Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ על רכבים עד 7K תודה...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7907 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרבה אנשים(שמבינים) אמרו לי להתרחק מהאיביזה... והציעו לי במקום את הפיאסטה או את הקליאו שגם נכנסת לי לתקציב.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הרבה אנשים(שמבינים) אמרו לי להתרחק מהאיביזה... והציעו לי במקום את הפיאסטה או את הקליאו שגם נכנסת לי לתקציב.

לא מבינים כלום!

כל רכב ישן, ולא משנה כל כך מאיזו תוצרת יכול להיות בכל אחד ממצבי הצבירה הידועים.

לא חסרות איביזות שנוסעות טוב, כמו שלא חסרות פיאסטות מצ'וקמקות, או רנו קליאו שעושות יום כן-יום לא במוסך...

הכל תלוי באקזמפלר שאתה מוצא, ובאיך שאתה שומר על הרכב אחרי שקנית אותו!

לא חוכמה להגיד על רכב "לא רואה מוסך" כשאתה יודע שהקלאץ' מחליק, אתה צריך למלא שמן כל יומיים, יש לך נזילות שמן באחת הבוכנות והמנוע נוסע רק על 3 בוכנות, בעיות בהנעה בבוקר, והרכב טוחן דלק...

אם תשמור על הרכב באמת, הוא יחזיר לך באותו מטבע - ולא משנה איזה רכב זה.

הפיאסטות באמת ידועות כבעלות אמינות מופלגת, אבל דווקא בגלל זה, קיימות לא מעט פיאסטות שבעליהן החליטו שביגלל האמינות המפולגת הזו, לא חייבים לעשות טיפולים... וגם חשבו שאין טעם להחליף אי אלו חלקים מכאנים כי - רבאק - עוד חודש-חודשיים גם ככה הם מוכרים.

אז תגיד לכל אלה ש"מבינים", שהם בעצם לא!

ולא, גם אני לא מתיימר להיות מבין גדול!

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

אני מסכים איתך וגם הוא(אחד המבינים חח) אבל היית לו איביזה והוא לא המליץ לי עליה כי עדיין יש מכוניות עם יותר בעיות וכאלו שעם פחות...(ברור שיש איביזות טובות אבל הכל ביחס.. ומה יותר קשה למצוא) ובקשר לאם הוא מבין אני לא יודע... הבנאדם יודע לפרק כל מנוע שאפילו לא ראה לחלקים כמו אני לא יודע ולחבר הכל פיקס ויש לו קליאו ספורט הכי חזקה בכל האזור(טורבו כולה שיפורים!!!) הה ויש לו מוסך.

פורסם

היחידי שמבלבל כאן את המוח הוא אתה!!

בכל מקרה מי שעבר על כל התרד מבין שאתה סתם משועמם - ולא מנסה באמת להגיע למסקנה מסויימת.

בעיקר לאור העובדה שאינך יכול בכל מקרה לרכוש רכב - עקב חוסר רשיון נהיגה.

אז עזוב אותנו במנוחה עם שאלות חסרות בסיס.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

רכבים ב7 אלף ש"ח?

א) סובארו לאונה 86 1600 - הרכב הכי חזק\אמין שתוכל למצוא בסביבות המחיר שלך, פשוט רכב תענוג! (אני מחזיק כזה מודל 89 ואין לי כלל רגשי נחיתות ואני ממש לא מרגיש שאני מחזיק רכב ישן).

ב) פיאט אונו 92 1400- היא תענה לך על הדרישות של הקטנה וזריזה, לגבי האמינות תלוי באקזמפלר.

יש עוד מכוניות כמובן, אבל במכוניות האלה אני מעט התעמקתי בזמן האחרון ומקווה שעזרתי לך.

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

אני לא אקח סיכון לקנות תאונו (תאונו = את האונו) והלאונה לא מה שחיפשתי כי אני שמתי עיין על רכבים יותר קטנים.

תודה אחי (אם אתם אחים - תדברו בבית) על העזרה יש לך אוטו שמור רצי אין פלא שאתה לא מרגיש שהוא ישן.

פורסם
אני לא אקח סיכון לקנות תאונו והלאונה לא מה שחיפשתי כי אני שמתי עיין על רכבים יותר קטנים.

תודה אחי על העזרה יש לך אוטו שמור רצי אין פלא שאתה לא מרגיש שהוא ישן.

שמע, אחרי הכל אונו היא לא סיכון כ"כ גדול שאי אפשר לקחת, אם תעביר אותה בדיקה במכון ותראה שהיא בכלליות בסדר אין ממש בעיה לרכוש אותה! הבנתי גם שהחלקים שלה ממש ממש זולים אז לא תהיה בעיה אם יהיו תקלות והשורה התחתונה היא שאתה צריך ליפול על אחת שלא עברה התעללות ובמקור היא טובה.

לפני שמצאתי את הסובארו שלי חיפשתי אונו וכמעט רכשתי אחת, אבל בסוף העדפתי את הסובארו לאונה שבדקתי.

אז יש לך פיאט אונו, סובארו לאונה (גם פשע),פורד פיאסטה, רנו 5, רנו 11,פזו 205 ועוד רבים אחרים.

רק תזכור שאתה בסך הכל רוצה לחסוך ואין לך מאיפה להוציא על טיפולים יקרים ותקלות וגם תצטרך למכור את הרכב לאחר השימוש במחיר סביר, ובגלל זה הסובארו עדיפה.

יוסי.

פורסם
חחח אדיוט רואים שלא הבנת אני מוציא תרישיון עוד חודש גג(עוד מעט טסט) וגם ככה האוטו לא ישמש רק אותי אבל בעיקר אותי בקיצור ההורים שלי קונים אותו בקרוב ואפילו לפני שאני אוציא תרישיון.

שאלה לי אליך מר יוגי:

איזה ערובה יש לך ש"עוד חודש גג" תעבור טסט ראשון?

סוד קטן לי אליך - בדברים כאלה אין שום "גגות בטחון" :screwy:

ואני לא הייתי צוחק על חבר פורום עם קצת יותר ניסיון ממה שיש לך ולי ביחד וקורא לו "אדיוט" (תעיף מבט חטוף בחתימה שלו ותבין שהוא לא סתם מדבר באויר...)

אתה לא סגור על אף רכב כרגע, ואם אין לך רישיון והרכב היחידי שנהגת עליו זה הרכב של המורה שלך, אני לא חושב שכדאי שתשאל שאלות על ייעוץ לרכב כאילו אתה קונה אותו.

פורסם

אני חוזר ואומר לא משנה מה המשפחה ההורים שלי יקנו אותו בעוד חודש... ובקשר לירון זה שהוא התחיל להספים פה באשכול ולהעביר נושא זה חוצפה ולא משנה מי הוא מצידי ראש הממשלה. ועוד להסיט אנשים שלא לעזור לי וללעוג עד דברים שלא קשורים בכלל זה התנהגות של ילד בגן.

בקיצור עזבו אני לא מכריך אף אחד לעזור ובכלל אני רואה שבפורום הזה אין מסנני ספאם בקיצור אני חוזר ואומר חבל שבגלל כמה אנשים כמוהו הפורום יהרס(לא שהוא כבר לא).

ועכשיו אני אענה ליוסי: אני יודע שבסהכל התיקונים והשמירת ערך הם דברים חשובים ובגלל זה אני יותר ויותר מתחיל להתעניין בפיאסטה למרות שהיא לא נראת לטעמים(או של מישהו אחר). תודה על העזרה.

*** עריכה ***

קרא את ההודעה הזו, יש פה מסנני ספאם:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=48699

ותשתדל לא להמליץ לאחרים בפורום ייעוץ, לפחות לא עד שתקבל רשיון נהיגה ומעט נסיון ברכבים עליהם אתה ממליץ לאחרים.

פורסם

אין דבר כזה שמירת ערך ברכבים כאלה.

אתה תקנה רכב ב-7 ועוד תשקיע עליו 3-4 בהחזרה לכשירות, ואין מצב בחיים שתקבל עליו 10 או 11 אחר כך. בהתחשב בזה שתמכור אותו נניח אחרי שנתיים המחיר שלו יהיה 6 או פחות (וגם הק"מ עולה בינתיים לא משנה מה תעשה).

שמירת ערך זה מושג שרלוונטי לאוטו שקנית ב-105 אלף ופתאום אחרי שנתיים הוא 85-90, או לגבי רכבים מ-35 אלף ומעלה שיכולים לרדת במכה בגלל קריזות של לוי יצחק.

7 זה רכב עם מעט מאוד ערך ומעט מאוד שמירה אם בכלל.

אל תתבאס מהתקציב הנמוך, מה שחשוב, כשאתה הולך לראות אוטו, קח את אבא שלך או איזה חבר שמבין ברכבים קצת יותר ממך שיתן לך טיפים. ותקנה מתחת למחירון- אל תשכח, אם ראית אוטו ב-"7" זה אומר שסביר שהמוכר מוכן גם לומר לו להתראות ב-5\6. האופצייה של המוכר היא גרוטאות ושמה לא יקבל יותר מ-2 או 3 על אוטו מהשנתון הזה ( הגזמתי).

פורסם
אין דבר כזה שמירת ערך ברכבים כאלה.

אתה תקנה רכב ב-7 ועוד תשקיע עליו 3-4 בהחזרה לכשירות, ואין מצב בחיים שתקבל עליו 10 או 11 אחר כך. בהתחשב בזה שתמכור אותו נניח אחרי שנתיים המחיר שלו יהיה 6 או פחות (וגם הק"מ עולה בינתיים לא משנה מה תעשה).

שמירת ערך זה מושג שרלוונטי לאוטו שקנית ב-105 אלף ופתאום אחרי שנתיים הוא 85-90, או לגבי רכבים מ-35 אלף ומעלה שיכולים לרדת במכה בגלל קריזות של לוי יצחק.

7 זה רכב עם מעט מאוד ערך ומעט מאוד שמירה אם בכלל.

אל תתבאס מהתקציב הנמוך, מה שחשוב, כשאתה הולך לראות אוטו, קח את אבא שלך או איזה חבר שמבין ברכבים קצת יותר ממך שיתן לך טיפים. ותקנה מתחת למחירון- אל תשכח, אם ראית אוטו ב-"7" זה אומר שסביר שהמוכר מוכן גם לומר לו להתראות ב-5\6. האופצייה של המוכר היא גרוטאות ושמה לא יקבל יותר מ-2 או 3 על אוטו מהשנתון הזה ( הגזמתי).

בעניין השמירת ערך....

אני קניתי את הסובארו שלי (שאותה אפשר לראות בחתימה) ב10 אלף ש"ח (המחירון 15 וחצי בזמנו), וגם אני כמו רבים אחרים השקעתי בה כמה אלפים טובים על יישור קו, טיפולים בקרוב, טסט, מערכת פשוטה והיד עוד נטויה.

וכמו שאני נוהג לומר זה לא הגיל זה התרגיל, הקילומטראז' שלה נמוך (יוצא לא יותר מ11 וחצי אלף לשנה - אין לי בעיה לחרוש עליה אם אני רוצה) ותאמינו או לא קיבלתי כבר כמה הצעות קניה מאנשים שאני לא מכיר וגם מחברים.

הם קצת הופתעו לגלות שאם אני מוכר (אני לא מתכוון למכור) אבל עדיין אם הייתי רוצה למכור לא הייתי יורד מ12 אלף, למה? לך תמצא רכב מהשנים האלה במצב טוב+, לא משתלם לי לחפש רכב אחר במחיר הזה עם כל ההשקעות שהשקעתי בה (לא מקבל את ההחזר).

בפעם האחרונה שבדקתי המחירון היה 14 וחצי אלף (יצחק לוי), אבל אצלי הוא לא משתנה\אני לא מוכן לרדת.

בקיצור מה שאני מנסה לומר זה שאם קונים רכב כמו כל רכב צריך לחשוב הרבה ולהבין שרכב זה השקעה לטווח ארוך, שהמטרה שלו היא לא להרוויח אבל עם זה גם לא להפסיד.

חפש אקזמפלר טוב, ותהנה איתו כמה שנים טובות.

יוסי.

• תוכן חדש...