Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4695 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תסלחו לי במידה ואיני מפרסם במקום הנכון.

איני מבין גדול במצברים אבל אשמח לעשות קצת סדר בראש כי לאחרונה אני שומע טיעונים סותרים מאנשים שונים:

''שנפ זה זבל'' או ''VOLTA זה המיץ של הזבל'' לבין ''VARTA זה סופר דופר'', ''שנפ מחזיק טריליון שנים'' :?:

לפי מיטב ידיעתי אין הרבה חברות ידיעות בארצנו למצברים ויש קומץ שרובו נמצא באיזור שאפל לי, לכן אשמח לקבל חוות דעת על מצברים, ואילו קרטריונים, חוץ מתקופת האחריות והתאמרה מתח לרכב, יש לקחת בחשבון כאשר רוכשים.

אני יוצא מנקודת הנחה שבוש אמור להיות יחסית אכותי, אם כי זו חברה עולמית מוכרת בעלת שם, אך מחיריה בהתאם.

ומה אתם חושבים?

Light travels faster then sound. This is why some people appear bright until you hear them speak.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל המצברים מחזיקים בממוצע 3 שנים,חלקם יותר וחלקם פחות.

יש קשר הדוק בין אריכות ימי המצבר לטיפול בו (מים מזוקקים\ניקוי מגעי ההדקים) וכן תכיפות ההנעה (ככל שמבצעים יותר הנעות לרכב המצבר נחלש יותר)

אם לקנות מצבר לך על חברה מוכרת ,אלה שרשמת למעלה לדוגמא.

והכי חשוב תבחר לפי בדיקה של מחיר מול משך האחריות (מרכיב חשוב).

שי.

פורסם

לדעתי האישית זו הגזמה, היה לי שנפ והחזיק שנתיים בדיוק.

היה לי volta והחזיק בסביבות ה3 וחצי שנים.

היה לי מצבר עלום שם כולשהו והחזיק 3 שנים בקלות.

מה שאני בא להגיד זה שלדעתי זו שטות, מצבר מחזיק בממוצע 2-3 שנים, כול סוג שהיה לי.

כמובן תכף יבואו מהללי ומשבחים (במיוחד כאלה עם פאביה) ויגידו שהמצבר המקורי שלהם מחזיק כבר 67 שנים והוא עוד חזק, אז או שהם לא נוסעים עם הרכב, או שמניעים ונוסעים רק בכבישים מהירים.

פורסם

לא קשור לסוג הרכב.

הוצאתי את הרכב בזמנו עם מצבר VARTA סגור ללא טיפול, עד היום הוא מחזיק. לפי התאריך עליו הוא עבר 5 שנים מיום ייצורו. כרגע הוא לא מראה סימני חולשה בכלל, אם כי בחורף האחרון בטמפ' נמוכות הסטרטר הסתובב חלש יותר, אבל עדיין הניע מיד.

בפיאט שהיתה לפני הסקודה היו לי שנפים, סה"כ מצברים לא רעים. החזיקו בממוצע 3 שנים, ועל הדרך הפרישו אבקה ליד הקטבים שכל הזמן ניקיתי, והעלימו מים מזוקקים מהתאים שכל חודש מילאתי.

יום אחד החלפתי לאיזה מצבר שחור עלום שם בזול, החזיק 10 חודשים והוחלף במסגרת האחריות.

בשורה התחתונה אני ממשיך עם VARTA, פשוט כי יש לי ניסיון טוב עם המצברים שלהם. אם זה משנה הרכב עומד על 57,003 ק"מ מהיום בבוקר בדיוק.

פורסם

החלפתי השבוע את המצבר של שנפ למרות שעדיין תיפקד ורק התחיל להתניע מידי פעם במכה שניה

המצבר היה בן 5 שנים ו7 חודשים.

זו לא המלצה זה רק מידע אישי

פורסם

כל המצברים בנויים על אותה חומצה ועופרת, אין חדש תחת השמש.

ההבדל היחיד בינהם (מלבד ההספק וכושר התפוקה) הוא משך האחריות ושירות הלקוחות.

כל השאר זה מזל.

שי.

פורסם

ההבדלים בין המצברים הרבה יותר משמעותים מאשר אתה תיארת,אמנם הבסיס הוא עופרת וחומצה אבל יש גם החומר הפעיל הנמצא על הפלטות,מבודדים ,סוג האטימה שהאלקטורלית לא הישפך על הצמות של הרכב,סוג המבנה של הפלטות של המבודדים ויש עוד הרבה מאפיינים הקובעים איכות של המצבר; האם הרכב מניע לא מעיד שהמצבר הוא תקין ב100%.

פורסם

תודה לכל המגיבים, אתם תורמים הרבה.

האם מישהו התנסה עם מצברים של BOSCH ויכול לחלוק עליו נתונים, כמה החזיק, כמה עלה ועד כמה היה מרוצה אם בכלל?

Light travels faster then sound. This is why some people appear bright until you hear them speak.

פורסם

כולו מצבר...אתה מתייחס לזה כאילו לקנות מצבר הוא אתגר חייך;לא יהיה תקין לאחר גמר האחריות אז קנה סוג אחר...זה לא לכל החיים אלה אם החיים קצרים מחיי המצבר.

פורסם

מצבר BOSCH = מצבר ורטה.

לענייני המצברים, מצבר זהו מוצר בעל אורך חיים שאינו ידוע. יש מצברים שמחזיקים שנים ויש כאלה שמתים גם שבוע לאחר ההתקנה.

הנסיון האישי שלי עם מצברים תוצרת הארץ (שנפ וולטה, אם הם בכלל תוצרת הארץ) לא מוצלח במיוחד. דווקא עם מצבר עלום שם וזול מאוטודיפו בזמנו היה נסיון מוצלח והוא החזיק למעלה מ 3 שנים עד שמכרתי את הרכב.

אני בכל מקרה החלטתי שמצברים שארכוש ואמליץ לרכוש יהיו רק תוצרת חוץ, פיאם או ורטה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
כולו מצבר...אתה מתייחס לזה כאילו לקנות מצבר הוא אתגר חייך;לא יהיה תקין לאחר גמר האחריות אז קנה סוג אחר...זה לא לכל החיים אלה אם החיים קצרים מחיי המצבר.

אם אין לך דבר ענייני יותר להגיב, עדיף שלא תגיב כלל.

במידה והייתי קורא קצת, היית מבין שאני בסך הכל שואל לגבי חברות מצברים שונות והניסיון שהיה לאנשים עם החברות הללו.

מצבר BOSCH = מצבר ורטה.

לענייני המצברים, מצבר זהו מוצר בעל אורך חיים שאינו ידוע. יש מצברים שמחזיקים שנים ויש כאלה שמתים גם שבוע לאחר ההתקנה.

הנסיון האישי שלי עם מצברים תוצרת הארץ (שנפ וולטה, אם הם בכלל תוצרת הארץ) לא מוצלח במיוחד. דווקא עם מצבר עלום שם וזול מאוטודיפו בזמנו היה נסיון מוצלח והוא החזיק למעלה מ 3 שנים עד שמכרתי את הרכב.

אני בכל מקרה החלטתי שמצברים שארכוש ואמליץ לרכוש יהיו רק תוצרת חוץ, פיאם או ורטה.

איתמר

חישדת לי ש''ורטה'' זה ''בוש'', חשבתי שאלו חברות שונות. אז למה בעצם מוכרים אותם באריזות שונות ולא תחת שם אחד?

פורסם

אם תערוך חיפוש תמצא שמספר "מותגים" בשוק הם למעשה לא יותר ממותג מדבקה.

מנכ"ל טלרון מצברים (היבואנים של ורטה) הגיב כאן בעבר ופירט ארוכות אודות המצברים של ורטה, המיתוג והטכנולוגיה. שווה לעשות חיפוש.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אם תערוך חיפוש תמצא שמספר "מותגים" בשוק הם למעשה לא יותר ממותג מדבקה.

מנכ"ל טלרון מצברים (היבואנים של ורטה) הגיב כאן בעבר ופירט ארוכות אודות המצברים של ורטה, המיתוג והטכנולוגיה. שווה לעשות חיפוש.

איתמר

זכור לי שקראתי את מה שאותו המנכ''ל רשם, בכל זאת אני מעוניין לקבל פה חוות דעת אישית מהתנסות במצברים השונים מתוך סקרנות עקב ריבוי הדעות שקיים בנוגע לחברות ''השונות''. :wink:

• תוכן חדש...