Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4686 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, די חדש בפורום.

יש ברשותי שברולט קוואליר 99, וכמו שידוע לקוואליר יש בעיה מאוד מוכרת של דאש מתפוצץ ופלסטיקה זולה.

מדובר ברכב שעובר במשפחה מיום הולדתו, ולצערי הבעלות הראשונה שלו הייתה אצל סבתא שלי, שמתגוררת באילת ואין לה חניה מקורה, ורכב עם פסטיקה זולה ושמש אילתית? שילוב גרוע במיוחד!

אז יש לי ברכב 2 מקומות שמתפוצצים לחלוטין.. החלק העליון שצמוד לחלון, שמכעט בכל קוואליר נסדק איפשהו..

והחלק השני הוא החלק שמסביב ללוח השעונים, רדיו מזגן וכו, שזו בעצם חתיחת פלסטיק אחת...

לגבי החלק הראשון, שצמוד לחלון, די ירדתי מהרעיון לתקן אותו, פירקתי את הדאש וראיתי שהוא פשוט יצוק בחתיחה אחת עם הכל וזה לא חלק שאפשר לפרק ולהרכיב, אז כנראה פשוט אכסה אותו בשטיח או משהו..

אבל לגבי החלק השני, אני חושב שאפשר לשפץ אותו ופשוט חבל לי לגמרי לקנות אחד בפירוק ב300 שקל שאחרי חודשיים עשוי להתפוצץ שוב.

ניסיתי להדביק עם דבק 3 שניות, בחלק מהסדקים זה החזיק, ובחלק לא, וגם איפה שזה הדביק הסדק נשאר די בולט בגלל שהדבק התייבש וניהיה לבנבן.

דיי ברור לי כבר שלדביק בצורה הזו זה לא הפתרון, וצריך משהו קצת יותר רציני.

אני לא מומחה כלכך בתחום הזה, אבל מאוד משתדל ללמוד ולחקור אותו :)

אז ככה, התיכנון שלי זה לעשות 3 דברים:

1. ליצור מחדש את החיבורים של הברגים, שפשוט התפרקו לפרורים שחלקם אפילו אבדו ולא אוכל להדביק אותם, הבנתי שאפוקסי פלסטלינה יכול לעזור כאן?

2. להדביק את כל הסדקים בצורה טובה, אני לא יודע בדיוק איך ופה זקוק לרוב העזרה, כלומר איך לסגור אותם לגמרי, לשייף אם צריך ובעצם להגיע למצב שהפלסטיק שלם בלי סדקים וכו'

3. אחרי שהכל יהיה תקין, לצבוע (אולי אפילו בצבע אחר שיראה יותר מודרני כמו כסף) ולהרכיב ברכב :)

אז לאיזה חומרים אני זקוק? איך עובדים איתם? איפה רוכשים?

תודה מראש!

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

קודם כל אתה מוזמן להעלות תמונות.

אתה צריך מה נקרא "הלחמת פלסטיק". אתה יכול לחפש פרויקט שלי ושל אחרים בנושא ויש ביוטיוב הרבה סרטונים.

החלק הבעיתי כדי להגיע לגימור טוב : בדיוק כמו בהלחמה רגילה שצריך בדיל, הלחמת פלסטיק צריך פלסטיק, ומאותו הסוג שאותו אתה מלחים.

לכל פלסטיק מאחורה יש כיתוב מאיזה סוג הוא, הבעיה שלך תיהיה להשיג את אותו הסוג.

אתה יכול לעבוד בקומבינה (ולהזהר מאוד) ולהמיס חלקי פלסטיק פנימיים שלא רואים מבחוץ ולהשתמש בזה בתור בדיל.

אז אחרי שעשית את ההלחמה (וכמובן עשית שיעורי בית רציניים איך עושים), אתה משייף וצובע בצבע ייעודי לפלסטיק - אני השתמשתי בצבע של חברת קריילון (יעקובי).

לגבי אפוקסי/פלסטלינה/וכו', מנסיון במכה לא ממש עדינה זה נשבר מחדש ולא יתפוס. הסיכוי הכי טוב שלך זה הלחמת פלסטיק.

דבר נוסף שאפשר לעשות במהלך ההלחמה זה להשקיע בתוך הפלסטיק (בין החלקים השבורים) חוטי ברזל, זה מקנה לחלק חוזק נוסף.

אני עשיתי הלחמת פלסטיק לידית דלת, בכל פתיחה מפעילים עליה הרבה כוח משיכה והיא עובדת כמו ברזל כבר למעלה מחצי שנה לדעתי.

פורסם

אני לא יכול להעלות תמונות בגלל שאין לי 20 הודעות בפורום.. כנ"ל לגביקקישורים..

אשתדל לצבור קצת הודעות ולהעלות כאן

בקשר להלחמה, אפשר קישורים לעבודות האלו? לא מצאתי.. תודה!

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

פורסם
אני לא יכול להעלות תמונות בגלל שאין לי 20 הודעות בפורום.. כנ"ל לגביקקישורים..

אשתדל לצבור קצת הודעות ולהעלות כאן

אתה יכול להעלות תמונות. תשמש באפשרות "נהל קבצים מצורפים" בתחתית המסך של כתיבת הודעה חדשה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

חלק עליון של הדאש, זה שאני יודע שמאוד בעייתי לסדר, וגם אין טעם לנסות כי בכל מגע הכי קטן בו הוא פשוט מתפורר חח, אכסה אותו בבד כלשהו.

up387.siz.co.il/up1/5dnitmmfayjr.jpg

up382.siz.co.il/up2/d0znimomzuy4.jpg

up382.siz.co.il/up3/lzjwzfzmvdzt.jpg - כאן רואים הכי טוב דוגמא לכך שהוא פשוט מתפורר, רק נגעתי בו כדי לבדוק עם הדבק שניסיתי לשים מחזיק, והוא נשבר שוב בפינה ונפל קצת פנימה, בנקודה שהוא לא היה שבור או סדוק.

החלק שאני רוצה לשפץ, מסביב לרדיו, לוח שעונים בקרת מזגן וכו':

up385.siz.co.il/up3/zuxcnt0zkmod.jpg - כאן רואים התחלה של סדק שבנקודה הזו הצלחתי דווקא להדביק עם דבק 3 שניות, מחזיק בפינה הזו כבר בערך חודשיים, אבל זה רק הקצה של הסדק..

up383.siz.co.il/up1/t3wu1momnuuw.jpg - פה רואים את ההמשך של הסדק הזה, שהוא הגדול ביותר.. רואים גם את הלבן של הדבק שניסיתי להדביק איתו ולא הצליח להחזיק, כבר כשחיברתי את החלק חזרה ויצאתי לנסיעה ראשונה הוא נפרץ שוב.

up388.siz.co.il/up2/mddnozd4yivm.jpg - פה רואים עוד מספר סדקים לא קטן, הראשון בין 2 הפתחי מזגן, השני בקצה של הפתח מזגן בצד ימין, שלישי בצד ימין בין הבקרת מזגן לרדיו דיסק.

כן המצב קטסטרופה אני יודע :(

בחלק הזה יש בעיה נוספת גם, כל החיבורים של הברגים בו פשוט נשברו והתפוררו לחלוטין, אין לי את החלקים שנשברו אפילו.. צריך ליצור אותם איכשהו מחדש, הבנתי שאפוקסי פלסטלינה יכול להיות רעיון טוב, זה גם יושב בחלק שלא רואים כך שלא ממש משנה לי איך זה יראה שם..

פורסם
חלק עליון של הדאש, זה שאני יודע שמאוד בעייתי לסדר, וגם אין טעם לנסות כי בכל מגע הכי קטן בו הוא פשוט מתפורר חח, אכסה אותו בבד כלשהו.

up387.siz.co.il/up1/5dnitmmfayjr.jpg

up382.siz.co.il/up2/d0znimomzuy4.jpg

up382.siz.co.il/up3/lzjwzfzmvdzt.jpg - כאן רואים הכי טוב דוגמא לכך שהוא פשוט מתפורר, רק נגעתי בו כדי לבדוק עם הדבק שניסיתי לשים מחזיק, והוא נשבר שוב בפינה ונפל קצת פנימה, בנקודה שהוא לא היה שבור או סדוק.

החלק שאני רוצה לשפץ, מסביב לרדיו, לוח שעונים בקרת מזגן וכו':

up385.siz.co.il/up3/zuxcnt0zkmod.jpg - כאן רואים התחלה של סדק שבנקודה הזו הצלחתי דווקא להדביק עם דבק 3 שניות, מחזיק בפינה הזו כבר בערך חודשיים, אבל זה רק הקצה של הסדק..

up383.siz.co.il/up1/t3wu1momnuuw.jpg - פה רואים את ההמשך של הסדק הזה, שהוא הגדול ביותר.. רואים גם את הלבן של הדבק שניסיתי להדביק איתו ולא הצליח להחזיק, כבר כשחיברתי את החלק חזרה ויצאתי לנסיעה ראשונה הוא נפרץ שוב.

up388.siz.co.il/up2/mddnozd4yivm.jpg - פה רואים עוד מספר סדקים לא קטן, הראשון בין 2 הפתחי מזגן, השני בקצה של הפתח מזגן בצד ימין, שלישי בצד ימין בין הבקרת מזגן לרדיו דיסק.

כן המצב קטסטרופה אני יודע :(

בחלק הזה יש בעיה נוספת גם, כל החיבורים של הברגים בו פשוט נשברו והתפוררו לחלוטין, אין לי את החלקים שנשברו אפילו.. צריך ליצור אותם איכשהו מחדש, הבנתי שאפוקסי פלסטלינה יכול להיות רעיון טוב, זה גם יושב בחלק שלא רואים כך שלא ממש משנה לי איך זה יראה שם..

תראה הפלסטיקה יבשה לגמרי נגיעה הכי קטנה זה מתפורר עוד יותר/נשבר

תביא מי פירוק הכי טוב ,

או לבנות מחדש את הפלסטיק על ידי הלחמת הפלסטיק , אז ישבר הפלסטיק במקום אחר

לפי דעתי

הכי טוב לקנות/להכין כיסוי לדשבורד.

איפה שהמזגן והרדיו דיסק

להדביק מדבקות/קרבון/ווניל/כל שהיא שמתאימה להדבקה מסוג זה

אפשרות שלישית זה פלסטידיפ

רק שתדע שאני דיטיילינגר

דיטיילינג + דיטיילר = דיטיילינגר :vamp:

פורסם

מה זה פלסטידיפ?

אתם חושבים שאולי כדי לנסות לחפש אחד במצב ממש טוב בפירוק, ולעשות לו איכשהו הקשחה\חיזוק כלשהו כדי שלא יתפוצץ לי שוב בפעם הבאה שאני יעמוד בשמש?

אגב מישהו יודע כמה החתיחה הזו צריכה בערך לעלות בפירוק?

פורסם

אני עושה אותו פרויקט אצלי כרגע,דש-בורד כמו שלך גג 300 שקל בפירוקיה.

אצלי הוא הפוך,המזגן למטה והרדיו דיסק למעלה.

אני ישפץ את שלי,ואני יסביר לך במידה והכל יצא טוב איך לעשות.

פורסם

סימן שהרכב שלך שנת 2000 ומעלה :-) אתה גם יכול להכניס שם רדיו דאבל דין.

אשמח מאוד לשמוע מה אתה מתכנן לעשות מראש וגם לשמוע אחרי זה את התוצאות.

תודה

• תוכן חדש...