Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4754 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם , רציתי לשתף בנוגע לצריכת דלק בטויוטה אוריס רובוטית שנת 2008,

כאשר אני ממלא טנק מלא המחשב דרך מראה כי יש 337KM לנסיעה,

תצרוכת הדלק מראה 7.5 קילומטר לליטר, החישוב אינו מסתדר לי עם קיבולת מיכל הדלק.

המיכל הוא עם 50 ליטר אם אני לא טועה , וזה נותן 7 קילומטר לליטר למול 1 ל-13 שהמחשב מראה.

פורסם

בחלק מהרכבים מחשב דרך מתאפס ומחשב טווח נסיעה לתדלוק הבא רק בעת התנעה.

אם לא בוצעה התנעה לאחר התדלוק (כלומר תדלקת עם מנוע פועל) חישוב טווח לתדלוק הבא משתשב.

פורסם

בנוסף לדברי בוקי - לפעמים צריך כיבוי מלא, לא רק הדממה, כדי לרענן את המחשב.

תן דעתך כי המחשבים האלו לא הכי מדוייקים. החישוב נעשה כנראה לפי הצריכה הממוצעת בפרק זמן מסויים לפני המילוי.

לדעתי אי אפשר להגיע אל שיטת החישוב המלאה של היצרן בלי הכרות אישית עם מחלקת הפיתוח שלו, בדרך כלל זו לא מחלקת המחשב.

המחשבון לא יודע מה תהיה מהירות הנסיעה ובאיזה הילון וסל"ד, ואינו יכול לחזות את העתיד, אלא רק להציע על סמך העבר.

אחרי חמי שעה נסיעה או יותר תראה שהנתונים משתנים. אם הנסיעה ארוכה ובשיוט נינוח, פתאם המספר יגדל משמעותית. וגם חישוב הצריכה הממוצעת יהיה טוב יותר ולטובה.

חוצמזה, כדאי תדע מהו גודל המיכל (כתבת 'נדמה לי' 50 ליטר? ככה אי אפשר לחשב ממוצע) ומתי נדלקת נורת קוצר בדלק.

דוגמה: יצאתי פעם מרעננה לאילת עם קצת פחות מחצי מיכל (60 ליטר) . התצוגה הראתה - על סמך נסיעות קודמות שחציין עירוניות - שאפשר לנסוע 342 ק"מ. לא מדדתי את המרחק, בוא נעריך שמדובר בכ-380 ק"מ. הגענו (כולל גלידה טעימה ביטבתה שהיתה עם כיבוי מלא של הרכב) והיה מספיק דלק. רק אחרי יומיים של נסיעות קצרצרות באילת נדלקה הנורה, אצלי היא נדלקת כאשר נותרו כ-7 ליטרים במיכל. כלומר הטווח האפשרי היה 450-480 ק"מ כאשר המחשב הראה 342.

במילוי לפני חזרה נכנסו כ-54 ליטרים.

אהה, באילת כל ליטר עולה שקל ומשהו פחות מהצפון, וזה חלק מההנאה...

ילה גבר בא נראה! מר +1
  • תוכן חדש...