Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4748 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נהג חדש, ולפי מה שהבנתי לנהגים חדשים כמעט כל עבירה זה שלילה.

אבל בארץ כמעט בלתי אפשרי לנהוג כמו שצריך, אני נוסע על המריות המותרת וישר מצפצפים או שאני יעבור לימני או בכביש עם נתיב אחד שאני אגביר מהירות, גם שאני עובר לימני צופרים (ואני לא נוסע לאט מדי אני נוסע בדיוק כמו שמותר, אפילו בכביש מהיר שאני על 110 צופרים לי בימני, אנשים לא נורמלים).

גם שאני בא לעצור עצירה מלאה בתמרור עצור לא עוברת שניה וישר מצפצפים..

זה הגיוני שבגלל שאנשים מלחיצים על הכביש אני ועוד מלא נהגים חדשים צריכים לסכן את הרישיון שלנו???

לדעתי צריך לשנות את החוק בישראל ולא ישר שלילה על כל דבר לנהגים צעירים כי באמת שזה לא תמיד הוגן ולא תמיד באשמתנו..

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני נהג חדש, ולפי מה שהבנתי לנהגים חדשים כמעט כל עבירה זה שלילה.

אבל בארץ כמעט בלתי אפשרי לנהוג כמו שצריך, אני נוסע על המריות המותרת וישר מצפצפים או שאני יעבור לימני או בכביש עם נתיב אחד שאני אגביר מהירות, גם שאני עובר לימני צופרים (ואני לא נוסע לאט מדי אני נוסע בדיוק כמו שמותר, אפילו בכביש מהיר שאני על 110 צופרים לי בימני, אנשים לא נורמלים).

גם שאני בא לעצור עצירה מלאה בתמרור עצור לא עוברת שניה וישר מצפצפים..

זה הגיוני שבגלל שאנשים מלחיצים על הכביש אני ועוד מלא נהגים חדשים צריכים לסכן את הרישיון שלנו???

לדעתי צריך לשנות את החוק בישראל ולא ישר שלילה על כל דבר לנהגים צעירים כי באמת שזה לא תמיד הוגן ולא תמיד באשמתנו..

קודם כל אני ארגיע אותך ואודיע לך שלא על כל דבר אתה מקבל שלילה. (מעבר באור אדום אתה כן.)

דבר שני אנחנו יודעים שהמהירויות פה בכבישים הם לא בסדר ושיש בעיה ענקית עם זה, ואם אתה נוסע 100 בכביש המאפשר לנסוע 90 ובא מישהו ומצפצף לך או מהבהב באורות, תלמד להתעלם לפעמים וכשתוכל לתת לו לעבור בצורה בטוחה תתן לו.

אל תסכן את הרישיון שלך בשביל אף אחד!!

דבר שני אני חולק על מה שכתבת מי שנוסע 110 אולי הוא כן נורמאלי פשוט לא אכפת לו לקבל את הדו"ח או שהוא מוכן לקחת סיכון

מי שלא נורמאלי זה הממשלה שביום מנפיקה בממוצע כל 4.5 דקות דו"ח - שיפתחו עיניים אולי משהו כאן באמת לא בסדר אם כמות התאונות לעומת כמות הדוחות היא כזו.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

זה בגלל השלט נהג חדש, כשהייתי נהג חדש הייתי סובל מזה גם וכשהורדתי את השלט הנסיעות היו שקטות יותר.

לא ממליץ לך לנסוע בלי שלט.

חלומות גדולים ברכב קטן :wink:

פורסם

אני מאחורי ההגה כמעט 20 שנה, מאחורי מאות אלפי קילומטרים, ובחיים, בחיים לא ציפצפו לי כשאני בימני.

כשעוצרים בעצור, אז עוצרים ונותנים זכות קדימה לתנועה הבאה, לא פותחים שם התנחלות.

פורסם
אני מאחורי ההגה כמעט 20 שנה, מאחורי מאות אלפי קילומטרים, ובחיים, בחיים לא ציפצפו לי כשאני בימני.

כשעוצרים בעצור, אז עוצרים ונותנים זכות קדימה לתנועה הבאה, לא פותחים שם התנחלות.

לא פותח שום התנחלות, גם אם אין רכבים אני עוצר עצירה מלאה כי יש לי חבר שקיבל על זה כבר שלילה לשלושה חודשים על זה שהוא לא עצר עצירה מלאה!! יש המון שלא עושים את זה, מאטים קצת ואז לוחצים גז, אני לא מוכן לסכן את הרישיון שלי בגלל הלחץ שלהם..

פורסם

שיצפצפו כמה שהם רוצים. תנהג כחוק והכל יהיה בסדר, בהתחלה מלחיץ להיות על הכביש כי יש הרבה בהמות, אחרי כמה זמן כבר מתרגלים.

אני תמיד עוצר בעצור (4 גלגלים עומדים!)

ולעומת זאת ישנם האנשים שמתייחסים לעצור כתן זכות קדימה- מאטים ונותנים זכות קדימה אם צריך,

ודווקא לתמרור "תן זכות קדימה" הם מתייחסים כ"אין כאן תמרור יאללה שים גז אל תסתכל ימינה או שמאלה".

אני מתכנן לעשות מארב קטן ליד אחד תמרורי ה"עצור" שקרובים לבית, לעמוד שם איזה חצי שעה ולספור כמה רכבים עוצרים, כמה טסים, או כמה מתייחסים לתמרור כ"תן זכות קדימה" ואח"כ לפרסם את התוצאות כאן.

פורסם

סע על הנתיב הימני כחוק, תעצור בעצור (כמו שנאמר בלי להקים התנחלות חדשה) ושכל השאר ילכו לחפש

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני נוסע כחוק בנתיב הימני, עוצר בעצור, נותן זכות קדימה כאשר יש שלט הדורש זאת.

ולא, לא צופרים לי.

דווקא שלט נהג חדש לדעתי הוא לא זה שגורם שיצפרו לך, נהפוך הוא אנשים יעברו לנתיב ליד ולא "יתעסקו" עם נהג חסר ניסיון יחסית.

אם צופרים לך לעיתים קרובות מאוד, כנראה שיש משהו בנידון. כמו בבדיחה שאם בן אדם אחד אומר לך שאתה שיכור תתעלם ממנו אך אם שלושה אנשים אומרים לך שאתה שיכור אזי לך לנוח.

האם אתה עדיין בתקופת הליווי, אם כן מה אומר המלווה?

אם סיימת את תקופת הליווי, האם גם בתקופת הליווי צפרו לך לעיתים קרובות?

פורסם

הרבה אומרים שזה בגלל השלט.

האמת, כשלי היה שלט כמעט ולא היו מקרים שאני זוכר שאנשים הלחיצו אותי בכוונה או משהו.

כמובן שיש ויש...

אתה לא תילחץ בשביל אף אחד, לא שווה את זה.

סע לאט. גם אם תיסע 10-15 קמ"ש מעל המהירו המותרת כשאתה נהג חדש, יש מצב ששוטר יכול לחגוג על הרשיון שלך, בכל זאת נהג חדש.

***הערת הנהלה: מה שכתוב בשורה למעלה זוהי שטות גמורה***

פורסם

אני מתכנן לעשות מארב קטן ליד אחד תמרורי ה"עצור" שקרובים לבית, לעמוד שם איזה חצי שעה ולספור כמה רכבים עוצרים, כמה טסים, או כמה מתייחסים לתמרור כ"תן זכות קדימה" ואח"כ לפרסם את התוצאות כאן.

אני מהמר על 5 אחוז מכל הנהגים שיתיחסו לתמרור בצורה הנכונה.

89' Citroen Ax Sport 1.6 8v Twin Weber - נמכר.

פורסם
אני נוסע כחוק בנתיב הימני, עוצר בעצור, נותן זכות קדימה כאשר יש שלט הדורש זאת.

ולא, לא צופרים לי.

דווקא שלט נהג חדש לדעתי הוא לא זה שגורם שיצפרו לך, נהפוך הוא אנשים יעברו לנתיב ליד ולא "יתעסקו" עם נהג חסר ניסיון יחסית.

אם צופרים לך לעיתים קרובות מאוד, כנראה שיש משהו בנידון. כמו בבדיחה שאם בן אדם אחד אומר לך שאתה שיכור תתעלם ממנו אך אם שלושה אנשים אומרים לך שאתה שיכור אזי לך לנוח.

האם אתה עדיין בתקופת הליווי, אם כן מה אומר המלווה?

אם סיימת את תקופת הליווי, האם גם בתקופת הליווי צפרו לך לעיתים קרובות?

רוב הנהגים שהם רואים שלט נהג חדש הם אוטומטית חשים נהגים יותר טובים ויש להם צורך להלחיץ, לצפור, לעקוף, לנסות ללמד.

אני מבטיח לך אם יעשו ניסוי עם שני כלי רכב זהים עם נהגים מקצועיים ולאחד ישימו שלט נהג חדש והשני יהיה בלי שלט, אתה תראה כמה צפצופים והבהובים יקבל הרכב עם השלט.

אין בכלל קשר מי נוהג ברכב ואיזה רכב זה, מספיק שיש שלט אז כל מפגר חי בסרט ומתנהג כמו לא יודע מה וזה עובדה.

אם אתה רוצה תבדוק את זה בעצמך שים שלט נהג חדש ותראה אם מתנהגים אליך אותו הדבר, רק תזהר מקנס של 500 שקל.

אהה כמעט שכחתי גם שוטרים אוהבים להיטפל לרכבים עם שלט "נהג חדש", בקיצור השלט הזה עושה יותר נזק מתועלת.

פורסם

גם אני כמוך נהג חדש ונמצא חצי שנה על הכביש, לצערי נכנעתי ללחץ הסובב אותי ונאלצתי לנהוג שלא כחוק.

עכשיו זה הפך להרגל ואני פוחד מההשלכות. אני לא מדבר על אי עצירה בעצור או אי מתן זכות קדימה בגלל שצופרים, אלו שצופרים לך הם בני ז****ת.

אני מדבר על נסיעה במהירות מעל המותרת בכביש עירוני ובין עירוני. ממליץ לך בפעם הבאה שמישהו צופר לך כאשר אתה בנתיב הימני לעצור עצירה מוחלטת ולגרום לו לעמוד מאחורייך בלי אפשרות לעקוף (כי הוא חמור ובטח יצמד) זה מאוד משעשע לראות את הנהג הבריון הזה מתפוצץ מעצבים :roflmao:

***הודעת הנהלה: יש להתעלם מהעצה המטומטמת הזו. זה גם לא חוקי וגם מסוכן***

Kia Forte 1.6 126 HP

פורסם

איתי - מצפצפים לך? צפצף עליהם (מטאפורית). מבחינתי צפצוף יכול לגרום לי לשנות את הנהיגה שלי רק במצב אחד - אם יש צורך להסב את תשומת לבי למשהו. בשום אופן לא אוותר על עצירה בעצור (בד"כ פעמיים - בקו העצירה ובקו הראיה), על מתן זכות קדימה או על יציאה לאחר שהרמזור התחלף לירוק והדרך החוצה התפנתה. אני לא נכנס לצומת לא פנוי גם אם יש ירוק ומאחורי רכבת של צפרנים.

בסופו של דבר האחריות בנהיגה היא עליך. לאחר קבלת רשיון הנהיגה יש כמה שלבים, בראשון, שאני מניח שבו אתה נמצא, יש חוסר בטחון עצמי. בשלב הבא, שהןא המסוכן ביותר, יש עודף בטחון עצמי, בשלישי, שצפוי להמשך עשרות שנים, אתב בשיא, וטיב נהיגתך נגזר בעיקר מהחינוך שקיבלת (כללי, לא רק תעבורתי) ובסוף אתה מגיע לשלב ה"סבא\סבתא" שבו חושיך כבר פחות חדים אבל עדיין מספקים לנהיגה רגועה מאד.

ממרומי 36 שנות נסיון בנהיגה, ולאחר ליווי של שני בנים (ובתקוה שבקרוב גם של השלישי) עצתי חד משמעית: נהג לפי החוק וכפי שלימדו אותך. אין קיצורי דרך. סגור את החלון, הפעל מזגן והתעלם מהצפירות. ואם יהיה איזה טמבל שיכנס בך מאחור - שישלם!

והערה לגבי השלילה - עליך לחשוש מעבירות תנועה לא בגלל השלילה או הקנס, אלא כיון שחוקי התנועה נועדו להגן עליך ועל שותפיך לכביש. נכון שמגבלות המהירות בארץ לא מעודכנות, אבל, מצד שני, גם אין לך הרבה נסיון בנהיגה כך שעדיף לנהוג במהירות שנקבעה על ידי המחוקק והמהנדס, גם אם היא פחותה מהאפשרית לפי שיפוטך (וכאמור, נסיונך בנהיגה עדיין לא מספק) .

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

או שאתם לא מבינים איפה זה ימין או שמבחינתכם גם הנתיב האמצעי זה ימין.

כאשר אתה בנתיב הימני לעצור עצירה מוחלטת ולגרום לו לעמוד מאחורייך בלי אפשרות לעקוף

אם היה סולם לרמות הטימטום, ההצעה הזאת היתה בטוח מתברגת לשלושת הגדולים.

פורסם
ממליץ לך בפעם הבאה שמישהו צופר לך כאשר אתה בנתיב הימני לעצור עצירה מוחלטת ולגרום לו לעמוד מאחורייך בלי אפשרות לעקוף (כי הוא חמור ובטח יצמד) זה מאוד משעשע לראות את הנהג הבריון הזה מתפוצץ מעצבים :roflmao:

המלצה גרועה ביותר, בכביש לא מתחכמים אם אף אחד, לא מנסים להיות צודקים וכו'.

ואם הנהג מאחור ייכנס בו? ויצליח להוכיח שהנהג לפניו עצר בפראות בכוונה, מה אז?

אתה יודע מה? גם אם הנהג מאחור ייצא אשם, זה יעזור?

אם נהג מאחור, מלפנים או מהצדדים "מציק", פשוט להתרחק ממנו וזה הכל.

• תוכן חדש...