Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7946 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בטח שיש מקום - השבוע ראיתי פה בפורום תמונות של רכב כזה גם עם מצערות וגם עם ווברים דרך אתר שאת הקישור שלו שמו בדיון פה (חתכו קצת את קיר האש). אם מישהו זוכר הוא מוזמן להוסיף פה שוב.

ולנתי - לגבי מצערות לא בדקתי אף פעם והידע שלי ממש מוגבל בתחום הזה ולכן אני לא יכול להגיב. יתכן והצדק איתך - לגבי קרבורטורים זו עובדה - במנוע ללא שינויים נוספים יתקבלו ביצועים טובים יותר עם הזרקה רב נקודתית מאשר עם קרבורטורים.

לגבי במומנט אתה לא מדייק - אבל היות ואני לא רוצה לאמר סתם דברים, אני אבדוק את הנושא עם איש מקצוע ואעלה פה את תגובתו.

אלון

אלון להפוך את הרכב שלך למצערות אין בעיה

לקרבורטורים זה כבר סיפור שונה לגמרי, אתה צריך למצוא פיתרון למערכת ההצתה שלך הרי אין לך דיסטרבוטור.

פורסם
אלון להפוך את הרכב שלך למצערות אין בעיה

לקרבורטורים זה כבר סיפור שונה לגמרי, אתה צריך למצוא פיתרון למערכת ההצתה שלך הרי אין לך דיסטרבוטור.

יש הסבות של מנועי NFZ/NFU לקרבורטורים - לאחרונה בביקור במסלולי ראלי בצ'כיה נתקלנו בהסבות כאלו ל 206.

בנוגע לניתוק - לכל החוכמולוגים - מחשב סטנדרטי ניתן לשינוי רק אצל מומחים (ואני לא מתכוון אצל פרילינג ודומיו למרות ששמעתי עליו דברים טובים - אבל עם מחשב שאני מסרתי לו הוא לא הצליח להביא לשינוי מורגש) והמחשב הסטנדרטי לעולם ינתק היכן שתוכנן. נכון! יש מחשבים משופרים ומותאמים לנתק גם ב 9000 סלד ואמרתי עיינו ערך ה 106S16 של גבי סרוגו אבל שום דבר לא היה סטנדרטי שם. בטח לא המחשב שעבר אלף התאמות והטענות תוכנה גם אצלנו בעסק.

לכל חבורת ה"מבינים" - קודם תקראו אחרי זה תנסו אחרי זה תעבירו ביקורת. אם יש פה אחד שיש לו מנוע מוסב לקרבורטורים בלי שיפורים נוספים שחושב שהרכב שלו מוציא יותר הספק מההזרקה הרב נקודתית שהייתה במקור שישים את הכסף שלו איפה שהפה שלו. אני מוכן לבצע התערבות כזו שהמפסיד בה יתרום לפורום סכום מסויים נאמר 1000 ש"ח. אם אף אחד לא רוצה להרים את הכפפה.... אז גם שאף אחד לא יקשקש.

נקודה.

אולי זה בגלל שאף אחד מהכותבים פה לא ביצע בדיקה מסודרת של הנושא - מדידה לפני ואחרי

לגבי מנתק בהזרקה ... לא צריך יותר מצ'יפ כדי לכוון שיהיה דלק גם באיזור ה 7 וה 8 אלף סל"ד ...
ועוד מילה לפני שאני מסיים לפחות מבחינתי את הנושא הזה סופית -

אורן אתה מפתיע אותי לרעה.... מה יעזור ניתוק גבוהה יותר נניח ב GTI1.9 להספק. שיא הכוח מתקבל ב 6250 סל"ד לאחר מכן גרף ההספק יורד גם אם תעלה ל 8000 סל"ד עדיין לא יתקבלו יותר מ 130 סוסים וגם הם ב 6250 סל"ד - אח"כ כאמור נפילה.

כדי לקבל עוד הספק צריך כבר לשחק עם המנוע עצמו למשל קאמשאפט, קראנק, שסתומים וכו'.

מאותה סיבה בדיוק לא יעזרו קרבורטורים לבד. כאשר יש קרבורטורים כמובן שאין ניתוק הצתה למזרקים כי הם כבר לא קיימים ואז הניתוק תלוי ברוטור במפלג נניח לדוגמא ברכב כמו 205 ראלי הניתוק ב 7100.

ציפ לא משפר את נקודת הניתוק בהזרקה וגם אם יש רכבים שכן לא מזה נובעת תוספת ההספק. בכל מקרה במנועים שאנחנו דנים בהם כאן תוספת ההספק תהיה עד 10 כ"ס שזה הרבה יותר ממה שיוסיפו קרבורטורים כפולים (הם לא יוסיפו - הם יגרעו) ולכן אמרתי שעובדתית רק הסבה של הרכב לקרבורטורים כפולים לא תורמת כלום. אם נשנה את המנוע (למשל קאמשאפט, קראנק, שסתומים וכו')

יהיה ניתן גם בעזרת קרבורטורים לקבל יותר הספק - אבל לא זו הייתה השאלה.

בקיצור לפני שכל אחד עונה קלישאות שקרא באיזה פורום מאיזה מתלהב שלא בחן את הדברים לעומק - אז כדי שיעצור ויחשוב רגע.

בנוגע לבחור שהתייחס למחשבים ולניתוק - אם היית קורא טוב מה שכתבתי היית מבין שכתבתי שלשנות נקודת ניתוק צריך מערכת ניהול מנוע מקצועית - אבל בלי שינוי המנוע אין לה כמעט כל משמעות - להסבר - קרא שוב את החלק הראשון של מה שכתבתי בהודעה זו.

לגבי כל השאר - אכן הוא הסביר במפורט למה עדיפה הזרקה רב נקודתית על כל סוג של קרבורטורים.

בזה אני חושב חתמתי את הנושא - לפחות פה... מי שירצה הסבר מורחב יותר מוזמן לפנות אלי בפרטי.....

אני לא מאמין אורן... זאת כבר פעם שניה השבוע שאני מסכים איתך!!!

בכלל הרבה שטויות כבר כתבו פה על מנתק הצתה... ברור שאפשר לגרום למחשב להגיב טוב גם בטורים גבוהים...

קרא מה שכתבתי לאורן תבין למה אתה מדבר שטויות....

בקצרה - תעלה את המנוע שלך ל 8000 טורים על דיינו ותראה שאתה לא מקבל יותר הספק מאשר קיבלת ב 6250 שם שיא ההספק (נכתב לגבי מנוע XU 1.6/1.9).

וזה מסביר את הכל - עכשיו מי שקרא לעומק את כל הת'רד הזה ועדיין חושב שקרבורטורים עדיפים על הזרקה רב נקודתית - שזו הייתה השאלה המקורית של פותח הת'רד הזה, כנראה שלא אני ולא אף אחד אחר - לא נצליח לשכנע אותו או להסביר לו למה הוא טועה...

אלון

פורסם

מזכיר לי את הוויכוח שיש "מה עדיף יותר מערכות מבוססות $M או LINUX"...

מערכת שאם אתה יודע לכוון אותה אתה יכול לעשות איתה הכל, או מערכת שמגיעה סגורה, ללא יכולת כיוון והתערבות, כל שינוי מצריך כלים "צד שלישי"... בסוף תמיד ניתן להגיע לתוצאות טובות, גם כאן וגם כאן...

אמינות?

מערכות הזרקה כיום הן די אמינות, קרבורטורים גם...

מי שאוהב להתעסק כל יום עם הקרבורטורים, לכוון טיפה, לשמוע ולהרגיש, סביר להניח שיקח קרבורטור.

מי שאוהב את הרכב שלו "out of the box" יאהב הזרקה...

אני? לי יש 2 רכבים, אחד הזרקה, ממוחשב, שבו אני אפילו לא מתיכוון לגעת...

והשני, קרבורטור, בו אני משחק מידי פעם.

במה אני נהנה יותר לנסוע? זו שאלה אחרת...

אבל כדי לקחת את הרכב עם הקרבורטור מהמוסך אני מישתמש בזה עם ההזרקה, מעולם לא קרה ההפך...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

לא קראתי את כל השרשור כי אין לי זמן כרגע אני חייב לזוז אבל אני חייב

להגיב כי שלשום סיימתי להסב את הג'יפ שלי להזרקה מקרבורטור.

אין מה להשוות בכלל , הג'יפ מגיב הרבה יותר טוב , יש יותר כוח וזה מורגש, דלק נשרף הרבה יותר טוב ,לא צריך לכוון כל יום את הקרבורטור , לא סובלים מסתימות והצפות למינהם .

בקיצור רק הזרקה.

פורסם
לא קראתי את כל השרשור כי אין לי זמן כרגע אני חייב לזוז אבל אני חייב

להגיב כי שלשום סיימתי להסב את הג'יפ שלי להזרקה מקרבורטור.

אין מה להשוות בכלל , הג'יפ מגיב הרבה יותר טוב , יש יותר כוח וזה מורגש, דלק נשרף הרבה יותר טוב ,לא צריך לכוון כל יום את הקרבורטור , לא סובלים מסתימות והצפות למינהם .

בקיצור רק הזרקה.

לא מדברים פה על קרבורטור אחד או כפול אלה על 2 כפולים

פורסם

גם צמד קרבורטורים עדיין לא משתווים לדעתי להזרקה רב נקודתית עם מזרקים

מוגדלים וצ'יפ טוב על המחשב .

פורסם
ועוד מילה לפני שאני מסיים לפחות מבחינתי את הנושא הזה סופית -

אורן אתה מפתיע אותי לרעה.... מה יעזור ניתוק גבוהה יותר נניח ב GTI1.9 להספק. שיא הכוח מתקבל ב 6250 סל"ד לאחר מכן גרף ההספק יורד גם אם תעלה ל 8000 סל"ד עדיין לא יתקבלו יותר מ 130 סוסים וגם הם ב 6250 סל"ד - אח"כ כאמור נפילה.

כדי לקבל עוד הספק צריך כבר לשחק עם המנוע עצמו למשל קאמשאפט, קראנק, שסתומים וכו'.

מאותה סיבה בדיוק לא יעזרו קרבורטורים לבד. כאשר יש קרבורטורים כמובן שאין ניתוק הצתה למזרקים כי הם כבר לא קיימים ואז הניתוק תלוי ברוטור במפלג נניח לדוגמא ברכב כמו 205 ראלי הניתוק ב 7100.

ציפ לא משפר את נקודת הניתוק בהזרקה וגם אם יש רכבים שכן לא מזה נובעת תוספת ההספק. בכל מקרה במנועים שאנחנו דנים בהם כאן תוספת ההספק תהיה עד 10 כ"ס שזה הרבה יותר ממה שיוסיפו קרבורטורים כפולים (הם לא יוסיפו - הם יגרעו) ולכן אמרתי שעובדתית רק הסבה של הרכב לקרבורטורים כפולים לא תורמת כלום. אם נשנה את המנוע (למשל קאמשאפט, קראנק, שסתומים וכו')

יהיה ניתן גם בעזרת קרבורטורים לקבל יותר הספק - אבל לא זו הייתה השאלה.

בקיצור לפני שכל אחד עונה קלישאות שקרא באיזה פורום מאיזה מתלהב שלא בחן את הדברים לעומק - אז כדי שיעצור ויחשוב רגע.

בנוגע לבחור שהתייחס למחשבים ולניתוק - אם היית קורא טוב מה שכתבתי היית מבין שכתבתי שלשנות נקודת ניתוק צריך מערכת ניהול מנוע מקצועית - אבל בלי שינוי המנוע אין לה כמעט כל משמעות - להסבר - קרא שוב את החלק הראשון של מה שכתבתי בהודעה זו.

לגבי כל השאר - אכן הוא הסביר במפורט למה עדיפה הזרקה רב נקודתית על כל סוג של קרבורטורים.

בזה אני חושב חתמתי את הנושא - לפחות פה... מי שירצה הסבר מורחב יותר מוזמן לפנות אלי בפרטי.....

אלון

הלו הלו ..מה אתה מתפלא לרעה... הריי התכוונתי בדיוק למה שכתבת ...

התכוונתי שלרכב משופר , אין כל בעיה לשים כולה צ'יפ כדי להרים את המנתק ולשים יותר דלק גם ב 7000 סל"ד ... לא אמרתי שברכב רגיל לגמריי זה ישפר משהו , אמרתי פשוט שזה אפשרי ובלי הרבה בלאגן...

זה היה כתשובה לאנשים שרשמו שכדאי לשים קרב' בגלל שאין מנתק ..

פורסם
הלו הלו ..מה אתה מתפלא לרעה... הריי התכוונתי בדיוק למה שכתבת ...

התכוונתי שלרכב משופר , אין כל בעיה לשים כולה צ'יפ כדי להרים את המנתק ולשים יותר דלק גם ב 7000 סל"ד ... לא אמרתי שברכב רגיל לגמריי זה ישפר משהו , אמרתי פשוט שזה אפשרי ובלי הרבה בלאגן...

זה היה כתשובה לאנשים שרשמו שכדאי לשים קרב' בגלל שאין מנתק ..

אז אני מתנצל בפומבי...

:wink:

אלון

פורסם

דובר פה על הזרקה רב נקודתית מקורית כמו שמגיעה מהחברה לעומת קרבורטורים

לא דובר על מחשבים וכו וכו.....

פורסם
דובר פה על הזרקה רב נקודתית מקורית כמו שמגיעה מהחברה לעומת קרבורטורים

לא דובר על מחשבים וכו וכו.....

נכון, ולכן השורה התחתונה של כל הת'רד הזה, היא שללא שינויים במנוע עדיף להשאר עם ההזרקה הרב נקודתית מאשר להחליף לקרבורטורים כפולים וגם אם משנים את המנוע - אז עדיף להשקיע במערכת הזרקה מתקדמת מאשר לשחק עם הווברים.

בשורה התחתונה - בכלליות - הזרקה רב נקודתית עדיפה על קרבורטורים כפולים כמעט בכל פרמטר ובכלל זה ההספק המקסימאלי של המנוע.

אלון

פורסם

המסקנה: עדיף הזרקה.

אם ככה , מדוע במנועים של מכוניות נסקאר , שבהחלט מגיעים להספקים מכובדים ביותר , משתמשים בקרבורטורים ולא בהזרקה??

וואלאק אתה!!

פורסם
המסקנה: עדיף הזרקה.

אם ככה , מדוע במנועים של מכוניות נסקאר , שבהחלט מגיעים להספקים מכובדים ביותר , משתמשים בקרבורטורים ולא בהזרקה??

באמת לא יודע וזה באמת מעניין - בכל שאר סוגי המירוצים משתמשים במערכות הזרקה...

אתה בטוח במה שאתה כותב? אם זה נכון גם אותי מעניין מאוד לדעת למה זה ככה - מישהו יודע?

אלון

פורסם
בטח שיש מקום - השבוע ראיתי פה בפורום תמונות של רכב כזה גם עם מצערות וגם עם ווברים דרך אתר שאת הקישור שלו שמו בדיון פה (חתכו קצת את קיר האש).
התכוונת לקישור הזה ?

אני סוטה מהנושא אבל היתרון היחיד של הקרבורציה הוא באופן הפעולה והתגובה. אופי, בעברית.

מבחינה פרקטית, הזרקה מנצחת. אין עוררין.

אבל למה אנחנו פה? לא כולם פה מנסים להגיע למספר סוסים מירבי שהוא יכול לסחוט מהמנוע

ובשביל מישהו שזה לו האוטו השני והוא לא נוסע בו ביומיום (אני, למשל), אני נשאר עם הקרבורציה

ולא מצטער. ההיפך הוא הנכון.

ווברים? ערסים? לא ממש הבנתי אותך, אלון.

אתה מוכן להסביר? :roll:

MCS 2008

פורסם
התכוונת לקישור הזה ?

אני סוטה מהנושא אבל היתרון היחיד של הקרבורציה הוא באופן הפעולה והתגובה. אופי, בעברית.

מבחינה פרקטית, הזרקה מנצחת. אין עוררין.

אבל למה אנחנו פה? לא כולם פה מנסים להגיע למספר סוסים מירבי שהוא יכול לסחוט מהמנוע

ובשביל מישהו שזה לו האוטו השני והוא לא נוסע בו ביומיום (אני, למשל), אני נשאר עם הקרבורציה

ולא מצטער. ההיפך הוא הנכון.

ווברים? ערסים? לא ממש הבנתי אותך, אלון.

אתה מוכן להסביר? :roll:

כן אני מוכן להסביר, אתה מבקש כל כך יפה...

בימים שהייתה לי 205 ראלי דבל וובר 40 מ"מ זכורים לי לרעה כל הערסים המבינים שהיו עוצרים אותי ומסבירים אחד לשני על שני הווברים הרוצחים שיש ברכב שיחד עם ה"טורבו" מוציאים 180 סוסים.

גם כל ערס שני שנפגשתי בו במפגש בר"ג ויש שם הרבה כידוע לך - (לפחות בימים שעוד אני הייתי מגיע לשם) הסביר לי ולכולם איך ווברים מוציאים ממנוע GTI 1.6 מעל 160 ו 170 כ"ס שזה שטויות במיץ...

מאז אני כנראה נתון להשפעת דיעה קדומה שהמתלהבים העיקריים מקרבורטורים כפולים הם כל מיני ערסים שהבנתם לוקה בחסר. כמובן שאין בכוונתי לטעון שכולם כאלו ובטח אין בכוונתי לטעון שאתה כזה...

אבל כשאני קורא תגובות על מנועים עם קרבורטורים שמוציאים 180 כ"ס ומנועים שמוציאים 280 כ"ס עם מצערות (ללא גדישה) קשה לי להתייחס ברצינות ולא לעשות ישר את הקישור לאותם ילדי ראלי ו GTI ערסים שרדפו אחרי במפגשים והתלהבו מכלום.

עד היום כשאני נכנס לתדלק את ה CTI שלי בתחנות דלק שונות בארץ, שואל אותי מידי פעם איזה ערס שתי שאלות קבועות:

1. אתה מוכר?

2. כמה אתה גודש?

מכאן האנטי שלי לכאלו שכאילו מבינים...

אני מעולם לא התביישתי להגיד שאני לא מבין בתחום מסויים ולכן לא אתייחס. אפילו בדיון הזה כשדובר על מצערות - בזה אני לא מבין. אבל כמה שאני לא מבין אני עדיין יודע שזה שכתב בPSI שהוא ראה 106 עם מצערות מוציאה על דיינו 260 סוסים פשוט מתלהב ....

אני לא סובל את ההגזמות האלו...

מכאן ההתבטאות החריפה אולי חריפה מידיי.

אם מישהו נפגע אני באמת מתנצל...

אלון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7946 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...