך...".

זה שמי שעושים לו תרגיל כזה אולימפי, כבר לא מפוצץ עסקה בשביל 1000 ש"ח, זאת בעיה אחרת שלנו כציבור רוכשים מוכה.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

• תגובות 103
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
למה פראיירים?

הבחור החליט שזה האוטו בשבילו אחרי שהוא ראה (אני מניח) כמה מהמתחרות.

הוא החליט שהרכב ומחיר הרכישה מתאימים לו.

נשאר רק צהוב במלאי וגם עם זה אין לו בעיה שמונעת את הרכישה...

היבואן מתעקש על ה-1000 ש"ח כי אלו תנאי הרכישה מבחינתו גם במחיר של ביטול עסקה (האמן לי בשוק הרכב לא מפוצצים עסקה על 1000 ש"ח ואם זה המצב פה כנראה שאין ברירה).

אז בשביל 1000 ש"ח עם מוצר של כמעט 60,000 ש"ח לוותר על הרכישה?

מצטער, לא מסכים איתך ובטח שלא מדובר בפראייר.

אני מניח שתלוי מהיכן מגיע ה- 1K, מלמעלה או מלמטה :-)

למשל, במחיר של ה- 122 שאני מתכנן (בינתיים) לרכוש לאשתי, מעצבן אותי לשלם את ה- 400 שח על דלק, ועוד איה 800 על חיישנים. האם זה יפוצץ עסקה? לא יודע, אבל אנחנו ננסה את האסטרה. ואת הלאון. אז נכון שהלאון זה אותם בעלים, אבל סוכן מכירות אחר יקבל עמלה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אם חייבו אותך על צבע זה בסדר ומקובל, במקבילה של VW אתה עשוי לשלם עד 3000 ש"ח על צבע. אני שילמתי 1800 ש"ח. וזה בסדר, אף אחד לא חייב אותך לקנות.

הבעיה היא לקרוא לזה "תוספת צבע מטאלי" כי הצבע המדובר אינו מטאלי חד וחלק.

אם רכשת את הצבע המדובר בידיעה שמדובר בצבע מטאלי הרי שלא קיבלתי את המוצר אותו הזמנת ולכן מחובתם לאפשר לך לבטל את העסקה או לחלופין לבחור צבע שונה.

לפני כמה שבועות הזמנו צבע "אפור פלטינה" כמו שהוצג לנו, ובפועל קיבלנו צבע שונה לגמרי ממה שהוצג. אמנם יפה יותר ולכן החלטנו לוותר תוך הבעת מורת רוח מההטעיה - המכוונת או לא.

הנה, תמצאו את ההבדל.

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם

זאת בדיוק הבעיה, שאין "צבע אחר" הכל מטאלי אלאק.

אלא אם תחכה חודש וחצי.

לאדם התבוני יש מה שקרוי right to choose - החופש לבחור ולהחליט.

אם מתאים לו להוסיף 1.7% מערך הרכב באופן כפוי על "תוספת צבע" או ללכת למתחרים זאת כבר החלטה שלו.

למיטב הבנתי פותח השרשור לחוץ בזמן וגם מאמין שהרכב הנ"ל הוא מתת אלוהים למין האנושי ולכן ישלם.

אני, באופן אישי, לא נוהג לעשות עסקים עם מי שמעמיד אותי מול הקיר ועוד בחוסר תם לב.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

או שהיבואן כותב "שיש תוספת צבע", ואז כוונתו כי על כל צבע מלבד לבן משלמים 1000 ש"ח. במקרה הזה כאמור, הרבה יותר פשוט לאמר שהרכב בצבע לבן בלבד וכל שינוי דורש תוספת, למה לסבך את העניינים?

זה שמי שעושים לו תרגיל כזה אולימפי, כבר לא מפוצץ עסקה בשביל 1000 ש"ח, זאת בעיה אחרת שלנו כציבור רוכשים מוכה.

זה בדיוק מה שהיה במבצע הזה.

הפרסום היה על סיאט Mii ידנית 3 דלתות ב- 54,900 ש"ח עבור הצבעים לבן, צהוב ואדום.

מי שרצה צבע לבן קיבל ב- 54,900 ומי שרצה צבע אחר (או לא היה לו אופציה אחרת כי נגמרו הלבנות) שילם 54,900 + 1000 ש"ח תוספת עבור צבע (כך זה מופיע בחוזה או הצעת מחיר, לא כתוב בשום מקום צבע מטאלי).

תרגיל אולימפי? סה"כ אי דיוק של אולם התצוגה לגבי הגדרת הצבע. עדיין מדובר באוטו צהוב עליו נדרשת תוספת מחיר בגלל הצבע.

אם הלקוח בוחר לבטל בגלל שזה צבע צהוב רגיל ולא מטאלי, זכותו.

למשל, במחיר של ה- 122 שאני מתכנן (בינתיים) לרכוש לאשתי, מעצבן אותי לשלם את ה- 400 שח על דלק, ועוד איה 800 על חיישנים. האם זה יפוצץ עסקה? לא יודע, אבל אנחנו ננסה את האסטרה. ואת הלאון. אז נכון שהלאון זה אותם בעלים, אבל סוכן מכירות אחר יקבל עמלה.

רוב היבואנים לא מוסרים רכב חדש עם מיכל מלא ללא עלות (אולי בתחום הפרימיום), כך שלשלם עבור מיכל דלק בהזמנה זה במקום לשלם בתחנה הקרובה לסוכנות. אתה יכול לבקש לבטל את המיכל המלא.

אם חייבו אותך על צבע זה בסדר ומקובל, במקבילה של VW אתה עשוי לשלם עד 3000 ש"ח על צבע. אני שילמתי 1800 ש"ח. וזה בסדר, אף אחד לא חייב אותך לקנות.

הבעיה היא לקרוא לזה "תוספת צבע מטאלי" כי הצבע המדובר אינו מטאלי חד וחלק.

אם רכשת את הצבע המדובר בידיעה שמדובר בצבע מטאלי הרי שלא קיבלתי את המוצר אותו הזמנת ולכן מחובתם לאפשר לך לבטל את העסקה או לחלופין לבחור צבע שונה.

לפני כמה שבועות הזמנו צבע "אפור פלטינה" כמו שהוצג לנו, ובפועל קיבלנו צבע שונה לגמרי ממה שהוצג. אמנם יפה יותר ולכן החלטנו לוותר תוך הבעת מורת רוח מההטעיה - המכוונת או לא.

הנה, תמצאו את ההבדל.

אתה משווה תמונה מאתר אינטרנט בו מוצגת הדמיה גרפית (ברור לך שזו לא תמונה?) של הצבע לבין הצבע במציאות? לא הראו לך דוגמת פלסטיק צבועה בסוכנות?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

רק אני שם לב שבכל פעם כשאתה וזוגתך לקראת רכישת רכב חדש אתה מאיים פה בפורום על פולקסווגן שיקר לך ולא מספיק מאובזר לך ושאתה ממש פוזל לכיוון המתחרות.

ולבסוף אתה מתרצה ורוכש עוד גולף ומשבח ומהלל אותה לפחות עד שמגיעה העת להחליף לגולף חדשה? :p

תגיד את האמת השיטה הזו עובדת? אתה חושב שמורידים לך במחיר כי אתה מביע דעה שלילית על הדגם פה בפורום? או שאתה באמת מביע פה את הלך הרוח שלך שבאופן כנה משתנה כמו שעון שוויצרי כלומר דעה שלילית על הגולף לפני רכישה ומיד אחריה דעה חיובית וחוזר חלילה?

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם
רק אני שם לב שבכל פעם כשאתה וזוגתך לקראת רכישת רכב חדש אתה מאיים פה בפורום על פולקסווגן שיקר לך ולא מספיק מאובזר לך ושאתה ממש פוזל לכיוון המתחרות.

ולבסוף אתה מתרצה ורוכש עוד גולף ומשבח ומהלל אותה לפחות עד שמגיעה העת להחליף לגולף חדשה? :p

תגיד את האמת השיטה הזו עובדת? אתה חושב שמורידים לך במחיר כי אתה מביע דעה שלילית על הדגם פה בפורום? או שאתה באמת מביע פה את הלך הרוח שלך שבאופן כנה משתנה כמו שעון שוויצרי כלומר דעה שלילית על הגולף לפני רכישה ומיד אחריה דעה חיובית וחוזר חלילה?

אתה כמעט וקולע.

א. בלי הנחה - שקצת מאזנת את הפערים מרכבים אחרים - לא הייתי רוכש, אבל זה ממש לא קשור למה שאני כותב פה בפורום.

ב. אני באמת ובתמים מחפש בכל פעם חלופה אחרת. לא מסתיר את מורת רוחי מהתמחור הגבוה מידי של VW.

ג. אבל מה לעשות שבסופו של דבר, מכל החלופות שמציעות דברים שקרובים לגולף, ושיש בהן את מה שחשוב לנו (ברכישה ספציפית זו: אוטומט (עדיף DSG DCT ודומיו), יציאת מיזוג לאחור, מושבים נוחים, חמש דלתות, מנוע זריז יחסית, מ"מ סביר, שליטה מההגה, BT, USB, ציון ריסוק גבוה, חיישני רוורס), הגולף מתבלטת? ועכשיו תעשה gosub א.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

מי שרצה צבע לבן קיבל ב- 54,900 ומי שרצה צבע אחר (או לא היה לו אופציה אחרת כי נגמרו הלבנות) שילם 54,900 + 1000 ש"ח תוספת עבור צבע (כך זה מופיע בחוזה או הצעת מחיר, לא כתוב בשום מקום צבע מטאלי).

תרגיל אולימפי? סה"כ אי דיוק של אולם התצוגה לגבי הגדרת הצבע. עדיין מדובר באוטו צהוב עליו נדרשת תוספת מחיר בגלל הצבע.

זה משנה את התמונה.

לדעתי זה עדיין מוציא את צ'מפיון כיבואן שיורק בעיני הלקוחות שלו (כמו עוד כמה יבואנים בשוק הרכב המונופולי שלנו). מזכיר לי את האימרה המפורסמת של הנרי פורד ש"אתה יכול לקבל את הפורד מודל T שלך בכל צבע ובלבד שהוא יהיה שחור".

התוספת הזו היא ישראבלוף, קטנונית ומכוערת, ממש כמו חיוב על "חומרי עזר" במוסך או התשלום הנפרד עבור ונטילים (!) שנדרשתי לשלם בפעם האחרונה שהחלפתי צמיגים :roll:

מגעיל.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בושה וחרפה.

שאני אבין, למה אי אפשר לתבוע מקום כזה על הטעיה?

אני בטוח שהם גבו עשרות אלפי שקלים על ההטעיה הזו, איזו מניעה יש כאן מלתבוע על רמאות ושקר?

Opel Adam S 2017

פורסם
זה בדיוק מה שהיה במבצע הזה.

הפרסום היה על סיאט Mii ידנית 3 דלתות ב- 54,900 ש"ח עבור הצבעים לבן, צהוב ואדום.

קספר תקרא שוב את מה שכתבת, אני משער שגם אני וגם אתה יודעים קצת הבנת הנקרא. עזוב רגע מטלי או לא, איך בפרסום מופיע סכום X על צבעים אדום לבן וצהוב, אבל בפועל מי שבחר צבע אחר מלבן משלם יותר על הרכב?

בוודאי תרגיל אולימפי, "סה"כ טעות" תגיד זה אמיתי? חדש לך הנושא של אמת בפרסום? גם אם יש פה איזה ניסוח פתלתל שעומד ב"חוזה"(מה שלא, להבנתי), לא מריח לך מסריח? אתה יודע מה, זה מראה את הברדק שיש בהנחיות ובהבנה של אנשי מכירות שם.

גם הם לא מבינים/ לא יודעים "למכור" את זה/ מתנגש להם עם ההגיון, אז הם ממציאים," אהה, התוספת....מממ.. כן זה על צבע מטלי..." מה שבפועל בכלל לא מטלי ולא נעליים, אלא סתם חוסר הגיון והבנה בסיסית שרק הלבן הוא במבצע.

רוב היבואנים לא מוסרים רכב חדש עם מיכל מלא ללא עלות (אולי בתחום הפרימיום), כך שלשלם עבור מיכל דלק בהזמנה זה במקום לשלם בתחנה הקרובה לסוכנות. אתה יכול לבקש לבטל את המיכל המלא.

אתה משווה תמונה מאתר אינטרנט בו מוצגת הדמיה גרפית (ברור לך שזו לא תמונה?) של הצבע לבין הצבע במציאות? לא הראו לך דוגמת פלסטיק צבועה בסוכנות?

צודק.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
זה משנה את התמונה.

לדעתי זה עדיין מוציא את צ'מפיון כיבואן שיורק בעיני הלקוחות שלו (כמו עוד כמה יבואנים בשוק הרכב המונופולי שלנו). מזכיר לי את האימרה המפורסמת של הנרי פורד ש"אתה יכול לקבל את הפורד מודל T שלך בכל צבע ובלבד שהוא יהיה שחור".

התוספת הזו היא ישראבלוף, קטנונית ומכוערת, ממש כמו חיוב על "חומרי עזר" במוסך או התשלום הנפרד עבור ונטילים (!) שנדרשתי לשלם בפעם האחרונה שהחלפתי צמיגים :roll:

מגעיל.

איתמר

למה ישראבלוף?!

תבדוק את העובדות לפני שאתה מצהיר על יבואן "שיורק בעיני הלקוחות שלו".

זכותו לקבוע מדיניות תמחור כאוות נפשו.

באירופה גם כן גובים בסביבות 1000 ש"ח על תוספת עבור מספר צבעים כגון מטאליים וצבע לבן!

האם גם שם היבואנים דרעק שיורקים ללקוחות בעינים?

אז כאן לצ'מפיון היה נראה שהלקוח הישראלי לא יקבל בהבנה את הדרישה לשלם על צבע לבן ולכן המירו זאת לתשלום על צבע צהוב ואדום בזמן שצבע לבן הוא ללא תוספת תשלום.

בנוסף, הם בהחלט נותנים את האפשרות להמתין עד למשלוח הבא (אגב, לא כל כך הרבה זמן) לקבלת צבע לבן ללא תוספת תשלום.

יתרה מזאת, הם גם מוכנים לבטל את העיסקה אם זה קריטי מבחינת הלקוח.

באמת שלא רואה כאן התנהלות לקויה של צ'מפיון.

ולא, אני לא פאנבויי של צ'מפיון (להיפך).

אם כבר, הטענה היחידה שניתן לטעון זה על חוסר המקצועיות של הסוכן שטען שהצבע מטאלי בזמן שהוא לא.

אגב, פותח השרשור, האם זה כל כך קריטי לך באם הצבע ינצנץ בשלל צבעי הקשת או לא?!

או שאולי אתה קצת קטנוני?

כאילו, התשלום נראה לך לא צודק ולכן אתה מוכן להחליף מצבע צהוב (שאותה אישתך ככל הנראה אוהבת) לצבע אפור משעמם (שמראש לא רצית) וזאת רק כי אתה יודע שהוא מטאלי ולכן ההוצאה "מוצדקת" ואתה לא יוצא "פראייר".

מעניין מה היית אומר אם היו גובים תוספת של 1000 ש"ח על צבע לבן, ואפילו לא לבן מטאלי..

פורסם

alonjp אתה לא מבין את הפואנטה.

הישראלי הממוצע לא קונה מכונית לפי הצבע שהוא אוהב, אלא כזאת שיהיה קל למכור אותה.

איך הוא יסביר לקונה (ממנו, בעוד X שנים) שצריך להוסיף עוד 370.45 ש"ח על האוטו כי יש לו צבע בהזמנה בתשלום?

במיוחד שהוא לא מטאלי...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
alonjp אתה לא מבין את הפואנטה.

הישראלי הממוצע לא קונה מכונית לפי הצבע שהוא אוהב, אלא כזאת שיהיה קל למכור אותה.

איך הוא יסביר לקונה (ממנו, בעוד X שנים) שצריך להוסיף עוד 370.45 ש"ח על האוטו כי יש לו צבע בהזמנה בתשלום?

במיוחד שהוא לא מטאלי...

אני באמת שלא מצליח לזהות אם אתה ציני או רציני..

אני מניח שהאפשרות הראשונה היא הנכונה? :roll:

פורסם

מה יש להבין פה.

הבנאדם רצה להחליף לצבע שיש לו "שווי במחירון".

מה זה משנה אם זה לטעמו או לא.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...