Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4753 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

רכשתי לא מזמן הונדה סיויק דיזל ,גיר ידני , 6 הילוכים ,מדובר בדגם 5 דלתות , הצורה החדשה .

מי שלא מכיר מודבר במנוע 2200 , 140 כ"ס .

כאשר הרכב נרכש "עגלה עם סוסה" הגיבה יותר טוב ממנו .

לאחר טיפול מקיף וגילוי של מספר בעיות שתוקנו הרכב נוסע הרבה יותר טוב ויחד עם זאת צצה בעיה חדשה .

כאשר אני מתחיל נסיעה לקוח לרכב המון זמן (גם במונחים של דיזל תחשבו על הרבה זמן ) לרכב להאיץ בטורים הנמוכים ,

ז"א בטווח שבין 1 ל2.2 אלף סל"ד הרכב ממש עייף ולא משדר תחושה של רצון לזוז .

ב2.2 אלף סלד מרגישים פתאום שמישהו הדליק רקטה והרכב פשט טס

בשלב הזה שבין 2.2 ל3.1 אלף סל"ד יש רעידות ברכב ,

בנוסף יש רגעים שהסל"ד מטפס עד 4-4.5 ואז יורד חזרה לכיון ה 3 והרכב ממשיך בתאוצה שלו (כמו משחק עם הקלאץ בתחילת נסיעה)

מישהו נתקל בבעיה דומה ?

האם מדובר בקלאץ שכנראה בסוף ימיו ?

האם יכול להיות בעיה במזרקים או ברכיב אחר ?

תודה מראש

דויד

פורסם

פעם ראשונה שאני שומע על הונדה דיזל.

אני מבין שאתה די חדש בדילים מוגדשים.

העייפות הזאת שאתה מתאר נקראת טורבו לאג, או שיהוי טורבו בעברית.

זה מושג המתייחס לפרק הזמן עד שמגדש הטורבו נכנס לפעולה (בדיזל באיזור 2,000 סל"ד) ולכן אתה מרגיש את הכניסה של הטורבו. ברכבים מסוימים מרגישים יותר ובאחרים הכניסה יותר חלקה.

אם תוסיף כמה ק"מ האוטו עבר, איך טופל ועוד פרטים נוכל לעזור לך יותר.

מה שאתה מתאר כעליה חזקה של הסל"ד ואז ירידה (אני משער שאתה עוזב קצת את הגז ואז זה מסתדר) נשמע כמו קלאץ' מחליק.

שמת לב אם זה מופיע בעליה בתדירות יותר גבוהה?

שהסל"ד עולה אתה מרגיש תאוצה או שהסל"ד עולה ללא קשר למהירות ואז שהוא יורד אתה מרגיש מין רעידה כזאת כאילו הקלאץ' מתחבר מחדש?

לגבי הרעידות - יכול להיות מזרקים, יכול להיות מסנן סולר סתום, יכול להיות סולר באיכות נמוכה.

כמו שאמרתי תוסיף פרטים ונתקדם משם.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

מבחינת רכב הוא נדיר מאוד והגיעו לארץ ממש בודדות (רובם הגיעו אל מורי נהגיה )

אני כבר מעל עשור עם רכבי דיזל ,היה לי בורה 1.9 TDI . וברלינגו 2.0 HDI

בשני הרכבים אני לא זוכר את הבעיה של ההשתהות בכניסה של הטורבו .

הרכב עבר 150K ק"מ , טופל רק בחברה ורק בחלקים מקורים (אין אפשרות להשיג תחליפי לרכב הזה בארץ)

הטיפול האחרון היה ביום ראשון השבוע וגם שם כל החלפים מקוריים .

מבחינת סולר אני מתדלק קר בגולד דיזל (תחנה אמינה מאוד וללא בעיות של דילול דלק או משהו כזה )

כאשר הטורים עולים הרכב ממשיך להאיץ ומהר ותוך כמה רגעים הטורים יורדים לתחום ראלי ומתקבלת סחיבה טובה יותר של הרכב

אני לרוב באזור המרכז וכאן אין עליות לכן קשה לי לדעת אם אכן זה קלאץ שמחליק .

בנוגע לרעידות חשבתי גם בכיון של המזרקים ולכן שבוע הבא אני הולך לדיזל השרון לצורך בדיקה שלהם .

מה דעתך ?

פורסם

אתה מתאר פה בעיית סחיבה בתחילת נסיעה וטורים שעולים ויורדים להם לעיתים ללא התאמה למהירות הנסיעה. אלו תסמינים של בעייה בקלאצ' אז אני מציע שגם את הכיוון הזה תבדוק.

פורסם

כמו שאמרתי, יש רכבים שיותר מורגש הכניסה של הטורבו ויש פחות. ברכבים שציינת שבאחד מהם נהגתי כמה פעמים והשני יש אוטו עם אוטו מנוע הכניסה יחסית עדינה.

בהיעדר עליות תנסה לבדוק בהילוכים נמוכים 1-2 לעמוד בכביש ישר וריק למניעת פגיעות ותנסה להאיץ מהר. כך תוכל לראות יתר טוב אם הקלאץ׳ מחליק. (יחס סל״ד-מהירות לא מתאים).

אתה יכול גם לנסות את השיטה הנפוצה של עמידה במקום, בלם יד תפוס וניסיון שילוב להילוך הכי גבוה. אם המנוע כבה מיד הקלאץ׳ תקין, אם לא תתחיל בקלאץ׳.

VW MK5 Golf 2.0TDI

• תוכן חדש...