Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנוע ונקל - למה לא ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4678 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב, אתמול סתם ראיתי את המפרט הטכני של RX 7 וראיתי שיש לה מנוע ונקול/רוטורי

אחרי חיפוש קצר באינטרנט לאתר דיוק ויקפדיה התברר שזה מנוע נחמד והרבה יותר פשוט ויעיל ממנוע בוכנתי

השאלה שלי למה לא מייצרים כאלו מנועים? מה החיסרון שלהם לאומת מנועים בוכנתיים, בקיצור ישמח לשמוע קצת יותר פרטים

פורסם

ונקל גם מנוע "בוכנתי"

החיסרון הגדול ביותר של מנוע וונקל זה שיש לו בלאי מאד מואץ של החלקים לעומת מנועים רגילים, מנוע וונקל בדר"כ יוכל להחזיק עד 40,000 ק"מ אם אני לא טועה..

פורסם

היתרון הגדול של מנוע וואנקל בכך שהוא אינו ממיר תנועה קוית לתנועה סיבובית, וחוסך חלקים רבים, ולכן ממדיו קומפקטיים מאד.

חסרונותיו, בנוסף לבלאי הגבוה בקצות הרוטור, מה שהשתפר עם השנים, הם צריכת דלק גבוהה יחסית ומומנט חלש.

אופי הפעולה שלו מיוחד מאד וכך גם הצלילו.

סה"כ הבטחה גדולה שלא ממש מומשה, ולמעט מאזדה אף יצרן לא עושה בו שימוש.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

תלמד אנגלית, תוכל לקרוא גם על Mayflower, חוץ מהם היו עוד ניסיונות של שיפורים ומנועים מהפכניים חדשים כמו מנוע "OX" אוסטרלי שהבוכנות שלו היו מסודרות במעגל. בסוף בינתיים שום דבר לא מחליף את המנוע הבוכנתי. ממנוע 2 פעימות המעאפן ש2/3 טאיוואן נוסעים בו ועד מנועי דיזל ימיים בעלי בוכנה בקוטר של מעל מטר.

si vis pacem, para bellum

פורסם
ערב טוב, אתמול סתם ראיתי את המפרט הטכני של RX 7 וראיתי שיש לה מנוע ונקול/רוטורי

אחרי חיפוש קצר באינטרנט לאתר דיוק ויקפדיה התברר שזה מנוע נחמד והרבה יותר פשוט ויעיל ממנוע בוכנתי

השאלה שלי למה לא מייצרים כאלו מנועים? מה החיסרון שלהם לאומת מנועים בוכנתיים, בקיצור ישמח לשמוע קצת יותר פרטים

המנוע הזה אוכל שמן בטירוף.

באחת מתוכניות הרכב הבריטיות היתה הדגמה שלו וניתן היה לראות שהרכב מעשן עשן לבן במאמץ.

פורסם

אחת הבעיות המרכזיות במנוע הייתה בעיית האטימה.

תראה את הסרטון ותבין למה.

בכלליות היו איתו המון בעיות והפיתוח שלו די נעצר.

...

פורסם

מאזדה ממשיכה לפתח אותו והיא תציג בעוד מס. שנים את המחליפה החדשה של ה-RX8 או ה-RX7 . היא תיקרא RX9.

מאזדה לא נוטשת מסורת.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

יתרונות המנוע גורמים לכך שמפעם לפעם כלי תעופה קלים עושים בו שימוש, גם כיום.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

כפי שציין חן, בראשית הדרך סבלו מנועי וונקל מבלאי מואץ בגין עומס פנימי שלא התאים לסגסוגות שהיו בנמצא באותן שנים

(ראה RO80). עם השנים, ובאדיבות עקשנות מאזדה והנדסת חומרים משופרת שהביאה הטכנולוגיה המודרנית נפטרו בעיות אלו.

ברם, למרות כל הפיתוח הטכנולוגי מנועי וונקל אינם מצליחים לעמוד בדרישות האמריקאיות המחמירות לרמות פליטה נמוכות, מה שלמעשה סותם את הגולל על אפשרות השימוש הנרחב בהם בעתיד.

פורסם

הצדק עם ארי.

עקב אי עמידה בתקנות זיהום אוויר (בגלל שהמנוע "שורף שמן" במהלך הפעולה הרגילה שלו) מאזדה הפסיקו למכור את סדרת ה-RX.

אני בספק רב אם נראה עוד דגם של המנוע הזה מכיוון שתקנות זיהום האוויר הולכות ונעשות דרקוניות יותר מרגע לרגע.

בגלל בעיות אטימה (שחיקה של קצוות הרוטור) המנוע מצריך "אוברול" (פתיחה של המנוע) כל כמה עשרות אלפי ק"מ. אבל מכיוון שהמנוע הזה מאוד פשוט אז לפתוח מנוע כזה זה סיפור של כמה שעות ואין צורך לבצע חריטות (ולכן זה לא סיפור כזה יקר כמו במנוע רגיל).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

רק כדרך אגב, חברות אופנועים כמו סוזוקי ונורטון הבריטית גם ייצרו אופנועים עם מנועי ונקל.

NORTON

SUZUKI

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...